torsdag den 13. september 2012


SF´s ledelsesflugt

SF er stiftet den 15. februar 1959 i Hvidovre, formentlig sidst på eftermiddagen. Det gør, at de er mange spændinger i perioden 2010-13 og lidt ind i 2014 med. Det skrev vi allerede om for flere år siden og forudsagde derved parti- og ledelseskrisen. Søvndals spændinger faldt næsten parallelt med partiets, og det er en giftig cocktail.

Astrologisk set ville Ida Auken have været det bedste bud på en formandspost, men det er jo knap så muligt, så hun slet ikke stiller op. Men det kan ikke tages fra hende, at hun har et kanon horoskop i denne tid. Hun løb dog fra mulighed som mange andre. Jeg vil herned opfordre alle de SF´ere, der endnu ikke har meldt fra, om at skynde sig at gøre det, inden det er for sent…

Det markante antal frameldinger kan se ud til at skyldes, at den toneangivende del af ledelsen på forhånd har lagt en strategi om, at Astrid er løsningen, og at man på bedste, udemokratiske maner således kunne undgå et kampvalg – eller i det mindste opnå et skinkampvalg som det, der er udsigt til nu, hvor alle oplagte muligheder HAR sagt fra. Det ser ikke godt ud, og det vil være en pind mere til partiets ligkiste. Partiet går ganske vist ind for lighed, men nu kan det blive ligkistehed i stedet. Medlemmer er i hvert fald ikke kisteglade for måden, der er blevet grebet an på, og der vil komme mange protester, hvad der er fint i tråd med partiets horoskop. Men hvis man var klar over, at horoskopet ser ud, som det gør, ville man have en mulighed for at undlade taktiske manøvrer som denne. Nu er horoskoper sikkert en by i Sibirien, men det kan godt være, at en eller anden person i partiet begynder at tro lidt på horoskoper nu. Det ligger nemlig alle frit for at gå tilbage i historikken på bloggen.

Nuvel, nu kan kun skæbnen rokke ved, at det bliver Astrid. Men selv om hendes havn betyder det modsatte af strid, så er hun med stor sandsynlighed ikke i stand til at slå bro over fløjene i partiet, selv om hun helt sikkert vil gøre et behjertet forsøg, som godt kan se fint ud i nogen tid, men ikke i længden.

Krag hare Mars i Stenbukken, og den er uaspekteret. Hun er som udgangspunkt den solide slider, men når Neptun om et års tid begynder et raid hen over planeten, kan målene og idealerne begynde at krakelere hen over en toårig periode. Men nu skal vi lige være sikre på, at det bliver hende, så lover jeg at vende tilbage.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar