torsdag den 13. juni 2013


Doping og kickstart

I dag kan man læse en kronik af Jan Sonnergaard om forræderi i dansk politik. Den bringes i anledning af, at Sonnergaard skal holde tale på Politikens scene i Allinge på Bornholm i anledning af det årlige, politiske sommershow. Overskriften lyder: En slags undskyldning til Dansk Folkeparti. Men det er ikke alene DF, Sonnergaard anklager for forræderi, det er alle partier, der har haft magt her til lands. Det vil sige alle, undtagen Enhedslisten og Liberal Alliance. Og så DF, men de har jo haft afgørende indflydelse på landets politik gennem VKO-blokken. Sonnergaard indleder med, at han på et tidspunkt modtog en stævning fra Byretten for at have kaldt Pia Kjærsgaard og Mogens Camre for landsforræddere.

Jeg skal ikke komme nærmere ind på dette forræderi, men blot konstatere, at det er en lillebitte flig af sandheden. Det, der burde interessere, er det bedrag, politikere begår overfor befolkningen, som på flere punkter velvilligt lader sig bedrage. Det er naturligvis også derfor, politikerne fortsat kan lykkes med bedraget. Og så det vigtigste: Der er stemmer at hente her.

O.k., jeg må medgive, at regeringen har indtil videre stået fast på en urokkelig kurs i ”krisehåndteringen” (sat i gåseøjne, da vi ikke er ude i nogen reel krise, selv om alle ivrigt fastholder det). Men nu rasler to S-koryfæer (Nyrup og Lykketoft) med sablen, og det skal nok give pote, så vi får den kickstart, som mange ønsker for at fastholde en generelt alt for høj levefod til skade for klodens ve og vel, og dermed i sidste ende vores eget ve og vel. Vi skal bare lige lidt tættere på valget, så man kan høste nogle stemmer. Var der nogen – mon nogen tænker ”stemmekvæg” her?  Men klodens og vores langsigtede ve og vel bekymrer kun et fåtal sig om, vi kræver ve og vel her og nu. Dette viser med al ønskelig tydelighed, at vi er på vej i den helt forkerte retning, og at alt er grundlagt på selvbedrag, når vi tror på, at vi kan give velstanden (for velfærd er det under ingen omstændigheder) en omgang doping – en kickstart, der skal sætte gang i hjulene igen. En kickstart kan fuldgyldigt sammenlignes med doping, for det er en stimulerende indsprøjtning af kapital i vores økonomi, vel at mærke en falsk en af slagsen og dermed at sammenligne med snyd – ganske ligesom i doping, som jo er forbudt. Det burde en kickstart også være, fordi en sådan vil holde liv i et system, der burde ændres i stedet, så man ikke KOMMER i de kriser, vi er i nu. Men alle er SÅ forhippede på at beholde det såkaldte velfærdssystem, hvilket også er et bedrag, da velfærd tager hensyn til helheden. Velstand tager udelukkende udgangspunkt i vores materielle levestandard og har derfor intet med helhed at gøre.   

Det er her, det virkelige bedrag tager sit udspring, men det holdes skjult for os. Om der er bevidst eller ubevidst er ganske ligegyldigt i den forbindelse. Vi kan lige så godt se i øjnene, at penge efterhånden styrer os totalt, og at det er helt efter langt de flestes ønske. Vi er derfor oppe mod nogle meget store kræfter, som dog heldigvis ikke er nær så store, som de ser ud – meget beskrivende for selve den situation, der her beskrives. Når man ser, hvad en fjern planet som Pluto kan bedrive af eksempelvis såkaldte kriser, hvad kan hele universet så ikke klare? Læs på Tænketanken Mikro om Plutos store indflydelse, ikke mindst på den økonomiske tilstand. Den er altid inde i billedet ved kriser og konkurser.

Der er her tale om decideret og organiseret snyd, ikke mindst over for kommende generationer – hvis vi kunstigt forsøger at klare en krise ved at sælge ud af de værdier, der rettelig tilkommer kommende generationer.

Der vil være tale om en slags EPO (Economic Preservative Operation) til at holde kunstigt liv i en kunstig økonomi. Vi bliver alligevel nødt til at tage tyren ved hornene og på et tidspunkt ændre de uhensigtsmæssige elementer i vores økonomi – og så kan vi lige så godt gøre det med det samme. Det er det signal, krisen sender til os. Og tager vi det alvorligt, er det det bedste, vi kan gøre. Gør vi det ikke, så kan det godt være, at det klan lykkes er ”redde” vores såkaldte velfærd, men kun for en stund. Karmaen (eller universets lovmæssigheder) vil hurtigt indhente os, og så skal vi til det igen for at bevare et ufuldstændigt system. Det er et rigtigt sisyfosarbejde.

D-punktet

Vi kan alle hurtigt sætte en stopper for bedraget ved at nægte at lade og tage ved næsen af eksempelvis nyrupske finter som kickstart-forslaget, som helt sikkert vil komme efter den regeringsrokade, der følger lige efter sommerferien, og som vi har beskrevet et par gange tidligere. Lad os alle kræve at få realiterne på bordet i stedet for konstruerede og syntetiske sandheder – bedrag. Vel at mærke den mere subtile af slagsen, idet de fleste af os meget gerne lader os bidrage lige på det punkt, som vi med et nyt ord kunne kalde for D-punktet (deceptionspunktet). Lad dig ikke stimulere på det punkt af forføreriske politikere og lobbyister. De er sælgere i specialsyet skræddertøj og dermed ulve i fåreklæder. Måske er de i virkeligheden splitternøgne som i det berømte eventyr. Og en nøgen sælger skal man passe virkelig på – så tildæk endelig dit D-punkt forsvarligt og på bedste præservative maner.

Det er som at blive betalt med (be)dækningsløse checks – det ”går” ikke i længden. På et tidspunkt vil det blive helt forbudt at købe på kredit. Hvis dette blev helt afskaffet, ville meget være vundet – og det ”kommer” på et tidspunkt, stol på det. Og det kommer på den ægte, ikke-forføreriske måde. Ikke med sælgermanerer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar