mandag den 14. februar 2011

Kommentarer uge 6

Denne gange blinger vi lidt om aktuelle personer og Amagerbanken samt en længere redegørelse for astrologiens rotation i pressemøllen i den forgangne måned.

Husk, at vi har åbent hus den 18. februar kl. 14-20. Du kan reservere tid til prøvebehandlinger, bl.a. astrologi, clairvoyance, tarot, håndlæsning og meget mere. Se http://www.astrologihuset.dk/
og klik videre på det første banner på forsiden.

Vi kan tilbyde Det kinesiske horoskop 2011 til en tilbudsprids på 125 kr. i februar måned. Er du interesseret, så sæt beløbet ind på regnr. 3679, konto 1057 8590.





Aktuelle personer



Tema: Pluto i begyndelsen af Stenbukken



Vi ser her på nogle eksempler, hvor Pluto er i spænding til planeter i kardinale tegn. Vi har valgt at bruge dels kendte mennesker, som er aktuelle lige nu, men også Amagerbanken. Bertel Haarder, som vi ikke kommer ind på her og hvis horoskop vi tidligere har bragt, har hele tre planeter i konjunktion i begyndelsen af Vægten, så han er også påvirket af Pluto lige nu.



Bjarke Ingels – arkitektonisk tryllekunstner

Denne danske arkitekt, som er født den 2. oktober 1974 og har vundet internationalt ry, er i gang med at gøre arkitektur til en folkesag. Han er på listen over verdens 100 mest kreative mennesker. Normalt modnes arkitekter langsomt, men her adskiller Ingels sig fra normen, idet han i en meget ung alder blev fuldmoden.

Men skal han nu passe på ikke at blive overmoden? Ja - der er en overhængende risiko ifølge hans horoskop, som indeholder en konjunktion mellem Solen og Pluto i begyndelsen af Vægten, hvor Pluto i de næste par år er på besøg. Det er samme placering som hos Bertel Haarder, så stress og udbrændthed står på programmet, hvis han ikke passer lidt på. Bjarke Ingels burde holde et sabbatår og i hvert fald ikke påtage sig store opgave i samme omfang som hidtil. Faktisk er det en periode hen over de næste ca. 5 år, der er inde i billedet, hvor både Mars og Saturn bliver udløst på samme måde. Om det er det private eller det professionelle område, der berøres mest, ved vi ikke, da vi ikke har fødselstiden. Men da det er hele fire planeter, der berøres, herunder sandsynligvis også Månen, kan det gå ud over privatlivet, hvis det professionelle liv tager over. Men spændende er det at følge en sådan fantastisk ildsjæl, der øjensynligt er udstyret med raketmotor.



Ralf Hemmingsen – en sag på vippen

Han blev rektor ved Københavns Universitet i 2005 og er født den 12. oktober 1949, tid ukendt. Han har Merkur stående ca. 4 grader i Vægten i spænding til Uranus i Krebsen. Denne spænding er udløst af Pluto i perioden 2009-11. Hemmingsen er lige nu aktuel på den barske måde, fordi han er blevet beskyldt for at holde hånden over stjerne-hjerneforskeren Milena Penkowa. I november 2003 erkender hun over for Hemmingsen, at hun ikke kan dokumentere hovedparten af de 784 rotteforsøg fra sin doktorafhandling. Hemmingsen valgte at se gennem fingre med denne oplysning. Han tager oplysningen til efterretning, og nu hænger han på den. Typisk, at det først er, når Pluto tager affære, at gamle synder opdages eller behandles.

Nuvel, en spænding mellem Merkur og Uranus er, når den står alene, ikke så slem som visse andre kombinationer. Derfor kan det være, at Hemmingsen reddes af, at han ikke var rektor dengang i 2003. Selv om det var ham, der havde fingeren på aftrækkeren og skulle tage en beslutning. Den er lige på kanten, og vi kan ikke vurdere det endeligt på grund af det mangelfulde horoskop.

Et springende punkt kunne være, at man endnu ikke kender navnet på den, der i efteråret 2008 indstillede Penkowa til Eliteforskerprisen på 1,1 million kr. Det ved Hemmingsen ikke, siger han. Det skulle angiveligt være fire dekaner, der kom med en prioriteret liste til rektor, hvor Penkowa stod nummer et på listen. Men det vides ikke, hvem af de fire dekaner, der har stemt på Penkowa. Sjovt nok indeholder et horoskop fire fjerdedele, de såkaldte dekanater. At han så med sin viden burde have forhindret prioriteringen af Penkowa, er en del af problemstillingen. Det mest belastende er ifølge Politiken en politisag fra 2008, som dog af juridiske årsager ikke må offentliggøres.



Hosni Mubarak

Den tidligere egyptiske diktator er født den 4. maj 1928 i en landsby uden for Cairo. Tidspunktet er ukendt, men han ligner en, der har AC i Løven eller Skytten, hvilket i så fald ville gøre, at enten Neptun ville lave spændinger til hovedakserne (ved Løve-AC) eller Pluto ville gøre det (Pluto til MC). Under alle omstændigheder er han færdig nu, og det harmonerer flot med det vi skrev for et par år siden, nemlig at Plutos entre i Stenbukken ville begynde en proces, hvor livet som diktator i stigende grad ville bliver en noget udsat post. Begyndelsen til enden på mange diktaturer ville se sin begyndelse. Nu er der naturligvis forskel på diktaturer, og Egypten stod på forhånd til at blive et af de første arabiske lande i rækken på grund af Cairos mange indbyggere. Det gjorde processen kortere end i de andre lande, fordi indsatsen kunne være koncentreret mere på grund af en enorm menneskelig ressource. Men den kører dog ufortrødent videre, indtil alle diktaturer engang er udslettet. Det er en stor indsats, der sker indtil 2023, hvor Pluto bevæger sig gennem Stenbukken. Vi vender senere tilbage med et kig på Egyptens horoskop.

Amagerbanken


Astrologimagasinet HOROSKOPET påpegede som de første de store problemer i Amagerbanken på grund af det problematiske horoskop, især i perioden 2005-medio 2010. Det høstede vi megen kritik for, og det skete under henvisning til den daværende ledelses forsikring om, at banken var stabil og sikker. Vi fast holdt dog, at der snart ville begynde at vælte lig ud af skabet, og da den daværende direktør ikke længe efter denne forudsigelse, blev der næsten tale om en ketchupeffekt fra nævnte skab(e).

Banken skiftede ledelse i slutningen af 2010, hvor horoskopet var langt bedre, men hvor skaden desværre allerede VAR sket. Ledelsesskiftet skulle være sket på en mere effektiv måde og på et tidligere tidspunkt, nemlig allerede, da den gamle direktør døde, så ville bankens dødskamp være blevet kortere. Men da var blokeringernes planet Pluto i spænding, så sandheden blev fortrængt til stor, retrospektiv fortrydelse for rigtig mange mennesker. Hvis skiftet var sket der, ville mange ikke have mistet så store beløb, som tilfældet blev. Aktionærerne var taberne, men det er i realiteten hele Amager, der nu er sat tilbage i udvikling. Den tidligere ledelse med Jørgen Brændstrup i spidsen kom astrologisk set til på et kritisk tidspunkt og kunne derfor ikke løfte opgaven. Efterfølgende ser det ud, som om de heller ikke VILLE og tænkte for meget på sig selv. Håbede måske, at tingene vil løse sig senere, men ak.

Amager havde i Amagerbanken nærmest sit eget "nationalklenodie". På øen hersker en meget stor lokalpatriotisme, som også var medvirkende årsag til, at dødskampen for banken blev så lang og uigennemsigtig. Undervejs skød Karsten Ree 800 millioner af sine Blå Avis-penge i banken, og da staten gik ind med sin bankpakke 3 troede næsten alle, at banken var reddet. Inklusive alle de amagerkanere, der havde købt ekstra aktier for at bidrage til at redde banken. Det viste sig dog at være helt galt, da den tidligere ledelse gik af og blev erstattet af en ny, som gik i dybden med tingene. Det viste sig hurtigt, at det stod langt værre til, end man tidligere havde regnet med, og søndag i sidste uge blev banken erklæret konkurs, hovedsagelig på grund af enorme udlån til geskæftige enkeltpersoner som fx den tidligere topbokser Hans Henrik Palm. Der var simpelthen taget alt for store chancer. Alle tabte, undtagen den tidligere ledelse, som personligt spandt guld på at være letsindige.



Christian Eriksen

Den unge danske fodboldspiller sammenlignes nu med brødrene Laudrup. Nogle siger, at han efter kampen mod England, endda kan blive bedre end dem. Han er født den 14. februar 1992 i Middelfart og har i den senere tid fået lidt kritik fra klubledelsen i Holland om, at hans talent rækker til at score mere end de to mål han har lavet i sin tid i klubben. Det skal dog nævnes, at han i perioder ikke har været helt fast mand på holdet. Det bliver han sikkert nu, hvor Neptun lige ar forladt spændingen til Merkur, og Saturn lige nu går ud af en af sine to spændinger, ganske vist midlertidigt. Man kan med andre ord vente, at 2011 bliver et historisk år for unge Eriksen, og at 2012 bliver det HELT store. Her slipper han nemlig også af med Saturn, men indtil da skal han passe på knæ og knogler. Han har aspekter, som ligner Thomas Mogensens fra håndboldlandsholdet, som måtte forlade VM i sin anden kamp under VM. I Holland drukner unge Eriksen lige nu lidt i den enorme talentmasse, hvor andre på samme alder gennem tiden har gjort det endnu bedre, bl.a. Sneijder og van der Vaart. Der er det med Eriksen, at han ikke scorer tilstrækkeligt mange mål.

Det kan han sikkert gøre på et andet hold i et andet land, så et klubskifte til England eller Spanien vil være optimalt, og det kan vi vente i 2011, hvis hans klub ellers vil slippe ham. Han har kontrakt med Ajax Amsterdam til medio 2014, men et stort bud fra en storklub ligger lige for.



Astrologien og pressen



Man dutter folk en mening på

Hvis vanvid alle kan forstå



Sådan skrev salig Piet Hein i et gruk for længe siden. Hvad angår astrologien og pressen kan man sige, at den sidste linje ikke holder vand. Alle skulle faktisk erstattes med ”ingen”, så ville det passe bedre. Det har udviklet sig sådan, at selv mange alternative mennesker efterhånden tror, at pressen må have ret, siden det nu står næsten alle steder – det der med det ualmindeligt trættende stjernetegn…



En anden vanvidsscene fra den senere tids tv er Bertel Haarders snart legendariske medievrede, som i hvert fald delvis må skyldes stress eller udbrændthed. Sådan kunne astrologer også komme til at reagere på medieomtale af ”det 13. tegn”. Men når man ser Haarders horoskop, er det ikke så underligt, når han har Pluto i spænding til ikke mindre end tre planeter i begyndelsen af Vægten. Han må i sit ”stille” sind gå rundt og tænke på, at det ville være rart at slippe helt ud af mediemøllen. Han er træt af tingenes tilstand lige nu, hvor han er presset af pressen. Men det stammer naturligvis inde fra ham selv. Og her er Pluto symbolet for de dybe ting, han gennemlever fra sit indre. Pluto kan bevirke, at man handler i affekt, fordi det så længe har rumsteret i sindet, at man burde tage affære, men ikke har fået det gjort – har ikke fået sat ord på, og så kommer ordene pludselig helt af sig selv som skidt fra en spædekalv – som en ketchupeffekt.



Lige så slemt forholder det sig ikke med forholdet mellem astrologien og pressen. Der er dog visse ligheder, da vi også bliver mopsede, når det ikke er muligt at trænge igennem mediemaskinernes meningspanser. Derfor forbliver en god procentdel af nedenstående også mellem os og vore abonnenter på ugekommentarerne. Det kan måske være væsentligt at arkivere af astrologihistoriske årsager. Om ikke andet, så som et eksempel på, hvad der kan ske, når Uranus (astrologi) er på vej ind i det temperamentsfulde Vædder-tegn. Det kan medføre en astrologisk genfødsel, som ikke vil gå helt stille af.



Stor offentlig interesse

Der har vist aldrig været så megen presseinteresse for vort fag som netop nu, hvor astrologiens planet, Uranus, er på vej ind i Vædderen. Noget, vi som astrologer længe har set frem til, fordi det ikke kan undgå at give astrologien et boost. Ikke mindst, fordi Jupiter også er gået ind i Vædderens tegn. Det vil jo sige, at de to planeter har stået i konjunktion med hinanden i slutningen af Fiskene. Jupiter står bl.a. for vækst og uddannelse, og vi har fra astrolog Claus Houlberg hørt, at det allerede omkring årsskiftet kunne mærkes, at noget var i gærde. Han har præsteret at få hele tre nye astrologihold op at stå, hvad der generelt har været en umulighed i mindst et årti. Og det vel at mærke i esoterisk astrologi.

I den første uge af januar var konjunktionen eksakt, og derfor kraftigst. I den første uge af januar brød det hele løs. Her udkom Berlingske Tidende med et astrologisk ferieforslag i 2011 for alle tegn. Og Go Morgen Danmark bragte en udsigt for Danmark for 2011, for bare at nævne et par eksempler.

I det meste af januar har den officielle interesse for astrologien mest samlet sig om to emner: håndbold-VM for mænd og det 13. stjernetegn (som der jo ikke er noget, der hedder, men det anfægter ikke pressen). Jeg forsøgte forgæves at informere om forskellen mellem stjernetegn og stjernebilleder, men det prellede af som vand på en gås. DE insisterer på, at når det hedder det samme, så ER det også det samme. Færdig, basta. Så man skal ikke komme og sige noget andet og dermed måske ødelægge ”nyheden”.

Dog håbede jeg det bedste, da Kristeligt Dagblad ringede om en forklaring på dette, for journalisten lød oprigtigt interesseret i at få den ultimative sandhed til sin artikel. Men det skulle vise sig, at det ikke fik nogen som helst betydning for artiklen. Vi talte sammen i over en halv time, og det blev kun til ganske få linjer i artiklen. Han ringede omkring kl. 15, og han skulle være færdig med artiklen kl. 15.30, hvor artiklen skulle afleveres. Jeg troede derfor i min vildfarelse, at den kom i avisen om lørdagen. Men det skulle vise sig, at den først kom i præcis en uge senere, nemlig 4. februar 2011.

Journalister henvender sig næsten altid i sidste øjeblik – nogle gange endda senere. Det giver ikke ofrene optimale betingelser, så det må man bare vænne sig til. At dette så nogle gange kan fremstå som indstuderet, er en anden sag. Det kunne se sådan ud med artiklen fra Kristeligt Dagblad. For når man nærlæser artiklens to dele, hvoraf den ene blev bragt på forsiden, fremstår de som tendentiøse, hvorved resultatet vil være givet på forhånd.

Astrologien skal åbenbart ses med ret kritiske briller, hvad der ikke er noget galt med i sig selv. Men den generelle tendens er, hvad astrologien angår, at pressen ikke er venligt stemt, hvad vi normalt også lever udmærket med. Det er blot svært i en sag som den med tegnene og billederne, for den har under betegnelsen ”nyhed” kørt i hele tre årtier i pressen, uden at det tilsyneladende har haft noget form for effekt.

Det er også nemt bare at gengive gamle nyheder, man skal bare huske at gøre læserne opmærksom på dette. Om det er med velberådet hu eller bare, fordi journalister ikke er opdateret, kan være svært at vide. Men en med en årtier gammel ”sensation” får man uvægerligt på fornemmelsen, at der kan ligge andet bag. Der er flere eksempler på, at den samme avis bringer sensationen til torvs med jævne mellemrum, så researchen kan under alle omstændigheder ligge på et meget lille sted.

Derved forplumres debatten, og det er det, der er irriterende.

En rask googling ville ellers også hurtigt kunne fortælle fakta. Men det er altså fakta, som de ikke er interesseret i at få frem, når det handler om astrologi. Så smuldrer historien jo.

Jeg sagde til KD-journalisten, at hvis han ville undgå, at andre end journalisterne skulle blive forvirret, så måtte han i det mindste undlade at spørge en astronom, hvad der næsten altid sker. Astronomer kender jo af gode grunde ikke det astrologiske sprog, men bliver alligevel spurgt som eksperter, det kan ikke andet end at forvirre de fleste. Nå, men naturligvis blev en udenforstående spurgt også i dette tilfælde. Det ville være noget bedre, hvis astronomerne i lighed med astrologer undlod at udtale sig om noget, de ikke ved noget om.



Astrologisk Selskab

Nu gør vi noget ved det og danner et forum, der bl.a. skal informere om astrologien, nemlig Astrologisk Selskab. Det er hensigten at gå ud på skoler med foredrag, og ellers at informere gennem selskabets hjemmeside, der også påtænkes at åbne en faglig brevkasse.


Astrologi som sprog


Astrologi er ikke en videnskab, men et sprog. Og hvis man ikke kan dette cirkulære sprog, så er det klart, at man kan tale for døve øren. Det er ellers et både smukt, lærerigt og værdifuldt sprog.

I anden del af artiklen i KD finder man overskriften: ”Kritik af horoskoper svækker ikke populariteten”. Hvordan hulen forstiller man sig, at det skulle ske, når ”kritikken” er så fejlagtig? Man glemmer ganske enkelt, at flere og flere er ved at lære astrologiens sprog.

Artiklens anden del indledes således: Hvis De troede, De var Krebs, er De øjensynlig Tvilling. Og Skorpioner er i virkeligheden Vægte. Forvirret? Det er der også god grund til at være”.

Forvirret? Det er der absolut ikke grund til at være på grund af en fejlbehæftet artikel. Naturligvis ikke. Det er nærmest så komisk, at vi kan bruge et billede fra Olsenbanden. Vi må gøre, som Egon Olsen, når han siger: ”Lad os så komme i gang”. Nu er det arbejdstøjet, der er den vigtigste beklædningsgenstand. Måske kan Olsens stetoskop bruges til at stille skarpt på horoskopet?



Følelserne

Kritik af astrologi er følelsesmæssig og ikke rationel. Den er baseret på fordomme, der stort set altid hviler på argumentet om, at astrologi jo er så tåbelig, at man slet ikke behøver at undersøge den for at kritisere den. Følelserne går i selvsving, og kritikken kommer til at blive til fri fantasi om, hvad astrologi er.

Dette har ikke anden effekt på astrologerne end at bringe dem i affekt, hvad der dog nu skal være slut med dette indlæg. Det bidrager kun til den almene underholdning. Den eneste grund, kritikken hviler på, er ugebladshoroskoperne, der kun bygger på Solens stilling i Dyrekredsen, som vi hellere må kalde for Zodiaken for ikke også at bringe forvirring her.

Vi må dog også gribe i egen barm og se os selv som uduelige formidlere til andre end de indviede. Det må der gøres noget ved, og heldigvis nærmer stiftelsen af Astrologisk Selskab sig. Kun på denne måde kan vi få afsluttet den religionskrig, som det jo i virkeligheden også er. Et sammenstød mellem to livssyn, hvor det ene lyder: ”Universet og livet er meningsløst”, og det andet: ”Universet og livet er fyldt med dyb mening”.



Nye navne til tegnene

På grund af den omfattende forveksling af tegn og billeder har jeg forsøgt at finde nye navne til stjernetegnene. Så har pressen i det mindste ikke det argument, at de to ting hedder det samme, og derfor ER det samme. Først vil jeg dog på bedste, ironiske vis komme med et forslag, som er direkte affødt af pressens modvilje mod fakta. Det er dog mest ment humoristisk, for vi skal ikke uden videre opgive retten til navnene. Men de alternative navne vil i fremtiden kunne hives frem, når der sker misforståelser som de ovennævnte. Du kan blive den, der finder nye navne til tegnene. Hvor mange vil du ”tegne” dig for?



Der udskrives hermed en konkurrence om, hvad vi skal kalde den alternative Zodiak. Der er ikke andre præmier end umistelig hæder og et gratis skriftligt årshoroskop (computergenereret) til den, der finder flest gode navne.





1. Vædderen: Mod

2. Tyren: Mode

3. Tvillingerne: Modul

4. Krebsen: Moder

5. Løven: Model

6. Jomfruen: Modargument

7. Vægten: Modpart, modspil

8. Skorpionen: Modvilje

9. Skytten: Modning/overmod

10. Stenbukken: Modifikation/moderation

11. Vandbæreren: Modem

12. Fiskene: Modtagelighed



Eller en lidt mere lødig version som denne:



1. Vædderen: Jegtegn

2. Tyren: Værditegn/tegnebogens tegn

3. Tvillingerne: Formidlingstegn

4. Krebsen: Familietegn

5. Løven: Kærtegn

6. Jomfruen: Arbejdstegn

7. Vægten: Relationstegn

8. Skorpionen: Viljetegn

9. Skytten: Jagttegn, væksttegn

10. Stenbukken: Måltegn

11. Vandbæreren: Venskabstegn/andre folks børns tegn

12. Fiskene: Fisketegn/jærtegn/intuitionstegn

Ingen kommentarer:

Send en kommentar