onsdag den 19. december 2012


H.C. Andersen – horoskoper virker også efter døden

Den verdensberømte dansker er på alverdens forsider igen. Man har fundet et helt ukendt eventyr fra hans hånd, sandsynligvis hans allerførste fra 1824 – det hedder Tællelyset og er hele fem år ældre end det, men hidtil har troet var hans første.

Da horoskoper også virker efter døden, kan det være interessant at se, hvad han progressive horoskop siger. Der er hurtigt bid. Progressive Venus giver eller modtager hele fem aspekter, hvoraf to trigoner til hhv. Merkur (skrifter) og Solen (ham selv). Pluto står for fortid og er i trigon til Månen (børn og unge), og så noget vigtigt, så er han født den 2. april – meget tæt på den 1.4. – født kl. 1 om natten. Og alle, der er født den dag, har Pluto (død, fortid) på vej i spænding til Solen. Og så sker der virkelig noget i livet – selv om man altså angiveligt er død!

Hvad angår Plutos snarlige angreb på Solen er det svært at forestille sig, hvad der kan komme frem af nyt og overraskende om den gamle digter. Nu er der jo fundet et nyt, gammelt digt – en sensation i sig selv, men der komme mere frem i samme stil? Her er kvoten med stor sandsynlighed opbrugt med det fundne unikum af et digt, som i øvrigt skal filmatiseres, og det er då også nyt. Men Pluto er i spænding, og så plejer der også at følge noget mindre godt. Nogle gange ser man, at man får mindst et par ridser i lakken i en sådan periode. Det kan måske være – nu vi taler om unika i forbindelse med dig, som jo kun findes i dette ene håndskrevne eksemplar – at man finder ud af, hvor meget han egentlig kopierede andre digtere ude fra. Måske var han ikke helt så unik endda, og sådan noget kan komme frem i en Plutoperiode, som kører fra ultimo 2012 til medium 2014.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar