tirsdag den 4. august 2015

Dansk Folkeparti og Pluto


DF er stiftet den 6. oktober 1995 og har derfor i lighed med alle forløb, der er startet den 6. oktober, uanset årstal, Pluto i spænding til Solen, Vi har flere gange tidligere skrevet, at der ville komme ekstra meget turbulens og dermed mange udfordringer for partiet i 2015-16, og at det ville blive sidste gang, partier ville gå frem (ved valget i 2015). Nu valgte de ikke at gå med i regering, og det var det klogeste i første omgang. Men en Pluto-spænding kan man ikke løbe fra, uanset, om man sidder i regering eller ej, men man kan få et lettere forløb, hvis man er uden for regering. Til gengæld kan der så komme internt ballade som det, der har kørt i nogen tid, og som nu er endt i retten i Hjørring, hvor det første retsmøde er berammet til at starte i næste måned.

To DF-politikere sagsøgte hinanden, og det anså topledelsen for pinligt og frygtede, at partiet ville blive til grin, hvis det blev til noget – og de ekskluderede Vivi Jensen, tidligere lokalforeningsformand og folketingskandidat. Der har været flere hemmelige møder de to parter imellem, som har skullet overtale Vivi Jensen til at undlade at rejse sagen, men det nægtede hun, så nu kører sagen og viser, at det ikke er slut med de såkaldte landsbytosser i partiet. Der har gennem tiden, der går tilbage til Fremskridtspartiet, været en del, hvor Kresten Poulsgaard nok var den mest prominente af slagsen.

Vivi Jensen mener, at hende kollega i Hjørring Byråd, Vibeke Købsted, igennem flere år har spredt mange rygter om hende. Vivi jensen ønsker at blive renset og fortsætter derfor retssagen. I dag er Vivi Jensen løsgænger i byrådet og sammenligner sit parti med Jehovas Vidner, der også udstøder uvorne medlemmer af deres organisation.

I disse dage står Jupiter (jura, ret) i spænding til Pluto (had, jalousi), og Saturn (skæbne) står på Pluto. Når Pluto så samtidig er i spænding til Solen, så kan det rive endnu mere med sig i det ellers så succesombruste parti.

Jeg plejer at sige, at kun tåber frygter ikke Pluto, og det ser - ikke overraskende - ud til også at gælde landsbytosser. Men nu vil Pluto vide at få sat tingene godt og grundigt på plads. Måske ryger der så en mere ud af partiet - eller i hvert fald bliver stækket. Dette må næsten ske, hvis det viser sig, at Vivi Jensen vinder sagen. 

Det er i det hele taget regnskabets time for partiet, som manglede modet til at gå med i regering, men måske var det ren kalkyle. Nu kan de overtage Lars Løkkes hængekøje og lægge sig i behagelig afstand til de upopulære beslutninger, der snart kommer mange af. Denne taktik har gjort partiet til det næststørste herhjemme, men som sagt er disse tider snart forbi. Med hele 37 mandater fanger bordet for Thulesen Dahl og Co.

Realiteterne står for døren, og her er der en bestemt sag, der virkelig kan skade partiet, som benhårdt har kørt valgkamp på ældrepolitikken. Men nu er valget overstået, og rundt om i kommunerne er DF nu med til at sjofle ældrepolitikken, som nu pludselig skal holde for med besparelser. Dette er sket i 57 ud af de 66 kommuner, som Politiken har stillet spørgsmål til. Der er kø ved håndvasken i partiet, der nu skal forklare, at der ikke er penge til det, som de lovede i valgkampen – det er løftebrud i den tunge ende.

Naturligvis kan Thulesen Dahl ikke tage ansvaret for alt, hvad der sker i DF rundt om i landets kommunalbestyrelser, men det hele lugter alligevel lidt af – i bedste overensstemmelse med partiets aktuelle horoskop – at der alligevel er tale om en vis virkelighedsfjernhed, når de gang på gang udsteder dækningsløse løfter i milliardklassen. De har de med at skabe illusioner. For eksempel er det ”lykkedes” dem at krybe uden om fx stramningen af dagpengereglerne, of det endda til trods for, at de stemte FOR! 

Partitoppen undskylder sig med, at de kun ”udsteder en retning”. Vi får nu se, i hvilket retning partiet bevæger sig, og Pluto vil nok sørge for, at det i hvert fald ikke er mod toppen som hidtil, men i den stik modsatte retning – dog uden helt at skrabe bunden, de har jo en del at stå imod med, og der er langt til næste valg. Godt for dem, men sikkert ikke godt nok. Det vil vi finde ud af inden for de næste par år, og især ved næste valg.


Når Pluto er aktiveret på denne måde, bliver man konfronteret med sin fortid. Politisk set er det de løfter, man har givet og i det hele taget den måde, man gennem tiden har ageret på. Er der ting, som fx er fortrængt eller fortiet, eller i det hele taget ikke har været, som de skal være, så vil det komme frem i dagens lys nu. 

Vi har flere gange beskrevet dette princip her på bloggen, i Tænketanken Mikro og i Astrologimagasinet HOROSKOPET – fx med overskrifter som 2. Verdenskrig og Landbruget. Læs evt. mere der. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar