søndag den 24. maj 2015

Uge 22 astrologisk set

Uge 22 astrologisk set

Indhold:

Efterlysning af bog
Anmeldelser ag bøger og cd
Nyt fra antikvariatet
Ugen, der kommer
Folkemødet på Bornholm
Blondinen fra syd
Grand Prix-analyse
Valget
Medicinsk astrologi – sygdom astrologisk set
Ugehoroskoper for alle tegn

Efterlysning af ”Kvinder, som løber med ulve”
Er du den lykkelige indehaver af bogen: ”Kvinder, som løber med ulve” af Clarissa P. Estés vil jeg gerne bede dig sende mig prisen på denne. Send gerne mail på: astrologi@astrologihuset.dk

Nyt fra boghandelen – anmeldelser
Anmeldelse af nye bøger, som kan købes i www.astroshop.dk

Klare drømme
Charlie Morley
220 sider, 299,95 kr.(indb.), Det Blå Hus
Undertitlen lyder: ”En guide til at vågne op i dine drømme og i dit liv”. En let tilgængelig guide til at lære at meditere, mens du sover. En klar drøm er kendetegnet ved, at man i drømme er klar over, at man drømmer. Bogen handler om, hvordan man bliver bevidst i sine drømme og derigennem får adgang til den store viden, som vores ubevidste rummer. Den indeholder inspirerende øvelser og interessante cases. Klare drømme kan bl.a. bruges til at heale kroppen, helbrede visse former for afhængighed, vælge en ny retning i livet eller i det hele taget opnå dybere indsigt i livet. Bogen er inspirerende skrevet med et stort engagement. Et kapitel handler om, hvad der befordrer klare drømme, og her spiller forskellige B-vitaminer en ret stor rolle. Også visse mineraler, bestemte æteriske olier samt urter og Månens cyklus påvirker vore drømme.
Han kommer vidt omkring emnet, så man føler sig fuldt ekviperet til at gå i gang med de klare drømme.

Spørg dine engle
Kyle Gray
223 sider, 299,95 kr., Det Blå Hus
Undertitlen lyder ”- og få guddommelig hjælp til at skabe mirakler”. Det er en fin bog om at bede universet og englene om hjælp. Den handler bl.a. om de forskellige måder at bede på. Forfatteren mener, at nogle bønner virker bedre end andre, og han mener, at vi kan bede englene om hvad som helst. De er altid villige til at hjælpe. Kyle Gray er medium og beskriver ærkeenglene og deres specifikke evner, og hvem af dem der bedst kan hjælpe med hvad. Bogen er skrevet med hjertevarme, og forfatteren beskriver flot, HVORDAN vi kan bede til englene om alt muligt. Det er healende og opløftende læsning, hvad enten han skriver om kærlighed, helbred, økonomi, børn eller det at finde sit livsformål. Kan varmt anbefales.

Parforholdets håndbog
Shakti Gawain & Vucci
239 sider, 249,95 kr., Gyldendal
Undertitlen lyder: ”Gør ethvert forhold til en vej til selverkendelse”. En god bog med udgangspunkt i den såkaldte ”Voice Dialogue-metode”. Bogen viser vejen til frihed fra mønstre, der har holdt mange fast i usunde relationer til familie, kolleger eller partnere. Udfordringer, som dog bliver til vigtige læreprocesser.
Parforholdets Håndbog kommer rundt om emner som personlighedens dannelse, spejlinger, primære selv´er og skygge-selv´er. Man kan også læse om de to forfatteres personlige historier. Gawain går ind på sine forældres skilsmisse, da hun var 3 år gammel, og derefter boede hun alene med sin mor. Medforfatteren Vucci fortæller om at bryde ud af et voldeligt forhold.

Sund balance
Julie Berthelsen
192 sider, 249,95 kr. (indb.), LR Forlag
Bogen indeholder en lynkur for livsnydere, hvor forfatteren beskriver, hvorfor det er svært at skifte livsstil og ændre på sine vaner. Ikke mindst, når man som hun er stoppet som elitesportskvinde og har født et barn. Dette gav et plus på 25 kilo på vægtkontoen.
JB elsker mad, og det gør det ikke nemmere at tabe sig, men hun ser det som ren terapi og stå i køkkenet; og det at spise er forbundet med livsglæde og stor nydelse. Nu søger hun den rette balance mellem det livsnydende og det at have det godt med sin krop, have energi og føle sig stærk.
JB fortæller åbent, ærligt og personligt om sin kamp mod vægten og om de perioder, hvor der er den perfekte balance mellem træning og kost, og hvor energien er i top. En ærlig, åben og indsigtsfuld bog.   

Cd
New feminine Energy
Marianne Kirkskov & Paul Armitage
64 minutter
En cd med en guided meditation indtalt af marianne Kirkskov til guddommelig musik af Paul Armitage, som danner en fin kombination. MK har en god og rolig stemme, som er i fin overensstemmelse med en særdeles behagelig musik, som opleves anderledes end andre sammenlignelige kompositioner til meditation, og vel at mærke på den gode måde. Den er dybt melodisk og passer præcis til formålet. MK er også speciallæge og healer. Vi vil bringe et portræt af hende hurtigst muligt.

Nyt fra antikvariatet
Lobsang Rampas fantastiske bøger i 5 bind, samlet 250 kr.
Osho: Krop og sjæl i balance, indbundet 150 kr.
Rene Diekstra: Når livet gør ondt 80 kr.
Bear Hearts visdom – essensen af ”Vinden er min moder” 90 kr.
Lær at spille livets spil af Florence Scovel-Shinn 50 kr.
Vejen til kærlighed af Deepak Chopra 80 kr.
Slank og fast på 10 uger af Birgitte Nymann 50 kr.

Ugen, der kommer
De første par dage af ugen står Venus i eksakt spænding til Uranus og udløser derfor dennes spænding til Pluto, som også var aktiv i sidste uge. Værdierne og pengene kan være ustabile størrelser, så derfor skal man være agtpågivende på disse områder. Det gælder i realiteten stort set hele ugen.
Illusionernes planet Neptun står i spænding til både Merkur (tiltagende) og Mars (aftagende). Der er en del, der ikke er, som det umiddelbart ser ud til at være. Man skal stadig passe på svindel og humbug. Når Mars forsvinder ud af dette aspekt, tager Solen fat og fortsætter illusionernes hærgen. Det kan give stor kunstnerisk indlevelse og kreativitet, men virkelighed og fantasi kan let komme op at toppes i hele ugen.
Alt i alt er det ikke en ideel uge at starte nye, større projekter op. Hvis dette alligevel er nødvendigt, er det vigtigt at komme uden om de værste af spændingerne gennem astrologiens hjælp. Flere af ugedagene er så spændingsfyldte, at man helst skal se helt bort fra dem.

MANDAG
Anden pinsedag er en af de spændingsfyldte dage og egner sig bedst til afslapning og oprydning, yoga og meditation og i den boldgade. Der skal også være plads til nuancer og detaljer i et par dage, for kl. 10.52 går Månen ind i Jomfruen. Ellers står den på ydre uro, og nogle gange også indre. Kl. 13.49 er Månen i eksakt spænding til Saturn, så her vil mange mangle energi og køre på flade batterier. Her bør man tage det helt roligt og undgå stress af enhver art. Dette er dog lettere sagt end gjort, for det er dagen med den eksakte spænding mellem Venus (værdier) og Uranus (nye impulser, pludselige hændelser). Det er virkelig en blandet dag, også om aftenen, hvor Månen er i spænding til Solen, eksakt kl. 19.19. En højspændt dag, hvor nogle af os må agere afspændingspædagoger for os selv – og måske endda også for andre, der har lidt for meget fart på.

TIRSDAG
Endnu en meget blandet dag med mange spændinger, så vi fortsætter, hvor vi slap i går. Det er dagen for den eksakte spænding mellem Mars og Neptun, som kan mærkes i flere dage på hver side af i dag. Men mest i går og i dag, da den er eksakt lige over midnat. Det er igen illusionerne, der er inde i billedet, og så er Neptun sygdomsplaneten. Det vil sige, at alle dem, der har den nævnte spænding inde i deres eget horoskop, skal især være opmærksomme. Kl. 6.33 står Månen i spænding til samme Neptun, så dagen starter op på kaos-energier, hvor Neptuns spænding til Mars udløses af Månen, også lige fra den årle morgenstund.  Lidt senere igen står Månen i spænding til Merkur og går ud over klarheden i kommunikationen for mange. Mange er simpelthen for trætte eller uoplagte efter en hård pinseferie.  Det hjælper lidt på det hele hen under aften, hvor Månen (følelser) står godt til Pluto (vilje, dybde, passion).

ONSDAG
En vis ro begynder så småt at indfinde sig, men ikke nødvendigvis hvad angår den måde, vi taler sammen på.  Mars står i eksakt konjunktion med Merkur i Tvillingerne, så der snakkes på kryds og tværs, men der er meget, der ikke er hold i, og man skal tage sig i agt for løgne og bagtalelser – rygter, da konjunktionen er i spænding til Neptun. Kl. 23.42 går Månen ind i Vægten og giver et par dage med behov for harmoni og balance. Noget, der ikke er alt for let at gennemføre, men det kan lykkes, hvis man gør en ihærdig og målrettet indsats.

TORSDAG
Så kom ugens bedste dag. Måske skulle vi kalde den for ugens mindst uharmoniske dag. Om eftermiddagen står Månen godt til Solen og danner en smuk harmoni, og om aftenen står den godt til Merkur. Det styrker forståelsen og kommunikationen.

FREDAG
Så er der igen ballade med nogle aspekter, der er gale i knolden, og som man derfor skal omgås med en vis forsigtighed. Dagen starter med, at Månen spænder Pluto op og sætter fokus på negative følelser som jalousi og modvilje. Det hjælper dog lidt, at Månen samtidig står i en fin harmoni med humor- og glædeplaneten Jupiter. Men det er en stakket frist, for om eftermiddagen og om aftenen udløses spændingen mellem Pluto og Uranus af Månen, så følelserne sidder uden på tøjet og kan skabe en del uro. Her skal det tilføjes, at Venus er med i spændingen, læs også i indledningen. Det er også dagen, hvor Merkur er i eksakt spænding til Neptun, og den går baglæns, så vær bevidst om din indre verden og brug intuitionen. Hvis du er i tvivl om noget, så lad være med at beslutte eller handle. Der er skjulte forhold, man ikke bør indlade sig på.

LØRDAG
En rimelig rolig dag, hvor Månen kl. 11.34 går ind i Skorpionen og giver et par dage med fokus på det indre og på følelseslivet i det hele taget. Det er dagen for det eksakte aspekt mellem Solen og Merkur, så det er tid for livlig kommunikation om spirituelle, kunstneriske eller religiøse spørgsmål.

SØNDAG
Månen starter med at aspektere Neptun på en harmonisk måde, som øger drømmeaktivitet og intuition. Det understreges af Solens eksakte spænding til Neptun, som dog kan betyde, at man ikke skal stole på, hvad der siges, men lytte til sin mavefornemmelse – og den kan endda være drilsk indimellem. Månen er i spænding til Jupiter, og det giver stor livlighed, men også en tendens til at overdrive og have alt for høj cigarføring. Om aftenen står Månen flot til Pluto og øger passionen og dybden. Der har indsneget sig en fejl i HOROSKOPET, som hermed er rettet. Vi har skrevet, at aspektet er et kvadrat, en spænding, men der er tale om en harmonisk sekstil, vi beklager.

Folkemødet på Bornholm
Statsministeren åbner ifølge programmet Folkemødet med en tale den 11. juni kl. 14.00-15.00. Er der en læser, som ved af erfaring, hvornår mødet omtrentligt vil blive erklæret for åbent, så vil jeg blive glad for at få dette tidspunkt at vide. Ellers holder jeg selv øje med det. Der er ellers lagt op til lidt af hvert med Trykkefrihedsselskabets invitation af Geert Wilders. Jeg ved ikke, hvornår han skal tale, men vi kan se en del ud af åbningshoroskop for den 11. juni. Her tackler statsministeren lige der, hvor Månen er i eksakt spænding til Pluto, og det varsler turbulens, had og andre negative følelser. Måske bliver hele folkemødets koncept undergravet af Wilders tilstedeværelse som taler. Månen står sammen med Uranus, som står for frihed og oprør, så vi kan vente os et møde i en anden ånd, end disse møder var tiltænkt fra start for fem år siden. Heldigvis står AC i Vægten og Venus i 10. hus harmonisk aspekteret. Venus er horoskophersker og Mars hersker over DC, og det tyder på en vis aggressivitet. Mars står dog harmonisk, så der er nok ikke noget med terrorangreb. I så fald vil det blive forpurret. Men de verbale angreb vil være til stede, og mange vil sikkert holde sig helt væk fra mødet – og i det mindste holde sig væk fra Wilders-arrangementet. Det vil også være i tråd med den astrologiske realitet, at Merkur går baglæns.
Intervallet mellem kl. 15.00 og kl. 15.45 er præget af meget stor turbulens på førstedagen, da AC udløser spændingen mellem Månen, Pluto og Uranus. Noget af det samme vil gøre sig gældende de andre dage i samme interval, dog uden Månens deltagelse i ”løjerne”. Ud over Wilders er der tre andre højrenationale deltagere i mødet, inviteret af ”Danskernes Parti”. Det skal pointeres, at det pågældende spændingsaspekt vil påvirke alle, der får æren af at skulle tale i det nævnte tidsrum.
Wilders skal tale den 13. juni kl. 13.00 med MC lige på Sol/Mars-konjunktionen i Tvillingerne og i spænding til AC/DC, så der vil helt sikkert blive skruet op for retorikken. Men nu forholder det sig sådan, at Saturn fra kl. 13.00-14.00 kører igennem 3. hus (kommunikation). Dette gør det umanerligt svært at komme ud med sit budskab til andre end de hardcore tilhængere. Saturn er bremsen, så det kan godt være, at Wilders vil udøve en knivspidsfuld selvcensur og lægge lidt bånd på retorikken. Det er heller ikke umuligt, at debatten stopper i en periode. Det er ikke let at balancere tingene godt af med Saturn i 3. hus, som mere egner sig til fremlæggelse af maratonrapporter fx i et folketingsudvalg. Det skal dog tilføjes, at horoskopet kl. 14.00 – ved afslutningen – ser ret harmonisk ud. Vi kan håbe, at dette også betyder en harmonisk afslutning uden håndgemæng. Det er dog starthoroskopet, der er det vigtigste af de to.
Det bliver spændende at se, hvordan det hele kommer til at spænde af.  

Blondinen fra den sorte skov i syd
Danmark har besøg af Pluto i denne tid, og så martres vi med vækstproblemer i økonomien. Men Pluto står også for et opgør med fortiden, sandheden og – ja, ægtheden (kan næsten lyde som det ægte fra heden). Man har hidtil ment, at hun var den lyse danske pige rundet af den jyske muld. Men nu er sandheden kommer for dagen, og genetiske undersøgelser har vist, at hun komme fra Schwartzwald-området i Sydtyskland. Det er hårdt at skulle indrømme sådanne nationale klenodiers faktuelle oprindelse, men når Pluto regerer, så skal sandheden frem.
Det næste bliver vel, at en nærmere undersøgelse af Tollundmanden vil vise en endnu mere eksotisk herkomst.  Man kan jo ikke nægte, at han ser ret mørk ud i huden, og det er jo ret mistænkeligt. Især når man betænker, at man hverken havde solcentre eller selvbrunere på den tid.

Melodi Grand Prix - analyse
MGP var uden dansk deltagelse i finalen denne gang, så vi måtte håbe, at vort svenske broderfolk endnu en gang kunne køre sejren hjem, og det gjorde de minsandten!
De gik på scenen i Wien den 23. maj 2015 kl. 21.59.05, har min svenske ven, astrologen Jan Romander. Han havde hele tiden regnet med at Sverige ville vinde, men ville lige høre, hvad jeg mente om horoskopet for kl. 21.59 – men da var jeg for længst gået til køjs.
Romander siger, at temaet for aftenen er T-kvadratet mellem Venus, Uranus og Pluto, og at det plejer at være sådan, at når Månen rammer en akse eller står i et aspekt til en hovedakse. Sådan var det ikke i år. Det nærmeste, man kunne komme, var, at AC i Skytten under det meste af konkurrencen, og at horoskophersker dermed var Jupiter. og DEN var i konjunktion med Månen. Dermed kunne man udelukke en vinder, der gik på efter kl. 22.36, hvor AC gik ind i Stenbukken. Azerbaidjan, Rusland og Italien var således ikke astrologiske favoritter. Romander skriver videre, at odds-favoritten Sverige kom på som nummer 10, hvilket normalt af eksperterne betragtes som en bagdel - men altså ikke astrologisk set.
T-kvadratet aktiveres først omkring kl. 22.00, hvor IC står eksakt på Uranus. Ved hjælp af tidligere års schedules for MGP fik Romander frem, at start nummer 12 og 13 (Australien eller Belgien) være forhåndsfavoritter astrologisk set. Det viste sig dog senere, at der på grund af MGP´s 60 års jubilæum var der en forskydning i skemaet på grund af en forlænget indledning, som altså faldt så heldigt for Sverige, at de kom på på det optimale forhåndstidspunkt. Ingen anden planet - ud over Uranus - faldt på en hovedakse senere på aftenen!
Min kommentar til dette er, at normalt er et aksebundet T-kvadrat noget, der enten rydder bordet eller bliver en eklatant fiasko. Det er en enten/eller-kombination, hvor ”The winner takes it all” – eller det stik modsatte. Nu er det sådan, at AC står i Skytten, hvor Jupiter hersker, og AC er i harmoni med samme Jupiter - og tilmed til Uranus på IC – der er dermed dannet en stortrigon, og det hjælper meget på tingene for den sang, der er på på det pågældende tidspunkt. At det så eventuelt kan skabe debat efterfølgende, hvor der kan komme nogle negative følelser som jalousi frem, det er noget helt andet; men sejren er helt sikkert fuldt fortjent, og det siger vi mange gange ”lycka till” med herfra!
Det var sjette gang, Sverige vandt, så nu får Danmark igen ”hjemmebane” i MGP. To ud af de tre gange, vi har vundet, har været i Sverige.

Valget
Det blev som bekendt ikke som ventet den 19. maj, der blev udskrevet valg. Mit alternative bud var den 26. maj, og det vælger jeg at tro på, selv om det er en noget mudret situation, vi politisk set befinder os i. Det vil også være ulideligt at skulle vente til efter sommerferien med valgkamp hen over hele sommeren. Jeg både tror og håber, at Thorning ser sit ”pinsesnit” til at udskrive valg til den 16. juni, selv om skolerne har eksamen og derfor nok ikke hilser et junivalg velkomment. Det er vi til gengæld mange andre, der gør. Thorning er dog som jeg har skrevet flere gange den sandsynlige taber af valget. Hun når simpelthen ikke at indhente sit ”bagspring” fra de første ca. 3 år af hendes regeringstid.
S vil holde valgresultatet fra sidste valg, men kan vinde noget på at få løst udfordringerne med fx grundskylden, dagpengene og de afghanske tolke, som er blevet ladt i stikken af DK.
R vil gå tilbage på grund af partiets horoskop, Hvor Saturn står i spænding til partiets Sol/Saturn-spænding.
Enhedslisten vil gå lidt tilbage
SF vil gå tilbage i forhold til sidste valg, men vil klare sig hæderligt i forhold til omstændighederne. DE bør holde sig langt væk fra regeringsdeltagelse længe fremover. Pia Olsen Dyhr har Neptun-spænding til Solen i denne tid - i lighed med alle, der er født dem 30. november, uanset årstal og sted.
V og K vil gå tilbage, men Liberal Alliance og DF vil kompensere for tilbagegangen, så Venstre kan danne en mindretalsregering. DF vil sikkert holde sig ude af regeringssamarbejdet, hvad der på den ene side er klogt, men som kan koste partiet dyrt på troværdighedskontoen. Det er for let bare at holde sig uden for. Men en samlet sejr til blå blok i tilfælde af et valg nu – og for den sags skyld også til efteråret, så vi kan lige så godt få det overstået nu.  

Sygdom set i horoskopet
Først tak til alle Jer, som sendte varme hilsner i anledning af mine før-pinselidelser, som jeg nu er opstanden fra.
Jeg samler hele tiden på illustrative eksempler, man astrologisk set kan lære af og måske dermed bidrage til at minimere risici ved fx sygdom og rejser. Nu var det min egen tur til at opleve sygdom, og det skal naturligvis komme andre til gode, hvis det er muligt. Indsend derfor gerne lignende rapporter om vigtige oplevelser, som andre kan lære af. Vi kan så bringe dem anonymt eller ”blot” bruge dem til at lære af.
På Kristi himmelfartsdag den 14. maj fik jeg et ildebefindende af de mere seriøse. Jeg har aldrig prøvet at få en blodprop, men symptomerne lignede dem, som man har hørt om, nemlig stærke smerter i brystet. Dog kunne jeg ikke få det til at passe med mit horoskop og min alternative diagnose, som frikendte alle organer for kritiske indflydelser for ikke så længe siden. Det er her vigtigt at tilføje, at medicinsk astrologi på ingen måde er mit speciale, men jeg har dog en vis grundviden på området, som normalt rækker til at udpege de største risikoperioder for sygdom eller grundlaget for samme. Jeg vil her beskrive forløbet og relatere dette til mit horoskop.

Fødselshoroskopet
Hvad angår fødselshoroskopet, er jeg den lykkelige indehaver af en tripel-konjunktion i 1. hus i Løven mellem Mars, Saturn og Pluto, hvor Saturn hersker over 6. hus (sygdom). Saturn står for knæ og knogler og derfor også for rheumatisme, hvor jeg ikke helt er gået ram forbi. Den magtfulde konjunktion gør, at jeg hele tiden presser mig selv til det yderste, og indimellem også lidt længere – og enkelte gange meget længere, som fx i den senere tid, hvor større ændringer skal gennemføres.
Ascendanten står også i Løven, som står for ryggen og hjertet. Ryggen har jeg næsten altid døjet med og har været på mange kiropraktorbesøg gennem tiden. Dog mest indtil midten af 1990´erne, hvor heilpraktiker Jørgen Nonnegaard lejede sig ind i AstrologiHuset. Han konstaterede hurtigt, at der manglede blodtilførsel til rygsøjlen, især i lænderegionen. Noget, jeg aldrig tidligere havde hørt nogen kiropraktor sige. Og en sådan diagnose er lige til at gå til, i hvert fald for Nonnegaard. Han vippede mig troligt bagover en gang om ugen, når jeg lå på hans briks. Ryggen blev på den måde strakt ud, så blodet bedre kunne strømme. Dette foregik kontinuerligt igennem ca. 15 år, hvorefter ryggen var så stabil, at jeg kun sporadisk har mærket til rygsmerter siden 2010. Og i hele perioden fra 1995-2010 havde jeg aldrig de mindste problemer med ryggen, men nu kom der jo også blod til.
Hvad angår hjertet har jeg aldrig tidligere haft problemer, men nu har jeg altså nået et punkt, hvor der må handles, så jeg undgår at komme i den samme situation igen. Jeg tager derfor troligt den foreskrevne medicin fra hospitalet, og når den periode er overstået, tager naturmedicinen helt over. 
Det er vigtigt at pointere, at jeg ofte – ja, næsten hele tiden - presser mig selv, det er jo ganske frivilligt. Det er nærmest umuligt at lade være med det, og det ønsker jeg heller ikke at gøre fuldt ud. Jeg arbejder bedst under pres, og det føles normalt slet ikke som et pres, men som en normaltilstand. Mit ønske er at arbejde (også 6. hus) med det, der giver mening, så længe jeg overhovedet kan. Lykkepunktet (meningen med livet) står i konjunktion med de tre nævnte planeter i 1. hus i Løven. Det, der ikke giver mening, får nu lov at fare til himmels i en vis fart.
 Det gælder bl.a. diskussioner med modstandere af astrologien som jeg fx oplevede under den næsten 5 timer lange direkte udsendelse om måneformørkelsen tidligere på året. Jeg skrev om det dengang. Noget af dette ligger på Youtube, og man må kunne se mit ubehag på skærmen. Dels var det ulideligt at være til stede så længe i et så varmt tv-studie, og dels var der den tilstedeværende energi at slås med. En af de to studieværter havde en udstråling, der var meget fysisk og særdeles videnskabeligt orienteret. Udsendelsen var (naturligvis) i det hele taget naturvidenskabelig med fokus på det, der kan måles og vejes. Jeg har nu besluttet, at jeg ikke deltager i sådanne indslag mere, da det stresser for meget. Livet er simpelthen for kort til naturvidenskab. Jeg vil dog fremover drage omsorg for at fokusere mere på kroppen og gå flere ture i naturen.

De vigtigste aspekter i det progressive horoskop
Jeg vil her gennemgå de aspekter, der havde indflydelse på sygdommen i midten af maj 2015. I det generelle horoskop, som har været med til at udløse sygdommen, var Mars i spænding til Saturn, som er hersker over mit 6. hus (sygdom). Mars hersker over MC (ambitioner, arbejde). Merkur er naturlig hersker over helbredet, da den hersker i Jomfruen, som korresponderer med 6. hus. Den står stationær den 14. maj, på vej til at gå retrograd – og så er den i tiltagende spænding til hospitalsplaneten Neptun. Og så det udløsende aspekt: Månen er i spænding til Venus, og Månen er min hersker over 12. hus (sygdom, hospitaler) i fødselshoroskopet, derfor er jeg særligt sensitiv over for denne planet; så det var en af de dage, hvor man skal passe på sit helbred, men hvor det sandsynligvis ikke behøver at være alvorligt, når man sammenholder transitterne med mit fødselshoroskop.
Når man har travlt, får man ikke altid holdt øje med horoskopets detaljer. Det kan være et problem i sig selv, hvis man ikke er opmærksom nok eller ikke tager tingene alvorligt. Man må endelig ikke bruge et horoskop på den måde, at når der ikke er tale om decideret fare, så gør man intet. Sygdommen kan i så fald udvikle sig i livstruende retning, hvad der ikke havde været nødvendigt, hvis man havde lyttet til kroppens signaler. På grund af undladelsessynder spiller man på den måde sin egen skæbne ud af hænderne og sætter sig uden for indflydelse på sin situation.
Uranus er i trigon til alle Løve-planeterne, og det spænder på trods af det harmoniske aspekt nervesystemet op og giver den stressede periode, hvor der skal ryddes op, gøres status og gives slip, og selv om jeg ikke lige havde nået at se på dagens horoskop i relation til mit eget, så lå det i underbevidstheden, at der kunne være et eller andet under opsejling. Det gav en underlig følelse af noget, der ikke var, som det plejer at være, men jeg ænsede det ikke i farten.
Pluto kører gennem mit 6. hus (sygdom, helbred), og da den er i spænding til Uranus, så ER der en belastning af helbredet inde i billedet, som er stressrelateret. I disse krisetider skal der gøres en ekstra indsats for at klare skærene, og det koster.
På grund af disse aspekter er det nødvendigt at være agtpågivende, hvad helbredet angår. Jeg havde det lidt underligt i løbet af torsdagen, men fuldførte dog mit daglige job med at få lidt mere styr på hastesagerne. Jeg tog fra jobbet ved 16-tiden, og omkring kl. 17.00 begyndte noget ubehag at indfinde sig med lidt ondt i brystet. På dette tidspunkt stod AC i spænding til Pluto, hvad jeg dog først har set nu bagefter. AC udløser derfor Plutos spænding til Uranus (nervesystemet, stress). Igen i det generelle horoskop for dagen.
Omkring kl. 19.00 tog smerten endnu mere til, men jeg valgte at gå tidligt i seng, som jeg plejer, men den blev vist ca. kl. 21.00, før jeg bevægede mit luksuslegeme op ad trappen. Jeg går normalt i seng ved 21-tiden, som det sig hør og bør for et A-menneske.  
Nu tog smerterne alvorligt til, og jeg ringede til 112 ca. kl. 21.50. Ambulancen var der i løbet af ca. 5 minutter. Jeg blev fragtet til Amager Hospital af to helt fantastiske Falckreddere, der vidste, hvad de havde med at gøre. De lagde drop og tog blodtryk - og alt, hvad der skulle til. Jeg blev indlagt akut efter en smuk oplevelse med professionel overholdelse af alle procedurer på en måde, jeg må tage hatten af for.
Jeg har tidligere set Amager Hospital som noget, man helst skal undgå, men jeg skal love for, at denne fordom blev gjort til skamme. Personalet er så venligt, at man faktisk kan tale om en god ånd, der hersker, og som smitter af på alle. De er både venlige, hjælpsomme, serviceorienterede – og særdeles professionelle. Overlæge Jens Brønnum-Schou stod i spisen for sit team i Kristi himmelfartsferien – og jeg tog opholdet som en velfortjent ferie. Brønnum-Schou er både superkompetent, venlig, humoristisk, har overskud, og der var ikke en finger at sætte på hverken ham eller hans personale – og dette på trods af, at de alle må have haft sig nogle gevaldig lange vagter.

Sygdom som åndelig oplevelse
Den gode ånd fortsatte, selv om den blev alvorligt sat på prøve med et par meget problematiske indlæggelser, som krævede hele personalets tilstedeværelse. Men også dette klarede de på smukkeste vis, selv om nogle må have været på vagt i mindst 12 timer. En af dem sukkede segnefærdigt ved 6-tiden, men så kom der et frisk hold på banen, der tog over på smukkeste vis. 
Det var faktisk ganske vidunderligt at ligge der og slappe af og være vidne til den nærmest guddommelige energi på hospitalet - men det VAR jo også en helligdagsferie. Der var nu – på trods af blodtryktagning og blodprøver osv. – rigelig lejlighed til at komme i kontakt med sig selv og sidde eller ligge og se ud på det grønne forår. I barndommen var jeg meget optaget af naturen og samlede bl.a. på solnedgange. Jeg vil tro, at livet på landet, hvor al mad var lavet fra bunden og helt frisk fra vores marker, stald og køkkenhave, har hjulpet mig til at få et helbred, der trods alt ikke ligger under gennemsnittet på trods af meget arbejde og mangel på motion.  

Morfin
Med til historien hører, at jeg fik morfin lige fra starten, og det tog smerterene. Derefter gik et større udredningsarbejde i gang, og man udelukkede det ene efter det andet, efterhånden også den blodprop, som jo var en af de mulige diagnoser. Man hældte til, at det kunne være en hjertehindebetændelse, selv om jeg ikke havde feber. Jeg fik nu medicin for dette, og det hjalp endnu mere på mit velbefindende. De slap mig ikke før midt på søndag eftermiddag, hvor de også fik konstateret hjerteflimmer (arytmisk hjerteaktivitet), som jeg også lige skulle have en pille imod. Det gjorde mig helt frisk, så jeg var virkelig klar til at blive udskrevet. Dog var jeg noget slap, da jeg kom hjem, så allerede ved 19-tiden gik jeg til køjs. 
Næste morgen tog jeg glad og fro på job, selv om jeg godt kunne mærke, at kroppen nu var belastet af al den medicin. Derfor tog jeg hjem allerede efter ca. 7 timers arbejde. I løbet af de næste dage blev jeg friskere, men skal stadig holde nogle gode pauser indimellem på jobbet.
Lidt mere om det progressive horoskop
Transit Jupiter er mest i fokus. Den tillader sig i øjeblikket den frihed at konjugere (stå i konjunktion med) min meget kraftfulde tripel-konjunktion i radix i Løven i 1. hus mellem Pluto, Saturn og Mars. Jupiter hersker over 5. hus (vitalitet), og det kan svække livskraften. Konjunktionen med Pluto kalder på transformation, og i konjunktion med Saturn kræves der ansvarlighed, disciplin og tålmodighed – og i konjunktion med Mars sætter det senere på foråret gang i energien igen, efter at jeg lige havde fået en ”forhammer i hovedet”.
Den progressive Merkur står godt til Saturn (stabilitet), og DC står på Solen og tyder på, at der kommer et gennembrud, og at lyset er forude – men man skal ikke blive for kålhøgen, da Solen er i stærke spændinger i fødselshoroskopet, og derfor udløses samtidig. Men da Solen er hersker over min AC, står jeg over for en ultimativ udvikling, hvor jeg kan blive endnu mere stresset, hvis jeg ikke passer på. AC er i spænding til Uranus, som hersker over DC. Det er mig selv i forhold til min omverden, det handler om. Dette aspekt i livet skal bearbejdes bevidst og relativt roligt, for at få det bedste ud af det. Den progressive Sol er på vej ind i en harmoni med Månen (følelser), så nærheden skal have mere plads.
Alt i alt er der ikke tegn på livstruende forhold, og det vil jeg bruge som afsæt til at få de mange løse ender til at nå bedre sammen.  Men hvad kunne jeg have gjort for at undgå denne indlæggelse? Det står klart, at jeg efter manges mening arbejder for meget. Jeg ser dog dette som både en glæde og en nødvendighed, og det er dejligt at føle, at man har en mission. Jeg kan nærmest ikke lade være med at komme afsted hurtigst muligt om morgenen til mit spændende job – men jeg må ikke glemme, at jeg ikke er helt ung længere, og det må jeg lige få justeret oppe i hjernen og holde nogle pauser, måske endda en lille ferie i år. Den seneste af disse faldt i 1985, som var den sidste deciderede ferie.

Én årlig fridag
Det er således næsten 30 år siden, jeg har holdt ferie. Turen gik til Tenerife i en uge, og det er altså cirka en Saturn-runde siden. Jeg var dog en tur i Indien i 1990, hvor jeg besøgte Sai Baba på vej til et job i New Zealand. Her skulle jeg undervise på Healers for Peace World Conference. Men da jeg skulle med flyet til Auckland, satte kroppen ind med et kraftigt mavetilfælde, og så var den tur forpurret, og jeg fløj tilbage til Danmark igen efter nogle dage. Til gengæld havde jeg utrolig glæde af den tid, jeg var i Sai Babas ashram i Puttaparthi. Der kom over 100 foredrag i Skandinavien ud af mine i alt tre ture til Indien i hhv. 1980,1985 og 1990. Mavetilfældet så jeg som en udrensning, måske forårsaget af de høje vibrationer på det hellige sted.
I mange år har jeg kun holdt en enkelt fridag, hvad jeg dog håndhævede strengt og holdt fri, hvad enten jeg trængte til det eller ej. Det var den 25. december hvert år, hvor jeg besøgte min mor, hvad enten HUN trængte til et besøg eller ej. Det var simpelthen min årlige, kombinerede ferie- og fridag. I de senere år har jeg dog besøgt mine søskende i Jylland omkring midsommer hvert år. Denne strenge arbejdsmoral, som af mange betegnes som arbejdsnarkomani, vil nu komme til at stå lidt for skud.
Sygdom er efter min mening altid en form for udrensning, så kroppen kan blive stærkere efterfølgende. Der er også tale om lærdom og udvikling. Men når man når op mod de 70 år, begynder slitagen gennem livet ofte at få følger. Det skal jeg lære at tage konsekvensen af. På den måde kan der være mange gode år endnu. Derfor vil jeg holde op med at udfordre skæbnen og tage det lidt mere med ro. Men jobbet må og skal udføres, ellers bliver det alt for kedeligt. Og så vil jeg gå i gang med at undersøge, hvad de næste 10 år i mit horoskop byder på. Jeg har nemlig haft så travlt med jobbet, at jeg ikke har fået set ordentlig på mit eget horoskop, og det er jo en lapsus i sig selv; det svarer i øvrigt helt til den gamle talemåde om skomagerens børn, der ikke altid fik de bedste sko at gå i på trods af faderens arbejde. Kunderne kom først. Desuden er det altid lettere at rådgive andre end at efterleve rådene selv, og det vil jeg sørge for at rette op på nu. Det går ikke at overhøre signalerne længere.    

Kunne indlæggelsen være undgået?
Ja, det vil jeg faktisk tro, hvis jeg ”blot” havde lyttet til kroppen hen ad vejen. Det seneste år har været umanerligt stressende, og det har ikke skortet på kropssignaler, selv om det ikke har været voldsomt før nu. Det, der kan være det springende punkt, er, om det havde hjulpet at gå til lægen. Det tror jeg næppe, så havde jeg blot fået nogle piller for det forhøjede blodtryk – og i øvrigt nok fået de samme bivirkninger, som bevirkede, at jeg holdt op med at tage dem tidligere. Jeg havde været til naturlæge kort forinden, og jeg skulle foretage en større omlægning af min naturmedicin. Den var jeg ikke kommet i gang med inden den 14. maj. Så der er tale om en række faktorer, der har påvirket mit sygdomsforløb. Jeg vil tro, at hvis der var gået lidt længere tid, havde naturmedicinen gjort sin virkning og måske kunnet hindre sygdomsudbruddet.
Det er naturligvis ikke til at vide med sikkerhed, men under alle omstændigheder vil jeg indføre en ekstra konsultation hos naturlægen årligt, så jeg når op på tre om året - nu må jeg lære det. Det er faktisk sket en gang før, at når jeg sjuskede med disse konsultationer. Begge gange er endt med en tur på hospitalet, og den tendens må nu få en ende.
Nu står AstrologiHusets fremtid på dagsordenen på den gode måde, og det kræver en plan for overlevelse og fremtidig betydning for det astrologiske miljø her til lands. Men allerførst skal der tænkes på det nye nummer af Astrologimagasinet HOROSKOPET, som skal udkomme om en måneds tid – og vi er ret forsinket allerede, og det skal indhentes i adstadigt tempo. Vi skal nok regne med, at vi når hen ad den 25. juni, før bladet kan være hos abonnenterne.   Abonnenter på e-magasinet får det en lille uge tidligere.
PS: Jeg er født den 11. marts 1948 kl. 13.44 i Mariager. Korrigeret ved hjælp af Naibod direktion.

UGEHOROSKOP uge 22 - 2015 af astrolog Lykke Larsen, læs dit dagshoroskop og ugehoroskop på www.kvindetid.dk


VÆDDER
PS: Du glemmer meget let, så vær opmærksom.
TYR
PS: Du nyder at bruge tid hjemme.
TVILLING
PS: Start ikke på noget nyt.
KREBS
PS: Du har en meget charmerende udstråling.
LØVE
PS: Det skal være sjovt og spændende.
JOMFRU
PS: Weekenden bliver harmonisk.
VÆGT
PS: Det er vigtigt, at du har et godt overblik.
SKORPION
PS: Fleksibilitet er nøgleordet.
SKYTTE
PS: Slip kontrollen lidt.
STENBUK
PS: Det bliver en meget aktiv uge.
I
VANDBÆRER
PS: Tempoet skal ikke være for højt.
FISK
PS: Romantiske stunder vil gøre dig lidt gladere.
  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar