søndag den 10. juli 2011

Kommentarer og ugehoroskop 28

Kommentar og ugehoroskop - uge 28


1. Ugen, der kommer

2. Tillykke til verdens land nr. 193

3. Dopingspøgelset – også en Pluto-opgave

4. Rupert Murdoch i klemme

5. Tour de France

6. Grænsekontrol – et "overgangsfænomen"





Husk, at alle vore skriftlige horoskoper fås til halv pris lige nu: Parhoroskoper, årshoroskoper, fødselshoroskoper og børnehoroskoper! Se www.astroshop.dk

Her er der også tilbud om at få Astrologimagasinet HOROSKOPET 2011 til halv pris og få ET HELT GRATIS ÅRSHOROSKOP! Du tjener på at abonnere.






Ugen, der kommer – en ny tradition

Jeg vil i fremtiden - hver uge - sende en kort oversigt over aspekterne på himlen, så du får mulighed for at bedømme, om du lige skal få set lidt nærmere på dit horoskop, inden eventuelle større skridt skal tages. Juni har været en ret lumpen måned for stor, nye projekter, og den tendens fortsætter til og med næste uge. Dog mest begyndelsen af den kommende uge, hvor Venus, Pluto, Saturn og Uranus udgør et storkvadrat – en meget stærk spænding, der kan gå ud over økonomien (Venus og Pluto). Man behøver dog heller ikke at åbne øjnene særlig meget for at kunne konstatere, at udfordringerne har været i højsædet, og at det har været så som så med større, glædelige indslag, i hvert fald på verdensplan. Selv et nyt land i Afrika kalder også på de problematiske sider af sagen. Man burde have ventet med uafhængigheden til senere på måneden, så ville man have fået et bedre udgangspunkt.

Men lidt over midten af juli falder der lidt mere ro over udfordringerne, da spændingerne bliver mindre eksakte og derfor ikke nær så spændingsbetonede. Man skal dog stadig være opmærksom på dem, især hvis man skal påbegynde nye, større projekter. Det hele afhænger naturligvis også af den enkeltes horoskop, men forsigtighed anbefales på det varmeste i den kommende tid, hvor flere store planeter er oppe at slås.

Et andet aspekt af dette er, at det er svært at få afsluttet krigen i Libyen. Og i Afghanistan håber man at kunne gøre det, men det er også en kæmpe udfordring, og nu er man langt om længe begyndt at forhandle med Taleban, hvad der hele tiden har været ret klart, at man ville blive nødt til i den sidste ende. Begge krige ender med en vestlig falliterklæring, selv om man vil forsøge at få det til at fremstå anderledes. Resultatet vil ikke blive meget bedre end det i Iraq, hvor indsatsen ikke blev fulgt helt til dørs og derfor har efterladt store problemer.



Tillykke til verdens land nr. 193!

Sydsudan er kommet til verden efter en meget hård fødsel. Astrologisk set er der nærmest tale om en dødfødsel med alle de spændinger, der er ved midnat mellem den 8. og 9. juli 2011. Men horoskopet viser nærmere al den smerte, der er forbundet med den hårde fødsel. Men også alle de udfordringer, fremtiden vil byde på. Borgerkrigen kan meget vel blusse op igen og skabe flygtningeproblemer. Et nyt Darfur er måske under opsejling. Eller måske er Sudans præsident klar med en hurtig krigserklæring.

Fantasi, religion og alt, hvad der ikke kan måles og vejes, står godt via Neptun, men Neptun korresponderer med 12. hus, hvor Uranus står i meget stærke spændinger. Så også her kan der endda være problemer - måske på den måde, at det religiøse område spænder ben for landets udvikling – eller der kan være spændinger mellem de religiøse grupper i landet. Dette problem synes dog at blive overskygget af andre udfordringer, da Venus (økonomi), Uranus (nytænkning) og Pluto (død, fallit) står uharmonisk til hinanden. Saturn giver også udfordringer. Den står i 6. hus (arbejde), så der vil være meget høj arbejdsløshed i den første tid. Da Venus/Pluto-oppositionen er placeret i 3.-9. hus er uddannelse også et kæmpeproblem – uddannelse er nærmest ikke-eksisterende i det nye land.

Mere end 38 års borgerkrig skulle der til for at få løsrivelsen på plads. Det har kostet ca. 2 millioner menneskeliv, men volden og uroen er langt fra slut. Hertil komme et regulært folkedrab med mange voldtægter samt den etniske udrensning. Det hele står klart mejslet ind i grundlæggelseshoroskopet.

Begejstringen i det nye land er enorm lige nu, men det samme gælder desværre også problemerne. Selvstændigheden er et resultat af folkeafstemningen i januar, hvor 99% af stemmerne var FOR en løsrivelse fra Sudan, hvis præsident, al-Bashir, er anklaget for forbrydelser mod menneskeheden på grund af konflikten i Darfur. Den internationale krigsforbryderdomstol i Haag har udstedt arrestordre mod præsidenten.

Læs om Sudan i HOROSKOPET nr. 2/2011. Du kan som ny abonnent få hele årgang 2011 for halv pris 130 kr. og endda få et gratis årshoroskop, så du tjener penge på at abonnere!



Rupert Murdoch – stormomsust stormogul

Han er megarig, og det bliver han såmænd ved med at være, selv om han lige har lukket sit guldæg af en avis: News of the World – avisen, som benyttede sig af dirty tricks med at hacke sig ind på kendte menneskers mobiltelefoner. Han skal nok finde en løsning, og måske kom det hele meget belejligt for ham, så han kan få rationaliseret sin virksomhed. Og han vil helt sikkert ikke risikere, at den celebre aflytningssag skulle komme på tværs af hans store udvidelsesplanet på tv-fronten. Han har sikkert allerede har en plan klar, og måske har haft det længe. Men lejligheden bød sig først nu, hvor han så lukker en avis med et oplag på 2,6 millioner eksemplarer. Det skete med en kort tale den 7. juli 2011 kl. 16.15 på avisens redaktion i London. Lukningen skabte glæde blandt mange kendisser, som har været ofre for avisens aggressive adfærd, herunder selveste George Michael.

Det siger sig selv, at meddelelsen har chokeret mange ansatte, som med rette har følt sig forrådt af den kyniske Murdoch, der er født den 11. marts 1931 kl. 23.59 i Melbourne. Han har dermed progressive Mc i spænding til Neptun (hemmeligheder, afsløringer). Da det er den eneste spænding lige nu, skal Murdoch nok klare skærene. Men det er noget af et mysterium, hvorfor han ikke har fyret chefredaktør Rebekha Brooks. Måske gør han det meget snart, men efter at have brugt hende som skjold for sin egen søn, James, som ellers ville være kommet mere i skudlinjen for disse begivenheder, der udspinder sig nu. James Murdoch har gjort sig sårbar efter at have erkendt – efter hård kritik – at have godkendt udenoms-retlige forlig med millionerstatninger til hackede personer for at få dem til at fraskrive sig retten til at anlægge sag mod avisen.

Begge har de også Neptun-spændinger i deres horoskoper, men nu blev de afsløret i deres forehavender, som er gået ud over mange uskyldige mennesker.

Avisen er 168 år gammel og blev købt af Rupert Murdoch i 1969. Astrologisk set var det helt rigtigt at nedlægge avisen. Pluto gennem Stenbukken går efter alt, der ikke følger universets regler. Og at det sker netop i denne uge er ikke underligt med de mange spændinger på himlen. Hele fem planeter er med i et storkvadrat torsdag eftermiddag: Månen, Saturn, Venus, Pluto og Uranus. Det SKAL næsten skabe ballade, men det er meget bedre at nedlægge noget end at etablere noget nyt på sådan en dag. Murdoch har helt sikkert haft med i sin beslutning, at den trykte tabloidpresse er i gang med at synge sin svanesang (Pluto gennem Stenbukken). Hans London-avis har været oppe på et oplag på hele 3,8 millioner eksemplarer.



Pas på Pluto – det gælder også aviser

Alle, der er født den 1. oktober, uanset årstal, og det gælder f.eks. et land som Kina, som vi beskrev i Astrologimagasinet HOROSKOPET nr. 2/2011, har Pluto i spænding i deres horoskoper i 2011-12.

News of the World udkom første gang søndag den 1. oktober 1843 i London. Avisen har en Sol/Venus-konjunktion i spænding til Mars, og det er denne spænding, som Pluto udløser i denne tid, og som førte til avisens død. Sidste nummer udkom den 10. juli 2011. Man bruger tydeligvis ikke astrologi på den avis, som måske kunne have undgået avisdøden, hvis man havde holdt op med sin spionage-praksis (hacking) i tide. Det var hackingen af en myrdet skolepige, der slog hovedet på sømmet. Avisen signalerede fejlagtigt gennem sin hacking over for forældrene, at deres datter måske kunne være i live. Meget grænseoverskridende, kan man roligt sige. Nu var det så avisen selv, der døde – næsten som følge af deres egen medicin. Da Pluto har med spionage at gøre, var det en særdeles risikabel adfærd, avisen havde gang i.



Touren

Vi har fået flere data på Tour-ryttere, som skal vurderes. Desværre ikke fødselstider, men både Andy Schleck og Alberto Contador har fine horoskoper til at blive mellem de tre bedste. Cadel Evans har også et horoskop, der vil være med, hvor det sker. Jeg vil tro, at vi her har de tre første. Den nøjagtige rækkefølge kan være svær at ramme, især fordi vi ikke har fødselstiderne. Men vi skyder på 1. Andy Schleck, 2: Contador og 3: Cadel Evans. Philippe Gilberts horoskop ser også fint ud, så han er en farlig outsider. Fränk Schleck ligger fint til her i starten, og ligger faktisk bedre end sin bror, men Fränk har en Neptun-spænding, der gør, at de to kan komme til at bytte plads. De kommer sikkert heller ikke i år på podiet sammen, som verden ellers venter på.

Eksperter lurer en del på Ivan Basso (26.11.77) som outsider. Han var ansat på Bjarne Riis´ hold for nogle år siden, men så kom der lige et dopingspøgelse forbi. Hans hold pakker ham flot ind i løbet lige nu, men han har intet vist. Man mener, at det kun er et spørgsmål om tid, før han eksploderer. Bjergene ligger lige foran nu, og så vil han være klar. Men horoskopet viser både Neptun- og Pluto-spændinger, og så bliver det svært. Aspekterne er der det meste af i år, så det er ikke sikkert, at problemerne viser sig under Touren, men det vil de afgjort gøre senest i efteråret. Regner ikke med ham på podiet.



Hvad holdlederne angår, er der udfordringer i den pæne ende af skalaen. Riis er løbet ind i både Neptun – og Plutospændinger, og Kim Andersen har Pluto i spænding til Merkur og senere til Solen, da han er født den 2. oktober 1958. Alle, der er født 2. oktober, uanset årstal, vil få besøg af Pluto i den nærmeste fremtid, og Kim Andersen ER altså allerede begyndt på det. Dog er spændingerne ikke så stærke som Riis`, derfor sætter vi Andy Schleck på førstepladsen. Eller rettere: OGSÅ derfor.

En overraskelse er danske Jacob Fuglsang, kaldet Fuglen. Så nu har vi både Ørnen, Kyllingen og Fuglen, så MÅ vi da kunne komme ud at flyve…

Fuglsang ligger på lads nr. 5 lige nu, og det er fantastisk, men han er ikke færdig med sin Neptun-spænding til Saturn (født 22.3.85). Den er ganske vist ikke eksakt i juli måned, men den er pænt aktiv alligevel. Derfor skal Fuglsang passe på skader og styrt resten af året, især i efteråret. Men næste år ligger banen helt fri for ham, og så skal han slå til.

I øvrigt skrev vi om Kyllingen sidste år, at han hans skulle ind i 2012, før hans meget stærke Pluto-spændinger var overstået. Han har dog fået skrevet professionel kontrakt med Christina Watches/Onfone tidligere i år, men han skal regne med udløbere af horoskopet og tidligere tiders dopingmisbrug resten af året, og må så håbe på, at alderen ikke indhenter ham i mellemtiden. Men fra 2012 tror jeg, at han er frikendt så meget, som han nu kan. Men han ER blevet uretfærdigt behandlet, hvis man sammenligner med andre ryttere. Hvis vi tager en mand som Vinokourov fra Astana-mandskabet, havde han en lignende sag om doping-anklage. Han er dog allerede på cyklen igen, men han har også meget indflydelsesrige personer omkring sig til at trykke på knapperne, heriblandt toppolitikere i hans hjemland, Kasakhstan. Men det faktum, at Michael Rasmussen (Kyllingen) blev smidt ud af Touren for et par år siden af ledelsen på Rabobank, har heller ikke gjort sagen bedre. Og så var der jo lige det med, at alle ryttere af hensyn til dopingkontrollen altid skal oplyse om sine "whereabouts" – sin færden. Og det omgik Kyllingen lemfældigt, idet han lod forstå, at han var i Mexico hos sin kone/familie, hvor han jo grundet afstanden er sværere at finde. I stedet trænede han på livet løs i de italienske alper – og blev genkendt. En anden rytterhavde en lignende sag, nemlig Vinokourov, som fik en bedre behandling end Rasmussen. Til kasakhstanerens forsvar skal det dog siges, at han heller ikke havde det samme spændingsfyldte horoskop som sin kollega, og det er nok lige så meget her, men skal søge forklaringen på de mange genvordigheder, som har varet i flere år, men som altså nu lakker mod enden. Det skal også lige med, at spanske ryttere tilsyneladende også har fået bedre behandling end andre. Selv om der var en meget celeber sag med en spansk dopinglæge, er det forsvindende, hvor mange sager der er kommet ud af det – om nogen!

Kyllingen er meget fåmælt, når han udtaler sig, men han sagde for nylig, at han har dystet på lige fod med alle de andre ryttere gennem alle årene – uden at indrømme, at han selv var dopet. Heri kan ligge, at han mener, at stort set alle topryttere tog doping, og det har han sikkert ganske ret i.



Pluto og doping – også på nationalscenen

Inden 2023, hvor Pluto skifter til næste tegn, vil der komme et ultimativt opgør med dopingspøgelset. Og måske endda også med professionel topidræt, som er den egentlige årsag til brug af doping – det virker præstationsfremmende. Derfor ser vi det også på arbejdspladser i stigende omfang, herunder blandt balletfolkene på Det Kongelige Teater, hvor en rapport angiveligt skule sætte fingeren på et ømt punkt, nemlig kokainmisbrug som præstationsfremmende middel. Hvad man ikke har i benene, må man have i næsen…

Jo, Pluto bringer ikke mindst nationalikonerne i spil – det er lige til at gå i spagat over!

At der er noget om snakken er sikkert og vist, også selv om teatret gennem pressemeddelelser benægter på det kraftigste. Balletchefen hedder Nicolai Hübbe, og Astrologimagasinet har lavet hans horoskop ved hans tiltrædelse som chef. Her gjorde vi opmærksom på, at han i 2011-13 ville få besøg af Pluto på den hårde måde. Den udløser her hans stærkeste spænding i fødselshoroskopet mellem Mars (præstationer) og Saturn (autoritet). Det betyder ikke automatisk, at han selv har taget kokain, og at det udelukkende kan handle om hans kompagni, som han er chef for og derfor er så involveret i, at det også bliver hans problem. Faktisk er der tale om så store udfordringer, at hans job kan være på vippen, måske fordi han selv taber interessen for det, når der skal være så meget bøvl. Det sidste ord er bestemt ikke sagt i den sag. Og så arbejder Pluto støt og roligt videre i opgaven med at få elimineret så mange unødvendige ting på kloden som muligt. Der er virkelig nok at tage fat på, og som sagt kommer vi til at lave selvransagelse i spørgsmål som: Hvad skal vi bruge professionel sport til, og gavner det noget som helst andet end underholdningsaspektet? Pluto renser med andre ord det ud, der ikke kan bruges til noget godt – og det er jo slet ikke så tosset.

Afslutningsvis vil jeg tage et andet af Plutos aspekter op, nemlig affald/skrald. På dette punkt sker der en konstant forværring. Vi efterlader mere og mere skrald ude i naturen, og det offentlige må bruge flere og flere ressourcer på at fjerne det. Eksempelvis er mængden af skrald i Københavns gader steget med hele 8 % på et år. Det koster kommunen ca. 70 millioner kr. årligt (en halv milliard på landsbasis) at få det fjernet, og den regning pålægges skatteyderne (igen Pluto). Beløbet kunne være langt mindre, hvis arbejdsløse kunne deltage i oprydningen, men her vil fagforeningerne sætte en stopper ind ved ikke at acceptere opgaver uden relevant mening og indhold. Desuden skal jobbet være relateret til vedkommendes uddannelse. Det er nok et luksusproblem, som ikke er holdbart i længden, ikke mindst på grund af, at vi så sakker hjælpeløst agterud i forhold til andre lande, især i Østen. Jeg skal ikke kloge mig på løsningen, hvad jeg heller ikke behøver, for den klarer Pluto – men blot gøre opmærksom på problemstillingen på langt sigt. En af vore svøber er nemlig, at vi tænker kortsigtet: Hvad kan vi nøjes med at gøre for at løse dette specifikke problem. Og det gælder både politikere og befolkning. Imens må det offentlige klare de af os skabte problemer – og det er ikke billigt. Men det bedste er trods alt, at vi selv betaler regningen, og netop dette kommer til at føre til en løsning i sidste ende, når udfordringen er blevet tilstrækkelig stor.

Udviklingen skyldes forøget ligegyldighed som følge af en stigende egocentrering. Vi er i stigende grad os selv nok. Som tidligere omtalt er dette også en udløber af klodens overbefolkning. Noget, som politikerne på kort sigt ikke vil gøre meget ved, der er jo stemmer i alle de mennesker. Så man nøjes med en diskret symptombehandling med lappeløsninger. Dette er ikke holdbart, så på langt sigt bliver de nødt til at tage tyren ved hornene. Ellers kommer Pluto lige forbi og klarer det for os. Undladelsessynder er ikke noget for den planet.



Grænsekontrol

Grænser er Saturn og kontrol er Pluto, derfor er debatten om den danske grænsekontrol også et resultat af Plutos vandring gennem Stenbukken, som er Saturns tegn. Humoristisk kunne man kalde det et overgangsfænomen, men debatten er ikke sådan at stoppe. Men agurketiden vil nok blive det sidste, vi hører til historien, da andre lande allerede har – eller VIL få – noget lignende, efterhånden som krisen skrider frem. Det har vist sig, at antallet af toldere ved den svenske grænse er større end ved den danske, selv med de 80 nye tykke toldere, som Søvndal ville have sagt (men det tør han forresten nok ikke længere).






UGEHOROSKOP uge 28 
af astrolog Lykke Larsen
www.kvindetid.dk




.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar