tirsdag den 3. maj 2011

Breaking news - bl.a. om bin Ladens død

Kommentarer 18A




Supertilbud: Claus Houlbergs cd-box (lydbog, ca. 8 timer) om de ydre planeter: Jupiter, Saturn, Uranus, Neptun, Pluto og Måneknuderne. Normalpris 298 kr, nu 175 kr.





Breaking news

Det formeligt vælter ind med nyheder, vi har forsøgt at forudsige hen ad vejen. Og når bin Laden dør, så er det breaking news.


Obama fik ram på Osama

Nu fik man ram på Osama bin Laden. Det skete den 1. maj 2011 kl. 22.30 i Abbottabad nord for Islamabad i Pakistan. Det stemmer meget flot overens med vores forudsigelser sidste år om, at diktatorer, spekulanter, svindlere og terrorister ville være en truet race, som vil begynde at forsvinde, og at det vil ske i stigende grad, efterhånden som Pluto går gennem Stenbukkens tegn indtil. Totalitære magthavere vil få følgeskab af totalitære religioner, så den såkaldte islamisme vil stort set også forsvinde gennem de næste 12 år. Også blind autoritetstro vil få svære vilkår i fremtiden og til sidst helt forsvinde, i hvert fald i sin ”rene” form.

Hvad angår spekulanterne vil man vide at komme efter ejerne af de enorme hedge-fonde, som sender fortjenesterne i skattely, som vi har set det med den australske fond, der har aktiemajoriteten i Københavns Lufthavne. Og så er der jo også lige de boligspekulanter, der op til finanskrisen satte sig i en norm gæld, hvorved flere blev milliardærer, herunder den tidligere topbokser Hans Henrik Palm. De røg ned under krisen, men flere har beholdt deres pragtvillaer, f.eks. Palm, der har villa på Strandvejen i multi-millionklassen. Hans nedtur var med til at hive Amagerbanken med ned, men de betaler ham sørme nu vederlag, så han dels kan blive boende, og dels passe på sine værdier! Og Ejendomsspekulanten Kenneth Schwartz Thomsen er sigtet for skattesvig. Han havde end ikke betalt registreringsafgift af sine mange luksusbiler, herunder to Lamborghinier. Jo, der er mange interessante vinkler på krisen.



Osama bin Ladens horoskop

Efter de nye hændelser vil jeg tillade mig at tvivle på, at Osama bin Laden er født den 10. marts 1957 i Riyadh i Saudi Arabien, som ellers har været de officielle oplysninger indtil nu. Der er ikke de store tegn på en voldsom død lige nu, men det var der for nogle år siden. Derfor skrev vi for 3-4 år siden, at nu ville han blive dræbt. Det skete altså først nu, hvilket kan skyldes et forkert horoskop, hvor vi også manglede fødselstidspunktet. Nu er jeg rimelig sikker på, at datoen er forkert.

Bin Laden var uddannet ingeniør, massemorder, frihedshelt og en slags vækkelsesprædikant. Men han gik altså fra at være ingeniør til at være entreprenør i mord. Han kunne ikke have iscenesat sin død bedre. Ingen evnede at arrestere ham, og ingen fik derfor mulighed for at retsforfølge ham. I stedet mødte han sin gud som kæmpende martyr, der gik ret op imod supermagtens soldater.

Det er en fjer i hatten på Obama, der nu kan føle sig ret sikker på at vinde næste præsidentvalg. Noget, vi dog forudså allerede for et par år siden. Obama er færdig med sine Pluto-spænding til Venus, så nu er der fri bane, både til et genvalg, men også til at få nogle at USA´s enorme udfordringer løst – eller i hvert fald nogle af dem, for der er rigeligt at tage fat på med de mange spændinger, der har været i de senere år i landets horoskop. Nu mangler de ”kun” at bliver færdig med Pluto spænding til Jupiter (udlandsgæld) og Uranus til Venus (økonomi). Og naturligvis alle de udfordringer, der ligger over fra tidligere.



Naturkatastrofer m.v.

En anden forudsigelse for det næste årti var et stigende antal naturkatastrofer, som også ville tage til i styrke og omfang. Videnskaben vil være for tilbøjelig til at underdrive prognoserne, og det kan f.eks. få betydning for huspriser, hvor husene ligge i lavt bebyggede områder. Det bliver måske ikke direkte katastrofalt i vores tid, men det vil komme til at gå meget hurtigere end forventet med de helt enorme ismasser, der smelter i de arktiske områder, herunder indlandsisen i Grønland. Derfor MÅ vi være meget mere påpasselige med miljøet, som reagerer meget mere fintfølende end vi har troet. Vi må holde op med at tage chancer her, for lige pludselig reagerer jordklodevæsenet, og det vil ske kraftigere og kraftigere. Vi har derfor ikke ” oceaner” af tid til at rettet op på tingene og vi må ophøre med at snakke og forhandle og få skredet til handling. Faktisk er det allerede for sent, men vi kan dog nå at redde stumperne – tage toppen af effekten af de katastrofale tilstande, så jordkloden reagerer lidt mindre voldsomt end det ellers ville have gjort. Men undgå det kan vi ikke, dertil har vi allerede gjort skade nok på naturen. Og så fik jeg i farten slet ikke nævnt de problemer, der vil kommer på grund af optøningen af de enorme landområder - mest i Sibirien - med permafrost.

Vi må meget hurtigt gøre helt op med os selv, i hvilken tilstand vi vil aflevere kloden videre til de kommende generationer. Det er forstemmende, at vi først begynder at tænke på at handler, når det begynder at ramme os på pengepungen, som det helt afgjort vil komme til i stigende grad - undskyld udtrykket - i det næste årti.

Globalt set bor ca. 150 millioner mennesker under 1 meter over havets overflade, så vi kan forvente, at den næste art af flygtninge bliver lavlandsflygtninge. Men må jo opfinde helt nye ord, når verdensordenen ændrer sig afgørende. Også her vil det være de fattige lande, disse flygtninge overvejende kommer fra, da de rige lande vil have bedre råd til at sikre sig – i hvert fald delvis - med diger. Her til lands kan vi ikke undgå kyst-erosion, som altså kommer oven i stigningen af vandstanden. Hertil skal lægges, at Danmark i forhold til størrelsen har nok verdens største kystlinje, og det vil være en kæmpe udfordring for vores begrænsede økonomi i vores lille nation. Allerede i 2020-planen, som nu forhandles, kan der ventes negative overraskelser på dette punkt. Så den vil ikke holde fuldt ud.



Amagerbanken sælges

Vi skrev i sidste år, at Jyske Bank var de sandsynlige købere af de sunde rester af Amagerbanken. De har nu fået tilbuddet af Finansiel Stabilitet og skal afgive svar senest på mandag. På en måde ligger det lige til højrebenet. I sin tid skrev vi – før alt det med Amagerbanken kom frem, og den gamle direktør udtalte, at det gik rigtig godt i Amagerbanken – at ligene snart ville begynde at rasle ud af skabet i banken med de mange spændinger i deres horoskop. Det høstede vi mange kritiske kommentarer for, men ikke længe efter døde direktøren, og så kom raslelydene, der nåede et niveau over smertegrænsen.

Nu bliver det spændende at se, om forudsigelsen med det jyske bankkøb også holder.



Jyske Banks horoskop

Er der noget, der siger noget om konsekvenser, er det et horoskop, og her står Jyske bank ikke godt lige nu, der er både kraftige Saturn-spændinger og en Neptun-spænding. Senere følger Pluto. Så på en måde vil vi ikke anbefale banken et større opkøb lige nu. Det vil sandsynligvis vise sig ikke at leve op til forventningerne. Når vi alligevel tror på et ja, er det på grund af oplagtheden i købet – Jyske Bank er ikke ligefrem overrepræsenteret på Amager. Derfor vil de nok bruge de nuværende astrologiske aspekter, som kan være fristende, til at købe, selv om det ikke er direkte anbefalelsesværdigt. Så er de kloge, siger de nej tak – eller køber kun den mest lukrative del af Amagerbanken, hvis dette er muligt. Er nej er dog det sikreste, hvis man vil undgå en masse bøvl.

Ledelsens betænkeligheder kunne godt gå på, at der ligger store udfordringer som stor bank, og at man kan vente modstand fra Jyske Banks kunder i den anledning. They´ve seen enough. Tror dog, at ledelsen af Jyske Bank ikke kan modstå fristelsen med ca. 50.000 nye kunder og vil gå imod deres nuværende kunder, når tallene er gennemgået. Der kan ske det, at Jyske Bank mister fokus på sit koncept og på de nuværende kunder. Især 2013 bliver et hårdt år for jyderne, her går Pluto ind i spænding til Månen, der symboliserer kunderne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar