tirsdag den 12. april 2011

DR2 tirsdag aften

Husk, at du kan abonnere gratis på disse astrologiske kommentarer og få dem tilsendt hver søndag sammen med ugehoroskoper for alle tegn. Blot send en mail til astrologi@astrologihuset.dk


DR2 tirsdag om astrologi

Jeg har tidligere udtalt mig betænkeligt om den udsendelse, der kommer i aften på DR2 – skulle selv have stået for den astrologiske del, men takkede nej, da konceptet skred. Det første udkast så ellers ganske fint ud, men så kom der først en mail om, at der skulle en astronom med, og dernæst en mail om, at der skulle en religionshistoriker med. Så var målet fuldt, for det ville så blive (endnu en) genudsendelse. Konceptet ville være det samme, som aviser, radio og tv overvejende har brugt i et par årtier – altså vil det i aften blive en genudsendelse, også selv om DR2 skulle hævde, at det hele er bygget op fra bunden. Lyspunktet er dog, at det skulle være (set på facebook) Lars Steen Larsen, der medvirker som astrolog. Han kender nemlig som akademiker både astrologiens og videnskabens sprog, derfor anbefalede jeg ham til opgaven. Det er her, det går galt næsten hver gang, for pressen insisterer for det meste på at måle alt med naturvidenskabens briller.

Det bliver spændende at se, hvad der specifikt er kommet ud af det, men horoskopet for i aften kl. 20.00 tegner ikke godt. Der er næsten kun spændinger i det, så der skal nok komme en del omtale af udsendelsen, som ikke vil være til astrologiens fordel. Men så må vi bare tage de positive briller på og sætte liden til det nydannede Astrologisk Selskab, hvis formål det er at udbrede astrologien på en seriøs måde.

Aftenens horoskop indeholder en retrograd (baglænsgående) Merkur (presse, formidling). Den står sammen med vækstplaneten Jupiter og Solen hen over Descendanten (DC). Dette skal nok give ret høje seertal, men da der ikke er harmonier til stede, vil det hele sikkert gå op i hat og briller på bedste uvidenskabelige maner, hvor man kun fisker rundt i horoskopernes periferi. Derfor kan vi godt blive vidner til noget af en gyser. F.eks. står Pluto i hele tre væsentlige spændinger, vad den også gør i dagen som helhed. Som nævnt på bloggen er det i dag, Løkke fremlægger sin 2020-reform, som vil give dønninger i form af politisk splittelse, der næsten ikke kan andet end at ende op med et forårsvalg. Læs mere om dette på bloggen på http://www.astrologihuset.dk/ og klik på den orange firkant på forsiden.

Det eneste ”lyspunkt” i horoskopet er Månen, der sammen med MC står fint til Mars og Uranus (astrologi). Derfor vil der på sigt komme noget godt ud af det. Debatten vil skabe en bedre platform at arbejde ud fra, og Astrologisk Selskab kommer til at spille en afgørende rolle.

Karl Aage Jensen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar