mandag den 9. maj 2011

Kommentarer og ugehoroskoper for alle tegn 19A

1. Endnu en bank i krise – hvad med DIN bank?


2. Slutstillingen i Superligaen

3. Sejr for ytringsfriheden i USA (indlæg fra abonnent)

4. Ugehoroskoper for alle tegn

5. CD-udsalg i Astrologisk Boghandel, se mail fra i går



Faaborg Sparekasse i krise – skriv til os om din egen bank

Vi skrev sidste år, at der ville være endnu flere banker, der ville komme i krise efter Amagerbankens kollaps. Sidste var kom Eik Bank i problemer og er nu opløst i Danmark og eksisterer kun i hjemlandet Færøerne, og der var så vidt erindres en mere næsten samtidig. Men lige nu er det Faaborg Sparekasse med sine 20 filialer, der er i alvorlige vanskeligheder. Fonden bage sparekassen her ikke en krone i kassen. Dels mangler der således penge til fondens ejendomme, og dels er der giver nye kautioner og garantier for mere end 700 mill. kr. Dette kan føre til brandudsalg af aktier, og det må det astrologisk set nødvendigvis gøre, idet banken er stiftet den 8. oktober 1846, måske kl. 21.00. Den er altså stiftet samme år, som Neptun blev opdaget, og krisen slår igennem samme år, som Neptun skifter tegn til Fiskene – eget tegn. Det skete den 4. april 2011, men den går dog lige tilbage til Vandbæreren igen, så der går nogle måneder, før den er endegyldigt ind i Fiskenes tegn. For 2-4 år siden havde Neptun kørt en hel runde i sparekassens horoskop. Omløbstiden er GENNEMSNITLIGT ca. 165 år, og her gik den altså hen over sparekassens Saturn/Neptun-konjunktion. Og om et par år går den i spænding til Månen, så perioden 2006-2014 vil blive de syv-otte magre år. Da Neptun står for fiflerier og kamæleonagtig opførsel, så kan man regne med, at der vil vælte en del skeletter ud af skabene i den kommende tid. Ikke mindst, fordi Pluto (konkurs) står i spænding til Mars i perioden 2010-2012. Den har i øvrigt stået i spænding til Venus (penge) i 2006-07, og det er her, vi skal finde den egentlig årsag til den senere krise. Man har sandsynligvis troet, at man kunne gå på vandet, men det kan man bare ikke, når Pluto er inde i billedet. Kriseplaneten Saturn er også aktiveret på den hårde måde, da den lige nu står på Uranus og i opposition til Solen og Merkur. I november står den oven på Pluto, og her vil der være overblik over problemerne, og der skal tages konsekvenser. Hvis det viser sig, at kl. 21.00 er det korrekte tidspunkt for vedtagelse/stiftelse/beslutning, så er både Neptun og Pluto i spænding til hovedakserne også – som om det ikke var slemt nok i forvejen.

Nå, men nu kom der altså en bank mere i fedtefadet, og det er desværre ikke den sidste i rækken. Hvis du vil have, at vi skal se på netop din bank, så send stiftelsesdagen på banken, gerne med et omtrentligt tidspunkt. Det kan også være den dag, banken åbnede. Her kendes ofte det nøjagtige tidspunkt.



Slutstillingen i Superligaen

Nu er vi nået så langt, at der med meget stor sandsynlighed ikke sker flere trænerfyringer i Superligaen. Derfor kan vi nu revidere forslaget til slutstilling, vi lagde på bloggen kort inde i efterårssæsonen. Jeg mener det er mindst halvdelen af klubberne, der har skiftet træner – især, når vi regner de bebudede ændringer med: FCK og FCN, hvor Morten Wieghorst har fået nyt job og skal afløses efter forårssæsonen. Sådan noget giver altid noget turbulens, enkelte gange lige så meget som ved en fyring. Derfor skal FCN rykkes lidt ned ift. det tidligere forslag, hvor de stod som nr. 6 – altså i midterste tredjedel af divisionen. Det var den måde det blev sat op på i efteråret. Nu risikerer de i stedet at ende i den sidste tredjedel. Wieghorst har ellers et fint horoskop, som også har givet ham det nye job som assisterende træner på ungdomslandsholdet. Og så har de lige spillet sig i pokalfinalen, som de vandt sidste år. Et rigtigt pokalhold, som dog skal passe på ikke at satse FOR meget på pokalturneringen, det kan vise sig at være en leg med ilden ift. nedrykningsspøgelset. I parentes bemærket var der stor overvægt af Fisk blandt trænere i Superligaen, og nu kom der minsandten en mere med, nemlig Jess Thorup i Esbjerg. Nu er der 5 stk. i alt - næsten halvdelen!

Som jeg tidligere har skrevet skal man for at være sikker i sin sag have både klubbens, trænerens og alle på holdets horoskoper. Dette føre dog alt for vidt og kan give et fuldtidsjob, så vi har nøjedes med trænernes horoskoper.



Tager dem i den rækkefølge, de stod i forslaget fra efteråret:



1. FCK: Her går Ståle Solbakken af som træner (siden 2006), og det var også min anbefaling, da han nu har meget stærke spændinger i sit horoskop. Han vil derfor ikke få større succes som i FCK på det norske landshold, som han skal træne efter sommerferien - og ville ikke have fået FCK med i Champions League næste gang, hvis han var fortsat. Mange spillere vil i øvrigt væk fra FCK om en måned, f.eks. mister de alle de vigtigste forsvarsstøtter med undtagelse af Zanka, og det er ikke godt. Nu afløses han af svenskeren Roland Nilsson, sandsynligvis fra 1. juli – hvis denne altså kan løses fra sin nuværende kontrakt, men det tror jeg vil lykkes. Nilsson har et fint horoskop og er den rette til at afløse Solbakken, selv om Solbakkens succes bliver meget svær at eftergøre.

2. FCM: De skiftede Fisken Allan Kuhn ud, fordi de havde overset, at hans spidskompetence ikke lå i at skulle skifte spillestil, som klubben åbenbart havde planlagt – måske endda uden at fortælle den nye træner om det. Kuhn er nu assisterende træner for den nye Randers-træner, Peter Elstrup. Kuhn havde et rimeligt horoskop, men blev alligevel fyret, af ovennævnte årsag. Ganske vist havde/har han et par Saturn-spændinger, som kan gøre at man bliver ofret til fordel for en anden - og det SKAL jo altid gå ud over Fiskene. Nu er det Tyren Glenn Riddersholm, der sidder på posten, og han har også et ganske rimeligt horoskop, så jeg sætter dem en enkelt plads tilbage til nummer 3.

3. OB: Klubben fyrede Lars Olsen sidste år, og han er blevet afløst af Uffe Pedersen, som har et fint horoskop OB må blive mindst nr. 3, selv om den nye træner mangler elitetræner-erfaring.

4. Brøndby: De lider stadig under uroen i klubben og er noget ustabile. Dog er en del af uroen manet i jorden med ansættelsen af en ny leder, nemlig den gamle Brøndby-stamspiller Ole Bjur, som har et meget stort Brøndby-hjerte. De ender nok på 3.-pladsen. De skiftede i midten af sidste år træner Kent Nielsen ud med Henrik Jensen, som ikke har noget slemt horoskop.

5. Esbjerg: Horsens og Esbjerg er de to klubber, der har overrasket mig ud fra trænernes horoskoper. Ove Pedersen (den tidligere Esbjerg-træner) må have haft en ydre planet i spænding til en hovedakse, hvad vi dog ikke kan vide, når vi ikke har hans fødselstid. Men det vil jeg faktisk æde min gamle hat på, at han har. Men nu ligger de altså på sidstepladsen og ser ud til at blive i bunden, selv om afløseren Jess Thorup har et udmærket horoskop. Han har bare ikke kunnet nå at rette skuden op, så nu ligner det grangiveligt en nedrykning, især hvis du kommer i finalen i Landspokalturneringen.

6. FCN: Som tidligere skrevet kan det bringe uro i en klub, når træneren meddeler, at han forlader klubben. Dette er sket i FCN, og det har bestemt ikke hjulpet i den rigtige retning, at de har solgt Fetai til Lyngby. Så på trods af Wieghorsts udmærkede horoskop, må vi nok droppe dem nogle pladser til 9. eller 10. pladsen. Nu har de nået finalen i LP-turneringen, og det kan tage noget af forventningspresset væk fra dem. Men de lever livet farligt i bunden, og de skal virkelig passé på ikke at brænde al fokus af på LP-turneringen, men den skade er måske allerede sket. FCN er et typisk pokalhold.

7. Lyngby: Niels Frederiksen har et udmærket horoskop, men er ikke fri af nedrykning endnu. Det ER heller ikke nemt at være oprykker, så de skal nok også lige droppes en plads eller to.

8. SønderjyskE: Michael Hemmingsens tropper har skuffet i de senere kampe, og de er meget tæt på at rykke ud, efter at AaB er begyndt at sejre igen og er kommet over stregen. Men nedrykningen ligger nok mest til Randers og Esbjerg nu, selv om de begge har skiftet trænere. SønderjyskE klarer i så fald frisag med nød og næppe.

9. Silkeborg: De har klaret sig bedre end forventet. Måske fordi de har en gammel rotte - Troels Bech - som træner. Han har nogle knaster i sit horoskop nu, men det har ikke gået synderligt ud over hans hold, tværtimod. Han vil dog få det svært i de sidste kampe, men burde ikke rykke ned.

10. Randers: Som tidligere nævnt havde Ove Christensen, som nu er fyret, en noget katastrofalt horoskop, og jeg ved ikke, hvorfor jeg ikke har sat holdet på en nedrykningsplads, men lige over. Måske var det intuitivt, og de KAN sagtens nå at redde sig endnu, selv om det ikke ser helt godt ud endnu. Men med Christensen ved roret var de ret sikkert røget ud. Nu kan vi håbe, de redder sig, selv om den nye træner ikke har superligaerfaring. Heldigvis er hans horoskop meget fint i år. Vi har fået anførerens horoskop. Det er Søren Pedersen, som er gammel Randers-dreng fra Vorup og en af klubbens faste støtter. Han kæmper bravt, og det kan være med til at redde points her til slut. Han har dog Saturn i spænding, hvilket siger – da klubben også har det – at der skal erfaring, ansvar, disciplin og tålmodighed til. Tiden er ikke til fiks fodbold. Det er hårdt arbejde, og kun på den måde kan man sikre sig. Hvis man skulle have haft større mulighed for at redde sig, skulle den forrige træner have været fyret tidligere, hvilket lå i det, vi skrev i efteråret. Vi sendte Søren og hans tropper en spand lys i går, og det hjalp. De holdt sig til rådet om at spille deres eget spil og ikke lade sig stresse. Saturn er jo tålmodighed og disciplin, og det flaskede sig fint. De skal bare gøre det på samme måde i de resterende kampe. Dog må de gerne score målene LIDT tidligere end i sidste minut af den ordinære spilletid, som det skete i går, for så bliver det lidt nervepirrende at være fan. Sker dette, vil jeg alligevel sætte dem til en plads som nr. 10 og så håbe det bedste – og blive ved med at sende lys.

11. AaB: De fyrede tidligere deres svenske træner på grund af manglende resultater. Nu har de ansat Kent Nielsen, som har besøg af Pluto som alle, der er født den 28. december. Den er dog lige præcis væk fra det eksakte aspekt i denne tid, hvor klubben er begyndt at vinde igen. De skal nok redde sig nu.

12. Horsens: Som sagt har de overrasket positivt, men jeg tror ikke, der er ret mange point at hente for dem i de resterende kampe. Så de vil ende længere nede i tabellen end der, hvor de befinder sig lige nu. Men nedrykning ser ud til at kunne undgås. De har hentet en del points gennem 0-0 kampe.



Her er den nye prognose:



1. FCK

2. OB

3. Brøndby

4. FCM

5. AaB

6. Silkeborg

7. Lyngby

8. Horsens

9. Esbjerg

10. Randers

11. FCN

12. Sønderjyske



Allan Kuhn på uriaspost i FCM

Her har vi en træner, der har været en udfordring, når hans holds placering i Superligaen skulle vurderes. Det er noget, vi i fremtiden skal være opmærksom på i denne sammenhæng. Nemlig, at en fuld turnering strækker sig over to sæsoner, og at det bliver til mange måneder, ca. trekvart år. Derfor vil det være nødvendigt at vurdere begge sæsoner hver for sig, og her var efterårssæsonen ikke så spændingsfyldt som forårssæsonen, hvor det også har vist sig, at FCM har været ret svingende. Derfor blev Kuhn fyret. Han fik både besøg af kriseplaneten Saturn og opløsnings- og kaosplaneten Neptun her i 2011. Astrologisk set er det ikke så underligt, at forårssæsonen har været blandet. Sådan er det med de to planeter, og nu skal vi have set på, hvad trænerskiftet betyder for klubben. Afløseren hedder Glen Riddersholm, som hidtil har været hjælpetræner. Fiskene er stadig vældig overrepræsenteret som trænere i Superligaen, også selv om Kuhn nu er hjælpetræner i Randers. Esbjerg skiftede træner for nylig, og det blev fisken Jess Thorup, der tog over for at se, om klubben kan komme over den forkætrede nedrykningsstreg, og det har allerede hjulpet. Den nye træner har et udmærket horoskop, uden at det er prangende.

Humlen i FCM var, at Kuhn var på en uriaspost, idet han skulle stå for et skift i spillestil, som han ikke er gearet til, og så SKAL det faktisk gå galt, selv om han have udmærkede aspekter ved overtagelse af trænerjobbet.

Læs mere oppe under de enkelte hold.



Fra vores abonnent Morten Krabbe har vi modtaget dette indlæg, som hænger sammen med tidligere indlæg her i ugekommentarerne om samme emne. I USA´s horoskop er der alvorlige spændinger i denne tid, det har vi skrevet en del om. Og her kan man så se, at spændinger kan bruges til noget godt.

Kæmpe sejr for ytringsfriheden i USA


Den amerikanske Lægemiddelstyrelse og Fødevarestyrelse ”FDA” har lidt et svidende nederlag i en retssag i Washington DC, hvor deres tyranniske censur af seriøse sundhedsanprisninger er fundet forfatningsstridig.


I begyndelsen var ordet

”First Amendment to the United States Constitution” omtaler ytringsfriheden som helt grundlæggende for nationen, og er da også grundlaget for ethvert civiliseret retssamfund i dag.

Uden ytringsfrihed - ingen frihed.



Imidlertid har der i mange landes embedsværk indsneget sig en tendens til at fremme egne politiske mål ved at intimidere og overadministrere frem for at underadministrere.



Dette er velkendt i EU's enorme embedsværk, hvor ingen sag er for lille til at styre fra Bruxelles. Og her i Danmark kender vi det som embedsværkets tendens til at administrere kosttilskudsreglerne langt mere restriktivt, end det nogen sinde har været tænkt eller udtalt i EU’s kosttilskudsdirektiv, selv om dette er langt mere restriktivt end det tilsvarende i USA.



I andre EU-lande som Holland og England administreres de samme EU-regler langt mere i tråd med befolkningens tarv, end det er tilfældet her i Landet.



I USA fik borgerrettighedsgruppen ”Citizens for Health” (svarer til MayDay her i Danmark) i 1996 gennemført, at et kosttilskud kun kan forbydes, hvis det er skadeligt.

Her i Danmark bliver det forbudt, hvis det er gavnligt!



Retssag mod FDA

Den amerikanske Lægemiddel- og Fødevarestyrelse Food and Drug Administration (FDA) har i mange år været grundigt infiltreret af den farmaceutiske industri med mange inhabilitetssager til følge, og FDA har en lang tradition for at bekæmpe kosttilskud med alle til rådighed stående midler. Da de efter 1996 blev hindret i at forbyde kosttilskud, så har de i tiltagende grad spændt ben for enhver sundhedsmæssig anprisning af såvel kost som kosttilskud. På et tidspunkt forbød FDA nogle anprisninger af vitamin-E og –C og påstod, at vitaminerne E og C ikke havde nogen nævneværdig forebyggende rolle for kræftlidelser.



Det blev dråben, der fik bægeret til at flyde over for ”Alliance for Natural Health” (ANH), og organisationen anlagde ovennævnte sag mod FDA i ”District Court for District of Columbia”, som forleden afsagde dom i sagen.



Domstolen fastslog, at FDA’s censur af dokumenterede anprisninger er i strid med den amerikanske forfatnings allerførste ord om ytringsfrihed. Domstolen tillod endda eksplicit følgende anprisninger, som dog ikke var om kosttilskud, men vitaminer: "C-vitamin kan reducere risikoen for mavekræft" og "E-vitamin kan reducere risikoen for blærekræft."



Danmark

I en fjern fremtid må vi håbe, at danske politikere bliver vækket af befolkningen, som undrer sig over, at der er sundhedsfremmende information, den ikke må få, selv om den ønsker det.



En dag vil befolkningen gøre politikerne opmærksom på, at dette er i strid med den europæiske menneskerettighedskonventions art.10, hvori man ikke må forholde borgere information, som de selv måtte ønske at modtage.



Dette betyder, at myndighederne er på tynd is, når de forbyder internetsider at indeholde dokumenteret produktinformation om kost eller kosttilskud. Borgeren udfører dog en selvstændig, aktiv handling, når han eller hun taster sig ind på en hjemmeside og selv søger information. Men den må han ikke få. Det er ikke godt for ham at se, hvordan han kan forbedre sin sundhed.

Det må slå en med undren, hvem der dog kan have interesse i at forholde befolkningen disse informationer.



Et råb om frihed

Tillad os her på Danmarks frihedsdag at fremsætte nedenstående fromme ønske til fremme af sundhedstilstanden i et frit Danmark:



Vitalrådet mener, at befolkningen skal have fri adgang til information om kosttilskud og fri adgang til at købe sikre kosttilskud. Det er den bedste garanti for, at der ikke sker ulykker, og for at forbrugeren får det bedst mulige produkt til netop sit behov.

Dette indebærer, at:



1. Forbrugeren skal have fri adgang til information.

Vitalrådet mener, at misinformation skal straffes.

I dag straffer man information. Ikke en gang apoteker og læger må informeres om foreliggende videnskabelig dokumentation vedrørende kosttilskud.

Dette bør ændres, så forbrugeren kan få fri adgang til korrekt information.



2. Forbrugeren skal have fri adgang til kosttilskud.

Vitalrådet mener ikke, at det er i befolkningens interesse at få beskåret sin adgang til at købe de kosttilskud, den måtte ønske, når disse i øvrigt er sikre at indtage.



Vitalrådet skal derfor opfordre til, at man ikke fra myndighedsside administrativt hindrer befolkningen adgang til kosttilskud, hvis sikkerhed ikke kan betvivles.



Se i øvrigt:

http://www.anh-usa.org/free-speech-...



Yderligere oplysninger:

Speciallæge Niels Hertz

Speciallæge Claus Hancke

Vitalrådet - www.vitalraadet.dk

Lyngby Hovedgade 37

Ingen kommentarer:

Send en kommentar