En anderledes aften!
Med astrolog Karl Aage Jensen og clairvoyant Maya Fridan.
Tirsdag den 15. marts kl. 19.00 – 21.15
Entre kr. 100
i Astrologihuset, Teglværksgade 37, 4. th., 2100 København Ø
For mere info: www.astrologihuset.dk – klik på aktivitetsliste
Der gives mange eksempler blandt publikum med tydning ud fra hvert vores speciale.
Aftenen har sit specielle præg, netop fordi vi har to forskellige indfaldsvinkler til mennesket og læsningen af den enkelte person.
Det er en spændende måde at kombinere vores fag på, og du kan forvente en god indføring i det, der tales om.
Medbring gerne dit omtrentlige fødselstidspunkt.
Efter planen begynder vi snart at sætte illustrative horoskoptegninger på bloggen sammen med teksten. Så kan man se transitternes aspekter til fødselshoroskopet og derved lære astrologi ved at læse de aktuelle horoskoper.
Denne gang er lidt speciel, dels fordi det næste nummer af HOROSKOPET skal være færdigt i dag, og dels fordi dansk astrologis nestor, Gilbert Tjørnum døde fornylig. Jeg skulle derfor nå at skrive en nekrolog til bladet, og den kan du læse her.
Astrologisk Selskab stiftet i København
12.3.2011 kl. 13.10
55N41-12Ø33, Zone 1Ø
Kilde: Claus Houlberg (A)
Efter måneders forberedelse blev Astrologisk Selskab stiftet i København lørdag den 12. marts 2011, kl. 13:10. Stiftelsen er historisk og foregik i AstrologiHuset, samme dag som Uranus gik endeligt ind i Vædderen. Tidspunktet giver et dynamisk horoskop med en stortrigon i lufttegn, der med et stellium i Vædder og Fisk bliver til en drage med Saturn i ‘halen’. Videre står Pluto som teknisk singleton (eneste ikke retrograde planet) under horisonten, så det bliver vigtigt at træffe klare aftaler om, hvordan de daglige rutiner skal foregå.
Japansk jordskælv
11.3.2011 kl. 14.46
39N00-142Ø00, Zone 9Ø
Kilde: Dagspressen (A)
Koordinaterne er tilnærmelsesvise og udregnet ud fra Sendais position. Sendai er den største by i området, det gik ud over, men epicentret lå i Stillehavet ca. 130 km øst for byen. Først lød antallet af omkomne på under tusind, men tallet er helt sikkert meget højere. Der gik ni minutter, før bølgerne ramte land, altså kl. 14.55 lokal tid. I disse minutter passerede MC (i jordtegnet Tyren) kvadratet til jordplaneten Venus i Vandbæreren. Ellers er der fine afspændinger til andre planeter fra hovedakserne, så det kunne være gået meget værre. Når det alligevel blev så kraftigt, skyldes det i høj grad Månens placering i 10. hus i spænding til Neptun, begge vandplaneter. Det var sidste dag for Uranus i Fiskene, og det skete altså med gevalt. Udover både Solen og Mars i Fiskene var Neptun på vej ind i tegnet. Månen var lige netop skiftet til Tvillingerne. Den hersker over 12. hus (vand). Så igen ser vi jord og vandtegn i forbindelse med en naturkatastrofe. Og vi må ikke glemme det vigtigste, at Pluto (hersker i vantegn) står i jordtegnet Stenbukken i spænding til Jupiter og Merkur i 8. hus (død). Herskeren over AC står også i dødshuset.
Gilbert Tjørnum er gået over – skovens store eg er faldet.
Det var med både sorg og lys i sindet, at jeg modtog meddelelsen om Gilberts Tjørnums overgang. Tabet af en person som ham giver et savn, og han vil blive husket meget længe. Ikke mindst i astrologiske kredse. Men der var meget lys, der dukkede op sammen med den triste meddelelse. Gilbert bar et lys i sig hele livet og var altid optimisten, der kunne trøste og lindre, når tingene så lidt brogede ud – hvad han i øvrigt altid hurtigt kunne bevise ved hjælp af sin astrologiske relativitetsteori. Jeg har ofte hørt ham sige, idet han overrakte et medmenneske en tegning over tertiærhoroskopet: ”Her kan du se: det er ikke er så mærkeligt, at du har det, som du har det. Der skulle jo ske noget sådant, ifølge dit horoskop”. Gilbert var også helt åben omkring sit eget horoskop – vel at mærke tertiærhoroskopet. Han vidste godt, at livets afslutning var nært forestående. Han nævnte ved nytår spændingen til Månen i Fiskene, og ikke mindst spændingen til Mars i 8. hus, dødens og transformationens område.
Ud over skabelsen af den astrologiske relativitetsteori var Gilbert også dansk astrologis nestor. Han er nu ikke længere i den fysiske verden i denne omgang. Gilbert forlod sit hylster den 3. marts 2011 midt på dagen – lige før bladets deadline, og lige før Uranus gik ind i Vædderens tegn – et astrologisk vendepunkt, som han nu må opleve fra sin himmel. Det blev altså en deadline i dobbelt forstand. Gilbert havde en fantastisk sans for humor og tog livets udfordringer med et kæmpestort smil og ofte latter dertil. Han ville have nydt en vending som ”Hr. Smils fornemmelse for humor”.
Gilberts talegaver kom fra hans Ascendant, som stod i Tvillingerne. Det morede ham, når jeg kaldte ham en mand af ”få tusinde ord”. Det var en sand fornøjelse at være sammen med ham. Han satte virkelig pris på selskab, venskab og kollegialitet – og så havde han en guddommelig sans for humor. Hver gang, vi talte om faglige ting, var humoren altid med som fast følgesvend, hvor selv meget alvorlige emner altid endte med, at vi lo meget sammen. Ved Ekliptikas møder var han fast inventar ved den såkaldte ”tredje halvleg”. Noget, han også praktiserede ved museets månedlige åbningsdage. Her inviterede han altid de tilstedeværende fra bestyrelsen på efterfølgende spisning.
Tvillingernes tegn har ofte den virkning, at man ikke bliver gammel i sindet, og gør man det ikke i sindet, er der stor mulighed for, at man generelt virker langt yngre, end alderen tilsiger. Og det gjaldt i den grad for Gilbert. Han virkede både udadtil og indadtil evigt ung, næsten lige til det sidste. Selv mens har var syg, fornemmede man hans lyse sind. Og han havde overskud til hele vejen igennem at fokusere på andres ve og vel.
Gilbert Tjørnum var forfatter til bogen ”Moderne Kosmopsykologi”, og han drømte om at skrive en bog mere, nemlig om sin astrologiske relativitetsteori. Men der var meget, Gilbert ikke nåede, når han selv skulle sige det. Dels på grund af mangel på tid, hans mange projekter - og så det faktum, at hans helbred begyndte at svigte ham for et par år siden. Han kom på hospitalet i flere omgange og døde på hospice, Diakonissestiftelsens på Bernstorffsvej, efter få dages ophold der. Nu var der sat punktum for hans stræben i dette liv.
Familie, venner og bekendte optog Gilbert meget, det lagde vi alle her i huset mærke til. Han sendte hver jul med stor glæde en masse julekort - så mange, at han måtte dele skrivningen op i adskillige omgange. Og han huskede naturligvis alle vore fødselsdage. Vi fik alle en lykønskning fra ham på fødselsdagen, og det varmede, for der var altid lys ”vedhæftet”. I de senere år skete vedhæftningen så at sige i dobbelt forstand, fordi Gilbert var med på de nye tider og brugte sin computer flittigt. Ved fester og til runde fødselsdage forfattede han ofte en sang, han havde virkelig mange talenter.
Da Claus Houlberg og jeg havde besluttet at tage initiativ til Astrologisk Museum var det naturligste af verden at spørge Gilbert, om han ville være formand. Netop omkring dette tidspunkt havde han besluttet at gå ud af alt det foreningsarbejde, som han havde deltaget meget i. Men at blive formand for noget så spændende som verdens første astrologiske museum, det var for fristende. Det har jeg i mit stille sind takket universet for mange gange. Behøver jeg at sige, at vi havde det både hyggeligt og sjovt på alle de møder, vi har holdt gennem tiden? Møder, som for alles vedkommende blev ledet af Gilbert, som hver gang blev valgt som mødeleder med akklamation. Så var vi også sikre på, at der blev begyndt præcis til tiden, og at det kørte effektivt hele vejen igennem – og hvor alle formalia blev overholdt. Han noterede starttidspunkt og sluttid og skrev naturligvis selv referatet. Mange gange varede et møde kun en halv time, og det på trods af Gilberts lange og grundige beretning, hvor han fik det hele med. Efterfølgende sørgede Gilbert altid for, at alle fik en lille en til næbbet – altid en forfriskende hedvin. Så også her var den tredje halvleg inkluderet. Dette blev underligt nok ikke tilfældet efter hans bortgang, hvor vi har måttet undvære både højtideligheden og den tredje halvleg. Han døde i øvrigt på den månedlige åbningsdag i Astrologisk Museum. Det føles, som om han havde timet hele sit liv på Jorden.
Gilbert holdt af både huset og museet, og det var gengældt i en grad, så vi vil savne hans fysiske og åndelige nærvær i lang tid fremover. Tiden på Irene Christensen Instituttet, hvor hans astrologiske virke begyndte, hørte man ham ofte tale om på en ganske særlig og meget positiv måde. Han kendte Irene personligt og omtalte hende med ros i høje toner ved mange lejligheder.
Interessant nok har AstrologiHusets historie været præget af tallene 1 og 9. Også dette delte vi med Gilbert, som blev født i Randers i 1919 kl. 19-noget i den 10. måned. Den første huslejekontrakt blev underskrevet den 11.9.1991 med tilbagevirkende kraft fra den 1.9.1991. Astrologisk Museum åbnede dørene i Valby den 19.9.1999, for bare at nævne de væsentligste. Og ikke mindst: Gilbert døde i en alder af 91 i 2011!
Lad os hylde Gilbert Tjørnum ved at sende ham lys på rejsen mod stjernerne. Æret være Gilbert Tjørnums minde.
Karl Aage Jensen
Fungerende formand for
Astrologisk Museumsforening
Ingen kommentarer:
Send en kommentar