søndag den 22. maj 2011

Komentarer og ugehoroskoper uge 21

Kommentarer og ugehoroskoper uge 21








Indhold



1. Ligestilling og liggestilling – magt fremmer utroskab

Videnskabelige undersøgelse viser, at magtfulde personer oftest havner i utroskab



2. Strauss-Kahn i kanen



3. Lars von Trier – ikke mere kunst med Dunst?

von Triers horoskop stemmer fint med det skete



4. Igen galt i Sverige

Svenskerne vil af med deres konge på grund af utroskab. Det er kommet frem, at han har forsøgt at betale sig fri af kompromitterende billeder, taget af rockermiljøet



5. Pia Kjærsgaard sluger kameler, men det koster at opleve hende gøre det



6. Kammeradvokaten og almindelige advokater – om retssikkerhed

Og måske skulle Strauss-Kahn ansætte en kammer-advokat?



7. Jorden snød – den gik ikke under i går



8. Ugehoroskoper for alle tegn

De kommer på med illustrationer i morgen, men her er de uden.






Ligestilling og liggestilling - magt fremmer utroskab


Kærlig hilsen Arnold og Dominique


Magtfulde personer er oftere utro, og mænd og kvinder er helt lige gode om det. Sikkert et resultat af, at kønsforskelle er ved at blive udvisket i takt med at der kommer flere og flere kvinder ind på magtfulde positioner. Astrologisk set er der den meget vigtige forklaring, at magt og sex hænger helt sammen derved, at Pluto står for begge dele.

Magt er ifølge den nye, hollandske undersøgelse den mest afgørende faktor i forbindelse med utroskab. Så ligestilling kan efterhånden sidestilles med liggestilling…og både Tiger Woods, Schwarzenegger og Strauss-Kahn er ikke alene. Forskellen er kun, at de blev opdaget. I undersøgelsen indgår 1250 personer, hvoraf en fjerdedel har været utro flere gange. Dette svarer dog reelt til meget mere, da undersøgelsen omfattede mange personer uden deciderede magtstillinger. Kun 14% var mellemledere og 6% topledere. 25% nægtede nogensinde at have været utro. Forskerne var mest overrasket over, at mænd og kvinders utroskab var nøjagtig lige omfattende. Jo, magt er en måde på at få det, man vil have. Og magt og dominans hører sammen, men lige nu er Dominique ikke nær så dominerende som vanligt. Han fik trods kautionsstillelse end ikke lov til at sidde i husarrest hos sin datter i et mondænt kvarter i New York, for naboerne ville ikke have det – der er for mange stuepiger i nærheden!

Jeg vil æde min gamle hat på, at vi kun har set toppen af isbjerget, og at der vil vise sig et stigende antal tilfælde, der kommer frem efterhånden. Præcis på samme måde, som vi skrev i Astrologimagasinet HOROSKOPET om doping i 1990´erne. Vi skrev også, at Bjarne Riis var dopet, da han vandt Touren. Utroskab er faktisk også en slags dope, så igen: cope og dope hænger sammen. Og det er afhængighedsskabende på den måde, at er man først begyndt, så hænger man på den – akkurat lige som spillelidenskab, for nu at blive i terminologien.



Strauss-Kahn i kanen

I Strauss-Kahns tilfælde skiller sagen sig hovedsagelig kun ud ved hans kendthed med deraf følgende interesse fra pressen, som skal sælge aviser og blade. Jo flere kioskbaskere, jo bedre. Sådanne ting sker også ofte for almindelige mennesker, selv om det er i mindre omfang - procentuelt set - fordi magtfulde mennesker langt ofte kommer ud i marginale og uventede – og dermed fristende – situationer, der appellerer til reptilhjernen. Man må ikke glemme den generelle faktor, at folket på gaden ofte tiltrækkes af magtfulde personer, så det går begge veje. Måske var det også et element i Kahn-sagen. For normalt banker stuepiger pænt på til et hotelværelse og fordufter hurtigt, hvis de opdager, at der er nogen i rummet, men måske er hun blevet fastholdt af storcharmøren. Og på fine hoteller er der altid en badekåbe, han kunne have taget på. Så hvem ved? Måske begyndte det som et fælles projekt? Stuepigen kan formentlig ikke være gået ud af værelset i det øjeblik, Kahn er kommet ud af badeværelset i Kejserens nye kælder. Så måske har nogle ret i at det kan være en fælde, hvad Neptun i hans tilfælde OGSÅ kunne indikere. Den planet er tricky. Da den står for rygter, kan disse opleves næsten lige så slemme som at have udført selve handlingen. Eksempelvis står Neptun også for utroskab, men det er umuligt at sige, om det er personen selv, der er utro, eller om det en personen, som selv udsættes for utroskaben. Men rygter KAN nogle gange være nærmest lammende og føles lige så slemme, som hvis personen virkelig havde udført handlingen. Naturligvis skulle Kahn ikke have gjort den idiotiske handling, som han formentlig gjorde. Det er dog sikkert, at han – selv om han måske ikke er direkte voldtægtsafhængig – har udøvet sin ”kunst” i flere tidligere tilfælde. En del var bekendt med hans tilbøjeligheder.

Når magtpersoner befinder sig i privatsfæren tænker de ikke meget over konsekvensen, hvis det bliver opdaget, og mener i situationen slet ikke, at det bliver opdaget. Hvis behovet samtidig er så stort, at det næsten er tvangsbetonet, så har vi den farlige cocktail. De fleste af os har det i realiteten på samme måde, det viser et eksperiment, som forfatterne til en ny amerikansk bog om emnet har gennemført. De beder forsøgspersoner i enrum om at slå plat eller krone mellem to opgaver, de skal løse: En sjov, kort opgave, og en lang, kedelig opgave. Den person, som taber, skal løse den opgave, vinderen fravælger. Skjulte kameraer viser, at hele 90% af dem undlader at slå plat eller krone og tørrer i stedet opgaven af på den anden person. Efterfølgende mener de helt alvorligt, at alt er gået helt retfærdigt til. Når de så ser filmen af de andre deltager, som også snyder, SÅ mener de, at DET er for meget!!! Man retfærdiggør eget snyd og fordømmer andres. Den ene af forfatterne, De Steno, udtrykker det sådan, at forsøgspersonen godt nok føler et øjebliks snyd, men bortrationaliserer det lynhurtigt på kun få sekunder. Og så projicerer man meget ofte egen skyld over på andre.

Således stikker magtfulde politikeres tro på, at de ikke bliver opdaget, meget dybt. Nogle gang så dybt, at eksempelvis havde den tidligere formand for Repræsentanternes Hus i USA, Newt Gingrich, en affære med den 23 år yngre Callista Bisek (Nej, hun var så vidt vides ikke bisek-suel), samtidig med, at han var bannerfører i republikanernes angreb mod Clintons Lewinsky-affære. Dobbeltmoral, der vil noget, og det førte til hans afgang som republikanernes leder i 1998.

I dyrenes verden er det et kendt faktum, at de stærkeste individer får mest sex og flest børn!


Lars von Trier – ikke mere kunst med Dunst?

Det uundgåelige spørgsmål melder sig, hvorfor folk på toppen finder på at opføre sig som idioter. Kahns handling er langt værre end Lars von Triers, som blot må se at blive voksen. Han har godt nok instrueret filmen ”Idioterne”, men derfor behøver han ikke at opføre sig som en, hvis selvbiografi engang må komme til at hedde ” Én gang idiot, altid idiot”. Nå men nu har han chancen for at ændre opførsel til det ansvarlige - vi venter spændt. Det værste er dog, at han risikerer at sætte relationer til skuespillere over styr. Nogle filmelskere og skuespillere vil han miste, men der vil stå nye i kulissen og vente på den store mand. Melancholias skuespillere kan med rette føle, at de har spildt deres krudt på en potentielt floppende film. Det giver ugunst fra Dunst & Co. Men jeg vurderer, at det hele finder sit leje, og at Trier igen er at finde i Cannes med sin næste film. Til den tid er Neptun-spændingen overstået, og han har fået chancen for at blive mere voksen. Helt voksen bliver han nok aldrig – og det er også ret ligegyldigt.

Horoskopet for den famøse pressekonference den 18. maj midt på dagen har – ligesom Lars von Trier i HANS horoskop, hvor den er MEGET stærkt uharmonisk aspekteret lige nu – en meget central Neptun involveret. Den står i 7. hus i spænding til Solen i 10. hus. Et meget problematisk tidspunkt for pressekonferencer og lignende arrangementer.



Igen galt i Sverige

Ikke nok med, at Julian Assange, stifter af Wikileaks, er anklaget for at have voldtaget to svenske kvinder. Nu er selveste den svenske konge igen kommet i modvind hos sit folk på grund af nye afsløringer af hans bizarre privatliv. Ud over, at han i årevis er taget til Danmark til teselskaber, hvor tedrikning var den mindste del af det hele, er det nu kommet frem, at kongen har tilbudt betaling for at en svensk gangster forhandlede med en af kongens venner ”tilbagekøb” af en række billeder af kongen på stripklubber og ved aftenfester med let påklædte damer. Nu er svenskerne så trætte af deres konge, at næsten halvdelen ifølge et rundspørge kræver, at han abdicerer. De vil ikke acceptere, at han ikke passer sit arbejde som konge, men i stedet lever et udsvævende liv.

Astrologimagasinet HOROSKOPET nr. 1/2011 var et royalt temanummer, hvor den svenske konges horoskop gennemgås sammen med en længere analyse af den norske engleprinsesses horoskop. Hendes bog udkommer på dansk til efteråret, og vi vil prøve at få et interview med den tapre prinsesse. I artiklen kommer vi også ind på bogen ”Den modvillige monark”, hvori der er flere afsløringer.

Kongens horoskop har naturligvis også Neptun (løgn, hemmeligheder, utroskab) inde i billedet, da den står i spænding til kærlighedsplaneten Venus i 2010-12. Saturn står på IC i spænding til presse-planeten Merkur og den progressive Sol er i spænding til MC, så det er ikke mærkeligt, at han er i strid modvind. Men mon han dog ikke lærer af erfaringerne og stopper op med sin udenoms adfærd? Han har det rigtig skidt lige nu, og det må lære ham at agte sig for flere eskapader. Måske ER denne beslutning taget, og de verserende sager alle rækker noget tilbage i tiden, men Neptun er ikke alene hemmeligheder, den står også for deres afsløring. Det er tid for en dybfølt, folkelig undskyldning.


Kosten koster – en dyr ret: flamberet kamel

Pia Kjærsgaard har slugt en kamel, og vi kan regne med, at det bliver en meget dyr kamel. Denne tuskhandel er Kjærsgaards favorit-disciplin, som hun mestrer til perfektion. Hun kunne optræde med nummeret på markedspladser under overskriften: Kamelslugning – Stuuurt nummer.: Entré 200 millioner. Det kan jo være, det er derfor tolderne ved grænsen til den tid vil blive så tykke, som Søvndal hævder. De lærer nummeret af mesteren selv.

Det er en af hemmelighederne ved hendes succes hos vælgerne: Hun forstår at sælge varen. Men vil hun og hendes partifæller gerne have ministerposter efter et valg? På en måde nok ikke, for det er altid lettere at være i opposition og få ting igennem der, når man er et yderparti. Kommer de i regering, er helvede hurtigt løs, for så klapper fælderne en efter en, og de bliver fanget i det samme spind som mange tidligere regeringer.



9. hus igen – nu hos Kammeradvokaten

Danmarkshoroskopet har i disse år en 9. hus-problematik. Huset korresponderer med Jupiter og Skytten og dermed har det med jura og retsbevidsthed at gøre. Netop retsbevidstheden er igen under pres på grund af statens advokats kæmpesalær. Nu kan det måske nok trække lidt ekstra salær, når man skal være inde i den nationale jura, men her drejer det sig om hele 300% lagt oven i det salær, advokater tager generelt. Og det kan være et problem, når nogle f.eks. får bevilget fri proces mod staten. Så bliver det i mere end en forstand Davids kamp mod Goliat og en udfordring for retssikkerheden. Det kan afholde en del advokater fra at tage borgernes sager mod staten.

I politik ville man kalde det, der kan blive resultatet for politiker lede. Måske skulle vi opfinde et nyt ord her: Retslede. I hvert fald kan det let udvikle sig sådan, at der i nogle tilfælde ikke vil være tale om en helt fri proces. SF har nu krævet kontrol med Kammeradvokatens salærer.



Jorden gik igen ikke under

I går den 21. maj skulle Jorden ifølge en sektleder være

Gået under, men det viste sig igen, at det var salgsgimmick på linje med kirkens fortidige forudsigelser om samme. I Frankrig var der for flere hundrede år siden et eksempel på en lignende sag, hvor kirken havde forudsagt Jordens undergang (som i Lars von Triers film!). Folk strømmede til kirkerne for at betale bod til kirken. Der kom meget ind ved sådanne lejligheder, derfor var det fristende for kirken at varsle undergangen med jævne mellemrum. Præsten måtte ved næste gudstjeneste meddele, at ”desværre” var Jordens undergang udsat i nogen tid – og så kunne det igen skæppe i kirkebøsserne.

”Jorden går under lørdag kl. 18”, hævdede tv-prædikant Harold Camping hele den forløbne uge. Han blev dementeret i aften kl. 18 i New Zealand, som er det første land i verden, hvor klokken hver dag bliver 18 (og for den sags skyld også 19…). Der kom ingen tegn på Guds vrede, hvad der dog også ville være at skyde over målet med det horoskop, der var i går. Han har i hvert fald ikke skelet til astrologien i den anledning.

Prædikanten mente på forhånd, at der kl. 18 ville indtræffe et jordskælv over hele verden kl. 18 i lokaltider!!! Det er ikke så lidt af en omgang. Guds udvalgte ville så blive ført til himmels, men de onde skulle opleve et helvede helt frem til den 21. oktober. Camping forudså også i 1994 Jordens undergang. Ved alle sådanne forudsigelser før i tiden har vi i Astrologimagasinet forudsagt det modsatte – og fået ret. Derfor ulejligede vi os ikke til at tage det op denne gang, og vil her på denne plads én gang for alle forudsige, at der i det mindste i det næste årtusinde vil Jorden heller ikke gå under. Til gengæld vil noget andet gå under, nemlig den måde, vi lever vort liv på. Ændrer vi ikke generelt livsmønster og får mere respekt for naturen i almindelighed og Jordkloden i særdeleshed, så vil dele af Jorden gå under, fysisk set. Men ellers sker ”Der Untergang” mest på det indre plan – hvad der naturligvis vil få store følger for det ydre, fysiske plan.








UGEHOROSKOP uge 21 

af astrolog Lykke Larsen 
www.astroblog.dk 










Ingen kommentarer:

Send en kommentar