mandag den 11. februar 2013


Ulvetider

Et tegn på, at vi er på vej mod mere oprindelighed, er, at vi skønner mere på vores fauna – dyreverden. Vi er ved at vende lidt tilbage til den oprindelige bestand med oddere, bævere og ulve. I går blev af sidstnævnte slags set i Midtjylland, ved Bryrup. Ikke overraskende, da det er her, de midtjyske ulve kommer fra – i fodboldsprog, vel at mærke. I december blev et ulvelignende dyr set af flere i Hanstholm Reservatet i Thy.

Vi vil komme til at se flere ulve i den kommende tid – det er godt med disse ulvetider, bare det ikke er ulvetimer.

 

Verdens største festival - lykkebringende

Khumb Mela hedder den, og den har millioner af besøgende. I år ca. 30 millioner. I går blev mindst 36 dræbt, da der udbrød kaos på en togstation. Mange pilgrimme var på vej hjem fra den hellige flod Ganges i byen Allahabad. Masseulykker er ikke sjældne ved denne hellige periode, der begyndte den 14. januar i år, nøje astrologisk udregnet ud fra planeterne Jupiter, Solen og Månen. Fejringen sker forskellige steder i Indien. Står Solen og Jupiter fx i Løven, afholdes festivalen i Trimbakeswar. Når Jupiter står i Tyren og Solen i Stenbukken er det i Prayag, det foregår. Fejringen skifter mellem fire steder, hvor der ifølge den religiøse overlevering dryppede med nektar fra guderne.

Verdens største forsamling af mennesker var i går samlet til Maha Kumbh Mela. Maha betyder stor, og det er den vigtigste af dagene, og dermed også den potentielt mest livsfarlige. Antallet af frivillige hjælpere er 30.000 og der er 7.000 politibetjente på vagt. I 2003 mistede 45 mennesker livet, men rejkorden er fra 2008, hvor 220 omkom.

Der er da også stærke spændinger i horoskopet for den 14. januar. Mers er i spænding til Saturn, Jupiter til Neptun og Venus til både Pluto og Uranus.

Med til historien hører dog, at periode festivalen afholdes i er specielt lykkebringende hvert 12. år, altså i år. Vi må kende vores besøgstid, for der går 144 år til næste festival af samme slags.

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar