søndag den 31. juli 2011

Kommentarer og ugehoroskoper nr. 31

Husk, at sommerudsalget med ca. 300 nedsatte varer kører frem til 30. september

Alt vores japanske røgelse sælges til indkøbspriser: 30% rabat!


Indhold:

-          Ugen, der kommer

-          Anders Breiviks horoskop - hvad kan man lære af terror? Dybtgående artikel

-          Norges to horoskoper
-       Ugehoroskoper for alle tegn



På tirsdag formiddag kommer der en længere udredning af, hvad meningen med alle de nuværende udfordringer på kloden er. Der vil også være andet læsegodt.


Ugen, der kommer:

Næste uge er mest præget af, at Merkur onsdag går retrograd, og det går traditionelt ud over aftaler, kommunikation og trafik. Og især i denne her uge, hvor Merkur SAMTIDIG står i spænding til kaosplaneten Neptun. Det giver udfordringer, især mandag, hvor Månen også blander sig i spændingen. Det gælder til dels også på søndag, især sent på søndagen, hvor man helst skal gå tidligt i seng for at være bare nogenlunde vågen mandag morgen, hvor mange begynder på arbejde igen efter sommerferien. Men for lige at gøre førstkommende mandag færdig, så er det især galt midt på dagen. Her kan aftaler misforstås, trafikken gå i stå og kommunikationen generelt køre på bedste beskub, og der kan blive sagt meget sludder. I hvert fald er det svært at være præcis, hvad der delvis også gælder næste mandag.

Tirsdag er straks mere venligt stemt, for her er Månen i harmonisk aspekt til Jupiter, og så kobles humor og glæde på. Der bliver sikkert også godt vejr her over det meste af landet.

Onsdag kan godt blive stressende og konfronterende, især om aftenen.

Torsdag er ret stabil, og der udvises tålmodighed og udholdenhed. Men nogle vil sige, at det går for langsomt.

Fredag er måske ugens allerbedste dag, for Månen danner en grageformation med hele fire andre planeter: Merkur (kommunikation), Mars (energi), Pluto (dybde, intensitet) og Neptun (fantasi, intuition). En rigtig god dag.

Lørdag er mere hektisk, pas på ikke at gabe over for meget.

Søndag: Så er den gal med kommunikation og klarhed igen, måske på grund af træthed eller udmattethed.





Norges to horoskoper

I Nick Campions bog Book of World Horoscopes finder vi kun et Norgeshoroskop, nemlig der, hvor landet gør sig fri af Sverige den 7. juni 1905 kl. 11.00 i Oslo – det vil sige, at beslutningen fandt sted det i Stortinget.

Der findes som nævnt i sidste uge nogle spændinger i dette horoskop, hvad der også er tilfældes i horoskopet for Eidsvold-forfatningen fra den 17. maj 1814, sandsynligvis kl. 12.00 i Eidsvoll nordøst for Oslo. Her besteg den danske prins Christian Frederik den norske trone og fik navneforandring. Samme år var der gang i den i Frankrig under Napoleon I, og Norge ville gerne have en forfatning nogenlunde som den nye franske.

I dette horoskoper er der som i 1905-horoskopet to Neptun-spændinger, og i begge horoskoper er Neptun hersker over 8. hus (død). Begge har Jomfruen som AC, og begge har AC i Jomfruen. I 1814-horoskoppet står Solen i Tyren, i det andet er den i Tvillingerne. Det giver store ligheder, men mon ikke 1814-horoskopet er det vigtigste, når den 17. maj er Norges nationaldag? Jeg mener at Tyren er mere repræsentativ for Norge som nation, men vi må prøve det bedre af ved en senere lejlighed. Norske astrologer ved dette meget bedre, og vi hører gerne fra jer!  





Anders Behring Breivik og horoskopet

Den norske massemorder besidder nu den absolutte nordiske rekord i fredstid - måske endda også i krigstid. Vi har set på hans horoskop for at finde en forklaring på hans personlighed og hans uhyrlige handlinger.

Anders Bering Breivik er Vandbærer, og som sådan kan han lide at overraske og være original med et meget stærk frihedstrang, ikke mindst på grund af Uranus´ (Vandbærerens planet) stilling i hans horoskop.

Breivik må have en noget eksplosiv Ascendant (AC), og hvis vi sætter den til Vædderen, så vil han få Pluto (død, transformation) stående på sin DC. Det kan naturligvis være helt forkert, når man har døgnets mere end 1200 minutter at lede i. Men lad os arbejde videre med kl. 9.06. Det passer både på forældrenes skilsmisse og massakren. Måske er der en sammenhæng mellem disse to begivenheder? Hvis horoskopet er korrekt, så er der den sammenhæng, at lille Anders kan have følte sig svigtet, da hans forældre blev skilt, selv om han ikke kan huske det, da han kun var et år gammel.  Faktisk har det ligget i kortene, da han blev født – måske endda helt tilbage til moderens opdagelse af sin graviditet.

På grund af Måneknudeaksens stilling har han været noget af en idealist i tidligere liv, og? det sidder kraftigt i ham i dette liv. Den sydlige måneknude står i 12. hus og betegner tidligere liv og karma. Aksen som helhed står i spænding til illusionernes planet Neptun, så han har svigtet andre mennesker – og dermed sig selv – i tidligere liv. Måske har han også levet på en løgn, og det er det, han skulle have ladet være med i dette liv. Nu gik hans egne illusioner og ideer ud over andre. Og naturligvis står Neptun på 9. husspids i Skytten (dobbelt henvisning til religion), så det er ikke udelukket, at han kan være en gammel korsfarer.

Neptun er også kemiens (kunstgødningens), løgnens og hemmelighedernes planet, så han har ikke haft besvær med at leve et hemmeligt liv. Men helt hemmeligt kunne det ikke være, når Neptun er i spænding. Nu blev han afsløret, og blev det næsten før hans handling. Dels havde norsk politi haft kig på ham, men droppede det igen, uvist af hvilken årsag. Men naboer havde set ham fjerne Avis-skiltet på sin lejede bombebil, men de troede ikke det forholdt sig, som det viste sig at gøre. Det fortryder de naturligvis i dag. Nu sidder han efter sin herostratiske berømmelse i fængsel og venter på sin dom. Og ja – Neptun er også fængsler og lukkede institutioner i det hele taget. Her kommer han nu til at opholde sig i meget lang tid.

Den stærkeste spænding i horoskopet er, at hele tre planeter spænder Uranus op. Det foregår i de faste tegn Vandbæreren og Skorpionen, og det kan give en revolutionær person, der vil kæmpe til det sidste for at få sin vilje og frihed. Planeterne i konjunktion er Mars (krig), Solen (ham selv) og Merkur (tænkemåde). Han er superidealist og ser kun en sag fra én side – sin egen. Men det faktum, at det har udviklet sig til de onde handlinger skyldes dels karmiske omstændigheder, dels svigtet fra før han kan huske. Men så er der lige det, der er vigtigt at få med: Hvad med tiden, hvor han KAN huske? Her skal vi absolut lede efter Pluto og Neptun, og hvornår de udløser hans spændinger. Dels den sidstnævnte spænding, men også den hvor Neptun og Måneknuderne var involveret. Disse tre perioder har været af afgørende betydning for udviklingen af hans ideologi. Neptun spændingen udløses i 2002-03, og på grund af involveringen af hele fire planeter er de andre perioder noget længere. Pluto udløser den stærkeste spænding i 1990-95, og Neptun udløser samme spænding i 2004-08. Følelsen er svigt er igen blevet udløst i disse perioder, og det har naglet ondskaben fast i ham. Jo, han har visse ting til fælles med Osama bin Laden – også astrologisk set.

Han vil sikkert blive efterstræbt i fængslet, hvor medindsatte vil være onde ved ham, så karmaen begynder allerede, når isolationen stopper. Han vil blive nødt til at søge om lov til at sidde i frivillig isolation. Børnemordere er de mest efterstræbte i fængslerne i Norden.

Det skal lige med, at Uranus stået i 7. hus, som er et hjørnehus og derfor ekstra væsentlig. Friheden er og bliver noget af det væsentligste i horoskopet. I første omgang hans egen personlige (Solen i Vandbæreren), men så har han hel sikker haft en ide om, at han skulle skaffe alle i Europa DERES frihed, dels for de røde og dels for muslimer. Det er så der, kæden er hoppet af, og hans høje idealer er blevet afløst af egoinflation – selvovervurdering og noget af et frelserkompleks. Faktisk ligger der noget af et paradoks, hvad frihed angår. Han kan nemlig godt være blevet overdoseret med frihed og mere eller mindre overladt til sig selv som barn og ung. Han har så ikke kunne administrere den store grad af frihed og har fået puttet forskruede ideer ind i sit sind. Her har mindst en af forældrene svigtet, sandsynligvis begge. Men mest faderen på grund af Solens stærke spænding og placering i 12. hus (fravær, opløsning). Svigtet ligger mest før han kan huske, så han har sikkert et udmærket billede af sin barndom, som kan opleves nærmest uproblematisk.

I det næste årti er den værste periode for ham om 7-8 år, hvor Neptun udløser Neptun-spændingen i hans horoskop. Men på grund af omstændighederne, vil det ikke blive let for ham på noget tidspunkt, medmindre han bevilges frivillig isolation. 



Svaghedstegn

Psykologisk set er det et svaghedstegn, når man læner sig op af nogen, som man tror, er stærkere – som Breivik gør det med tempelherrerne. Så uniformerer man sig for at vise omverdenen, hvad man er. Man pynter sig med lånte fjer, for det er jo fint at være ædel og forsvare det gode. Og man har et alibi, når man f.eks. slår så mange mennesker ihjel – tror man. Jo, der er stor forvirring, hvis man bevæger sig ind i det højreorienterede tempelunivers. De ønsker at fremstå som uovervindelige i en hellig mission, og de lader sig aldrig fange – og når de dør, er det med støvlerne på. Der er svage sjæle, der støtter sig op ad nogle, der er stærkere.



Hvad kan man lære af terror?

For at vide, hvad man kan lære, kræver det, at man giver sig tid til at gennemskue de dybereliggende mekanismer i menneskelivet og universet. Det hjælper meget, hvis man inddrager begrebet reinkarnation. De mange ellers uoverskuelige mekanismer i vores liv bliver derved meget lettere at over- og gennemskue, og det hele bliver meget enklere og lettere at begribe. Dermed være ikke sagt, at man præcis skal finde ud af, hvad et monster som Breivik har gjort i sine tidligere liv. Ved at se på hans nuværende liv er det ikke svært at konkludere nogle hovedtræk, især med horoskopet som hjælpemiddel. Bruger man ikke den slags redskaber, er det umuligt at få hold på årsags- og virkningssammenhængen.

Vi må ransage os selv og finde ud af, hvad vi kan gøre bedre for at undgå den slags terrorhandlinger. Her ser jeg kun en enkelt løsning, nemlig at få afskaffet overgreb på enkeltpersoner og grupper. Overgreb avler overgreb, og så længe overgreb finder sted, så vil der komme reaktioner på dette, der præcis svarer til de tidligere overgreb. Det kan godt være, at reaktionen ikke kommer i det samme liv, men så kommer den i et af de følgende, medmindre personen i mellemtiden ikke har udviklet sig mod større menneskelighed og næstekærlighed samt tilgivelse. Hvis dette er tilfældet, så står vi med midlet til at bryde en forbandelse, som ellers kunne have fortsat i evigheder. Hver især må alle overgribere bryde cirklen og lade være. Alt andet er perspektivløst.

Vi kan også lære, at det netop ikke nytter at fortsætte ringen af gengældelsesaktioner, dette er blot et tegn på, at man intet har lært indtil nu. Vi ser i tilfældet Breivik, hvor galt det så kan gå. Han ville bestå sin selvbestaltede manddomsprøve – hvad han givetvis har set det som - ved at gøre Europa muslimfrit område – og hvad er sket? Det stik modsatte. Nu står folk blot mere sammen om at værne om menneskelige og mellemmenneskelige værdier. Og han ville kæmpe for sin ære og sin plan og lave flere aktioner på en gang, hvad der naturligvis var helt umuligt at nå, når han var fast besluttet på – som det allervigtigste - at nå ud til Utøya fredag den 22. juli 2011.

Han nåede ikke Plan A, som også omfattede en bombe ved kongeslottet ikke langt fra regeringsbygningen, som blev alvorligt skadet. Men slet ikke så alvorligt, som det kunne være blevet. Det skyldes, at han parkerede sin udlejningsvogn med bomben ved en parkeringskælder, som tog så meget af trykket, at bygningen blev stående. Det ville den helt sikkert ikke have gjort ellers. Så han lavede heldigvis også planlægnings- og sjuskefejl. Nu forsøger han at forhandle med politiet, som han også forsøgte ved anholdelsen på Utøya. Igen en fejlbedømmelse med et personligt nederlag til følge. Og så er der lige den med, at han sammenligner sig selv med tempelridderne. Den er også helt ude i hegnet, for tempelridderne var åndelige og afskyede ikke muslimer, som Breivik får det til at fremstå som – tværtimod. De samarbejdede med dem, accepterede dem og brugte dem som stifindere på deres missioner. 



Fængsel og anger

Det vil blive spændende at se, om han under sit lange fængselsophold angrer, hvad der vil være klogt af ham for sin egen skyld - eller om han stædigt holder fast i sine synspunkter til den bitre ende. I så fald vil han blot få den fulde gengældelse i sit videre inkarnationsforløb. Anger og bod er væsentlige elementer til at bryde fastlåste mønstre i vores liv. Vi må se, hvad han lærer af at være bag tremmer i et par årtier. Ifølge horoskopet er han præget af faste tegn og derfor ikke meget for at give sig, så det skal vi ikke regne med, selv om det var at anbefale. Under alle omstændigheder vil en så markant gerning tage nogle liv at få has på.



Et er jura, noget andet universets love

Jordiske og himmelske love har noget til fælles, men de himmelske er de mest retfærdige. Og alle skal de himmelske love igennem fra A-Z, før man er helt færdigudviklet som menneske. Breivik skal begge instanser igennem nu. Mange vil mene, at han slipper let med 21 år i fængsel, men her gør man regning uden vært. Uden at kunne sige, hvad det specifikt kommer til at ske, så vil universet sørge for, at der kommer til at ske præcis det, der skal, hverken mere eller mindre. For i evighedens perspektiv skal både ofre og bøddel videre i udviklingsforløbet, hvor svært det ellers kan være for dem, især ofrene, lige nu og i den kommende tid. I den sidste ende er der kun tilgivelsen tilbage, hvor svært det end måtte være.

Måtte jeg foreslå, at vi sender lys til alle ofre for denne massakre, og at vi i anden omgang også sender lys til Jordens fortabte sjæl. Så hjælper vi ham til gradvist at blive mindre og mindre fortabt. Modtager han dette lys kan han lægge et godt fundament til livet i de næste inkarnationer.

Det klogeste nu er bare at lade ham snakke og se, hvad der kommer frem. Det bliver alligevel en meget langstrakt proces med afhøringen af ca. 700 vidner.



At sprede angst og frygt - Lars von Trier

Angst for det meste – også for priser! Det kunne være von Triers nye motto, især efter hans optræden i Cannes.

Den danske filminstruktør har blandet sig i debatten om massakren i Norge. Lars von Trier er angst for det meste, også for priser. Han aner ikke, hvordan han skal gebærde sig i større forsamlinger eller på tv, og så går det ofte helt galt. Vi har den seneste optræden på nethinden, hvor han udtrykte en nazi-sympati, som han dog senere trak tilbage igen. Nu er det endda gået så galt, at han er blevet bange for sine egne film…

Trier beskylder Dansk Folkeparti for at have en aktie i Breiviks handlinger. Breivik var medlem af det norske Fremskrittspartiet 1997-2007. Udtalelserne er blevet imødegået af Søren Espersen fra DF, der ikke finder grund til selvransagelse og siger om von Trier, at han selv er Hitler-sympatisør. Så der er mundhuggeri for tiden, hvad der ikke er underligt på grund af Merkurs aktuelle spænding til Neptun.

Vi har ikke tidspunktet fra Lars von Trier, men under alle omstændigheder står Neptun i år i spænding til både Merkur (kommunikation) og Saturn (skæbne). Så er han næsten forudbestemt til at sige noget fordrukkent sludder (Neptun) – i perioder i hvert fald.

Interessant nok ligner Breivik Lars von Trier på det billede, der blev taget af ham i bilen på vej til det første retslige forhør.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar