onsdag den 6. november 2013


Ugens Pluto-indslag

Pluto handler om økonomi. Når den er i spænding i et personligt horoskop, skal man ikke tage chancer. Det samme gælder i nationaløkonomien og i det hele taget økonomi i stor skala som fx Jyske Bank, som er hængt ud i denne tid. Ikke så underligt, da Pluto og Uranus er i spænding i perioden 2013-16. Man bruger tydeligvis ikke astrologi i den bank. Nå, men det er der vist ingen banker, der gør. Hvis man skulle få en tanke om en enkelt bank, der gjorde det, kunne det være Morsø Sparekasse på det tidspunkt i 2011, hvor de skiftede navn til Fjordbank Mors – men jeg tror at det ”blot” var en tilfældighed, at de fik ændret på tingene på et meget fornuftigt tidspunkt astrologisk set. Dette skrev jeg også om i sin tid, men tænkte ikke på at se på forudsætningerne – havde ikke erfaring med dette, da det var første gang, jeg havde set på en sådan opgave. Fjordbank Mors var det nye navn og konstruktion, skabt tidligere under navnet Morsø Sparekasse, hvor det gik grueligt galt. Det forsøgte de så at rette op på, men der har været tale om så store problemer, at det ikke kunne nytte noget. Og hvis det står slemt nok til, er det ligegyldigt, hvor gode horoskoper, man har, så hjælper det ikke meget.

Det er derfor meget vigtigt at se astrologien som en redskab, der kan OPTIMERE forløb og timing i en proces. Det er ligesom at forudsige en fodboldkamp. Det ene hold kan sagtens være kæmpefavorit, og alligevel tabe. Derfor skal man vide nogle ting om holdopstilling, skader, trænerens horoskop osv. Og så er vi ude i en større omgang, der tager tid. Til gengæld er sådanne opgaver også meget spændende.

Pluto er i gang med at rydde op, herunder et opgør med krævementaliteten og overklassens skæve, økonomiske fordeling i forhold til de mindre velstillede. Uligheden er voksende, ikke mindst i USA – og Pluto virker i alle lande, men naturligvis allermest i dem, hvor Pluto er i spænding i landets horoskop. Også herhjemme er der meget stor forskel mellem rige og fattige, selv om vi er et af de mest balancerede lande på det punkt. Men det siger mere om de andre lande, end om os.

Ligesom i økonomien er vores samfundssystem baseret på tillid. Vi skal have tillid til, at vores pengesedler virkelig er det værd, der står på dem. Papir er intet værd i sig selv. Vi har også den tillid normalt, men bliver der fx inflation, begynder tilliden at vakle. Sådan skal vi også have tillid til vores samfundsmodel, hvor vi må være villige til at betale uden at få pengene helt – eller mere end det – tilbage igen. En solidarisk indstilling her er det, der holder sammen på en velstandsstat. Forsvinder tillid og solidaritet, er det ikke godt for vores system. Krævementaliteten er derfor den største fjende overhovet. Ikke engang bankernes opførsel er vigtigere her. Det er ikke kun dem, der befinder sig i samfundets ”bund”, der kræver for meget velfærd og ikke er i arbejde.

Toppen i systemet holder sig ikke tilbage, og det er langt større beløb, det handler om. Her kan nævnes Løkkesagen, hvor det ikke handler om ret mange penge, men det er principper og moral, der er i spil. Går moralen i opløsning, er det også galt. Der ligger en vigtig signalværdi i det. Når danskerne bliver bedt om at spænde livremmen ind, det er et dårligt signal at sende, når de rige spænder den ud.

 Så er det straks værre med Jyske Bank-sagen om skattely, som vi tidligere har beskrevet. Vi har tidligere skrevet om, at et stigende antal virksomheder sender enorme beløb ud af landet for at undgå skat. Her er det både moralen, der er mindre, og beløbets størrelse, der er langt højere. Ligesom Løkke nægter banken – i hvert fald i første omgang – at se problemerne i øjnene og tage ansvar for at rette det op. Der har bl.a. været tale om truende breve til modpartens advokat.

Og så kan vi nævne, at der er blevet sat nogle tal på, hvem der mest bruger firmaer fra Østeuropa, som arbejder ulovligt i Danmark, til ombygning af deres huse. Det handler hovedsageligt om borgere, der bor nord for København. Det vil sige de rigeste i landet, som ikke er de bedste venner af skattevæsenet. Mange putter pengene i skattely. Det sender dårlige signaler nedad i systemet. Signaler, som bliver mere og mere truende for vores samfundssystem. Når ansvarlighed bliver en by i Rusland, så ER det begyndt at gå galt. Og privilegier vil kun fåtallet slippe, når de først er opnået. I landets horoskop er der opløsningstendenser om 5-6 år, og her kan det blive nødvendigt at give slip på hævdvundne rettigheder som hjemmehjælp og folkepension, hvis vi vil beholde den SÅKALDTE velfærdsmodel, som rettelig burde benævnes velSTANDSmodel, da langt det meste fokus er på den materielle verden. Og det vil gå ud over folk, der har betalt skat i et helt liv – heller ikke noget, der styrker moralen.

Det må være et krav til de rige, at de går forrest i kampen for at vise samfundssind og –moral.  Det skal vi nok ikke forvente, og så står menuen på en helt ny samfundsmodel, dikteret af Pluto.

 

Mafiaen og solcellesagen

Rolig, de to sager hænger ikke sammen – kun Solen binder den sammen…

Pluto står for både store penge og mafiavirksomhed/undergrundsvirksomhed. Det er lige kommet frem, at det er lykkedes den italienske mafia at få fingre i en stort millionbeløb, der skulle være gået til genopbygning af et jordskælvsramt område.

Herhjemme har vi den såkaldte solcellesag kørende, som vi skrev om i sidste uge. Martin Lidegaard har indkasseret en næse i sagen. Selv om han var blevet orienteret om et hul i loven, hvilket sker den 9. december 2012. Den 19. december vedtages loven. I marts 2013 ændrer Lidegaard loven. Den 30. maj får han sin næse i god overensstemmelse med sit horoskop. Den 10. oktober beder statsrevisorerne Rigsrevisionen undersøge, hvordan staten har støtten solcelleanlæg i 2010-13.. Den 23. oktober sender regeringstoppen som nævnt tidligere på ugen et brev til Folketingets formand, hvori det slås fast, at man ikke mener, at Rigsrevisionen skal undersøge det lovforberedende arbejde i sagen. Den 25. oktober fastslår blå blok og Enhedslisten, at man ikke vil støtte regeringen, og dermed falder forslaget. Nu må de papirer udleveres på samme måde som Løkkes bilag.

Sikke en omgang Pluto.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar