søndag den 22. januar 2012

Kommentarer 4

Mange gået over i denne vinterJanuar og december er traditionelt hårde måneder at komme igennem for mange mennesker, ikke mindst hvad angår helbred og sundhed. Det er så vidt jeg ved de to måneder, hvor der dør flest mennesker i løbet af året. Men det er som om denne vinter har været særlig slem, i hvert fald i min egen familie-, venne- og bekendtskabskreds.Asger Lorentsen

The grand old man i spirituelle kredse herhjemme, Asger Lorentsen, døde i forgårs. Asger var født i Fiskenes tegn den 26. februar 1947 kl. 17.46.35 i København. Han skrev et væld af spirituelle bøger, som for fleres vedkommende er blevet klassikere, og som stadig kan købes i handelen. Han var et visionært menneske, som velvilligt delte ud af sin store viden, og som var leder af det lille samfund på Birkemosegård i Nordsjælland, hvis øvrige beboere nu kommer til at savne deres engagerede og myreflittige leder gennem mange år.

Jeg havde et ret specielt møde med Asger i Iraklion-lufthavnen på Kreta i juni måned 1997. Jeg var på vej hjem fra et 3-ugers foredrags- og horoskoplægningsarrangement på Kreta for Wallenberg-koncernen i Sverige. Pludselig stod der en hvidklædt, gurulignende skikkelse foran mig og hilste pænt på. Jeg så straks, at det var Asger, men havde ikke lagt mærke til, at han faktisk havde været lige ved siden af mig med sin gruppe. Vi kom på samme fly hjem, og det var tydeligt at mærke hans fine energier.Karen Moresco

Skandinavisk Astrologiskoles karismatiske lærer gennem mange år, Karen Moresco, døde den 9. januar 2012 – igen et tilfælde af et- og nitaller, som er så karakteristisk for AstrologiHuset gennem tiden. Hun blev født den 19.1.40 kl. 00.27 i Hellerup. Karen var en meget dygtig og respekteret astrolog med mange faste og tilfredse klienter. Jeg havde den glæde at besøge hende i hjemmet i Trørød for et par år siden, hvor hun lige havde mistet sin mand gennem mange år. Karen Moresco havde Stenbukkens ambitioner om at gøre tingene godt og rigtigt, og hun havde AC i det sociale Vægtens tegn. Der var altid fest og farver, når Karen var til stede. Hun elskede også at være i sit sommerhus i Tversted i Vendsyssel, hvor hun kunne slappe af og dyrke sin store interesse for have og blomster. Karen inviterede mig derop flere gange, men det lykkedes mig desværre ikke at komme helt op til det nordligste Jylland og besøge hende i paradiset, så det må vente til næste liv.2012

Husk, at der også er både bøger og dvd med emnet 2012, der kan anbefales på det varmeste, mest dem, hvor Gregg Braden er med. Men en bog, der er virkelig god at læse, er Bevidsthedsoverskridelsen af Helene Flendt. De kan alle købes i AstrologiHuset.Ugen, der kommer

Mandag: Nu er T-kvadratet mellem Solen, Jupiter og Saturn ved at klinge af, men der er stadig lige en rest, der vil virke, i det mindste mandag morgen, hvor det kan være lidt svært at komme i gang eller få det rigtige ben ud af sengen først. Månen er med i spændingen, så det gælder om at tage det hele stille og roligt og ikke forivre sig eller overdrive. Dagen er alligevel o.k. for kommunikation, møder og aftaler.

Tirsdag går Mars retrograd og kan give lidt handlingslammelse i de kommende måneder. Man skal tænke, før man handler.

Onsdag begynder Solens T-kvadrat at blive afløst af Merkur, så nu kommer der et par dage, hvor man skal tage sig i agt for kommunikation og aftaler. Det er mest de kommende par dage, for i dag står Månen sammen med Neptun, og så vil intuitionen fortælle, hvis man er i gang med noget lumpent.

Torsdag står Månen samen med Venus og giver stor nydelse. Ikke så meget gennem snak, men gennem det at være sammen.

Fredag er Månen i spænding til Mars, så temperamenterne kan komme i kog. Sikkert på grund af rene misforståelser, for i dag er Merkur-spændingen eksakt.

Lørdag får Månen en Pluto-spænding, så nu kan misforståelse få følger, man ikke ønsker. Jalousi og misundelse kan ligge som et mønster bag ved det hele.

Søndag er mere rolig, Månen spænder ikke op, og Merkur er på vej ud af spændingen, men dog ikke helt, her må vi vente et par dage, men det kan i det mindste mærkes, at den er i aftagende.Lagt direkte på bloggen i ugens løb:

EM i håndbold

Krydstogtkatastrofen i Italien

Ungarns diktator

Lottogevinsten blev som forudsagt udløst den 18. januar – gevinsten gik til udlændingeEU og Euroen

Jeg er blevet opmærksom på, at jeg ikke har medtaget euroens egentlige fødselsdag, den 1. januar 2002, hvor MØNTEN også kunne bruges. Fra den 1. januar 1999 kunne varer HANDLES i euro, men ikke betales kontant i den dengang nye møntfod. Den første handel i mønten fandt sted i Sydney i Australien (grundet tidsforskel) den 4. januar 1999 kl. 05.00 lokal tid.

At det så ikke betyder ret meget i praksis, er noget andet. Alle vigtige ikrafttrædelser i EU sker stort set altid den 1. januar. Faktisk er møntens horoskop fra 2002 bare endnu mere tydelig, hvad angår euroens krise. Som sagt kan mønten sagtens gå sin egen undergang i møde i år, eller senest i 2013. Pluto er i den grad inde i billedet. Den udløser spændingen mellem Solen, Venus og Jupiter i 2002-horoskopet. Og hvad angår Uranus gør den det samme i hele 2012, så det er virkelig et skæbneår for den fælles møntfod i 17 af eurolandene. Man kan forvente direkte angreb på euroen i 2012 – og direkte attentater, selv om man måske skulle omdøbes det til "syttentater", når nu kun 17 lande er med i samarbejdet – og ikke atten…

Måske vil nogle af disse angreb komme fra USA, der selv er beboere i gældsfængslet. Vi har allerede set, at Frankrig er blevet nedjusteret i sin rating hos Standard and Poor´s. Der KUNNE ligge et skjult angreb i nedgraderingen, hvor man ønsker at drive en kile ind i eurosamarbejdet i et forsøg på at splitte det, så det ikke udgør en konkurrent til dollaren. Man kan ikke vide det, men med Pluto-spændinger kan man aldrig vide sig sikker. Det har USA også i sit horoskop, selv om det HAR toppet. Men når der er tale om et helt land, trækker Pluto ofte spor efter sig i længere tid end hos enkeltpersoner.

Koncentrationer

Vi vil se store koncentrationer som lande, organisationer og virksomheder blive forvandlet i retning af mere demokrati med øget åbenhed og bæredygtighed på alle fronter, ikke mindst i styringsprocessen, hvor der vil blive lagt mere magt ud til de ansatte eller enkeltmedlemmer. Forbrugerne komme også til at nyde godt af denne proces. Her til lands vil man eksempelvis gøre et helhjertet forsøg på at gøre en ende på de mekanismer, der gør varerne langt dyrere hos forhandlerne end i sammenlignelige lande. Vi har fået dokumenteret, at supermarkeder får store tilskud i milliardklassen for at reklamere for bestemte producenters varer. Disse udgifter kan producenterne kun få hjem på en måde, og det er her, forbruger bliver sorteper, når de samme producenter lægger tilskuddene oven i priserne. Vi betaler altså dyrt for, at supermarkederne kan sende alle deres reklamer ud. Derved sparer vi ikke nær så meget på tilbuddene, som vi tror! De der markedsmekanismer, altså.

Nå, men sådanne manipulationer er på vej ud, efterhånden som Pluto pløjer sig vej gennem jordtegnet Stenbukken, hvor den også bruger både hakke, skovl og spade. Og i det hele taget vil det, man i dag kalder "markedet" – som gør os alle til en slags kvæg i den store sammenhæng – gå sin undergang i møde i den form, vi kender det i dag.

Så er der magtkoncentrationerne, hvor det bedste eksempel nok er diktaturstaterne. Vi skrev for længe siden, at Pluto vil sørge for at få ryddet alle de værste diktatorer af vejen i løbet af ganske kort tid. Nogle af dem er allerede væk, og den næste bliver Assad i Syrien, som højst holder til lidt hen over sommeren. I hvert fald er han væk i år.

Det samme gælder de diktatoriske beføjelser, der er givet til lederne af store, internationale organisationer – ikke mindst inden for sportens verden: IOC, UEFA osv. Bankverdenen vil også være under stadigt pres, herunder også store banker – og de enorme, gyldne håndtryk vil blive sjældnere og af vigende dimensioner. Vi har på det seneste kunne følge retssagen om LO´s tidligere formand, Tine Aurvig Huggenberger, som har anlagt sag mod LO for at have frataget hende pensionsrettigheder i millionklassen. Hun vandt i første omgang, men LO kærede til Landsretten, og så gik dommen hende imod. Hun kan nu vinke farvel til en pension på hele 6 millioner, medmindre sagen ankes og kan prøves i Højesteret, det må vi se. Måske kan Ôzlem Cekic nu endelig finde den fattige dansker, hun har ledt så længe efter – erstatningen for Karina fra Sønderjylland. Det må i det mindste gøre et vist indtryk på Joachim B. Olsen, det her!

Spøg til side, men pensioner i denne klasse hører naturligvis ingen steder hjemme. Det er medlemmerne, der skal betale, og hvis man spørger dem – hvad man tidligere ikke kunne drømme om – så ville stort set alle sige nej. Den form for diktatur hører snart helt op.

Måske er kronprinsens mange udeblivelser til møder i IOC ikke en tilfældighed. Jeg ved godt, at der ikke er mødepligt, kun mødeRET. Men andre kommer meget mere regelmæssigt, og det har affødt kritik af kronprinsens engagement i sit bestyrelsesarbejde. Måske kunne man kalde hans motionsform for overspringsbevægelser – i hvert fald har han sprunget mange møder over.

Der er en omfattende artikel på vej om den internationale situation i det næste nummer af Astrologimagasinet HOROSKOPET. Husk, at du kan abonnere på dette for 260 kr. årligt. Du får et gratis årshoroskop som gave i så fald – værdi 200 kr.

I det første nummer i 2012 tog vi allerede fat på en bedømmelse af det kommende år.EM i håndbold

Jeg var lidt for optimistisk i min bedømmelse af det danske herrelandshold i håndbold, som efter en miserabel start i den indledende pulje dog vil få nogen oprejsning i mellemrunden – uden at kunne nå semifinalen, selv om det er teoretisk muligt. Jeg tror på en 7.plads efter at have lagt alle horoskoperne sammen til et hele og set, at der er SÅ mange Saturn- og Plutospændinger, at vi for det første stod til en svag begyndelse, og for det andet ikke vil kunne spille os i semifinalen, medmindre det usandsynlige sker, at alle resultater flasker sig optimalt for os, og det skal vi ikke regne med, når skæbneplaneten er over os i så høj grad, som det er tilfældet. Vi må se fremad mod OL til sommer og bruge EM som opvarmning!

Den værste fejl var, at Wilbek, som også er Saturn-synder, ikke satte Bo Spellerberg med de friske kræfter ind allerede i kampen mod Polen – og derved skabte en "modpol", som ret sikkert ville være faldet ud til vores fordel. Nu tabte vi til gengæld med en enkelt pind.

Det samme vandt vi med i går, hvor jeg også havde regnet med, at vi vandt en kneben sejr. Det bliver værre i morgen mod tyskerne. Læs mere om EM direkte på bloggen, også evt. det, der er lagt på i den forgangne uge.Flere ministre i modvind

Vi har tidligere skrevet om de ministre, der kunne vente ekstra modstand i 2012. For det første var der Ole Sohn, som har de stærkeste spændinger i år, så det sidste ord er sikkert ikke sagt i hans sag om kendskabet til tilskuddene fra Sovjet for to-tre årtier siden. Manu Sareen er også i toppen af listen, selv om vi ikke har set så meget til udfordringerne endnu. Måske kan det havde med hans offensiv for kirkelig vielse af homoseksuelle par – eller noget religiøst, det må vi pænt vente og se. Så var der Carsten Hansen og hans uheldige optræden til en julefrokost sidste år. Og der var Helle, der havde besøg af Pluto i de seneste to år, hvor det begyndte med skattesagen. Nu er Pluto dog ved at takke af, men hun nåede lige at kommer ret skidt fra start som regeringsleder og røg ned i meningsmålingerne, så Venstre nu igen er landets største parti. Senest har hun lagt et uheldigt billede ud på sin Facebook-side, som dog hurtigt blev pillet af igen.

Men nu er Pluto som sagt også ved at være væk, og så kan hun lappe på fortiden.

Kulturministeren begynder snart en ordentlig Pluto-spænding, og han er gået i gang med at gøre op med 100 års kulturpolitik. Det vil ikke blive let, selv om spændinger kan være fine netop til at gøre store anstrengelser over tid – opgør. Han er oppe imod et begrænset økonomisk råderum og et væld af aktører, der kæmper for et status quo. Lobbyister, pressen og Folketingets kulturudvalg udgør en næsten ubrydelig enhed, der mener, at man skal bevare de resultater, der ER opnået og ikke risikere noget nyt. Her har kulturministeren en pointe, for sådanne strukturer hører afgjort til dem, der kommer voldsomt under pres i de næste år. Men en ting er sikkert og vist: Elbæk vil vide at gøre hvad han kan – helmer ikke, før et resultat er nået. Han ville allerhelst være helt kompromisløs, men det går på den anden side heller ikke med alle de spændinger. Hans plan er en lille flig af det enorme opgør, der er på vej på alle fronter, og som ender med, at alt unødvendigt sorteres fra, f.eks. luksus. Når Pluto kører gennem Stenbukken, skæres der helt ind til benet. Måske skulle der oprettes et minimalministerium eller ministeriet til afskaffelse af alt unødvendigt – alt overflødigt, og hvor det vigtigste er tag over hovedet, mad på bordet og tøj på kroppen. Vi kunne jo kalde det for overflødighedsministeriet.

Selv det at føde nok børn til at passe os i vores alderdom bliver der nu sat spørgsmålstegn ved. Ikke mindst, fordi der allerede ER for mange mennesker på Jorden – det udgør i virkeligheden et af de største problemer. Ikke for producenter og industri, som er afhængig af flere forbrugere og mere kvæg, men for universet og dets iboende lovmæssigheder. Der vil eksempelvis komme færre biler, da vi efterhånden vil få kortere til jobbet, og der vil komme flere delebiler. Produktionen af varer vil komme til at foregå tættere på forbrugerne og dermed være mindre usunde og mere meningsgivende for os. Og når Pluto går ind i Vandbæreren i 2023 vil startskuddet lyde til en så stor revolution på f.eks. transportområdet, at f.eks. betalingsringen vil være overflødig til den tid. Det er opfindsomhedens tegn, og der vil komme revolutionerende opfindelser, som vi ikke engang kan forstille os endnu.

Vi må gøre op med velfærdstænkningen, som nu foregår i alt for udstrakt grad på det materielle område. Det stresser alt for mange med det gruppepres, der ligger i, at vi skal trække plastikkortene op af lommen for at skabe fysisk vækst, når det i virkelig er det modsatte, vi har brug for. Alene dette vil medføre en revolution, når udviklingen begynder at gå i den retning. Flere og flere ansvarsområder må lægges ud til den brede befolkning efter det osmotiske princip – gennem en sivningsproces, hvor man organisk lægger flere og flere ansvarsområder ud i stadigt mindre enheder. Til slut til det enkelte individ, som – med et nyt udtryk - i nærklang med omgivelser vil vise sig i stigende grad at assimilere det stigende ansvar og direkte begynde at glædes derved. Forkælelse er et andet af de overflødige ord, der snart kan skrives ud af retskrivningsordbogen – og måske erstattes med nærklang…UGEHOROSKOP uge 4 af astrolog Lykke Larsen www.kvindetid.dkVÆDDER
Der sker en masse omkring dig, og du kaster dig med glæde ud i de muligheder, der viser sig. Din kalender er sikkert fyldt til bristepunktet, og det hjælper ikke, at du selv er meget initiativrig og nærmest bobler over med ideer. Du kan presse dig selv hårdt, men du vil nyde det. En hemmelig flirt kan det også blive til. Pas dog lidt på med, hvad du kaster dig ud i. 
Ugens råd: Flirt på jobbet kan få konsekvenser.
TYR
En spændende uge venter forude, når det kommer til parforhold. En god snak med din partner kan lede til intime stunder, så planlæg tid for jer selv. Du er meget målrettet, og det du sætter dig for, skal du nok nå. Du har en lidt fanden i voldsk attitude, som faktisk klæder dig. Samtidig kan du til tider have en løssluppen form for humor, der glæder andre og pifter tingene op.
Ugens råd: Vær gerne lidt provokerende.
TVILLING
Vedholdenhed er nøgleordet. Selvom du vil støde på nogle bump på din vej, så giv ikke op. Det, der i første omgang ser ud til at være store forhindringer, vil nemlig løse sig helt af sig selv. Du vil finde nye veje og åbninger, også selvom du ikke selv tror det. Du er hurtig til at tilegne dig ny læring, og det giver dig en del fordele. 
Ugens råd: Tankens kraft er stor.
KREBS
Det kan knibe med kommunikationen i denne uge. Du kan få sagt for meget, eller såre andre med det du siger. Det vil få dig til at føle dig utilstrækkelig og dårlig tilpas. Det er måske ikke helt din uge, men prøv at tage lidt lettere på tingene. Diplomati og rummelighed kan få dig langt. Det er ikke altid det, du selv vil møde fra andre, men som sagt, hæng dig ikke i det.
Ugens råd: Du har masser af ressourcer.
LØVE
Du har en grundlæggende positiv attitude og tankegang, som virkelig smitter af på andre. Dit gode humør gør, at der ikke er meget, der kan slå dig ud af kurs i denne uge. Du tager tingene som de kommer og hænger dig ikke i et par bump på vejen. Du vil have held med de projekter, du går i gang med, så det er en positiv trend, du er inde i.
Ugens råd: Der er ingen grund til at begrænse dig.
JOMFRU
Du kan tvivle på dig selv og dine beslutninger. En god kollega kan komme med gode råd og vejledning, hvis du ikke er for stolt til at spørge. Du vil elske at kaste dig ud i nye projekter, men sid ikke og vent på dem, tag selv initiativ og find på noget. Tænk over, hvad der kunne interesserer dig, og kast dig ud i tingene. Du er kreativ, så det skal nok lykkes for dig.
Ugens råd: Der skal ske noget nyt!
VÆGT
Det er ikke let for dig, at begrænse dig. Inden du får set dig om, er din kalender fuld af aftaler og gøremål. Du gør klogt i, at sætte tid af til et pusterum i ny og næ, for det tærer på dine kræfter, da du ikke har helt så mange, som du selv regner med. Pas også på med, hvad du spiser, for mange søde sager og selvforkælelse kan resulterer i et par ekstra kilo på sidebenene.
Ugens råd: Strukturer og prioriter.
SKORPION
Uha temperamentet kan løbe af med dig, hvis du ikke passer på. Tæl til ti – gerne et par gange, for får du først sagt noget, du ikke skulle, kan det ikke tages tilbage. Ellers vil ugen være præget af store planer, du kan nemlig ikke se begrænsninger. Dette kan være godt, men er du afhængig af andre, kan det alligevel være nødvendigt med lidt mere realistiske mål.
Ugens råd: Lad fortid være fortid.
SKYTTE
Du kan nå virkelig langt, hvis du først sætter dig nogle spændende mål. Du har alt mulig grund til at være tilfreds med din egen indsats, og du kaster dig modigt ud i nye ting. Andre vil finde dig meget inspirerende og vil gerne bruge din tid, da du kan lide at fortælle og hjælpe kan det tage fokus væk fra dine egne ting, hvilket vil være spild af held og god energi.
Ugens råd: Stop op og ros dig selv.
STENBUK
Du har en super fin form for humor, og det kan komme dig til gode i denne uge. Prøv at se tingene fra den positive side, så går det meget lettere. Du kan få andre til at le, og det kan løse op på spændte situationer. Det er en god ide, at afsætte tid til at drømme store drømme om fremtidige mål. De ting du har sat i gang skal du følge op på, så vil du finde nye veje.
Ugens råd: Vær den du er, der er mere end godt nok!
VANDBÆRER
Når det kommer til økonomi, skal du være ekstra påpasselig. Afdæk alle betingelser, hvis du skal skrive under på aftaler. Du har meget fokus på dig selv og dine behov, men er alligevel opmærksom på andre, så du kan godt lægge den dårlige samvittighed væk. Arbejdsmæssigt er det ikke en helt let uge, svære beslutninger skal tages, men det bliver lettere.
Ugens råd: Stå ved dine holdninger.
FISK
Der sker en del på det indre plan. Du tumler nemlig med mange forskellige tanker, og det kan få dig til at virke fraværende. Det bedste du kan gøre er, at fortælle dem omkring dig, at du har brug for lidt tid for dig selv. Bruger du din intuition, kan du finde ud af, hvad der bekymrer dig og få løst dine udfordringer på den bedst mulige måde.  
Ugens råd: Undgå diskussioner med din partner.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar