søndag den 3. november 2013


Ugen, der kommer 45

 

Indhold

 

Personlige børnebøger

Nye bøger i antikvariatet

Ugens syner

Ugen, der kommer

Ugens Pluto-historier del 1-2 med flere underafsnit

Religion er en narresut

Undskyld!

Ugehoroskoper for alle tegn

 

 

Personlige børnebøger

Mangler du julegaveideer til børn er her en mulighed. Der findes 18 forskellige bøger, hvor barnet skrives ind i et eventyr som hovedperson. De kan leveres på flere forskellige sprog, og du finder dem på http://www.astroshop.dk sammen med alle de andre gode tilbud.

 

Nye bøger i antikvariatet – eksempler

Der kommer til stadighed nye bøger til antikvariatet. Bl.a. har vi her langt de fleste astrologibøger, der er udkommet på dansk og rigtig mange på engelsk. Hertil kommer de spirituelle bøger. Kom ind og se det hele en dag, helst efter aftale. Her er tre eksempler på nye bøger:

Marion Dampier-Jeans: Mit liv med ånderne samt Mellem to verdener

Lynn V. Andrews: Medicinkvinden

 

Ugens syner

Det handler om harmoni og menneskelige forbindelser i endnu højere grad end i sidste uge. Ugen er fyldt af venlige og imødekommende energier og menneskeligt fællesskab på et mere dagligdages niveau.

Det er på mange måder en stille uge. Det hotteste, vi kan svinge os op til, er Lars Løkkes bilag og Allan Simonsen evige kamp for at komme ud af vild med dans. Så det er ikke ugen, hvor der sker særlig meget. Selv stormene går nord om Danmark.  

I verden er det heller ikke en uge med de store armbevægelser. Ingen store kriser eller nye afsløringer. Men der kan udvikle sig fejder i mellem klaner eller familier. Det gør, at der vil være mange uroligheder og stridigheder på det nære niveau, hvor der også kan opstå interne politiske fejder.  

Men alt i alt står hovedmenuen på at komme hinanden mere ved, at tænke på hygge og sammenhold, og tale om det, som rører sig i os. Oplevelser i naturen, i køkkenet, i familien eller i vennekredsen. Og nyde at vejret rusker, drikke en kop the eller bare sidde sammen. Vi kan

På den måde kan vi gøre os klar til at tage fat igen. At få et skud nærvær er bedre end alt andet. Det giver ny energi, ømhed, nye ideer og selvindsigt på den stille måde.

Så nyd ugen og husk at tænke på, det der er lige nu, og ikke det, der kommer.

   

 

Ugen, der kommer

MANDAG

Kl. 21.14 går Månen ind i Skytten og leverer et par dage med humør og optimisme, hvor tingene kan vokse. Og det kan godt være fra tidligt om morgenen, hvor Månen står godt til Jupiter. Det er generelt en af de bedre mandage, men uden eksakte aspekter ellers. En dag med flow.

 

TIRSDAG

Kl. 9.43 går Venus ind i Stenbukken og giver ansvarlighed for økonomien og i livet i det hele taget. Man er forsigtig og fornuftig – påholdende. Dog er der et par perioder, hvor der kan være impulsivitet indblandet, og det er mest sidst på formiddagen, hvor hittepåsomheden er temmelig stor. Og så skal man passe på overilede handlinger ved 20-tiden, hvor temperamenterne kan komme i kog, og hvor der i det hele taget er nok at se til.

 

ONSDAG

Solen står i dag eksakt sammen med Saturn og kalder på ansvarlighed, disciplin og tålmodighed – og så dybde og intensitet, når konjunktionen sker i Skorpionen. Kl. 22.44 går Månen ind i stenbukken, og så er der endnu mere af slagsen i de næste to dage. Det er ikke en dag, hvor man skejer ud, men tager det hele med ophøjet ro.

 

TORSDAG

Ugens urolige dag. Månen står fint til Merkur tidligt om morgenen, og det er godt for trafik og kommunikation, aftaler mm. Aspektet varer næsten hele formiddagen med. Derimod er eftermiddagen noget af en bandit. Månen står på Pluto og er i spænding til Uranus. Større investeringer skal man virkelig passe på med. Selv dem, som ser gode ud, kan vise sig ikke at være det. Følelserne kan let sidde helt uden på tøjet og være så stærke, at man er nødt til at fortrænge dem. Om aftenen falder der mere ro og afklaring på, og så kan der handles på én gang aktivt og velovervejet.

 

FREDAG

I dag er Merkur i harmoni med Venus og det skaber meget harmoni og forståelse. I løbet af aftenen skabes der noget mere uro, da Månen spænder Jupiter op, og her skal man ikke overdrive og spille for meget op. Men alt i alt en rolig dag.

 

LØRDAG

Kl. 00.30 går Månen i Vandbæreren og giver behov for frihed og originalitet i et par dage, hvor mange vil være opfindsomme og nytænkende. Tidligt om morgenen står Månen i spænding til Merkur, og det hæmmer trafik og kommunikation samt følelseslivet, hvor noget kan sætte sig på tværs. Sidst på eftermiddagen går det derudad med spontanitet oh nye tanker (Uranus). Set som et hele er det nok ugens bedste dag, for Mars står godt til Saturn og giver energierne stabilitet og retning. Og Merkur står godt til Neptun og fremmer både tanker og intuition/drømme. En rigtig god og spændende dag.

 

SØNDAG

Kl. 22.13 står Merkur bomstille og begynder så småt at gå direkte igen, hvilket fremmer forståelse og formidling. En stille dag, hvor tidsrummet omkring kl. 6 om morgenen dog kan være lidt problematisk. Men det er nok kun en udfordring for dem, der ikke er vant til at stå tidligt op, men som er nødt til det.

 

Ugens Pluto-historier, del 1Del 1 har været bragt på bloggen, men del 2 er ny.

Visse revisorers skattesager kommer nu under lup. Myndighederne mistænker nogle for at overtræde regler om hvidvask af sorte penge i deres skatterådgivning. Bagmandspolitiets hvidvaskningssekretariat og Erhvervsstyrelsen sætter alvorlige spørgsmålstegn ved etikken blandt de revisionsfirmaer, der har rådgivet skattespekulanter i forbindelse med den skatteamnesti, der udløb i sommer, og som vi skrev om dengang. Revisorerne beskyldes for at have tilsidesat den lovpligtige indberetningspligt i forbindelse med kunder, der ikke kan gøre rede for større pengebeløb.

Bagmandspolitiet har ikke modtaget én eneste af den slags anmeldelser i sager hvor skattespekulanter fik tilbudt en mildere straf, hvis de meldte sig selv. Nu får disse revisorer besøg af Skat.

Vi skrev sidst om afsløringerne om skattely, som er ved at blive optrevlet på tv. Vi kan i begge sager vente at se en eskalering af snyderierne. Ikke tilfældigt, at der sker så meget lige nu, hvor der både er en solformørkelse og en eksakt spænding mellem Uranus og Pluto på vej. Se under 3. november i ”Ugen, der kommer”.

Også bekæmpelse af bandekriminaliteten hører under Pluto. Her har Bødskov fremlagt et forslag, som han dog kommer til at stramme, da det ikke er tilstrækkeligt. Det blev fremlagt under en retrograd Merkur den 29. oktober. Bødskov har også fremlagt et forslag om at udvælge flygtninge på en ny måde, og den vil så også skulle en tur i om´eren.

Og så er der jo lige sagen om de 4 topministre, der har sendt et brev til Folketingets formand, som det er meget svært at se den store visdom i. Det er en ordentlig mundfuld, og for første gang nogensinde vil de ændre i en konkret undersøgelse, som Rigsrevisionen skal i gang med. Firebanden skriver, at deres betænkeligheder ”skyldes meget væsentlige principielle overvejelser om forholdet mellem regeringen og Folketinget og om, hvilken rolle Statsrevisorerne og Rigsrevisionen skal have i den forbindelse”. Oversat til et mere forståeligt sprog betyder det, at regeringen ikke ønsker, at Rigsrevisionen skal blande sig i det arbejde, der går forud for en lov. Revisorerne skal passe deres job og holde sig til regnskaberne.

Det meget ømtålelige handler om den såkaldte solcellesag – affæren om huller i loven om statsstøtte, hvor Martin Lidegaard allerede har fået en næse, fordi han ikke fik lukket hullet i loven i tide.

Det har skabt mange forviklinger, og en rigsrevisor har været lidt for medieglad. Alt i alt kan vi nu vente en kulegravning af hele sagen – en ulidelig, men nødvendig en af slagsen. Energiministeren får måske nu kælenavnet U-Lidegaard…i hvert fald kan han komme til at lide ulidelig meget. Mere om sagen senere.

Den er set med Pluto-øjne helt gal med Ruslands planer om omfattende minedrift i Arktis. Det er heller ikke godt med den grønlandske uranudvinding, der er planlagt. Det vil give rystelser, når det sættes i gang, på grund af jordklodevæsenets nødvendige reaktioner mod overgrebene. Også meget mere herom senere.

 

Ugens Pluto, del 2

Doping er Neptun, men magtmisbrug er Pluto, og det viser sig nu at UCI, den Internationale Cykelunion har set gennem fingre med doping, selv om de officielt vil bekæmpe dopingspøgelset. Det fremgår af en ny bog af cykelrytteren Michael Rasmussen, hvor forfatteren udstiller den absurde cykelsport – især før i tiden.

Lobbyisme er en slags accepteret afpresning eller påvirkning af fx politikere. Jeg tror, at omfanget er endnu større end det nu kendte. Det vil i så fald komme frem hen over de næste år. Det skulle ikke undre mig, at det også kommer frem, at lobbyister arbejder gratis for fx EU-politikere med det praktiske for at komme tættere på politikerne.

Et andet eksempel er den britiske Tobaksgigant BAT. De har klaget til UVVU (udvalget for videnskabelig uredelighed) i Danmark over forskningsresultater, som går dem imod! Der er første gang, noget sådant sker herhjemme. DE har da også en dårlig sag, for at sige det mildt.

To ud af tre medarbejdere i Skat (Pluto) frygter fremtiden. De fælder en hård dom over deres arbejdsgiver, som er hårdt kritiseret og spareramt. De mange utilfredse medarbejdere er utrygge over bl.a. at blive flyttet rundt efter forgodtbefindende.

 

Ny Pluto/Neptun-forklaring fra Løkke

Vi har tidligere været efter regeringen, men nu er det Venstres tur.

Først afviste Løkke at have modtaget diæter fra GGGI i 2012. Så kom det frem, og nu har han så en ny forklaring. Han mener nemlig, at han har betalt rigeligt i skat i forvejen. Der er i så fald en slags selvtægt, og den slags er jo ikke lovligt.

Det er ganske vist ikke et juridisk problem, han har, men i stigende grad et politisk, fordi han daler i troværdighed. Man kan jo ikke stole på ham, når han konsekvent taler usandt eller forholder information -  og når han så konfronteres med de skinbarlige sandhed, så kommer der en ny (bort)forklaring. Han skulle have overtaget (over)forbrugsministerposten efter Henriette Kjær i stedet for at blive finansminister dengang. Og for at det ikke skal være løgn (!), så mangler han også at gøre rede for sin datters ophold i Rio, hvor det er kommet frem, at der er to dage, der er ”forsvundet”, og som ikke er betalt af GGGI. Det ser ud til, at de er betalt af Venstres partikasse, som dog er så hemmelig som noget – præcis som hele regnskabet er det. Vi må ikke se, hvem der støtter partiet, hvad der svækker troværdigheden yderligere. Offentligheden burde i det mindste kende navnene på bidragyderne. Som det er nu ved ingen uden for partiet, om der findes bidragydere, som betaler for at få leveret en politisk indsats tilderes eget bedste. Den tvivl burde Venstre heller ikke kunne leve med, men alligevel offentliggør de ikke partiregnskabet.

Det er dog Løkkes store held, at der er næsten to år til næste valg, og politiske kriser er flygtige og hurtigt glemt. Men her er der tale om en lavine af løgne og halve sandheder, som gør, at en ellers sikker valgsejr i 2015 var inden for rækkevidde. Han ville have vundet sikkert, men nu må han sandsynligvis nøjes med en smal sejr under forudsætning af mere åbenhed og ikke flere løgne eller bortforklaringer.

Som vi skrev tidligere, ville han klare pressemødet efter omstændighederne godt, men at der stadig ville komme mere frem, som han ikke tog med i første omgang (Mars var i spænding til Neptun (hemmeligheder, løgne). Men Solen stod forbilledligt og er den astrologiske faktor, der trods skandalerne kan betyde, at han vinder næste valg.

Hvis Løkke får en skattesag oven i det hele, så har han skudt sig selv i foden i utilgivelig grad og må overlade formandsposten til en anden. Han har Neptun oven på skæbneplaneten Saturn i øjeblikket, så han balancerer på en knivsæg i den astrologiske optik. Saturn står til hans held meget godt og kan redde ham, men kun hvis han vil kæmpe for at redde sig selv, hvad det ikke bliver nemmere efterhånden med alle de sager.

Hvad angår GGGI´s horoskop ser det også slemt ud. På stiftelsesdagen var der så mange spændinger, at de i realiteten også selv har bedt om at komme i problemer. Der skal en hel omorganisering til for at de an komme på ret køl igen. De skal begynder på en frisk, hvis de skal have mulighed for at være slagkraftige i fremtiden. Men det ligner unægtelig et nærmest overflødigt organ.

 

Anders Fogh

Historikeren Søren Mørch har lige afsluttet en bog i serien om danske statsministre. Denne gang er det Fogh, der bliver beskrevet i en omfattende bog. Fogh beskrives som en realpolitiker, der kun var optaget af magten. Han skabte ingen varige resultater for andre end sig selv. Foghs krigspolitik får også drøje hug. Ifølge Mørch er den politik udtryk for en moralsk brist, der er gået ud over andre mennesker. At bogen kommer nu afspejles også af Plutos position. Og Pluto handler om at rydde op og skære ind til benet.

 

Religion er ”ren narresut”

Under denne overskrift skrev journalist Adam Holm fra DR en privat kronik i Politiken. Folketingets Ombudsmand tog sagen i egen hånd. Det handler om ytringsfrihed, og det har Adam Holm helt klart, selv om det er noget vrøvl, han skriver. Men når han ser det sådan, har han naturligvis også lov at skrive det. Også uden Ombudsmandens indblanding har forårsaget, at en medarbejder i DR har fået en skarp påtale. Der er en meget uheldig sag for ytringsfriheden, der jo sikrer, at vi må sige og skrive alt det vrøvl, vi vil – men heldigvis også det modsatte.

Der er naturligvis en stor sandhed i religion og i Guds eksistens. Det, der er problemet her, er menneskers praktiseren af religionen, der ofte er præget af stridigheder, magtbegær og andre uheldige ting. Her er der heldigvis også lysning i sigte via valget af den nye pave. Han er et vigtigt skridt på vejen i den kristne religion.

 

Hvad med videnskaben?

Det er kommet frem, at den store svenske videnskabsmand, Carl von Linné, har taget fejl i 1758, hvor han klassificerede en elefant forkert. Det kan komme til at vende op og ned på mange andre arter i dyreverdenen.

Jo, der er nok at rydde op i, og det er i virkelighed det, der sker lige for øjnene af os. Pluto is in charge! 

 

Undskyld

Det er ikke bare Løkke, der har været gennem vridemaskinen, og stadig er det. Man havde forventet en undskyldning, og det sagde han kun en enkelt gang på 3 timer og 43 minutter. Til gengæld beklagede han et utal af gange, hvad der var bedre end ingenting.

A propos undskyldninger kører der en debat i pressen om, hvorvidt man skal sige undskyld for sine forfædres gerninger. Skal Danmark eksempelvis sige undskyld til indbyggerne i Vestafrika, mest Ghana, og det daværende Dansk Vestindien, hvor slaverne blev fragtet til i stort tal? Jeg hørte radio på vej hjem i bilen for et par dage side. Her ringer studieværten op til et officielt kontor på Sankt Croix for at sige undskyld for nationens synder på alle danskeres vegne. Embedsmanden svarede klart og flot: ”I would´t bother. Remember, it was quite another time”. I øvrigt er arvesynden et religiøst, ikke et politisk begreb. Vi må se, om Danmark vil udstede en officiel undskyldning. Og hvorfor skulle vi ikke det, hvis det kan justere lidt på den dårlige karma, som det jo altid er at skade andre mennesker. Men det er helt korrekt, som manden sagde i telefonen, at det var helt andre tider, og det gør måske ugerningerne lidt mildere.

 

UGEHOROSKOP uge 45 af astrolog Lykke Larsen, læs dit dagshoroskop på www.kvindetid.dk


 

VÆDDER
Endnu en uge, hvor der er stor fokus på kærlighed og parforhold. Det er de store følelser, der er på spil, uanset om du har en partner eller du er single. Følg dit hjerte. Hvis det føles rigtigt, så er det godt for dig. Du har også god energi på jobbet, og du kan få lavet en masse.
PS: Kærlighed, kærlighed, kærlighed.
TYR
Selv om du ikke altid har tid, lyst eller energi til at være sammen med andre mennesker, bør du være social nu. Det er nemlig fra andre mennesker, du får din energi og bliver inspireret. Det er oplagt, at du tager initiativ til en romantisk date, sammen med din partner.
PS: Lyt til andre, det kan betale sig.
TVILLING
En aktiv og spændende uge venter dig. Der er fuld fart på, og du har mange projekter i gang på samme tid. Du trives blandt mange mennesker i et travlt miljø, så du arbejder godt sammen med andre. Du har brug for at hygge dig i det daglige, og miljøet skal være smukt omkring dig.
PS: Du kan nærmest alt nu.
 
KREBS
Du har et godt overblik, og du er god til at planlægge. Du får tingene til at ske, og du finder på mange kreative tiltag – det kan næsten ikke blive bedre! Du får lyst til at komme lidt væk, gerne med familien eller vennerne, så du oplever noget spændende nyt.
PS: Du skal ikke bruge tid på at bekymre dig.
LØVE
Du er god til at gøre de daglige gøremål til en leg. Selv de mest kedelige rutineopgaver kan du hygge dig med. Især, hvis der er andre i nærheden. Du trives godt sammen med familien og finder gerne på spændende og kreative ting, I kan være fælles om.
PS: Forkæl dig selv lidt, køb noget du ønsker dig.
JOMFRU
Til tider kan du nærmest blive overvældet af ting, du skal have styr på. Du vil opleve, at du må kæmpe lidt for at bevare kontrollen. Du kan arbejde hårdt og fokuseret, så det hele går alligevel. Brug din intuition til at se ind bag de ord, andre siger. Det vil være en stor hjælp.                                                                                                                                                 
PS: Der er mulighed for romantiske øjeblikke.
VÆGT
En dejlig hyggelig og behagelig uge venter dig. Nyd, at tingene glider let for dig, og lad være med at se problemer, hvor der ingen er. Du har let ved at sætte nye projekter i gang, så benyt dig af dette og tag skridt i den retning, du gerne vil. Jobmæssigt er der spændende muligheder.
PS: Der er valg, der skal træffes.
SKORPION
Du skaber dine egne muligheder, og du har travlt, hvilket gør, at du i perioder kan miste overblikket. Det vil stresse dig unødigt. Det er vigtigt at stoppe op og gøre en lille status. Du kan få gode råd fra andre, men husk, at du selv ved bedst.
PS: Hold dig ikke tilbage.
SKYTTE
Du er i fuld gang med at lægge planer, og der foregår en masse på det indre plan hos dig. Ugen er god til forberedelse, men for at få de bedste resultater bør du vente til senere med at føre tingene ud i livet. Du er hurtig til at lære nye ting, og det kan du bruge til din fordel. 
PS: Det går godt økonomisk.
STENBUK
Alt, hvad der har med andre mennesker og netværk at gøre, vil give gode resultater. Der er nemlig en særlig fokus på samarbejde i denne uge. Sørg også for at afsætte tid til dine venner. Du nyder i den grad at være social. Vær ikke bange for at bede om hjælp.
PS: Heldet følger dig.
I
VANDBÆRER
Du er ikke til at stoppe, når du først har sat dig noget for. Det gælder især på jobbet, hvor du får en succesfuld uge. Hvis du er interesseret i et nyt job, så kan du også med held gøre noget ved dette. I det hele taget glider tingene let for dig, nyd det endelig.
PS: Giv din partner opmærksomhed.
FISK
Hvis du ikke kommer ud og oplever noget nyt, vil ugen bare gå med mere kedelige gøremål. Kan du ikke tage væk i længere tid, så arranger som minimum noget til weekenden. Tag selv fat, for venter du på andre, så sker der ikke meget. Du er kreativ, udnyt det!
PS: Det er dig selv, der skal være aktiv.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar