søndag den 3. maj 2015

Uge 19 astrologisk set

Uge 19 astrologisk set

Indhold:
Dalai Lama – gratis DVD
Nyt fra antikvariatet
Claus Houlbergs båndserie
Saturn-bog efterlyses
Efterlysning – rejser
Ugen, der kommer
Merkels besøg
Raceuro i USA
Kongelig fødsel i England med horoskop
Grækenlands horoskop
Ugehoroskoper for alle tegn

Dalai Lama - DVD gratis
Alle, der køber for mindst 150 kr. på shoppen eller i butikken, vil få en gratis DVD med Dalai Lama: ”10 Questions for the Dalai Lama”, normal pris 199 kr.  Eneste krav er, at man – i tilfælde af køb over www.astroshop.dk - sender en mail til astrologi@astrologihuset.dk - hvis man er interesseret.

Nyt fra antikvariatet
H. P. Blavatsky: Secret Doctrine Commentary, Stanzas 1-4: 90 kr.
Sasha Fenton: The Hidden Zodiac: 80 kr.
Emma Belle Donath: Asteroids in the Birthchart: 80 kr.
Paula Delsol: Chinese Horoscopes: 60 kr.
Richard Bandler: Using your Brain for a Change: 120 kr. – om NLP af en legende på området.

Claus Houlbergs båndserie
Radio Lotus serien på 42 bånd. Vi har de fleste af disse fantastiske radioudsendelser på audiobånd til kun 10 kr. stk.
Reserver på astrologi@astrologihuset.dk

Liz Greenes ”Saturn” efterlyses
Vi mangler et eksemplar af denne bog i antikvariatet. Har du et eksemplar, du gerne vil sælge, så send gerne en mail til astrologi@astrologihuset.dk

Efterlysning
Har du været på en rejse, der gik helt skidt eller ekstraordinært godt, hører vi gerne fra dig, hvis du har det omtrentlige tidspunkt for, hvornår du låste din dør efter dig og dermed påbegyndte rejsen. Vi har temaet i næste nummer af HOROSKOPET: Turen går ad H… til – hvor h´et kan betyde både himmel og …

Ugen, der kommer
Der er ikke de store temaer i denne uge, men et par planeter er uaspekteret, mest Venus. Men Mars slægter Venus alvorligt på i den forbindelse, da Mars først går ind i Tvillingerne i næste uge. Derfor danner den kun et såkaldt forvredent aspekt – en spænding - til Saturn, som står i det modsatte tegn til Tvillingerne, nemlig Skytten, så den vil jeg gemme til næste uge. Men Mars ER svagt aspektet i denne her uge. Det vil sige, at der ikke er så meget energi i de projekter, der sættes i gang, og måske heller ikke meget energi i det hele taget. Det skulle da lige være den generelle, uharmoniske energi, som maj et præget af. Der er ikke meget harmoni over den måned. Derfor lavede vi også et længere indslag om april kvartal i det seneste nummer af Astrologimagasinet HOROSKOPET (som nu kun kan købes i AstrologiHuset i løssalg eller abonnement). Vi skrev om muligheden for terror i maj, men konkluderede, at det ikke ville blive ført ud i livet – det ville bliver forpurret forinden.
Venus er planeten for harmoni, værdier og kærlighed, og den er helt og aldeles uaspekteret i maj. I en sådan forårsmåned vil der naturligvis være gang i kærlighed, flirt og forelskelse. Men det kan gå ud over seriøsiteten eller holdbarheden på dette område. Nogle vil måske forelske sig i en anden end partneren – Venus står i Tvillingerne - men der er ekstra stor sandsynlighed for, at det ikke er holdbart på sigt. Man skal dog huske, at Månen altid danner aspekter i løbet af en uge, men de virker også kun en halv dag og har derfor ikke den helt store indflydelse, selv om det vil hjælpe på forelskelsers holdbarhed.
Hvis man skal iværksætte større projekter i maj, er det ekstra vigtigt at komme uden om de dage med de stærkeste spændinger.

MANDAG
Dette er dagen for fuldmånen i Skorpionens tegn, men hvor Solen vel at mærke står i Tyren. Kl. 5.32 står Månen og Solen i eksakt opposition til hinanden, så ugen indledes med et svingende og meget ”touchy” følelsesliv, hvor mange er ekstra følsomme og nærtagende. Det er samtidig to af de mest stædige tegn, Tyren og Skorpionen, og det vil gøre, at mange ikke vil lade sig mærke af stemningsskiftene – og måske endda påstå, at de ikke er påvirket af hverken fuldmåne eller udsving.
Næsten samtidig med fuldmånen står Månen i spænding til Jupiter, hvilket gør starten på dagen ekstra svingende. Nogle vil overdrive det følelsesmæssige eller filosofere så meget over, hvad der sker, at det ikke kan tages særligt alvorligt af andre.  Det hjælper lidt på det, at Månen hele formiddagen står godt til Pluto, så man kan sætte viljen ind på at få tingene til at glide. Men igen er der malurt i bægeret, for det er også dagen, hvor Solen er i spænding til Jupiter, hvilket understreger det tidligere skrevne i dette indslag. Der er altså tale om en dag, som begynder ustabilt, og hvor det ikke bliver meget bedre, som dagen skrider frem.

TIRSDAG
En meget mere stabil dag end mandag. Dog bliver den ret levende efter kl. 13.13, hvor Månen går ind i Skytten, som leverer optimisme og glæde, så generelt set er det – sammen med onsdag - ugens bedste dag, måske lige bortset fra omkring kl. 18.38, hvor der kan være lidt krisestemning på grund af Månens spænding til Saturn, og her nytter det ikke noget at fare frem, man må være tålmodig, ansvarlig og disciplineret. En stille aften venter.

ONSDAG
Starten på dagen er lidt kaotisk på grund af Månens spænding til Neptun. Dette vil gøre, at mange har svært ved at komme ud af fjerene, men gerne ville sove længere, hvis det var muligt. Det gælder som vanligt mest dem, hvor spændingen rammer ind i deres personlige horoskop. I dag står Solen godt til Pluto, og så bliver mange passionerede og ret viljebetonede. Man kan udrette det, man sætter sig for at udrette. Måske især i tiden omkring kl. 14.45, hvor Månen står i harmoni med humorens og glædens planet, Jupiter. Om aftenen står Månen flot til Uranus og giver plads til opfindsomhed, nytænkning, originalitet og frihed.

TORSDAG
En stille dag, hvor, hvor det vigtigste sker kl. 20.16 med at Månen entrer Stenbukkens tegn og giver et par dage med fokus på mål, ambitioner, stabilitet, ro, ansvarlighed, disciplin, tålmodighed og disciplin - altså de mere kedelige, men meget nødvendige områder af livet.

FREDAG
En ret stille dag, hvor Venus går ind i Krebsen og forener kærlighed, harmoni og værdier i familielivet, så nu kommer der en periode med god fokus på det nære.  Om eftermiddagen står Månen godt til Neptun og betoner fantasierne og drømmene.

LØRDAG
Dagen er nogenlunde stille, og kl. 18.08 står Merkur i eksakt spænding til Neptun. Dette kan gøre, at man taget fejl af virkeligheden og fantasierne i dagene heromkring. Tankeverdenen kan være forvirret, og man kan hoppe på egne eller andres manipulationer. Mange er godtroende nu, så pas lidt på, hvem du omgiver dig med. Aftenen er energifyldt, da Månen står godt til Mars.

SØNDAG
Her har vi faktisk en ret harmonisk dag. Kl. 1.22 går Månen ind i Vandbæreren og giver et par dagen med behov for frihed og eksperimenter. Dagen begynder med, at Månen står godt til den stabiliserende og ansvarlige Saturn. Om aftenen står den harmonisk til Merkur og styrker klarheden og behovet for kommunikation.

Angela Merkels besøg 
Merkel lagde ud med et besøg hos dronningen på Amalienborg kl. 11.30, hvor de to mødtes i enrum.
Ascendanten nærmer sig Jupiter, og det giver altid en vis succes, som dog er skæmmet lidt af, at Månen står i spænding til Saturn. Aspektet er ganske vist i aftagende, men virker til et stykke ud på eftermiddagen. Det betyder, at der også er alvorlige spørgsmål på dagsordenen. Men da der er hele tre planeter i 10. hus i de første par timer, så skal det hele nok gå på smukkeste vis.
Ascendantens fine konjunktion med Jupiter er stadig aktiv, da mødet med Thorning begyndte kl. 12.15 (skemasat til dette tidspunkt, men mødet var muligvis lidt forsinket). Alt i alt et godt møde, som Thorning kan drage nytte af i valgkampen.

Raceuro i USA – nu sker der noget!
Vi har mange gange skrevet om USA´s horoskop og de raceuroligheder, der tilsyneladende forstærkes i disse år, fordi politifolk har skudt sorte mænd og drenge og har sluppet for tiltale. Nu var der så et tilfælde i forrige måned, hvor man havde filmet en politimand, der skød en mand, der ellers løb væk fra ham. Han blev skudt i ryggen og døde, og denne gang var der ikke nogen vej uden om en sigtelse for mord. Sådan bliver det sikkert også med mordet fredag under de opblussende uroligheder i Baltimore, som jeg vil vurdere til at blive dråben, der får bægeret til at flyde helt over. Pluto udløser spændingen mellem Solen og Saturn i USA ´s horoskop, og det kommer som tidligere nævnt ikke til at gå stille af. Det er en meget kritisk situation astrologisk set, og urolighederne kan meget let spredes til resten af Guds eget land.
Derfor må man i det amerikanske samfund nu gribe i egen barm og få lavet om på de forhold, som er åbenlyst skæve, herunder mest racismen og uligheden. Det ligner noget af en gyser.  April, maj, juni og frem til midten af juli er aspektet virksomt. Så kommer der en pause, før det går i gang igen i efteråret; så man skal hurtigt i gang med at løse udfordringerne, og der er nok at tage fat på.
Også økonomien skal der passes på, selv om dollaren står stærkt, og aktierne også kører derudad. De skal være opmærksomme på økonomisk boble/overophedning, fejlslagen politik og pludselige kæmpeudgifter. Ikke mindst til at eliminere raceuroen.
Uroen i Baltimore opstod i forbindelse med begravelsen af den 25-årige sorte mand, der blev offer for endnu et politimord. Nationalgarden er udkommanderet til Marylands hovedstad, Baltimore, som er i undtagelsestilstand med natligt udgangsforbud.

Baltimores horoskop
Lige som et land har en by også et horoskop, og Baltimore er grundlagt den 10. august 1729 kl. 9.52 – gæt hvor.
Lige nu er planeten for sort/hvid, Pluto, i spænding til BEGGE hovedakser og Mars (krig). Det kan næsten ikke andet end at gå galt. Murphys lov gælder, når så kraftige spændinger hersker. Pluto hersker over 2. hus, og det vil medføre enorme udgifter i forbindelse med urolighederne.
Desuden står transit Neptun lige på byens Måne/Saturn-konjunktion i Fiskene, og det giver decideret kaos. Ikke mindst fordi konjunktionen også er i spænding til netop Neptun. Den nuværende situation vil have udløbere og konsekvenser, der strækker sig mindst 2-3 år frem i tiden – og så glemte jeg lige at skrive, at Uranus udløser de samme spændinger som Pluto, så der er virkelig noget at kæmpe med her.
Politimordet skete den 27. april kl. 18.00, og her står BEGGE hovedakser i spænding til BÅDE Uranus og Pluto!

Kongelig fødsel i England
En lille prinsesse blev født i går i London. Det skete i det nydende, jordnære og kvalitetsbevidste Tyrens tegn. Men der er tale om et mere komplekst horoskop end som så. Ascendanten står i Krebsen, som har med hjemmet, fædrelandet, nærhed og omsorg at gøre. Månen hersker i Krebsen og befinder sig i Vægten – det charmerende og sorgløse tegn, som har fokus på sin omverden. Da Månen står i 5. hus, kommer børn til at spille en altafgørende rolle i hendes liv - både egne og andres børn. Hun nærer virkelig stor kærlighed til børn og alt levende.
Månen står også i en stærk, men dog aftagende spænding til Uranus og Pluto. Hun kommer derfor sandsynligvis til at tilsidesætte egne følelser til fordel for andre mennesker. Merkur står i spænding til Saturn, så selv om hun tænker nyt, er hun hovedsageligt den bevarende type, som følger de regler, der nu engang er fastsat i det britiske samfundssystem. Men hun følger dem ikke blot for reglernes egen skyld. Hun har en god og afbalanceret holdning til, hvad der skal bevares, og hvad der skal fornyes. Hvis det giver mening, er hun fornyeren, men hun vil ikke forny eller forandre, blot for forandringens skyld, der skal være ræson i det. Heller ikke selv om hun har en vis oprørstrang med den stærke Uranus, men den vil hun sandsynligvis mest holde for sig selv. Hun har en sund balance mellem det gamle og det nye.
Neptun er en meget vigtig planet, da den står øverst i horoskopet i 10. hus. Hun er en healer – Chiron står også i dette hus - med visioner, og hun har visse clairvoyante evner, som hun dog også går lidt stille med.
Mars er horoskopets svageste planet, da den står uaspekteret i 12. hus. Hun er altså ikke den udfarende kraft, der sætter en masse i gang, men hun følger sit flow og er god til at være i sync. Hun lader tingene have sit eget forløb. Måske ser det ikke altid sådan ud i ungdomsperioden, men det vil ligge til hende senere hen.
Perioden 2031-35 vil blive afgørende i hendes liv. Hun kan opleve opløsning, måske i form af sygdom i familien. Neptun udløser hendes stærke spænding til fødselshoroskopet mellem Uranus, Pluto og Månen. Her sker der sandsynligvis et tronskifte i England.
2043-46 er en Pluto-perioden med en måske endnu mere markant virkning i hendes liv. Her står Pluto på MC i spænding til Merkur og Saturn. Det er hendes skæbneår, hvor livet tager en markant drejning, hvad angår målene i livet. Det er et vigtigt karriereskifte.
Måske sker det i en af de nævnte perioder, at hun bryder med sin kongelige arv og nærmest bliver menigt medlem af samfundet. Fundamentet til dette kan ske i perioden 2026-27, hvor hun er 11-13 år gammel. Her er Uranus (frihed, nytænkning) på spil og udløser spændingen mellem Merkur og Saturn. Det er en frigørende periode, hvad der sker mange nye ting i hendes liv. Hvis vi graver et spadestik dybere er der en skæbneperiode, hvor Saturn udløser hendes stærkeste spænding, nemlig 2019-20. Dette sker igen 7 år senere, nemlig 2026-27. Og så igen hvert 7.-8. år efter dette. Disse perioder udgør grundstammen af vigtige perioder i hendes liv .

Grækenland igen
Peter I. Lauridsen havde et læserbrev i ugebrevet fra i søndags, og han har nu været på pletten igen og spurgt, om 1821-horoskopet stemmer overens med de større græske, økonomiske kriser i 1843, 1860, 1893 og 1932. Og det stemmer ret godt overens med det valgte horoskop. Dog bortset fra 1860, hvor hovedargumentet alene udgøres af transit Neptuns konjunktion med Pluto. Jeg vil tro, at denne krise har været grundlagt 5-7 år tidligere, hvor Neptun har passeret Mars/Venus-konjunktionen og udløst denne spænding til Månen. Hvis dette viser sig at være ukorrekt, så vil jeg overveje at gå væk fra min hidtidige hypotese.
I 1893 laver den progressive Venus en del spændinger, som kan give en krise, men som skal være relativt hurtigt overstået, hvis argumentet skal holde. Men så kommer 1932, hvor der er tydelige indikationer, selv om det ikke er mange, men dem der er, er stærke. Transit Pluto står på AC Og Uranus på Saturn.
Jeg vil se på disse argumenter igen, når Peter har svaret på de nævnte krisers karakteristika, fx styrke og varighed.


UGEHOROSKOP uge 19 - 2015 af astrolog Lykke Larsen, læs dit dagshoroskop og ugehoroskop på www.kvindetid.dk 


VÆDDER Det er ikke alle, du kan stole på, så tag ikke alt, du hører, for pålydende. Følg din egen intuition og hold dine dybe tanker for dig selv. Du vil komme styrket ud af ugen, selv om det ikke er alle dine opgaver og mål, du vil nå.
PS: Der er kærlighed og romantik i vente.

TYR Du har masser af energi, og du holder af at opleve nye ting. Det er ikke dit arbejde, der kræver mest fokus, men alle de andre ting, du sætter i gang. Det er ikke let for dig og din partner at blive enige på grund af meget forskellige værdier. Det hjælper dog at tale om det.
PS: Du bruger mange penge, måske for mange?

TVILLING Hvis du ikke er helt sikker, så lad ikke andre overtale dig til noget. Det vil nemlig med stor sandsynlighed vise sig at være den forkerte beslutning. Du er bedre til at se, hvad der er godt for andre, mens det kan knibe med dit eget. Du har en dejlig udstråling, og andre holder meget af at være i dit selskab.
PS: Du bør have masser af selvtillid.

KREBS Tempoet falder i det daglige, og hermed bliver tingene mere overskuelige. Der er dog stadig meget at tage sig af, så helt stille bliver der ikke. Du vil nyde at komme væk hjemmefra og opleve noget nyt og spændende. Det får dig til at slappe af.
PS: Du får mange gode ideer.

LØVE Hvis tingene ikke fungerer på hjemmefronten, så vil du ikke føle dig i balance og, du vil have svært ved at samle dig om dine opgaver. Det er også vigtigt for dig, at du har det praktiske på plads i din bolig. Der bliver travlt på dit daglige arbejde, så du har virkelig nok at gøre.
PS: Påtag dig ikke flere opgaver, du har rigeligt at se til!

JOMFRU Selv om du plejer at være i stand til at håndtere meget, vil det stresse dig at stå alene med ansvaret nu. Du bør derfor involvere andre og samarbejde, så går det nemlig meget lettere. Det er vigtigt, at du er klar, når du kommunikerer med andre, misforståelser kan nemlig opstå.                                                                                                                            
PS: Du nyder at opleve nye ting.

VÆGT Hvis du skal lære noget nyt eller begynde på mere krævende opgaver, har du brug for ro. Hvis der sker for meget omkring dig, vil du have svært ved at fokusere og koncentrere dig. Der skal gerne ske noget nyt, ellers kommer du hurtigt til at kede dig, involver familien og gode venner.
PS: Du behøver ikke at sig ja til alt...

SKORPION Hvis du har travlt eller føler dig fastlåst, så bed andre om hjælp og input. Der er ingen grund til at stå alene med tingene, når du har så mange gode ressourcer omkring dig. Der er romantik og kærlighed i luften, og du må gerne slippe kontrollen lidt, så kan det blive meget spændende.
PS: Tag en chance eller to.

SKYTTE Det kniber lidt med din ellers så optimistiske holdning lige nu; faktisk kan du være noget sortseende. Det vil overraske de mennesker, du omgiver dig med, og du vil sikkert blive mødt med nogen bekymring. Det vil hjælpe at forkæle dig selv lidt. Det er en god ide at spise sundt!
PS: Find på noget sjovt at foretage dig.

STENBUK Du vil have stor fokus på at nå dine mål, og det er vigtigt for dig, at du når meget i dine daglige gøremål. Du kan være noget sort/hvid i dine holdninger, hvilket ikke just får andre til at støtte dig. Det er bedre, hvis du prøver at være lidt fleksibel og mere diplomatisk.
PS: Du får succes med nye projekter.
I
VANDBÆRER Frihed til at gøre, som du har lyst til, det er vigtigt for dig lige nu. Du kommer dog til at indgå nogle kompromiser, hvis du ikke skal komme i konflikt med dem omkring dig. Gode diskussioner er noget, du virkelig nyder; det giver nemlig gode input. Du vil også være mere kulturel end ellers.
PS: Fleksibilitet bringer dig længst.

FISK Hvis du ikke siger fra, bliver du involveret i alt for meget, især på hjemmefronten. Du har ikke energi til alt for mange projekter. Du trænger virkelig til at slappe af. På jobbet bliver det ikke let for dig at komme igennem med dine ideer, så alt i alt en noget udfordrende uge.
PS: At være udenfor hjælper på stress.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar