søndag den 7. december 2014

Uge 50 astrologisk set

Uge 50 astrologisk set

Indhold
Information
Næste nummer af HOROSKOPET
Du kan nå at abonnere på 2015 og få 3 gratis horoskoper
Ugens syner af Kirsten Brun
Ugen, der kommer
Bent Fabric 90 år
Ole Bornedal i modvind
Donald Tusk tiltrådt i EU
Wonderful Copenhagen – eller?
Rumsonde på vej til Pluto
Ugehoroskoper for alle tegn lægges direkte på bloggen i morgen tidlig

Information
Det næste nummer af Astrologimagasinet HOROSKOPET er nu næsten færdigt til at gå i trykken. Det er blevet et virkelig godt nummer med:
Test af alternativ behandling, astrologisk set
Et spændende tema om originaler
Jussi Adler-Olsens og Carl Mørcks horoskoper!!!
1864
Rigets tilstand mmm.

Du kan endnu nå at abonnere for 2015
Det første nummer i 2015 skulle gerne være abonnenterne i hænde senest den 21. december, og du kan nå at abonnere. Har du glemt at forny dit abonnement kan du også nå dette ved at bestille på www.astroshop.dk
Nye abonnenter får tre gratis horoskoper til en værdi af ca. 600 kr.

Ugens syner af Kirsten brun
Denne uges energier ligger tæt op ad sidste uges. Men der er et endnu større fokus på at være sammen - vi sværmer nærmest om hinanden. Vi vil finde nye veje i vores fællesskab, nye måder at se hinanden på, og vi føler os tættere på hinanden – rigtig godt op mod julen, hvor vi ofte er sammen, og så kan der en gang imellem være lidt udfordringer i samværet. Men fordi vi gerne vil fællesskabet, bliver det nemmere, mere skabene og sjovere.
Det betyder også, at vi giver mere i denne jul. Det går ikke alt sammen til vores egne cirkler. Vi bliver bedre til at se hinanden og give af det, vi har. Men der er også nogle, der går helt galt i denne energi, og som har det svært med at skule være tæt på andre. De vil reagere lidt voldsommere end ellers, men det er ganske få.
En anden fremherskende energi er iderigdom. Vi ønsker at skabe og får faktisk ideerne kastet lige i nakken. Det gælder for alt, lige fra de helt store ideer, som vil ændre verden, til det helt små og nære. Det ser mest ud til at være små ændringer, men det vil vise sig at være store ændringer på langt sigt.
I den store verden er det mest vejret, der giver udfordringer. Der vil være både vind, ild og vand i denne uge. Og det er voldsomt, men det ser ud til at gå bedre end forudset. Ellers er det en uge, hvor vi vil se mange nye forslag blive stillet. De fleste er luftkasteller, men der vil være nogle, som kommer til at ændre vores verden, specielt på det sociale område. 
Det er en uge med ideer og lyst til at møde nye mennesker, men husk at værre åben og villig. Det bliver en uge der vil forandre din verden.

Ugen, der kommer
Solen og Merkur er stadig i ugens begyndelse i konjunktion med hinanden, selv om aspektet bliver mindre og mindre eksakt i ugens løb. Det samme gør sig gældende med den harmoni, begge planeter danner med Jupiter i ildtegn.  Dette medfører, at mange er meget engageret i det, de gør – det er ildsjælenes tid. Mange har også held med deres forehavender. Det er gode tider for beslutninger, aftaler, udførelser m.v. Mars er dog uaspekteret i det meste af ugen. Først i weekenden begynder den at tænke på at danne en harmoni med Uranus, men den er meget svag.

MANDAG
I dag er Solen og Merkur i eksakt konjunktion, læs i indledningen. Sidst på eftermiddagen og først på aftenen er der en del uro, så mange kan blive stressede. Månen udløser spændingen mellem Uranus og Pluto, og det kan udløse følelsesmæssige konflikter i den enkelte eller mellem mennesker. Kl. 21.43 står Jupiter stationær og begynder at gå retrograd i nogle måneder. Dette er ikke det bedste for udvikling, vækst, uddannelse, udland og rejser.

TIRSDAG
I dag er der ingen eksakte aspekter, men læs evt. indledningen.

ONSDAG
Kl. 4.14 går Månen ind i Løven og varsler et par dage med høj cigarføring og mange initiativer og et stort engagement. Midt på dagen går Månen i spænding til Mars, hvad der let kan bringe sindene i kog. Vreden ligger lige under overfladen, og der skal ikke meget til for at antænde den. I dag går Venus ind i Stenbukken og bringer en tid med fornuft i kærligheds- og pengesager – på begge områder vil der også være tale om afmålt energi, hvor man ikke giver ret meget mere ud, end man får igen. Aspektet kræver stabilitet og ro.

TORSDAG
Dagen både starter og slutter harmonisk. Månen står godt til Uranus meget tidligt på morgenen, så mange springer ud af sengen og hilse en ny dag velkommen. Først på aftenen står Månen godt til Solen og bringer helhed og harmoni. Glæde og humør har gode kår i dag, og nogle vil måske holde en lille julefrokost.

FREDAG
Midt på dagen er aspektet mellem Merkur og Jupiter eksakt, og de giver de bedste betingelse for en festlig dag med højt humør og fine taler og komplimenter. Der er dog lige et enkelt aber dabei, Månen står kl. 13.48 i eksakt spænding til Saturn, og det lægger en dæmper på både gemytter, glæde og humør. Det er dog kun et par timer på hver side af det nævnte tidspunkt, men mest skal man tage sig i agt for en forbigående krise, hvor mange mangler energi og motivation. Meget kan komme på tværs lige der, men så er det heller ikke værre.
Sidst på eftermiddagen går Månen ind i Jomfruen og så kommer der et par dage med fokus på detaljer, service og akkuratesse. Nuancerne og de små ting får mere betydning. Ud på aftenen går Månen i harmoni med Venus, og SÅ får kærligheden og harmonien virkelig gode kår sammen med hyggen. Det kan blive en fantastisk aften, hvor nærheden og harmonien blomstrer. Som altid især for dem, hvor harmonien rammer ind i det pågældende horoskop.

LØRDAG
Sidst på eftermiddagen står Månen flot til Pluto, og dette øger passionen, intensiteten og dybderne. Mange bliver tændt på følelser og seksualitet, og det er ikke nogen ligegyldig periode. Smalltalk vil ikke falde i god jord. Alt skal handle om noget dybt og betydningsfuldt.

SØNDAG
I dag er der hele to eksakte planet aspekter ud over Månens to aspekter. Solen er i harmoni med Jupiter og øger humør og glæde, udvikling og vækst. En rigtig god dag. Venus står flot til Neptun, og det er godt for kærligheden og værdierne, herunder økonomi. Mange kan være ekstra heldige på en sådan dag. Så køb og invester fornuftigt, så kan der være held i sprøjten.
Der er dog lige et par perioder, som man må forsøge at undgå, hvis man vil udnytte de gunstige energier. Det er i tiden omkring kl. 13.51, hvor Månen er i spænding til Merkur - og som kan give følelses- og humørsvingninger. Det andet tidspunkt er kl. 21.47. Her han man let misforstå andre og gå helt fejl af hinanden. Da aspektet ligger så sent kan årsagen – ud over selve aspektet – være simpel træthed. Mange gider ikke snakke og diskutere. Gå evt. tidligt i seng og vær frisk til mandag morgen.

Bent Fabric 90 år
Er der én, der fortjener et stort tillykke med fødselsdagen, er det Bent Fabricius-Bjerre. Han har komponeret musik i rigtig mange årtier og kan kaldes for ”Kongen af kendingsmelodierne”, som Politiken gør det her på hans fødselsdag.
I 2004 udsendte han albummet Jukebox, der sendte ham ind på technohitlisterne i en alder af 80 år. Og han kan sikkert blive ved med at være aktiv et godt stykke tid endnu. Neptun laver meget fine aspekter i denne tid og et år frem. Pluto arter sig også vel. Den progressive Sol skal til at gå hen over Uranus, og så SKAL der jo nærmest ske noget nyt. Da Uranus er i en meget fin stortrigon til Pluto, Venus, Saturn og til dels også Mars i vandtegn, er det her, man skal finde forklaringen på hans musiske snilde og stortalent. Og når den progressive Sol tager Uranus, får den alle de andre planeter med i købet hen over de næste ca. 5 år. For at det ikke skal være lyv, er den progressive Merkur også på vej hen over Uranus. Det er derfor både fødselshoroskopet og det aktuelle/progressive horoskop, der arter sig godt, så vi kan herfra udråbe et stort hurra og et tillykke med horoskopet! Og med livet, men det er jo næsten det samme.

Ole Bornedal i modvind
Vi skrev i sidste uge, at der må tilføjes en linje i nationalsangen – eller en lille ændring, nemlig denne linje:
Det bugter sig i Bornedal. Han har måttet stå model til massiv kritik, fordi han har taget sig den kunstneriske frihed at bøje de historiske kendsgerninger i fiktionens navn. Selv bliver jeg også lidt irriteret over sådanne tiltag, men så længe varen deklareres, så seerne ved, hvad der er fiktion, og hvad der er fakta, er der ikke grund til at være irriteret.
Bornedal er født i Nørresundby den 26. maj 1959. Han her derfor – i lighed med alle, der er født den dag, uanset fødselsår – Neptun i spænding til Solen Aspektet stoppe med udgangen af 2014, men kan nok mærkes lidt ind i 2015, men det er et aspekt i aftagende styrke. Bornedal har selv udtalt, at han er meget ked af al den palaver, serien om 1864 har medført. Han mener, at serien næsten har genstartet den 3. slesvigske krig. Noget af kritikken gik på hans egen person, hvad der jo er helt hen i skoven. Nu kan han lige sove lidt på det hele i det næste års tid, hvor Saturn spænder Pluto og Solen op. Her opleves stort set alle, der får et sådant besøg, oplevelse af langsomhed og at der bliver brug for al den tålmodighed og udholdenhed, man kan mønstre. Saturn står for kriser, så det er en gedigen energikrise, Bornedal har taget hul på.  Derfor skal han ikke lige fare på det næste projekt med det samme. Oplevelserne i det seneste års tid skal have lov til at bundfælde sig. Men det kan godt blive noget af en opgave for den geskæftige nordjyde, så han trodser sikkert rådet om et pusterum.   Det vil ikke være det klogeste at gøre, men det er til enhver tid HANS valg. Så må han bare tage konsekvenser af det efterfølgende.
600.000 tv-seere faldt fra undervej i de 8 afsnit. Saturn står også for kritik, kriser, angler og begrænsninger, og den udløser da også i efteråret spændingen mellem Jupiter (udvikling, vækst) og Merkur (kommunikation, tv). Jeg har ikke forstand på film og har kun sjældent energi til at se en af slagsen, men jeg har da lidt forstand på astrologi; og jeg vil bestemt tro, at Bornedal selv har ansvaret for en del af kritikken.
Jeg vil tro, at eftertiden også vil kritisere manuskriptet til serien, som jo helt er Bornedals ansvar, også selv om han måske delvis kan have benyttet en ”ghostwriter” i nogle af passagerne. Eller simpelthen hentet inspiration fra andre filminstruktører, som også har lavet krigsfilm. Noget decideret plagiat er der dog ikke tale om, men han kan havde ladet sig inspirere på en ufuldstændig måde. Neptun er en svær planet at få styr på, for ikke at sige kontrol over. Den har været inde i billedet fra 2008/10, hvor Bornedal må være gået i gang med projektet, i hvert fald på ideplanet
En af de hårdeste kritikere var ikke overraskende Pia Kjærsgaard, der karakteriserer Bornedal som værende slet og ret venstreorienteret, og så skal det nærmest gå galt ifølge hende. Men det, der har været ”galt” hos Bornedal, er en omgang Neptun hen over flere år, og så er han astrologisk set lovligt undskyldt.  

Donald Tusk
Den nye polske EU-chef mødte på sin første arbejdsdag den 1. december 2014 i LI)ma i Peru. Jeg har ikke tidspunktet, men det kunne være kl. 10.00 til klimatopmødet COP20. Nu er der klima i Lima…
Tusk har svært ved at tale andre sprog end polsk, men har modtaget specialundervisning, og det det ud til at have hjulpet. Vi skrev tidligere på året, at hans eneste sprog var Tusk…nu har han så forbedret sit engelske, flot!
Astrologisk set er det ikke underligt, hvis der er opstået forståelses- eller sprogproblemer i Lima. På åbningsdagen for konferencen stod Merkur (kommunikation, tale) i eksakt spænding til Neptun (misforståelser). Solen er endda med i aspektet, selv om det er aftagende.  Da Månen også udløser spændingen mellem Uranus og Pluto, er det ikke den bedste dag at starte et topmøde. Det bliver svært at få leveret de nødvendige, langsigtede beslutninger. Det kan naturligvis også være at beslutningerne er optimale, men at de efterfølgende viser sig at være utilstrækkelige.

Wonderful Copenhagen – WoCo
Denne organisation skulle nu al til politiet for at have være lidt for smarte i forbindelse med de enorme budgetoverskridelser i forbindelse med Modi Grand Prix i København i maj.
Jeg har nu fået googlet mig frem til, at WoCo blev stiftet den 1. juli 1992, samme dage som FCK blev stiftet, og de har jo også visse besværligheder i denne tid – og i de seneste par år.
Astrologisk set er dette lige efter bogen, idet Pluto har været i spænding til Solen (a propos navnet på FCK-træner Ståle Sol-bakken). Pluto skal også forbi en spænding til Venus i de næste par år, også WoCo. Derefter kommer der en spænding til Uranus og Neptun, så der må nu ryddes op i WoCo, hvis man skal kunne fungere optimalt i den kommende tid. Gør man ikke dette, vil man komme til at opleve noget, der nærmest ligner en opløsning af organisationen.

Plutosonde godt på vej
Pluto holder godt på sine hemmeligheder. Derfor glæder forskerne sig meget til at få flere informationer om den gådefulde planet. Sonden kan også vise sig at give os værdifulde oplysninger om solsystemets skabelse. Et rigtig skarpt billede af Pluto forventes at blive leveret til sommer.
Det vil også vise sig, om der skjuler sig flere dværgplanetern uden for Pluto. Vi glæder os!
Se dette link med det nuværende billede:

Ugehoroskoper for alle tegn nåede ikke at blive færdige. De lægges direkte på bloggen i morgen tidlig!   Ingen kommentarer:

Send en kommentar