søndag den 27. marts 2011

Kommentarer uge 12

Hej


Nu er udfordringerne med udsendelse af disse ugekommentarer til abonnenter (som får dem hurtigere end bloggen her) overstået. Vil du abonnere på dem, så send en mail til astrologi@astrologihuset.dk
Og nu kan vi meget lettere komme illustrationer på nettet, se artiklen om Liz Taylor. 

Nu er det nye nummer af Astrologimagasinet HOROSKOPET på gaden med bl.a. kinesiske årshoroskoper for alle tegn, kærligheds- og forårshoroskoper. Du finder også en lang artikel om den stille guru, Braco, og det er et tamanummer om lykke og mirakler. Læs bl.a. også om de royale tvillinger, dag til dag horoskoper, Rigets tilstand samt anmeldelse af bøger, cd og dvd.
Hvis du abonnerer, får du et grats årshoroskop, hvorved abonnementet bliver næsten gratis. Se http://www.astroshop.dk/

Mange hilsner

Karl Aage Jensen





Isbjørnen Knut og dyrevelfærd
5.12.2006 kl. 15.00
52N29-13Ø21, Zone 1Ø
Kilde: Mikael Mårtensson (A)
Det er nok den mest berømte isbjørn i historien. Millioner af mennesker har besøgt Berlins Zoo for at se den charmerende bjørn, der nærmest blev kult. Marnedsværdien er blevet anslået til omkring 70 millioner kr.!

Vi skrev i Astrologimagasinet HOROSKOPET i 2007/3, at der var andet end charme over den isbjørn. Ganske vist havde den mange planeter i Skytten og Månen i Tvillingerne, men der var også meget alvorlige aspekter i charmetroldens horoskop. AC var nemlig i spænding til både Saturn (skæbne), Merkur (kommunikation), Mars (kraft) og Jupiter (berømmelse). Denne spænding er blevet udløst i de seneste ca. to år, og lige nu er Neptun i spænding til Mars, hvilket kan give komplikationer i forbindelse med helbred. Neptun står for sygdom og hersker over sygdomshuset (12. hus). Mars er medhersker over 12. hus, så det er virkelig en skidt periode. Neptun kan ydermere gøre det svært at stille diagnoser. Og den kan direkte medføre fejldiagnoser eller lidelser, (dyr)lægerne ikke er opmærksomme på. Fiskeplaneten står for forurening, allergier og forgiftning og desuden for lymfesystemet. Det er nok her, astrologien vil råde til at lede efter dødsårsagen. Knut døde den 19. marts 2011 af ukendte årsager. Tarmsystemet og stofskiftet kan faktisk også have været inde i billedet, da Merkur, som står for dette, står i spænding til træghedsplaneten Saturn i fødselshoroskopet.

Men det, der måske er den væsentligste diagnose, er, at bjørnen blev symbol på noget ikke-naturligt, noget menneskeskabt eller menneskeliggjort. Den blev et resultat af menneskers tiltagende og forvrængede naturopfattelse: At der i naturen lever dyr, der agerer som mennesker. Naturen er til for vores skyld. ”Se mor, bjørnen bliver tørret i et kæmpestort badehåndklæde!”. Børn skal naturligvis ikke skelne, men det burde voksne lære dem. Og her hjælper zoologiske haver ikke fremad, eller gør de? De informerer i hvert fald om de rette dimensioner og forhold, nemlig naturens vildskab. Men den fiser ikke ikke hos hele den moderne befolkning, der selvfølgelig er klar over, at der findes vild natur, men som ikke agerer derefter. Og med de mange spændinger i sit horoskop, har Knut også haft et dårligt forhold til sine forældre, helt sikkert forårsaget af horoskopets spændinger og fangenskabet i en Zoo, hvor den præges på mennesker og tror, at tilskuerne og dyrepasserne er deres artsfæller. Her skal man nok finde den væsentligste årsag til den alt for tidlige død – til dens eventuelle sygdom. Vi venter spændt på diagnosen og ønsker Knut lykke til på dens rejse mod stjernerne. Nu er den sluppet af den det fysiske hylster, og det gør tingene meget lettere. Og vi har gjort den en bjørnetjeneste.

Knut kom til verden på et tidspunkt, hvor klimaforandringer for alvor kom på den politiske ga´dagsorden. Han bleb derfor et synbol på disse, men vil blive husket mest for midforstået dyrevelfærd. Han var bare for mærkelig til at blive accepteret af sine artsfæller, men så var det jo heldigt, at han kunne blive opfostert af mennesker. Ikke underligt, at horoskopet var uharmonisk. Ja, nærmest ”unaturligt”. Naturen er i mere end én forstand blevet buret inde med den omsiggribende overbefolkning af verden, hvor der ikke er plads til naturlighed. Der vil derfor komme en tid, hvor livet får mere plads, og hvor indianerne f.eks. kan få lov til at være i frivillig isolation. Hvis vi ikke selv kommer til den konklusion, så vil vi blive tvunget til at acceptere den. Hvis denne mulighed slet ikke opstår? Ja, så ser det virkelig ikke godt ud.


Liz Taylor er død

Hollywooods sidste store diva er ikke mere. Liz Taylor blev født i Hampstead/London den 27. februr 1932 kl. 02.15. Hun nåede lige at blive 79 år gammel, inden hun døde af hjertestop efter længere tids hospitalsindlæggelse. Ikke så underligt, da hendes planet Neptun (hører hjemme i Fiskene) gik i konjunktion med Mars i Fiskene i dette forår. Mars var således den første af fire planeter, som sygdomsplaneten gik i spænding til. Efter den står i Fiskene Solen og Merkur, i Jomfruen står Neptun og i Skytten står AC. Så hun ville nok ikke kunne blive rask, når et så massivt angreb sætter ind. Derfor var det godt, at hun fik fred. Lige nu står Saturn (tab af vitalitet) i spænding til både Venus, som i hendes horoskop hersker over 6. hus (sygdom) og Uranus, som hersker over Saturn. En hård omgang, må man sige. Men hun gav slip i begyndelsen af den hårde periode.

Hun blev gift hele otte gange, herunder to gange med Richard Burton. Deres horoskopsammenligning viser et umådeligt stormfuldt kærlighedsforhold. Hun havde DC (parforhold) stående i Tvillingerne, og det giver oftest mindst to ægteskaber eller længere parforhold. At det blev til et rekordstort antal skyldes, at Merkur hersker i Tvillingerne. Den står dels sammen med Solen (hende selv) og er i spænding til både Neptun (utroskab, kaos) og AC. Hun havde altså ikke alene mange ægteskaber, men har astrologisk set også være utro – eller udsat for samme. Desuden står kærlighedsplaneten Venus sammen med impulsivitetsplaneten Uranus, så det var nogle gange hurtig ekspedition – svingdørsægteskaber. Begge er de i aspekt til vækstplaneten Jupiter (mange forhold) og i spænding til Pluto (adskillelse). Der var altså et væld af henvisninger til, at hun var som hun var. Det gav samlet set en stor karisma og farvestrålende personlighed – og ikke mindst: Det var guf for den kulørte presse.

Liz Taylor modtog to Oscars for hovedroller i film: ”Ikke for penge” i 1960 og ”Hvem er bange for Virginia Wolf?” i 1966. Det skulle være Spencer Tracy, der fik øje på hendes latente talenter. Han sørgede for, at hun fik en rolle i ”Brudens far” fra 1950.

Også hendes horoskop er ”uvirkeligt”. Måske skal hendes fødselstid korrigeres, da filmplaneten Neptun kun modtager spændinger. Hvis fødselstiden viser sig at være korrekt, er det lidt underligt, at hun blev så stor og feteret en skuespiller. Det er under alle omstændigheder et drømmende og eventyrligt horoskop, men når Liz Taylor anså sig selv for at have levet et lykkeligt liv, er det astrologisk set en gåde. Så kan det kun skyldes rigelige mængder af karma og skæbne i hendes liv. Hun var dog helt sikkert skabt til noget illusorisk og kunne skrue op og ned for det karismatiske blus, hvormed hun kunne overstråle alle, både på film og i virkeligheden – hvis man overhovedet kan tale om virkelig i dette horoskop.

Filmens planet Neptun står også for illusioner og det, der ikke kan måles og vejes. Hun har i tidligere liv levet meget virkeligt og havde brug for det uvirkelige i dette liv (Måneknuderne i Fisk og Jomfru). Realitetssansen har ikke mindst haft det svært på grund af en uaspekteret Saturn.

Selv om selvtilliden ikke fejlede noget, kan hun have haft det svært med selvværdet og med at finde sig selv i det hele taget. Hun har været ret urealistisk med tre planeter i konjunktion i Fiskene i spænding til Fiskenes planet, Neptun. Faktisk har hendes liv været en film eller en forestilling, og det er jo det stof, der gør en diva og gør hende til kult. Men personen selv vil lide under det.

Måske var hun i virkeligheden heller ikke den store skuespiller, som hun normalt anses for. Horoskopet viser lige så meget charme, femme fatale og sexbombe.

Hendes sygdom kan have sit ultimative udspring i perioden 1995-2000, hvor Pluto gik i spænding til de samme planeter, som Neptun gør nu. Helbredet er dog ikke hendes stærke side astrologisk set. Hun kan hele tiden fejle et eller andet og måske udvikle hypokondri.



Milena Penkowa

Hun bliver ironisk nok kaldt for Milliona Pengekowa. Det viser sig nu, at hun hele to gange har presset universitetets ledelse til at finde andre eksperter til at granske mistanker om svindel i hendes disputats. Hun har med andre ord trukket kraftigt i trådende for at redde sit eget skind, og rektor Ralf Hemmingsen ser - som vi tidligere har skrevet - ud til at have været et villigt redskab for hende og ladet hende gøre, hvad hun ville. Nu må vi se, om han kan undgå en ”rektor-nedsmeltning”.

Penkowa er stadig en skattet ”hjerneformidler” og holder mange foredrag, hjerneshows, hvor hun formidler hjernens funktioner. Hun lader sig her slet ikke gå på af den verserende sag. Paradoksalt nok ved hjerneforskerne ikke, hvordan tanker overhovedet opstår. De må bare konstatere, at det gør de. Mange af slagsen endda.

I Danmarkshoroskoper er denne sag prentet ind gennem Venus-spændingen til Uranus/Pluto-konjunktionen hen over 9. husspids (højere uddannelse, forskning). Venus står for penge, så der er et økonomisk element i Pengekowa-sagen. Hun fik en million til sin forskning, men nogle af disse penge er forsvundet som dug for solen. Det ser ud til, at hun har brugt dem privat.


At finde en vinder af en konkurrence

For at finde en vinder ved hjælp af astrologi, er udgangspunktet, at man dels må have alle fødselstidspunkter så nøjagtigt som muligt. Dernæst skal horoskoperne korrigeres og sammenlignes, så man finder det horoskop, der har størst vinderchancer på finaledagen. Allerede her løber man ind i udfordringer, da aspekter kan være helt op til to år, og selv om f.eks. Babou i X f.eks. har nogle meget stærke Neptun-spændinger i det meste af 2011, er det ikke sikkert, at de blokerer ham netop den aften, der er finale. Det gjorde det så alligevel, for han gjorde et vireklig godt stykke arbejde og gav den hele armen, men blev alligevel sidst. Det passede så med horoskopet, men hvorfor passer det så ikke den anden vej: Med vinderen. Her havde Sarah Saturn stående i spænding til Solen på aftenen, mens Annelouise ingen spændinger havde. Derfor valgte jeg hende som vinder, selv om det ikke ville være med stor marginal. Men resultatet var, at Sarah vandt, selv om hun på finaleaftenen lå klart under sit sædvanlige niveau. Man kunne tydeligt se, at hun var hæmmet af Saturn. Men her må man huske at tage med i betragtning, at X Factor er en langstrakt turnering, der begyndte helt tilbage i efteråret. Og set over hele perioden var hun afgjort den bedste af de tre, når alle parametre er taget i betragtning: Udstråling, performance, sangkvalitet mv.. Det kom hende så til gode i finalen. Det er sådanne forudsætninger, vi som astrologer skal huske at regne ind i bedømmelsen.

Og så er der jo lige det faktum, at det vi finder, er, hvem der er den bedste på dagen, og ikke nødvendigvis hvem der vinder, for der kan være rigtig mange faktorer, der gør sig gældende. Derfor har jeg besluttet, at jeg vil forsøge at hitte rede i mønstret i, hvem der stemme på hvem. Hvis unge f.eks. overvejende stemmer på unge, bliver man nødt til at regne den faktor med (også selv om det ikke er en X Factor…). Især, hvis mange flere unge end ældre stemmer. Hvis to kandidater står næsten lige, kan det naturligvis gøre et udslag. Så vil de unge stemme på deres kanditat, selv om vedkommende måske ikke er den bedste.

Det er muligt, at undersøgelse af disse mønstre ikke fører til større indsigt, men det skal i hvert fald forsøges. Her må man være åben for, at det måske ER umuligt med stor sikkerhed at finde en vinder, men det er slet ikke min hypotese. Jeg er sikker på, at vi med de rette redskaber og informationer kan nå et meget højt signifikansniveau, som statistikerne kalder det, når man kan være næsten sikker i sin bedømmelse, og prognosen oftest stemmer. Vi skal også lige have dommerne med, for dommerne er jo coaches for artisterne. Derfor kan man se meget i deres horoskoper. Her stod Cutfather faktisk bedst med sine Uranus-aspekter, der giver pludselige begivenheder, som nogle gange også er overraskende og stressende. Kun 14 timer efter X Factor finalen måtte han til bisættelse med sin gode ven, dj´en Kjeld Tholstrup. Og man kan nemt forstille sig, at det venter ham en kæmpe udfordring i form af opgaver, der i hans fravær ikke er blevet løst, når han vender tilbage til USA.

Der kan naturligvis også være pæne usikkerheder omkring oplysningerne om fødselstider, som altid korrigeres efter vigtige beivenheder i personernes liv. Og her havde jeg kun en enkelt oplysning, nemlig deres deltagelse i netop X Factor. Og alle oplyste, at de var født omkring kl. 9 om morgenen. Hvis en journalist pludselig stikker et spørgsmål ud om, hvornår man er født, hvor mange kan så lige svare nogenlunde nøjagtigt på dette?

Og hvad er en vinder? Det er rigtig mange faktorer i sådsanne bedømmelser, og jo flere horoskoper, der er indblandet, vil der være forøget usikkerhed, ikke mindst på grund af oplysningernes nøjagtighed.

Som sagt skal dette dog ikke forhindre mig i at gå videre med projektet, som jeg synes er væsentlig, ikke mindst i den astrologiske forskning. Men den foreløbige konklusion er, at man finder den bedste rent kvalitativt - ikke nødvendigvis vinderen. Og igen: Hvem er den den bedste? Det kommer an på, hvilke øjne der ser – eller hvilke ører, der hører. Der er dog altid visse kvaliteter, de fleste er enige om, og her mener jeg, at Annelouise både var den bedste og havde det bedste horoskop på dagen – alt andet lige.



Fodbolden – her ramte vi plet

Vi lagde lørdag eftermiddag et forslag til resultat af landskampen i EM-kvalifikationen på nettet. Vi skød på, at resultatet ville blive uafgjort 1-1, og det blev det. Vi skrev også, art det ville blive en rodet og iskøn forestilling. Men her viste det sig, at det skulle tolkes på en anden måde. Nemlig, at Danmark på en måde blev snydt for sejren. På trods af langt det bedste spil og langt flere chancer, så lykkedes det alligevel Norge at hjemføre det ene point. Det var næsten tyveri, men meget fint i overensstemmelse med horoskopet, som du kan læse om direkte på bloggen.

Simon Kjær blev skadet under træningen op til denne kamp og kom ikke med. Vi skrev allerede i fjor, at han alleredce i efteråret 2010 ville tage fat en op til flere spændinger i sit horoskop, og at det ville betyde, at han skiftede klub og ikke fik succes – og var truet af skader. Han blev solgt til Wolfsburg i Tyskland, som sidste år blev tyske mester. Men ak, i år er de truet af nedrykning og ligger lige nu næstsidst i Bundesligaen. Nu er Kjær skadet og han kan komme til at døje med sådant resten af året, hvor Pluto (transformation) er i spænding til hans Sol. I foråret særlig meget, da Saturn (knæ, knogler) er i spænding til både Neptun og Saturn. Det ventes, at den nuværende skade kun vil koste ham ca. 14 dage væk fra kampene, men astrologisk set kan det blive en del længere, i første omgang frem til midten af maj. Begynder han at spille på topniveau inden da, kan en ny skade komme.


Økomomi

Med Saturn/Pluto-spændingen i Danmarkshoroskopet er krisen ikke slut, selv om det på en måde ser ud til, at den forrmindskes. Ikke ikke, hvis man er handicappet. Det er blevet opdaget, at banker giver de handicappede, som før i tiden kaldtes for invalide, mindre i rente end andre kunder. Den rente kan man så kalde for invaliderente, som førtidspensionen hed i gamle dage. Det er heller ikke slut med bankkrak, det vil vi få at se i årets løb.

Dog profiterer Danmark stort af den svenske krones himmelflugt, men det er ikke nok til at få økonomien på ret kurs.


Japan
Dette land har Neptun aktivret på en dårlig måde. Den står for løgn, hemmeligheder og forurening. Nu viser det sig, at den japanske regering måske har løjet om farligheden af reaktorulykken i det nordlige Japan og nedtonet den. Katastrofen er sandsynligvis på niveau med Tjernobyl i 1986, og vi skal nok komme til at høre om efterskælv, der kan forværre situationen, men mon ikke de lige når at få afværget en total nedsmeltning, det tror jeg, og det håber jeg - og beder til.


Thyra er tyr, men Torres er Vædder
Thyra Frank er født i det livsnydende tegn, Tyren. Læs om hende i det nye nummer af HOROSKOPET, som nu er på gaden. Men er Chelsea-fodboldspilleren Fernando Torres (direkte oversat: Tyren Ferdinand) det også? Nej, han må nøjes med at være Vædder.



Link: Gud kan nu sættes på formel
Til slut får du lige et link til en fantastisk vigtig diskussion. Fysikeren Holger Bech Nielsen mener, at Gud kan sættes på en matematisk formel for første gang – man kunne kalde det Formel 1:

http://rstvproduktion.dk/VideoTV/forum.php

Ingen kommentarer:

Send en kommentar