mandag den 30. maj 2011

Kommentarer og ugehoroskoper for alle tegn 22

Lige nu kan du få alle vore skriftlige horoskoper til halv pris:


Årshoroskoper, fødselshoroskoper, børnehoroskoper og parhoroskoper.

Se www.astrologihuset.dk og tryk på øverste banner

Vi har ca. 400 genstande: bøger, dvd, cd og astrologiske gaveartikler på udsalg. Bestil kataloget, eller se det meste på www.



Ugehoroskoperne kommer på bloggen mandag!


Denne gang får du tilsendt ugekommentarerne som sædvanligt, så du kan sammenligne de to måder at gøre det på. Hører gerne din mening.



Indhold:

1. Pluto I Stenbukken – overgang eller undergang?

2. Karmisk vits

3. Vestager som statsminister?

4. Flyulykken over Atlanterhavet snart opklaret – vi fik ret







Pluto i Stenbukken – undergang eller overgang?

Vi har i dette forum skrevet flere gange, at alt, som ikke foregår efter de kosmiske love, vil få trange tider, mens Pluto (konfrontation, turbulens) går gennem Stenbukken (ansvar, disciplin, krise) frem til 2023.

Herefter skal jeg nok love at undlade at skrive så lange indlæg om dette nok så væsentlige emne.



Alt det unyttige må væk

Diktatorer, terrorister, magtmennesker, og børsspekulanter. Ja – alle de af os, hvis erhverv og virke, der ikke er specifikt brug for i menneskehedens overlevelse på denne klode, som dog ikke i sin helhed er truet – heller ikke, selv om et kæmpelegeme skulle ramme Jorden som i Lars von Triers nye film, Melancholia. Der var også en tysk film, der hed Der Untergang, og der vil helt sikkert komme kataklystiske film (katastrofefilm) i stigende mængder i biograferne i de kommende år. Måske ikke så store mængder, at det vil true krimierne, men alligevel. Det er et tegn på, at det, vi ikke har decideret brug for, vil gå sin egen undergang i møde – som Pluto også symboliserer.

Det hele er et tegn på at det er en overgangsperiode, vi befinder os i. Den logiske konsekvens af dette må være, at der snart kommer en film med titlen Der Übergang – gerne med musik af gruppe The OverGang.


Ikke konstant krise, men alligevel

Plutos gang gennem krisetegnet betyder ikke, at der så vil være krise konstant. Det kan bølge frem og tilbage. Men vi bliver af universet sat til at være mere varsomme med vores adfærd, og er vi det, så vil problemerne ikke tårne sig op som de vil gøre, hvis vi gør som vi plejer. Den økono0miske tilstand er afgjort langt mere sårbar, end vi går rundt og regner med. Der skal nu om dage ikke meget til for at lave en stor effekt – igen er sårbarheden central, og det har at gøre med en overproduktion af både vare og mennesker. Vores økonomi har strukturelle fejl, derfor er den befængt med indbyggede kriser. Og det er vel at mærke af en kaliber, der kan få meget store konsekvenser. Hvis f.eks. den amerikanske økonomi bryder sammen, hvad der ikke er utænkeligt astrologisk set, så vil det naturligvis få konsekvenser for hele verden. Men vi gør klogt i at regne med, at det ud over de finansielle konsekvenser også kan få betydning for f.eks. det europæiske samarbejde.

Økonomiske eksperter vil råde til en politik, der ikke medførere mere vaklen i Euro-zonen, end der har været indtil nu, og som har givet store problemer i Irland og Sydeuropa. I bund og grund har disse landes krise udspring i, at investorer betragtede hele EU som én økonomi og glemte, at det ikke var det samme at investere i Grækenland og Irland som f.eks. i Tyskland.


Eksperten

I dagens udgave af Berlingske Tidende kan man læse, at den verdensberømte økonom, Paul Krugmann, ser fem dystre fælde, som politikerne er ved at falde i. Dette er naturligvis ganske sandsynligt, men det er et eksempel på kortsigtet tænkning. Han angiver f.eks. Europas spareiver som et økonomisk problem. Han vil gøre som Socialdemokraterne herhjemme og ikke gå sparevejen. Det vil som I England føre til en svag økonomi, og han mener at det er en advarsel til resten af Europa. Jeg vil - sammen med Pluto - kalde det uansvarlighed at blive ved med at prædike vækst, når alle ved, at den ikke er uendelig. Det er faktisk af samme årsag, at ingen – undtagen astrologerne – opdagede, at den store krise kom i 2008. Man kan kalde det blind vækst, fordi man TROR, eller skal man sige HÅBER, at væksten er uendeligt på det fysiske plan. Det vi kommer til at lære af Plutos bane gennem Stenbukken, er at det er den åndelige vækst, der er uendelig, og at det medfører kriser og blindgyder, hvis vi tror så meget på den fysiske verden. Faktisk er det også sjælen, der har en krop, og ikke kroppen, der har en sjæl. Og så er der endda mange "materialister", der ikke engang tror på sjælen! Det kan man da kalde undergang og dekadence. Det er DET, der må bukke under i fremtiden, når Pluto luger ud.

Samme Krugmann angiver også "for små vækstpakker" og stigende renter som en af farerne for politikerne. Jamen, der skriger jo til himlen. Der er ikke nogen form for højere tænkning i den slags, men det er naturligvis også meningen, set fra en eksperts synspunkt. Sådan ER tankegangen i bund og grund. Socialdemokraten Morten Bødskov kaldte det for nylig at skrue op for en anden hane, eller noget i den retning – og det vil øge den offentlige gæld mærkbart. Men det kaldes at investere i ungdommen og fremtiden. Det kan man bare ikke gøre ustraffet for lånte penge, det er helt andre fundamentale mekanismer, der er nødvendige for at få bugt med problemerne, som helt sikkert vil stige, jo mere vi fastholder ønsker om materiel vækst. Hverken rød eller blå blok vil tage fat på de reelle udfordringer, for det er der ikke stemmer i, og så kommer de til at mangler krydser på stemmesedlerne - vi kunne kalde den slags for krydstænkning, og det kan forstås på flere måder. Der tænkes valgstrategisk og fragmentarisk, og det medfører "en tænkning på kryds og tværs uden reelt indhold i forhold til universets love". Dem er vi godt i gang med at nedbryde, men det er heldigvis så stærke love, at de ikke KAN nedbrydes, uanset hvor meget vi anstrenger os - men det skal ikke forhindre os i at forsøge, så vi kan fastholde vores vanetænkning – og sådant er jo netop til for at fastholdes. Så forstår man pludselig igen, hvad en naturlov er for noget!

Vi vil også komme til at opleve, at det "tryghedsforlig", der lige er indgået, vil falde sammen efterhånden, fordi grundlaget vil smuldre. Det endelige forlig blev indgået fredag eftermiddag, hvor Per Ørum Jørgensen var blevet skiftet ud med Pia Christmas-Møller. Og i fredags vrimlede det med spændinger. Vil vil se, at priserne vil stige på vore basale varer, såsom fødevarer, vand, el og varme – endda i chokerende grad.


Nye måder

Vi må altså finde helt nye måder at agere på, hvis vi vil vore luksusproblemer til livs. Og da de gamle partier ikke vil kunne råbes op, så må vi som ansvarlige borgere finde andre at stemme på. Selv vil jeg enten være sofavælger, som jeg på grund af jobbet har været en del gang i de senere år, eller også vil jeg sætte et stort kryds hen over hele stemmesedlen og så skrive Visionspartiet på – vel vidende, at det er en ugyldig stemme, for de stiller nemlig slet ikke op, i hvert fald så vidt vides lige nu. Men det er meget bedre end at stemme på nogen, der ikke tager tilværelsens mening med i deres partiprogram. En af virkningerne heraf er, at den ikke-fysiske dimension helt kommer til at mangle i uddannelsessystemet. Og så er det logisk, at der vil være konstante mega-problemer her. Det vil have en enorm effekt, hvis vi som vælgere ændrer adfærd og stemmer "autonomt".

De fleste politikere vil løfte øjenbrynene her og hævde, at sådanne ting skal politikere slet ikke blande sig i. Magen til sludder han man da aldrig hørt. De skal naturligvis ikke blande sig i den enkeltes overbevisning, men de bruger det som skalkeskjul for helt at undlade at lade os andre tage stilling til livets store spørgsmål – skolen tager sig slet ikke af sådanne ting - og så SKAL de jo få problemer, det er forudbestemt fra højeste sted. I realiteten er dette endda også selvvalgte problemer, selv om de involverede måske ikke er klar over dette. Og uvidenhed er en af de ting, Pluto vil vide at bekæmpe. Så Pluto har travlt, her er politikernes udfordringer det rene vand ved siden af. Men der er blot den forskel, at Pluto er klar over, at den er en del af de universelle love. Det giver ultimativ indflydelse – især på forhold, der ikke er som de skal være. På den måde vil livet blive meget mere enkelt og indholdsrigt, og ikke som nu fyldt med – ja, fyld. Vi må se at komme på afvænning.

Faktisk er økonomisk vækst en smart måde at flytte vores opmærksomhed væk fra det, som livet virkelig handler om! Men politikerne slippe selvfølgelig nemt om ved det, når så mange af os er villige redskaber, når bare det gælder materiel vækst.

Men bare rolig, Pluto er på vej for at redde os.



Fælles karma

Faktisk er det hele et udslag af vores fælles karma og dharma. Vi er nødt til at gå så gruelig meget igennem – men alt er i sidste ende selvvalgt - for at få den nødvendige erfaring. Der kan sagtens komme en del abstinenser i den forbindelse, for nu HAVDE vi jo lige vænnet os til at gøre, som det passer os – også selv om det skader den klode, vi selv bebor. Vi kan roligt kalde os selv for (selv)destruktive vanedyr. Men det er nu engang vores natur, indtil andet kommer ind i billedet. Og så er det tegn på Plutos transformerende indflydelse.

Politik med ånd efterlyses. Nu er der snart grundlovsdag, og så kan det jo være værd at tænke over, om loven blot er saling bestemmelsen, eller om den gamle lov også indeholder ånd.

Det var bare det, jeg ville sige – hej!"



Karma-vits – pas på med kosmetiske operationer – det giver kosmisk kaos

Nu vi taler om karma, så jeg denne vittighed på nettet:

En 53-årig kvinde fik et hjerteanfald og blev kørt på hospitalet. Under operationen fik hun en nærdødsoplevelse. Hun så Gud og spurgte, om hendes tid var udløbet. Gud svarede, at hun endnu havde 43 år, 2 måneder og 6 dage tilbage at leve i. Da hun var kommet sig over operationen, besluttede kvinde at blive på hospitalet for at gennemgå en ansigtsløftning, fedtsugning og få sig nogle brystimplantater.

Hun fik endda tilkaldt en kosmetolog, der gav hende ny hårfarve, renere hud og hvidere tænder. Hun ville have noget ud af det, når hun skulle leve så længe endnu.

Efter den sidste behandling forlod hun hospitalet. Hun krydsede gaden og blev påkørt af en ambulance. Hendes liv stod ikke til at redde. Da hun atter stod foran Gud, sagde hun indigneret: "Jeg synes, du sagde, at jeg ville leve i 43 år mere - og nu sker dette!"

Gud svarede: "Jo, men jeg kunne ikke genkende dig".


Eksempel på Plutos virkning


Fodboldspilleren Lars Elstrup er kommet op til overfladen igen efter en særdeles langstrakt, turbulent tilværelse med depressioner mv. Han spillede 34 landskampe og scorede 13 mål, herunder nogle, da vi vandt EM i 1992. Efter dette EM røg han ned i et sort hul i flere omgange. Først lavede han almindelig ballade i form af gadeuorden og kom på den måde i nærkontakt med politiet, derefter gik han ind i forskellige religiøse bevægelser.

I dag udtaler Lars Elstrup til BT, at hvis nogen havde spurgt ha den 29. januar i år om de skulle skubbe ham ud foran toget, så havde han sagt ja. Men den dag blev han opsagt i sit værelse i Holte, fordi den gamle dame, han boede hos, døde. Da han afleverede nøgle, følte han, at noget var sket. Han havde haft en mange måneder lang depression lige op til dette tidspunkt og havde faktisk isoleret sig i sit værelse. Astrologisk set lige efter boget, for i 2009-10 havde han Pluto i spænding til sin Sol, som alle, der er født den 24. marts, har haft i den periode. Han er født i 1963 i Råby ved Randers. Her i begyndelsen af 2011 er der helt andre boller på suppen i horoskopet. Planeten for nytænkning og pludselige hændelse, Uranus, står oven på hans Sol i Vædderen, og så skal der ske noget, gerne i en vis fart. Han er nu parat til at gå ind i nye sammenhænge, blot de er meningsfulde. Han har også mange planeter i Fiskene, som Pluto udløste mange år tidligere. Når den planet er aktiv, kan man ikke altid styre sit eget liv, men der vil altid komme en tuid, hvor Pluto holde op og afløses af nye planetkonstellationer i horoskop. Og det kan være en meget stor fordel at vide, hvornår det er lys i tunnelen. For Lars Elstrups vedkommende er det nu.

Da Lars Elstrup i 1993 isolerede sig i den første religiøse bevægelse i 3 år, var Pluto i spænding til Venus, der står for værdier. Man kan vist godt sige, at det var starten til et helt nyt værdisæt i hans liv, for nu lever han i to papkasser, som han udtrykker det i BT, selv om han har fire millioner i banken fra de glade fodbolddage. Han lever netop det enkle liv, som Pluto er så varm en fortaler for. Alt er lige efter bogen for den følsomme fyr med de mange planeret i Fiskene.


Vestager som statsminister?

Vi har skrevet det før: Margrethe Vestager harm kurs med magtens centrum og skal nok nå det på den ene eller den anden måde. Også selv om hun ikke bliver statsminister, hvad hun i øvrigt er lige glad med, bare der bliver ført radikal politik. Faktisk kan det blive sådan, hvis Løkke taber til rød blok, for så vil det være genialt at pege på Vestager, som han så får vristet væk fra rød blok. Og på en måde har Vestager horoskopet til det i år, i hvert fald delvis. Uranus (overraskelser) står på hendes Venus (AC-hersker) i Vædderen, så der er lagt op til noget overraskende i år. Men både Saturn og Pluto laver kraftige spændinger i Vestagers horoskop, så hvis det skulle gå sådan, så vil det blive meget svært for hende at manøvre i et mudret folketing. Hun vil i hvert fald få kvalificeret modstand fra den blok, hun i så fald har forladt. Men det vil til gengæld passe med horoskopet som fod i hose.


Flykatastrofen i Atlanterhavet – vi fik ret

Hvad angår Air France-katastrofen den 31. maj 2009 har vi ramt årsagen til ulykken ret tæt, hvis man skal tro de foreløbige oplysninger, der er kommet frem efter fundet af den sorte boks. Vi har tidligere været inde på piloteres træthed, og vi kommer det igen, der researches konstant. Nu har man fundet vraget og den sorte boks, tilhørende Airbus 330-flyet fra Air France, der styrtede i havet for et par år siden, og hvor alle 228 passager omkom, herunder en dansk alternativ behandler, Christiane Zeuthen fra Sønderjylland.

I dette tilfælde skete der på en måde det modsatte af, hvad der er tilfælde med trætte piloter. Her skete der nemlig det – fuldt efter reglementet – at chefpiloten forlod cockpittet for at hvile, da flyet var godt i luften. I stedet skete det så det, at den yngste pilot skulle styre flyet, og det kan også have været en del af problemet. Men mener nemlig at der gik lidt panik i ham, da han opdagede at fartmåleren viste forkert og flyet tabte højde for til slut at begynde at stalle, så det til slut styrtede mod vandet i næsten lodret position. Det kunne dog se ud, som om kaptajnen også har været ved roret, da det begyndte at gå helt galt. Måske har der været tre piloter i alt i cockpittet, der er endnu lidt uklart ifølge oplysningerne i pressen.

Flyet skulle være startet kl. 19.00 lokal tid fra Rio de Janeiro, men kom først af sted kl. 19.30, kan vi se i et tidligere nummer af Astrologimagasinet HOROSKOPET. I samme nummer skriver vi, at en teknisk fejl er meget sandsynlig årsag til styrtet, måske i forbindelse med både vejret og en menneskelig fejl. Nu ved vi, at der også var lidt panik i cockpittet, da piloten pludselig kunne konstatere, at der var noget galt med fartmåleren, hvor iskrystaller sandsynligvis har været involveret og obstrueret målingen. Disse har på en måde med vejret at gøre, hvad vi også nævnte dengang. Flyet fløj ind i et tordenvejr, som dog kun yderst sjældent i sig selv er ene-årsag til flystyrt.

Artiklen skutter således: ”Jeg vil æde min gamle hat på, at hvis en af flyvelederne i Brasilien havde været astrolog, ville han have gjort alt for at finde på noget, der kunne forsinke flyet yderligere – så ville der måske have været mulighed for at tjekke det tekniske en ekstra gang eller få bagagen gennemgået en ekstra gang for terrorbomber…”.

Ja, en yderligere forsinkelse havde været godt her med det problematiske horoskop kombineret med mulige tekniske fejl og det dårlige vejr. Det er altid let at være bagklog, men når vi ved, at stort set alle ulykker følges af problematiske horoskoper, skulle man måske køre et forsøg med at tage den astrologiske faktor med ind i sikkerhedsprocedurerne. MC var i spænding til Pluto i 12. hus (vand), da flyet lettede.

Ud over dette kan vi citere følgende fra artiklen i HOROSKOPET dengang:

”…og sådanne afgangstider burde forbydes. I horoskopet er der en spænding mellem Uranus (teknik) og Pluto (død), hvad der dog ikke er noget særligt i sig selv i denne forbindelse. Problemet ligger i, at den ene planet (Uranus, der står for teknik) står i spænding til MC for det estimerede starttidspunkt. Og MC står i spænding til Pluto (død) i horoskopet for det aktuelle afgangstidspunkt. Da Pluto står i 12. hus (mangel på kontrol, vand) er minutterne omkring kl. 9.30 generelt nogle af de værste i hele døgnet – vel at mærke regnet i brasiliansk tid. Døgnets allerværste tidsrum er kl. 22.20-22.50, hvor både MC og AC udløser horoskopets stærkeste spænding. Den går hen over Neptun (vand), Jupiter (ild, torden – Jupiter hedder torden i den nordiske mytologi) og samtidig udløser MC samme spænding!...Ifølge horoskopet kan der være tale om både en menneskelig og en teknisk fejl – eller en kombination af begge. For det første kan en fejl i maskinens tekniske system (Uranus) have medført, at flyet var ekstra påvirkeligt overfor uvejr – eller i det hele taget. Noget kan have været kortsluttet eller ustabil i drift. Piloten kan have foretaget en fejlmanøvre for at rettet op på det det tekniske problem og/eller uvejret. Der har hovedsagelig været to teorier fremme om årsagen til ulykken, nemlig fejl i fartmåleren eller terror. Med Plutos placering i horoskopet er begge dele mulige, men den tekniske fejl er den mest sandsynlige”.







1. Indsamling til Astrologisk Museum

2. Ugehoroskoper for alle tegn






Indsamling til museet



Dette er et forsøg, et specielt et af slagsen.


Som du måske ved, har Astrologisk Museum været lagt i mølpose i den tid, vi har haft til huse på Østerbro. Det er et af verdens mindste museer med kun få medlemmer. Derfor har det hele tiden kørt på pumperne økonomisk, og jeg har personligt sponsoreret huslejen langt hen ad vejen.


Som gammel frimærkesamler kom jeg forleden på den tanke, at jeg vil samle frimærker (brugte som nye) sammen til støtte for museet, og jeg giver gerne min egen samling til samme ædle formål. Det er ganske vist ret umuligt på nogen måde at spinde guld på frimærker, men mange bække små gør en stor å. Og hvis rigtig mange deltager, så kan det skæppe i kassen. Der er mig bekendt mange, der sender frimærker til velgørende organisationer og på den måde bidrager til de pågældende organisation med en skærv, så måske kan vi også blive blandt de heldige.


Så kan vi få samlet ind til at få mere plads til museet. Vi har lige sat aflåste skabe op til museets omfattende bogsamling, der har været pakket med i et lagerrum i AstrologiHusets lagerrum. Men du er der lys i sigte, og det er startet med, at jeg har doneret aflåselige skabe, som kan indeholde en ret stor del af bogsamlingen. Claus Houlberg, Søren Konrad har sat reolerne op, og Mikael Mårtensson har fået de fleste af bøgerne på plads allerede. Dette er også en flot donation, tak for den. Efterhånden håber vi, at der kan blive plads til hele museets samling i et rum i AstrologiHuset. Når vi kæmper og fokuserer vores energi, MÅ det lykkes på et tidspunkt. Det tror jeg helt sikkert.


Denne ene reolvæg har faktisk skabt begejstring allerede. Sikkert fordi rummet nu stort set har det gyldne snit. Det giver en endnu bedre atmosfære i hele huset, selv om det ”kun” er en væg i det ene rum – men det er ganske vist et pænt stort rum, der ligger i forbindelse med køkken og altan. Dette giver derfor mulighed for at lave en astro-cafe i huset. Jo, der er visioner og ideer nok, og nu satser vi på at få det hele op at stå til glæde for det astrologiske miljø i Danmark.


Hvis du er en af dem, der ikke smider dine kuverter ud eller gemmer de afrevne mærker, så er museet interesseret i at modtage dem, og jeg sender gerne en frankeret svarkuvert til dig, så du har mindst muligt besvær med at sende dem. Skulle du ligge inde med ældre, ubrugte frimærker eller julemærker, er de sandsynligvis mere værd end de poststemplede, og dem er vi også interesseret i.


Mail i så fald din postadresse eller send mærkerne til Astrologihuset, Teglværksgade 37.4.th, 2100 Ø. Det vil vi være meget taknemmelige for. Så vil jeg samle mærkerne sammen og sælge dem for højeste bud.


Mange hilsner

Karl Aage Jensen

Formand Astrologisk Museum









UGEHOROSKOP uge 22
af astrolog Lykke Larsen
www.kvindetid.dk




.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar