mandag den 17. januar 2011

Det 13 tegn fortsat og meget mere

Hej igen




Kæmpeinteresse om det 13. tegn



Der har været meget stor interesse for at få yderligere forklaring på det med det umanerligt trættende stjernetegn, som jo ifølge det seneste, jeg skrev til jer, slet ikke findes, og som sandsynligvis aldrig nogensinde kommer til at findes. Der er 12 af slagsen, og det bliver der ved med at være. Ganske som med måner: De har den farve, som Måner nu engang skal have.

Det, man skal have med i forklaringen, er den såkaldte præcession af Forårspunktet. Den gør, at stjerneTEGNENE, som faktisk hedder Dyrekredstegnene, hele tiden set fra Jorden flytter sig i forhold til stjerneBILLEDERNE. Det er helt korrekt, at Jordens akse bevæger sig en smule hvert år, faktisk ca. 1 grad hvert 72. år. Det vil sige, at en hel omgang tager ca. 25.000 år, hvilket igen giver ca. 2.000 år i hvert tegn. Det er det, der afgør de forskellige tidsaldre: Vandmandens Tidsalder, Fiskenes Tidsalder og så videre. Jordens akse bevæger sig i virkeligheden som en snurretop og når altså hele Dyrekredsen rundt på ca. 25.000 år. Vi kan endnu ikke sende illustrationer med i ugekommentarer, men du kan finde det illustreret i bestselleren Astrologiens Univers af Karl Aage Jensen. Den er lige nu nedsat fra 358 kr. til blot 100 kr. Den kan fås på www.astroshop.dk og indeholder den komplette astrologiske grundviden.

I det daglige arbejde med horoskoper arbejder vi alene med stjerneTEGNENE, som er en jævn tolvdeling af cirklen med udgangspunkt i forårsjævndøgn – en rumgeometrisk konstruktion, som de gamle vismænd skabte ud fra deres erfaring, og som ganske vist hedder det samme som stjerneBILLEDERNE, men som ER noget andet – noget mindre håndgribeligt.

Astrologer er fuldt ud klar over, at tegnene flytter sig i forhold til billederne, eller omvendt. Men da astrologi er et symbolsprog, er det naturligt – nu og i fremtiden – at følge oldtidens fastlæggelse af denne symbolske opdeling i 12 lige store tegn.

En mere væsentlig indvending kunne være, at tegnene er lige store, mens billederne er af yderst forskellig størrelse på himmelhvælvingen. Den faktuelle årsag til tolvdelingen af cirkelen (stjernetegnene) fortaber sig i historiens tåger. Men der er god logik i at bruge tolvtallet, idet der er 12 måneder i året på grund af de 12 måneomløb. Men dette er ikke i sig selv noget bevis, kun et forsøg på en sandsynliggørelse - hvad vi dog heller ikke behøver, idet alle, der har sat sig ind i astrologien, ved, at den virker. At man ikke har en bevislig årsag, er jo heller ikke noget bevis på, at det ikke virker!

Vi må altså blot henvise til den astrologiske tradition, og det er ikke det værste. Erfaringsmæssigt kan vi se, at astrologien kan bruges i praksis. Alle videnskaber har ufuldstændige teorier – astrologien er her ingen undtagelse.

Faktisk er det meget heldigt, at astrologien virker, som den er. Hvis man skule være født i et stjernebillede, ville der hurtigt opstå kaos omkring, hvilket billede, vi så ville være født i. Og her passer det slet ikke, det som står i de hyppige artikler omkring det 13. tegn. Man glemmer totalt, at stjernebillederne i realiteten overlapper hinanden, som astronomer nu engang har vedtaget dem. I øvrigt ændrer man hyppigt på de enkelte billeders udstrækning. Dette sker på de astronomiske verdenskongresser, hvor af den seneste var i Praha, hvor man afskaffede Pluto som planet – hvad vi i astrologien i øvrigt også er helt ligeglade med. De kalder nu Pluto for en dværgplanet, selv om det sikkert vil blive lavet om igen på et tidspunkt. Men ligesom en dværgkanin stadig er en kanin, så er en dværgplanet også stadig en planet. Og jeg skal hilse og sige, at den VIRKELIG virker, endda overordentlig kraftigt. Bare spørg Lene Espersen, Bendt Bentsen, Klaus Riskær og mange andre, inklusive virksomheder.

Når fastlæggelsen af udstrækningen af stjernebillederne hele tiden ændres, så ville det blive kaotisk, fordi man så for manges vedkommen skulle skifte stjernebillede med jævne mellemrum. Og så kommer den store sensation: Der ville være nogen, der slet ikke kunne holde fødselsdag. Der er nemlig at gab på nogle få grader på himlen (i Tvillingernes stjernebillede, så vidt jeg husker, hvor det ikke er nogen stjerner). Området kaldes himlens port, og hvor ville det dog være synd for dem, der er født i de dage, for de ville komme til at mangle en fødselsdag – hvis de da overhovet ville være født! Og så er der mange, der ville være født i to stjernebilleder. Nemlig alle dem, der er født der, hvor de forskellige tegn overlapper hinanden. Så vær glad for, at vi opererer med stjernetegnene, alt andet er totalt kaos. Vi vil ikke ud i at skulle flytte rundt på tegnene, som astronomerne gør med billederne. Nu sker det ganske vist ikke så meget mere, fordi man er blevet nogenlunde enige efterhånden, men der er gennem tiden sket mange ændringer.

Jeg skal lige beklage på forhånd, hvis der skulle være indsneget sig en enkelt fejl i den astronomiske del af indslaget. Jeg er total amatør på det astronomiske område, netop fordi jeg i det daglige ikke har brug for den viden. Jeg arbejder nemlig kun med himmellegemernes indvirkning på mennesker.

Det var bare lige det, jeg ville sige – hej!



Hvad er et mirakel?

Vi efterlyste sidst folk, der har oplevet et eller flere mirakler. Dette er temaet i næste nummer af Astrologimagasinet HOROSKOPET.

Nu spørges der, hvad definitionen på et mirakel er, og en trofast læser definerer et mirakel således:

” Når der indtræffer en hændelse, som på forunderlig vis løfter en fastlåst situation, som man umiddelbart ikke kunne forvente havde en løsning” – Christa Nielsen, Januar 2011.

En meget god definition. Til en artikel skal vi dog bruge ret markante mirakler, og vi forestiller os, at det kan være, at man bliver helbredt for en ellers uhelbredelig sygdom, overlever en meget faretruende situation eller vinder hovedgevinsten i Lotto. Vi har på tv set flypassagerer overleve et styrt i Andesbjergene og en bjergbestiger overleve i Himalaya, selv om alle kammerater troede, han var død og forlod ham. Først da næste ekspedition kom forbi, blev han fundet i live.

Så store ting behøver det ikke at være, men de må som sagt være markante, så vi kan finde den astrologiske forklaring på dem.



Åbent hus

Efter messen i Falkoner Centret, hvor vi deltager som vanligt, og hvor man kan få et ca. 20 minutters tolkning af sit horoskop, tarot, clairvoyance eller håndlæsning, holder vi åbent hus i AstrologiHuset med mange gratis fordrag og de samme minitolkninger som på messer, men bare med mange flere ting at vælge imellem, bl.a. irisanalyse og kinesiologi. Der er gratis fordrag hele tiden, og det hele foregår den 18. februar. Se hele programmet i det nye nummer af Astrologimagasinet HOROSKOPET, som du kan få tilsendt gratis som PDF-fil, hvis du ønsker det. Ellets klik ind på aktivitetslisten på www.astrologihuset.dk – her kan du altid se vore aktiviteter.



Link til husets blog

Hvis du som en af vore mange nye tilkomne abonnenter ikke har set den første del af debatten om det 13. stjernetegn, så er her linket, hvor du kan se alt, hvad der er lagt på vores blog siden i sommer:

http://astrologihuset.blogspot.com/



Mange hilsner

Karl Aage Jensen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar