torsdag den 12. februar 2015

Merkur og aftaler - intet vigtigt kan vedtages nu

De vigtige sager lige nu er i kaos

Jeg lagde to ting ud på bloggen her i går om Ukraine og Laudrup og skrev, at Merkur var stationær i nogle dage, så man skal ikke vente, at der komme gang i aftaler. Det vil ikke sige, at der ikke kan indgås aftaler på en stationær Merkur, men det medfører uklarhed eller ligefrem ugyldighed – eller at de ikke virker efter hensigten.

Her til morgen ser jeg hele tre sager, som tilsyneladende er endt i det rene ingenting. Laudrup er klar i spyttet og siger ganske enkelt, at han ingen steder tager, han bliver i Qatar. Men der må også irritere ham hele tiden at læse, at nu rygtes han det ene eller det andet sted hen. Nu har han så lukket af, ganske fornuftigt. Men lur mig, om han ikke skifter til sommer alligevel.

En anden overskrift hedder: kaos i Minsk. Først var det meddelt, at der var indgået en aftale ca. kl. 8.00 lokal tid - lidt før kl. 6.00 dansk tid. Kl., 9.16 kunne jeg på nette læse spørgsmålet: ”Er der en aftale om Ukraine, eller er der ikke?” Og de prorussiske aktivister skulle have nægtet at gå med til våbenhvile.


En anden overskrift lyder kl. 9,35: Udtalelse om Grækenland forkastet i sidste øjeblik. Eurolandenes finansministre havde ikke kunnet blive enige om en løsning om en ny græsk gældsaftale. Flere af de tilstedeværende havde troet, at der var opnået enighed i sidste øjeblik, men det skulle altså ikke være tilfældet – alt sammen i skønneste overensstemmelse med horoskopet. Emnet tages nu op på et møde på mandag, og her er der også kommet mere gang i Merkur, så vi håber det bedste.

Heller ikke Obama har udtalt sig klart om, hvad USA vil gøre. Herhjemme holder næsten alle politikere sig væk fra at møde Dalai Lama. Kun ca. en håndfuld har mødt ham, så heller ikke her er der enighed...  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar