tirsdag den 9. april 2013


Margareth Thatcher er død

Fru Thatcher tabte sin sidste krig – mod døden. Hun gik i krig på det mindst mulige mandat, nemlig hendes eget. Og hun vandt kampen om de fjerntliggende Falklandsøer, hvilket gav den britiske nation og økonomi et stort boost. Hun fik dermed reddet England ud af det økonomiske morads, nationen var ude i på det tidspunkt. Hun var en oprydder, hvad hendes Ascendant i Skorpionen også illustrerer. Og hun havde Saturn på AC i Skorpionen, så hun blev altid ved til den bitre ende, fuldstændig kompromisløs. En faktor mere gjorde hende til jenladyen, og det er netop den konstellation, der til sidst fældede hende selv, netop ved hjælp af Pluto (død).

Hun havde Mars (krig, vilje) stående sammen med Solen og Merkur i Vægtens tegn, så man skal ikke glemme, at hun også kunne være meget charmerende. Ikke mindst på grund af hendes Venus i 1. hus. De tre planeter stod dog med en afstand på over 15 grader, men de blev alligevel bindet sammen i spændingerne til hhv. Pluto og Jupiter (udlandet, herunder Falklandet). Krigsplaneten i spænding til udlandsplaneten – ja, så skal man jo næsten gå i krig. I hvert fald, når man hedder Thatcher, der i øvrigt betyder en tækkemand. Det var dog ikke alle, der syntes, at hun havde tække for noget som helst positivt. Mange engelske fagforeningsfolk har ønsket hende død længe, og nu fik de endelig deres ønsker opfyldt hvad de da heller ikke har forsømt muligheden for at gentage deres ytringer efter hendes død – i det mindste for nogens vedkommende.

I årshoroskopet for 2013 tager Pluto den første af den mange planeter i den store spænding med i alt 5 planeter Mars står ca. 10 grader i Vægten, og Pluto er nu nået op på ca. 12 grader. Det vil sige, at hun gradvist er blevet svækket i den sidste tid. Hun har altså været i gang med spændingen til Mars i nogen tid, og når to sådanne planeter tager fat, så kan de få bugt med selv et jern som Margareth, som var så god til at få alle andre til ”at Margaret” (udtales næsten som ”makke ret”, red.).

Nu kan hun ikke længere tage til genmæle over for angreb. Rockstjernen Morissey har udgydt et harmt og nærmest svinsk angreb på hende efter hendes død. Det er ikke godt at vide, hvad hun vilde have svaret ham. Men man kan være helt sikker på, at det mindst ville have været af samme skuffe, om end mere intelligent pakket ind.

Nu måtte jernet altså selv makke ret i kampen mod universets kræfter, og dem kunne selv fru Thatcher ikke hamle op med. Hun blev født den 13. oktober 1925 kl. 9.00 i Grantham og døde den 8. april 2013.

May peace finally be with her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar