tirsdag den 16. juni 2015

Valget - realiteter og humor


Når man forsøger at samle op på valgets forløb indtil nu, mødes man af en rodebunke, som næsten ikke er til at få klarhed over - og dog. Har man realiteterne for øje, bliver det noget nemmere at overse. Virkeligheden er nemlig, at vi er tæt på et opgør af de store. Vi finder ikke ordentlig ud af tingene selv, og så må universet og dermed planeterne træde til og gøre arbejdet for os. 

Vi har fået valgløfter i øst og vest, men hvad angår klimaet og miljøet, det vigtigste af det hele, så er Alternativet stort set den eneste aktør på banen. Og er der en gruppe, der ikke behøver at være i tvivl om, hvem de kan stemme på, må det være de alternativt og spirituelt interesserede, som stort set alle går ind for de bløde værdier. Når der så i tilgift er kommet et parti, der som de eneste har alternativ behandling på partiprogrammet, så ligger det lige til højrebenet at stemme på Alternativet - der er nærmest ikke noget alternativ.

Som jeg tidligere har slået til lyd for, er det de bløde værdier, som universet - og dermed solsystemet – har på ”partiprogrammet”.  Netop på grund af universets enorme kræfter vil disse sejre til sidst. Derfor er den politik, som blå blok står for, ved at være på vej ud. Det er en svanesang, der afsynges i øjeblikket, på trods af, at mange unge tiltrækkes af vækstfilosofien. De glemmer dog helt, at der udelukkende er tale om materiel vækst, som er forgængelig og ikke lykkeskabende, selv om vi tror det, fordi vi lever i et materielt univers, hvor det eneste saliggørende er af fysisk karakter. Derfor vil den slags midlertidig vækst på et tidspunkt gå i sig selv, men vel at mærke efter at have lagt store dele af kloden i ruiner. Vi er på vej i afgrunden, og derfor støtter flere og flere også de partier, der aktivt vil gøre noget for miljø og klima – og det på trods af, at de ikke altid kan pege på en finansiering, som jo er så vigtig i en materialistisk vækstfilosofi. Den store politiske forvirring, hvor man end ikke ved, hvem de skal stemme på og først bestemmer sig i stemmeboksen – er symptomatisk for vor tid med rodløshed og fragmentarisk tænkemåde, og dermed mangel på visioner.

Der skal intet mindre end en revolution til for at rive folk ud af de materialistiske drømme om at blive rige, og helst på et splitsekund. Og pressen opsøger fx realitystjerner, der end ikke ved, hvorfor de stemmer på fx Liberal Alliance, og de udtaler, at De Radikale er det mest socialistiske og revolutionære parti herhjemme. Så er det hel velgørende, når man i pressen kan bidrage lidt til at få perspektiv på tingene. Den 15. juni var jeg i P4, hvor der faldt lidt mere taletid af end ellers, og det gik rimeligt godt på trods af noget mavebetændelse. Hør det på YouTube, hvor det lægges på om nogle dage.

I valgkampen er det sådan, at rød og blå blok skiftes til at lægge lunse ud til stemmekvæget, og vi lapper det i os. Når Thorning lover nogle milliarder, følges det straks op af Venstre – og omvendt. Og vil de borgerlige stramme udlændingeskruen, følges det øjeblikkeligt op af statsministeren. Der er ikke noget at sige til, at politikerleden kører med uformindsket kraft, og at mange ønsker et systemskifte, som da også er på vej. Det vil Den Store Kraft sørge for, godt hjulpet af Pluto og dennes følgesvende.

Klodens fremtid berøres kun i parenteser, mens man strides om udlændinge og flygtninge, som i virkelig er vore brødre og søskende.

Verden er af lave, og vi kræver en ny! Derfor skal der nye kræfter ind på borgen. Og stemmer vi dem ikke selv ind, vil universet snart træde i karakter, og så sker der noget – også meget, vi ikke lige havde regnet med- og ej heller håbet på. Men det går jo ikke at sige sandheden i en valgkamp. Undskyld, at jeg kom til det alligevel.

Dette var så den nyeste del af føljetonen om Løkkes nye klæder – selv om mange kan se, at han er helt klædt af. De to partiledere vil snart blive beskrevet som Adam og Eva eller i eventyrene: ”Se, de har ikke noget tøj på!” - Hverken Gucci Helle eller Armani Lars. I debatterne er de i hvert fald helt klædt af, men vi HAR jo også ligestilling, selv om det mere ligner liggestilling! 

Jo, vi lever i et realitetsforskrækket samfund, hvor realiterene er helt anderledes, end vi i vores stress og jag får øje på. Politikerne har derfor let spil, når de agerer ulve i fåreklæder over for et mere eller mindre velvilligt stemmekvæg, der er helt enig i væksten som det eneste saliggørende. En af dem er endda en ulv i forklæde - så lidt påklædte er de nu alligevel!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar