lørdag den 27. august 2011

Valget - NY UDGAVE

UGEHOROSKOPERNE PÅ VEJ


Ugen, der kommer

Mandag er en fantastisk dag at påbegynde nye projekter, aftaler mv., det giver succes

Tirsdag er også rigtig god, selv om det ikke kommer op på siden af i går

Onsdag er rimelig, især først på dagen, om aftenen begynder en spænding at trække op

Torsdag er fin, især hvad angår kunst, drømme, fantasi og intuition

Fredag meget fin, men undgå overdrivelser

Lørdag meget find, men udtryk dig præcist, der kan være misforståelser

Søndag kan give følelsesmæssig ustabilitet eller utålmodighedS-SF økonomiplan fremlægges

Kl. 11.00 den 29. august fremlagde S og SF deres økonomiske oplæg, hvor de lover ikke at bruge løs af pengene, alt skal være finansieret. De vil på grund af det gunstige tidspunkt få succes med budskabet. Problemet er bare, om det holder efter valget. Men budskabet går sikkert rent ind hos vælgerne. I hvert fald kunne de ikke vælge bedre dag at fremlægge det på.  Valget – se også det tidlige indlæg ved at klikke på TIDLIGERE INDLÆG i bunden af hver side på bloggen.Tak for hjælpen med at finde det korrekte tidspunkt for udskrivelse af valget. Pressemødet begyndte kl. 11.00, og kl. 1104 faldt udtalelsen om valget. Men det med kl. 9.00 var alligevel ikke så tosset, for det var faktisk det tidspunkt, Lars og Lars (lidt før ni) var færdige med at slås om datoen (Politiken 27.8.11). Løkke fik sin vilje om selve valgdatoen. Pressemeddelelsen om pressemødet udsendes kl. 9.13. Men lidt før ni var der ret stærke spændinger, og det er ikke underligt, at det har skabt en del palaver de to imellem – Lars og Lars. Nå, men nu er gyservalget udskrevet.

Løkke

Hvis Løkke vil have en mulighed for at vinde valget, må han blive mere proaktiv og beslutsom, ellers vil han falde på fortiden, hvor han har ventet for længe med at gribe ind med et kriseberedskab. Det vinder man ikke mange stemmer på. Nu kan han se frem til en valgkamp op ad bakke, måske en af de hårdeste valgkampe generelt nogensinde med det hårde horoskop. Dog lagde parterne meget forsigtigt og pænt ud i den første partilederrunde på tv, men der skal nok komme gang i den. Det var som om de havde lavet en aftale om at lægge pænt ud, hvad de fleste tv-seere bedst kan lide. Men man ved også, at det er den mere barske opførsel, der flytter noget, desværre. Både pænheden og barskheden kan medføre politikerlede, så det er også her optimalt med en midterløsning.

Men som sagt er hans horoskop meget fint nu efter nogle drøje år 2007-10 med bilagssag og overbetalingssag osv. Det betyder ikke automatisk, at man så kan vinde et valg, for fortiden har jo været belastende, og det er ikke alle vælgere, der glemmer dette. Men hvad pokker, at være oppositionsleder er jo også en slags leder. Og det vil han blive, selv om han vil gå af på et tidspunkt, når kronprinsekabalen er gået op. Lige nu bejler tre mænd til at blive hans efterfølger: Kristian Jensen, Troels Lund Poulsen og Søren Pind.

HVIS det kun bliver en knebent nederlag, kan han nok tage en hel valgperiode mere som partiformand. Og han skal nok få hentet noget af det tabte land hjem igen inden valget. Faktisk havde vi faktisk Løkke som favorit til at vinde næste valg også, især hvis det var blevet udskrevet senest lige efter nytårstalen. Men han missede sit momentum og mistede sin knalddygtige kampagneleder Søs Serup af samme grund. Nu skal der kæmpes endnu hårdere for at beholde posten, og det er da heller ikke komplet umuligt, selv om målingerne bliver ved med at drille ham.

Løkke har en fordel rent astrologisk med sit fine horoskop nu, men det skal forstås på en ganske bestemt måde, som vi tidligere har været inde på. Der er nemlig noget, der hedder forudsætninger, og her belaster det ham med de stærke spændinger, han havde for et par år siden, og som gav ham nogle skrammer, der er svære at vaske af. Han har været bagud på point i meningsmålingerne siden klimatopmødet i 2009. Men til gengæld har danskerne ham som favorit på alle væsentlige punkter, undtager velfærden, hvor Thorning er topscorer. Hun har til gengæld en kraftig Pluto-spænding at kæmpe med, som giver hende store udfordringer i tilfælde af valgsejr.

Søvndal mm.

Jeg kom helt til at glemme Søvndal, da jeg tidligere udsendte partiledernes dagsform. Han har været nogle stærke spændinger igennem i de seneste par år, hvor han både blev skilt og raslede ned gennem tabellerne i målingerne. Nu har han kun en enkelt spænding tilbage, nemlig Neptun på DC. Den er også svær af have med at gøre, men mon ikke han lige kan redde det hjem, så han ikke går yderligere tilbage. Han er kommet til at sælge noget af sin sjæl for muligheden for at komme i regering. Prisen har været høj, og det kan koste på sigt. Men foreløbig er han begyndt at modtage engelskundervisning, hvad der næsten var påkrævet, når han nu sandsynligvis skal være udenrigsminister. Hans sprogplaneter Merkur står også i spænding til både Neptun (uklarhed) og Saturn (begrænsninger). Han har erkendt sit dårlige engelsk, endda med humor, så han skal nok redde sig igennem på en eventuel udenrigsministerpost. Selvironi er vigtigt her til lands.

Vil Søvndal hive noget af det tabte land tilbage igen, må han genopfinde sig selv fra den tid en de stærke spændinger i hans horoskop.  Dette er dog meget at bede om, og sikkert også forkert, for kan skal aldrig gå tilbage i udvikling.

Vi skrev, at Barfod har et o.k. horoskop nu, men når hans karisma er på størrelse med et knappenålshoved, henter han ikke mange mandater, så vi trækker lidt i land med ham, han må blive stående og stagnere og være glad for, at Helge Adam Møller ophævede sin exit. Det bliver spændende at se, hvordan vælgerne modtager hans flirt med De Radikale. Det er noget nyt af den kaliber, der skal ske, før De Konservative kan få skrabt nogle mandater sammen. Men måske er partiet et af de dem, som Pluto har gang i at udfordre i denne tid. I så fald bliver det nærmest umuligt for Barfod at få skuden på ret køl, for så er han oppe mod nogle lovmæssigheder, der får selv grundloven til at blegne.

På bundlinjen står, at valget er historisk på den måde, at det vil medføre et opgør med blokpolitikken, som vi kender den. Selv hvis Løkke skulle vinde valget, vil der være ændringer at finde. Vi har altid sagt, at DF ikke ville komme i regering, og at det også ville være dårligt for dem selv. Pertiet har det afgjort bedst med at være dem, der bider de andre i haserne. Men HVIS de kom i regering, er det goodbye til De Konservative. Og hvis de ikke gør, kunne Løkke finde på at fri til Margrethe – og det er vel at mærke ikke majestæten, men partidronningen af samme navn.

Astrologisk historie

Astrologisk kan vi også sige, at der er skrevet historie, da det nu er anden gang på få år, vi får ret i en forudsigelse, ingen andre havde set komme – ikke engang eksperterne i politik. I 2008 var det den økonomiske krise, der kom bag på alle. Denne gang er det en opløsning af blokpolitikken, der er i gang, og som komme som en stor overraskelse for alle prognosemagere.

Det er et valg, som efterlader en slagmark, både for vinderne og taberne. Hvis Thorning taber, er der også problemer med kronprinsen. Der er ikke en indlysende leder, så det vil blive et kampvalg, som vil efterlade et krater. Men der er ikke tvivl om, at det enten bliver Wammen eller Hækkerup, der trækker i førertrøjen. Her er Vandbæreren Wammen nok favoritten overfor Vædderen Hækkerup.

Men konklusionen er, at rød blok vinder, og at det vil medføre seriøse udfordringer for Thornings lederskab. Det kan meget vel blive en af de mest turbulente valgperioder i  årtier.

I reformernes tegn

Så snart den kommende regering er trukket i arbejdstøjet, skal de i gang med reformer i en grad, der overgår alt. Dagpengereformen var kun en lille forløber for det, der er på vej, og som nærmest ligner en lavine af kommende reformer, som dog heller ikke vil være tilstrækkelige. Derfor vil der blive tale om lappeløsninger på trods af mange kønne ord og fine formuleringer fra politikernes side.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar