lørdag den 13. august 2011

Kommentarer 33A

NY UDVIDET UDGAVE
Ø, den 14.8.11

Husk, at nye abonnenter kan abonnere på Astrologimagasinet HOROSKOPET til halv pris 130 kr. og samtidig få et gratis årshoroskop til en værdi af 200 kr. Du tjener altså på at abonnere.


Efterlysning

Hvis du har optaget nogle af de indslag fra TV2 i januar, hvor jeg deltog, vil jeg meget gerne købe en kopi. Både om økonomi og håndbold
Karl Aage Jensen



Oversigt

1.    Astrospin og synkronicitet

2.    Vores økonomiske livsløgn – vækstspøgelset

3.    Send en spøgelsesjæger nu, tak!

4.    Kreditvurdering i Amerikas Forarmede Stater

5.    Forværret krise

6.    Kreditvurderingsbureauer, kan man slippe af med dem, som mange politikere gerne vil?

7.    Aktionærer: anbefaling

8.    Pressen i Danmark

9.    Rettelse til indslaget om Tivoli

10.                  Situationen i England

11.                  Ugehoroskoper lægges direkte på bloggen mandag



Links

Til meteorer/stjerneskud, som kan høres, når de nu ikke kan ses:


Jørgen Ørstrøm Møller, debat i politiken:


 
Ugen, der kommer



Mandag:  En nogenlunde dag, hvor Mars-spændingen fra sidste uge dog ikke er helt væk

Tirsdag: Det samme gælder i dag, men Mars bevæger sig nu hen imod spændingen til Saturn, som dog først rigtig tager fat i begyndelsen af næste uge, så også en o.k. dag i dag.

Onsdag: Her er formiddagen meget spændingsfyldt, da Månen er i kvadrat til Pluto, også eftermiddagen går med i det. Men ellers en MEGET speciel dag, hvor Solen, Merkur og Venus står helt på linje, og så i Løvens tegn. Det vil sige, at de store armbevægelser og udtalelser hentes frem, og at de vil blive modsagt. Gad vidst, om det ikke kan være Lars og Helle, der ryger i totterne på hinanden.

Torsdag er der mindst lige så mange spændinger som i går, så her gælder noget af det samme. Påbegynd ikke nye projekter, medmindre det er helt nødvendigt. I så fald bør en astrolog finde det optimale tidspunkt på dagen ud fra de givne omstændigheder.

Fredag, lørdag og søndag er ugens bedste dage, især de to førstnævnte dage. Nu sker der ikke så meget ved at have store armbevægelser. Og kærligheden har fine betingelser.



Astrospin og synkronicitet

Det er blevet så moderne med spindoktorer, som i vidt omfang huserer på alle tv-kanaler. Jeg besluttede sidste år at tage tråden op og introducere samfundsmæssigt spin på et mere åndeligt grundlag. Dette har nu mundet ud i, at jeg i den forløbne uge købte domænet astrospin.dk, som fra start har fået stor succes med flere nye tiltag på vej i pressen som sådan – selv om hjemmesiden slet ikke er oprettet endnu. Det kan være, at det skal være bloggen, der får dette navn. Det universelle synkronicitetsprincip har altså også virket i den forløbne uge.  Man tager et initiativ, og det viser sig hurtigt på den ene eller den anden måde, hvordan det vil komme til at gå.

Et andet eksempel på dette fænomen fandt jeg i Politiken lørdag den 13. august. Her fandt jeg det bedste interview, jeg nogensinde har læst, skrevet af Niels Nørgaard. Oven i købet var interviewofferet en mand, jeg aldrig har hørt om: Jørgen Ørstrøm Møller. Omdrejningspunktet er hans nye bog "How Asia can Shape the World".

Jeg vågnede lørdag morgen lidt tidligere end vanligt og hentede Politiken for at læse den som sædvanligt. I den sidste sektion fandt jeg interviewet med Ørstrøm Møller og begyndte at læse det. Det blev en aha-oplevelse af de sjældne. Jeg var selv i gang med at bearbejde artiklen "Hvad i himlens navn…?" med henblik på at få en kronik i en af landets aviser. Kronikken skulle lige renses for astroslang, forkortes en del og have mere med om de enkelte lande. Indslaget om vækstspøgelset er en del af denne proces. Så ser jeg gudhjælpemig, at det allerede er formuleret af den tidligere embedsmand i udenrigsministeriet, Ørstrøm Møller, som nu arbejde på Copenhagen Business School og i Singapore. Jeg er enig med ham i alle detaljer og formuleringer, og sådan noget oplever man ikke hver dag – om nogensinde. Og så på en hel side i Den Levende Avis. Tak for den oplevelse. Den mand må jeg kontakte.

Sådan noget giver blod på tanden og gør, at man må skrive endnu mere, hvad der nu heldigvis er åbnet mulighed for. Ikke alene på AstrologiHusets blog, men også andre steder i den danske presse.





Vores økonomiske livsløgn - vækstspøgelset

Fundamentet i vores finansielle system er forkert og ikke i overensstemmelse med universets love, og så går det helt af sig selv sin egen undergang i møde på et tidspunkt. På grund af så mange mennesker behov for at beholde et system, som de er blevet afhængige af - og deraf følgende angst for at ændre på forholdene, selv om der hele tiden vil komme kriser, som er selvforstærkende og til slut medfører systemets fald. Kun en gennemgribende transformation kan løse problemerne.

Alligevel ønsker majoriteten i verdens befolkning og ledere at beholde systemet i sin oprindelige form ved at kæmpe for en øgning af den økonomiske vækst. Dette er en kæmpefejl i sig selv. På et ikke fjernt tidspunkt vil vi alle komme til at opleve – og i bagklogskabens ulidelige klarsyn og så fortryde – at der ikke blev grebet effektivt ind i stedet for at diske op med den ene lappeløsning efter den anden. Vi gør fx Grækenland og os selv en bjørnetjeneste ved at sende dem en pakke på vistnok 800 milliarder, velviden, at det slet ikke rækker, det udskyder kun katastrofen lidt. Det er ganske ubegribeligt, at ingen gør noget fundamentalt ved det, før i ellevte time eller senere.

Send en spøgelsesjæger nu, tak!

Måske skulle vi i stedet oprettet et spøgelsesjæger-ministerium? Så kan vi måske få gjort kål på det vækstspøgelse, som er enhver civilisation mareridt, men hvor de fleste tiltrækkes af det. Det er penge i det. Det er bare det ved det, at penge tilhører den materielle verden, og den VED vi jo har sin tid, bare se på vores liv, som fysisk set altid ender med undergang. Det er på tide, at det ikke-fysiske får sin tid, for det er det, vi er på vej imod, uanset hvor mange, der bl.a. på grund af vanetænkning stritter imod.

Der er intet galt i vækst, når bare den indre vækst følger med i processen. Gør den ikke det, bryder det sammen fysisk for os på et tidspunkt, når planeterne står til det. Vi har haft vore muligheder for at undgå denne her situation, men vi har forpasset chancen, og nu står vi med fletningerne i postkassen. Nu bliver en af de væsentlige stillinger, der skal slås op, adskillige job som spøgelsesjæger.



Kreditvurdering i Amerikas Forarmede Stater

Kreditvurderingsbureauerne lever både godt og godt skjult for offentligheden. Det blev der dog lavet godt og grundigt om på fornylig, hvor et stort bureau nedjusterede USA´s kreditværdighed med en klasse – fra AAA til AA+. Standard & Poor´s hedder det, og dets leder er John Chambers, som mange vestlige ledere kunne lære meget af. Både Obama og Merkel har store problemer med lederskab. De er ledere i store lande, men har tacklet krisen ret skidt. Nu fik det altså konsekvenser i USA, og det vil trække lange skygger ud i fremtiden. I sidste uge var de i Danmark som led i en aftale med Danmarks Nationalbank. Nu kan vi snart vente resultatet af besøget.

I USA slog Obama sig slemt i tøjret, og Tea Party-bevægelsen gik nærmest i selvsving, selv om de plejer at juble, når Obama lider nederlag. Men her drejer det sig om intet mindre end hele nationens selvværd, og så er det ikke spor sjovt. Vi skal huske, at hele tre republikanske præsidenter siden 1980 (hvor gælden begyndte at rulle) har været med i den negative spiral. I EU er der også kræfter i gang for at slippe for de selvbestaltede bureauer, men hvordan slipper man lige af med institutioner, der trods alt laver et nyttigt arbejde? Derfor ender det sikkert også ”bare” med, at vi får vores eget store bureau i Europa i stedet for at gøre brug af de enorme amerikanske bureauer.

I USA er fronterne altså trukket skarpt op. Landets horoskop har besøg af Pluto og har haft det længe, fordi Pluto har haft fat i flere planeter. Nu er den i gang med den sidste, nemlig Jupiter, som står for internationale spørgsmål og – ja, vækst. Da Pluto står for storfinanser og gæld, i det hele taget andres penge, er det er meget dårlig cocktail. Der er kævl og strid mellem de to herskende partier, og republikanerne hygger sig over Obamas problemer, som om det ikke også er DERES. Det er uansvarlig valgtaktik af værste skuffe. Tea Party-folkene skulle holde sig til deres te. Nogle gange skulle man i hvert fald tro, at de har indtaget nogle væsentligt stærkere drikke.

På både astrologisk og alle andre måder er landet så langt ude, at det faktisk er en katastrofe, at gældsloftet blev hævet. Man skulle have taget tyren ved hornene og lavet fundamentalt om på systemet, f.eks. skattesystemet (Pluto). Her hviler hele det økonomiske system på lav skat, ikke mindst til de allerrigeste, og det svider til dem nu, hvor krisen virkelig kradser. Det kan ikke sådan laves om, for det er der ikke flertal for – vanens magt styrer, som det er beskrevet i tidligere indslag.  Nu er der i stedet foretaget en ny lappeløsning, som det også er så almindeligt i hele det vestlige system. Vi må derfor finde os i, at Østen tager over, og at det pludselig kan gå meget hurtigt. Man faktisk er en krise en mulighed, hvad enten det gælder USA eller EU, for at få lavet om på det, der alligevel skulle laves om på, men ingen vil give slip på privilegier og holder derfor krampagtigt fast i det, man har – helt uden tanke for, hvad der vil gavne helheden. Pluto kører kun gennem Stenbukken frem til 2023, og her skal vi gerne være færdige med at rydde op. Begynder vi ikke nu, forpasser vi alle muligheder. Men da alle vil vokse sig ud af gældsfælder er det skønne, spildte kræfter, og vi "styrer" lige lukt mod havets bund – og vi har selv valgt det.

Imens diskuterer de to blokke herhjemme om løsningsmodellerne, men fælles for dem er, at de udgør den gamle medicin, og man KAN ikke kurere patienterne med den gamle medicin længere. Det er utroligt, hvor stive man er i hver sin politik. Men universelt set er der rigtig god mening i det hele, for nu ER det Østens tur til at være de førende. Nu må de så ikke lave de samme fejl, som vi har gjort, og Kina er i fuld gang med at gøre sig parat til at bestige den øverste podieplads i økonomi og velstand. Det har vi i al vor undladelsespolitik besluttet, at de skal.

I øvrigt er den kinesiske Yuan pludselig begyndt at stige kraftigt, og ingen ved rigtigt hvorfor. Men det er helt sikkert et led i den kommende gule førertrøje. Det er sikkert en helt bevidst handling, der skal vise, at Kina er ved at være parat til mere internationalt ansvar. Kinas valuta har også været voldsomt undervurderet, især i forhold til dollaren, hvad der nu rådes bod på. Kina ejer allerede det meste af USA i form af statsobligationer. Kina er derfor ikke spor interesseret i, at USA går fallit. Men det ser altså ikke ud til at kunne undgås, og det kunne godt være inden for det næste års tid astrologisk set. Fallittens fundament er i hvert fald allerede lagt, og så kommer der virkelig store forskydninger i verdens økonomi og magtbalance.

Vestens stive systemer er som alle andre fysiske former dømt til undergang – det er forudbestemt og derfor halsløst at kæmpe imod. Vi skal være glade for fornyelse og for, at vores tidsalder er ved at være slut på det materielle plan for at overgå til noget langt bedre og vigtigere. Og så skal vi være glade for, at føringen overtages af andre – og huske at glæde os på deres vegne. Ja, faktisk hjælpe dem alt, hvad vi har lært, så de ikke laver samme fejl som os selv. Dog vil det også her vise sig, at den fysiske verden har sine begrænsninger, derfor vil den kolossale opblomstring ikke vare nær så længe som den vestlige gjorde. Selv om kineserne lige nu laver planer for, hvad der kan kopieres fra vesten og hvad der ikke kan, så vil det store boom kræve så meget, at de ikke kan undgå at skade miljøet og der med forbryde sig mod universet. Vi må huske på, at ingen endnu har ført Tour de France fra start til mål.

Everything comes to an end, so do we. Men da det blot er den fysiske verden, det handler om, så er katastrofen til at overse. Det vil dog vise sig, at i forhold til de kommende tider er der for mange mennesker i verden, selv om der er en dyb mening bag dette også. Men der bliver trængsel omkring arbejdspladser og kommunale kasser i knaphedens tidsalder.

Er vi realistiske og ser i øjnene, at vi er på vej ind i nøjsomhedens tidsalder, og at det både er nødvendigt og sundt, selv om det bestemt ikke altid vil føles sådan, så vil det ikke gøre nær så ondt, som hvis vi stikker hovedet i buske, som alle gør nu. Adrenalinen vil begynde at pumpe, og opfindsomheden vil indfinde sig, og det hele vil finde sit leje på et langt mere nøjsomt niveau. 



Forværret krise

Nedjusteringen af USA´s kreditværdighed har gjort en slem krise endnu værre. Astrologisk set er det lige efter bogen, men det giver både Obama og hans folk grå hår i hovederne. Et stigende antal stater kloden over vil efterhånden komme i uføre og bede om hjælp, så det er uholdbart på sigt. Men det er en nødvendig krise, hvor universet kræver sin ret efter årtiers overgreb. Naturen er langt den stærkeste kraft, og selv om den har lang snor med vore overgreb på den, så kommer den tid, hvor det er på høje tid at holde op med at overtræde etiske og moralske regler.  Derfor skrides der nu ind uden videre varsel. Vi opdager kun grænsen, når der begynder at ramle sammen om ørerne på os, som det er begyndt at gøre nu – og det ER kun en begyndelse. Alligevel bliver vi ved at tro på væksten som det eneste saliggørende, og det gør blot det hele endnu være. Vi taber kostbar tid, men det er sådan, vi åbenbart vil have det. Ingen har visioner for en bedre verden (måske lige bortset fra Obama, som dog er totalt stækket nu – og så måske nogle længere nede i systemerne, men de har ikke magten til at gøre noget). Vi må sande, at vi til enhver tid har præcis de politikere, der afspejler den kollektive bevidsthed, så vi sidder kønt i saksen. Derfor er det godt, at krisen nu kommer og klarer ærterne for os. For det er klart som solens lys, at vi kommer ud af det på en positiv måde. Og vi har selv været med til at beslutte, at det skal være sådan. Vi må straks se at få oprettet et laissez faire-ministerium, før det er for sent!



Kreditvurderingsbureauer

Disse bureauer er en amerikansk opfindelse fra dengang, der skulle bygges en jernbane tværs over USA. Abraham Lincoln havde ikke så enorme summer til rådighed, så han lånte pengene mod udstedelse af statsobligationer til investorerne. De skulle naturligvis så foretage en kreditvurdering, selv om det var staten selv, der var låntagere. Det er så nu om dage udviklet sig til verdensomspændende virksomheder. I styrke overgår de på en måde regeringers magt – de har muskler som en supermagt og gør i realiteten verdens mægtigste embedsmand, Obama, til en marionet.

Bureauerne kan med ét slag nærmest sætte en præsident ud af spillet. Der er derfor, det er så vigtigt, at Pluto nu får ryddet op i rodet, hvad der dog er en langstrakt proces, før den er bragt helt til ende. Nedrangeringer medfører et styrtdyk på aktiemarkederne samtidig med, at de i forvejen trængte offentlige kasser bliver endnu mere belastede af renteforhøjelser. Stigende arbejdsløshed er i så fald uundgåelig.

Og så skylder jeg vist at sige, at det var de største kreditvurderingsbureauer, der analyserede sig frem til højeste rating (AAA), der for nogle år siden fik milliarder af kroner i honorar for at vurdere de realkreditobligationer, Freddie Mac og Fannie Mae udstedte omkring subprime-lånene! De har også ventet for længe med at nedjustere USA, men det er jo også deres eget land.

På trods af topvurderingen før krisen brød løs, viste det sig ikke så længe efter, at obligationerne var totalt værdiløse. Noget af en bommert. Investeringsbanken Lehman Brothers måtte derefter dreje nøglen om. Igen er dette et tegn på Pluto mangeårige indflydelse i USA´s horoskop. Resultatet vil efterhånden blive, at USA bliver mindre kapitalistisk og at Republikanerne vil tabe terræn på lidt længere sigt.  Deres barnlige, forkælede og respektløse attitude lige nu er et tegn på opløsning.



Forkælelsens tidsalder er forbi – og så ellers på vej mod fælles valuta

Forkælelsens tidsalder er om føje tid endegyldigt forbi. Vi måtte indrømme, at vi ikke klarede de afgørende opgaver, derfor måtte universets love tage over for os. Men så er vi også i de bedste hænder, der tænkes kan. Og det er rart at vide, når abstinenserne sætter ind i lånenarkomaniens tidsalder - hvad vi også selv bad om. Vi ville ikke se realiteterne i øjnene og fortsatte vores ansvarsløse adfærd. Og da vi til slut SKULLE lave om på tingene, gjorde vi det ikke engang. Vi skulle have taget den kolde tyrker, men overlod det til universet at tage beslutningen for os. Det er godt med forkælelse, men ikke når det overdrives som i vores vestlige del af verden. Se evt. artiklen "Hvad i himlens navn er meningen?". Den ligger også på bloggen på www.astrologihuset.dk

Jeg er ret sikker på, at det hele vil komme til at munde ud i, at der i en ikke så fjern fremtid kommer en fælles valuta over hele verden – og sådanne fødselsveer kan ikke undgå at give turbulens, især når mange ikke er klar over, hvad der er ved at ske. De enkelte lande vil i overgangsperioden forsøge at redde deres skind og ikke have tendens til at tænke meget på de andre. Jo længere Pluto bevæger sin ind i Stenbukkens tegn, jo mere vil det stå klart, hvad der er gang i. Og så skal hele verden også forenes, så der er nok at se til.



Aktionærerne

Til dem, der har investeret i aktier – og på et tidspunkt også obligationer – vil det være en god ide at skifte til investering i guld eller måske sølv.



Pressen i Danmark

I Danmarkshoroskopet er pressen som tidligere beskrevet i fokus i disse år på grund af Venus` (på 3. husspids – kommunikation) i opposition til Uranus/Pluto-konjunktionen på 9. husspids (forlag, udgivelser).

Med henblik på at regulere tilskuddene til pressen har regeringen nedsat et udvalg, der skal vurdere kvaliteten af aviserne ud fra, hvor relevante informationer de giver til offentligheden, hvad der naturligvis er vigtigt, når der udbetales store, offentlige, skatteyderbetalte tilskud. Men medier vil ikke have karakterer og kalder undersøgelsen useriøs. Det kan man astrologisk set ikke sige meget imod, når undersøgelsens resultat udkommer på de nuværende aspekter. Hvis de havde ventet et stykke tid, ville det sikkert have klædt dem, og så kunne der sikkert være blevet rettet op på nogle skævheder. Man vurderer artiklernes/avisernes relevans, væsentlighed og fascination, og for at opnå den højeste karakter skal man ramme det såkaldte Bull´s eye i midten af en trekant med de tre kriterier. Kun 3% af alt indhold rammer Bull´s eye det vil sige: Er superrelevante for folk at læse. Avisernes netsider er også med i undersøgelsen, og den mest scorende avis er avisen.dk – som tilhører A-pressen, der ikke får støtte. Det gør kun de borgerlige aviser, som derfor har de afgørende overlevelsesbetingelser. Det skyldes sikkert, at A-pressen i gamle dage fik tilskud fra LO, men nu om dage ser det unægtelig meget mærkeligt ud at se bort fra A-pressen, som delvis af samme årsag nu er næsten forsvundet. Et godt billede på, at statsstøtte generelt er ved at være en saga blot. Nye tider er på vej med højhastighedstog, og pressen bliver mere og mere presset med oplagsnedgang til følge. I disse internettider er der mindre brug for den trykte presse, derfor kan man i det mindste spare nogle skattekroner ved at skære i tilskuddene, hvad der sikkert er hele meningen med den nye, noget tvivlsomme metode.

Nå, hvor meget skal vi give i karakter til dette indslag? Nå nej, det er jo helt ligegyldigt, når vi ikke får statstilskud. Men astrologiske artikler burde jo hver gang sidde lige i Tyrens øje - men selv om vi ville få tilbudt tilskud, ville vi aldrig drømme om at tage imod tilbuddet og tilskuddet…

Når det rammer bull´s eye må det vel hedde et bulls-hit 



Rettelse til indslaget om Tivoli

Det viser sig, at Promenadeorkestret ikke er nedlagt, men at medlemmerne jo ikke kan spile i hele Tivolis åbningstid. Derfor suppleres der i perioder med indspillet musik.

Men det er nu heller ikke sådanne detaljer, jeg var ude i. Det var den faktuelle konstatering, at Tivoli er ved at miste sin sjæl, hvis den da ikke allerede ER mistet. Det skal det ikke meget nærvær til for at konstatere. Det er en glidebane, der begyndte flere år tilbage, og som er blevet mere og mere mærkbar. Selv, når man bevæger sig rundt uden for Tivolis hegn, kan man mærke forskellen fra før i tiden, hvor der var atmosfære og ro. Nu er der høje helvedesmaskiner og megen larm. Sådan sat lidt på spidsen, altså. Tivoli skulle nødigt ende i Grøften.

ATS stiller følgende forslag til sikring af, at Tivoli følger med tiden:

-          Pariserhjulet skal forsynes med alufælge

-          Pjerrot skal have ring i næsen

-          Tivolisøen om dannes til vandland

-          Harlekin og Columbine erstattes med plastikparret Erik og Anni

Og så kunne man måske tilføje, at Vertigo skulle gå planken ud og sættes i stand til at sende folk i kredsløb om Jorden.  Om nogle år kan vi så bliver sendt i kredsløb om andre planeter.



Berlinmuren 50 år

Den 13. august 1961 ved midnat påbegyndtes bygningen af den 144 km lange skamstøtte, som faldt igen den 9. november 1989 sent om aftenen efter at have stået der i over 28 år – næste en nøjagtig Saturn-runde. DDR lagde en jernring omkring Vestberlin og spærrede østtyskerne inde i et kommunistisk diktatur. Ulbricht fik på et møde med Khrusjtjov den 1. august 1961 grønt lys til at bygge muren. 1600 mennesker mistede livet i de 28 år, muren eksisterede.

Muren faldt på en Saturn (beton)/Neptun (opløsning)-kombination i Stenbukken i opposition til Jupiter (udlandet) i Krebsen (hjemlandet). Desuden var Månen i spænding til Venus/Uranus-konjunktionen og krævede frihed. Men det vigtigste er måske triple-konjunktionen i Skorpionen mellem Solen, Merkur og Pluto – en magtdemonstration af dimensioner - nu skulle det være. De tre planeter stor endda oven på Sovjetunionens Sol, da dette land blev grundlagt den 9. november 1917. Pluto over Solen kan altid mærkes, og det er den kombination, Kina har i de næste to år.



Engelske optøjer - efter Utøya kom uptøya

Politiet kan ikke sige præcist, hvad der tændte de historisk store optøjer i England. Astrologisk set er der dog ikke tvivl om, at det har med de ekstraordinære aspekter at gøre – dem, vi har skrevet så meget om her på bloggen. Det er den mere kosmiske forklaring, men den fysiske er lidt sværere. Men forklaringen kan være opportunisme: Fordi det var muligt, ligesom vi alle tager chancen, når vi får muligheden. Realistisk set vil der komme mange flere af den slags aktioner, men det sker vel at mærke OGSÅ på den positive front. Vi vil komme til at se mere aktion i forbrugerbevægelserne mv. Når vi opdager, hvor nemt det er at ændre tingene, så får vi blod på tanden. Den handler – ligesom i erhvervslivet – om volumen. Og det kan man roligt sige var tilfældet i England. Uroen i London spredte sig til andre storbyer, hvor Birmingham blev hårdest ramt. Det er kort sagt opbrudstider, og nu kommer der en overgangsperiode, hvor vi skal justere forholdene, inden vi når frem til paradiset på jord – for det er det, der er meningen med det hele.

Vi er nødt til at samle erfaringer, så vi kan blive til vise, gamle sjæle, som ikke længere har brug for en fysisk krop. Det er den fysiske verden, der kan volde os problemer som dem, vi er ind i nu. Men generelt kommer vi ud for sygdom, ulykke, sorg og andet. Alt sammen i erfaringsdannelsens navn. Vi går imod en tilstand, hvor vi bliver mere og mere trætte af den fysiske verden med alle dens problemer, som findes i en helt anden form i den åndelige verden. Her skal man ikke rejse med tog eller flyve og betale kassen for turen. Her er vi ved hjælp af det blotte ønske på et givent sted, så hurtigt som man kan nå at knipse med fingrene. Og man får ikke madforgiftning og alt muligt, man skal passe på. Alt går til den tid i al sin gribende enkelhed ud på, at man skal være lykkelig selv – og hjælpe andre til at blive det også. Kun på den måde kan vi nå skatten for enden af regnbuen. Så det behov for at være lykkelig, som alle har, er ikke en tilfældig følelse, man har, det er nøje planlagt og en del af den store plan, hvor der er brug for alle, og vor der er en dyb mening med alle menneskelig, også selv om det ikke umiddelbart er til at få øje på.

Lige tilbage til situationen i England, for det skal med, at de unge er frustrerede over en udsigtsløs tilværelse uden arbejde, og mange har familiære problemer og rodløshed at kæmpe med. Når man når et tilstrækkeligt antal utilfredse sjæle, så kan det ikke undgås – som forholdene er på nuværende tidspunkt – at give bagslag. Politi skød og dræbte den 29-årige Mark Duggan den 4. august, og her kan man sikkert finde den faktuelle/fysiske grund til optøjerne. Offeret var både narkohandler, gangster og en kærlig familiefar. Læg i øvrigt mærke til, at mange af historiens værste forbrydere, herunder naziforbrydere, ofte beskrives som kærlige familiemennesker. Tænk her blot på lægen Mengele, som levere et utroligt dobbeltliv som Dr. Jekyll/Mr. Hyde.

Lørdag den 6. august samles 200 mennesker sent på eftermiddagen foran politistationen i Tottenham for at protestere over Duggan-drabet. Det begynder fredeligt, men udvikler sig i aftenens løb til ildspåsættelser og plyndringer, som eskalerer næste dag. Helt galt går det den 8. august i dagtimerne, hvor de unge samlet i stort tal og smadre butikker og sætter ild til busser. Uover ildspåsættelser og plyndringer. Det store opbud af ballademagere tog mere med sig. Man troede i begyndelse, at det udelukkende var frustrerede unge, men andre blev fristet undervej, og her fandt man fx atleter, postarbejdere, skolelærere og studerende, der deltog i løjerne.

Cameron er blevet kritiseret for at have kritiseret politiets indsats og i det hele taget at have håndteret situationen dårligt. Astrologisk set er det efter bogen. Ud over de mange spændinger var der i de dage en retrograd Merkur i opposition til Neptun, og det er rigtig dårligt for kommunikationen. Premierministeren vil sætte hæren ind og indføre udgangsforbud, hvis det skulle blive nødvendigt, men foreløbig holder alle vejret og håber, at det værste er drevet over. Det er det sikkert også lige i denne omgang, men hvis der ikke gøres noget fundamentalt ved det, så er det en permanent krudttønde.



Trafikken

Som skrevet er denne uge noget spændingsbetonet, hvad trafik og kommunikation angår. Merkur går baglæns og er i spænding til Neptun. Den 14. august ca. 06.50 skete en dødsulykke på Hillerødmotorvejen, som lukkede vejen i et par timer. I horoskopet er der flere planeter i 12. hus, som står for det, man ikke har kontrol over, og den mandlige bilist kørte op bag i en personbil med trailer. Årsagen kendes endnu ikke. MC var i spænding til Venus (biler) og Solen i 12. hus. Og Månen står i øvrigt samen med Neptun og forstærker spændingen til Merkur.

I næste uge bevæger Merkur sig mere væk fra spændingen til Neptun, hvad der vil gavne trafik- og kommunikationsområdet. De samme to planeter står i øvrigt for hhv. regn og blæst, og det har vi også set i rigelige mængder. Først i næste måned er aspektet drevet over.



Naturlig succes

Vi har lige set badmintonspilleren Hans-Kristian Vittinghus få stor succes ved VM. Han kom med som reserve og spillede sig frem til kvartfinalen, hvad absolut ingen havde regnet med. Han er født den 16. januar 1986 I København, g ifølge horoskopet er det klart som dagens lys, at han er inde i en bølge af succes. Den progressive Sol (ham selv) er nemlig placeret lige oven på Jupiter (held, succes, udland) i denne tid!

Lidt fodbold

Jeg begynder at se mere på fodbolden i de næste to uger og kommer med en prognose på enkelte spillere, begyndende med FCK. Ser ligesom sidste år også på trænerne. Her kom jeg med en prognose for Ståle Solbakken og hans mange spændinger fra midten af 2011. Efter blot to kampe i hans nye klub, som sjovt nok også hedder FCK (denne gang er det dog tyske FC Köln) taler man allerede om en fyring. Han begyndte i klubben med at sætte anføreren på porten, og det har givet dønninger. Men nu synes det dog ikke at kunne gå værre end starten med to store nederlag.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar