fredag den 19. juni 2015

Sikke et valg - med humor


Det gik, som vi spåede – en sejr til blå blok. Men nu begynder udfordringerne så, for Løkke skal danne regering, selv om han fik et dårligt valg og blev overhalet af Dansk Folkeparti. Sådan noget giver udfordringer, så han må nok sluge et par Løkke-piller hen ad vejen. Det er der mange andre, der også må for at stramme sig an og komme videre efter nederlaget til rød blok.

Så blondinen må stille stiletterne. Selv om hun gik frem, mistede hun statsministerposten – og selv om Venstre gik tilbage, så vandt de den. Som jeg fremlagde i DR P4, så har rigtig mange partiledere man spænding i deres horoskoper i dette efterår, så der vil uundgåeligt blive en del politisk ballade. 

Der bliver måske ikke et valg ud af det, men der vil komme politisk splittelse, hvad der ikke vil være underligt, hvis DF står fast på grænsebommene. Det vil give et usandsynligt dårligt signal internationalt. Men sådan noget betyder mindre for et parti med fokus på det nationale. 

Vi kommer med andre ord til at lægge os ud med mange nabolande og lande i EU generelt. Taberne bliver det stigende antal flygtninge, som vi er internationalt forpligtet til at bidrage til tage os af. Noget, vi kan håbe på, er, at Thulesagen nu bliver løst – eller skulle vi hellere kalde den for Tulle-sagen nu…

Det gik som ventet godt for Alternativet, og jeg vil tro, at mange alternativt orienterede mennesker har stemt på dem, der som de eneste har indskrevet alternativ behandling i valgprogrammet. Jeg sendte for et stykke tid siden en ”opsang” til Uffe Elbæk, så han ikke alen kunne TALE op til folk, men også SYNGE op til dem. Opsangen gik på Leonard Cohens: First we take Manhattan, then we take Berlin. Det kom til at gå omvendt af Cohens profetiske tekst. Berlinmuren røg før tvillingetårnene. Denne kunstneriske frihed brugte jeg også:

First we take the Radicals, then we take the Conz…

Og det skete også I omvendt rækkefølge. Først overhalede de Konservative, og dernæst sandelig også Uffes gamle parti, De Radikale, så nu er The Radies og The Conz marginale partier i dansk politik. Vinderne blev The Folks – eller rettet: The Danfolks, som tilsyneladende består af rigtige Manfolks.

Alternativet slog vist også SF, The Soz´ues, der gik tilbage som ventet.  Pia Olsen Dyhr er født den 30. november, og hun måtte se et nederlag i øjnene. Hun har Neptun i spænding til Solen som alle andre, der er født den dag, uanset årstal. Og så skal der nærmest komme udfordringer.

Venstre hedder bu The Linkz eller The Leftz, Socialdemokraterne The Soz. Liberal Alliance The Libz, Alternativet The Altz, Kristendemokrater The Criz og Enhedslisten The Uniz.

Der røg flere profiller ud af Folketinget, herunder Lars Barfoed, og det er ikke underligt. Som vi har skrevet flere gange har han haft besøg af Pluto i lighed med alle andre, der er født den 4. juli som han. Der er bare det ved det, at både Saturn, Neptun og Uranus nu også blander sig i ”spændingskoret” – og så er det ikke let.

Søren Pape har også spændinger i horoskopet, men han kom som ventet lige akkurat ind i Folketinget. Til gengæld gik hans parti tilbage. Nu bliver han siddende som formand, men astrologisk set bliver det noget af en opgave, han har foran sig med genrejsning af Conz. Jeg tror, han får brug for noget gensplejsning til denne genrejsning - eller evt. andre mirakelkure.


Jeg vil lægge mere på om partilederne senere, ligesom jeg vil følge forhandlinger tæt og kommentere lidt hen ad vejen. Dog kun kort, da jeg skal være færdig med HOROSKOPET i denne weekend.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar