søndag den 11. september 2011

Kommentarer og ugehoroskoper 37


Nu er det nye nummer af HOROSKOPET færdigt og sendt i trykken. Du kan glæde dig til rigtig mange gode artikler, bl.a. temaet om konspirationsteorier og David Icke. Det var ikke flyene, der fik tårnene til at styrte sammen. Vi var i Århus for at interviewe prinsesse Märtha Louise i anledning af hendes nye bog. Og rigtig meget andet.
Du kan abonnere på hele 2011 for halv pris 130 kr., og stadig få et gratis årshoroskop.

Jeg lægger snarest mit forslag til valgresultat på. En del mangler min konklusion, så den kommer!

Ugen, der kommerMandag er der fuldmåne ca. kl. 10.00. Ellers en flot dag med skarpe iagttagelser. Og højt humør og megen charme. Hygge om aftenen.

Tirsdag er også fin, men temperamenterne kan let komme i kog.

Onsdag er ligesom i går

Torsdag er stort set ligeså, men om aftenen er der negativt kul på temperamentet, som kan kamme over.

Fredag En lidenskabelig dag med fest og glade farver

En god dag for kommunikation og aftaler

Søndag: Drop fantasierne, ellers kan de løbe af med dig
Økonomernes skæve skud

Vi har tidligere været inde på prognosemageres udfordringer, når prognoserne skal udfærdiges. Dette gælder også astrologer, fordi vi som fx økonomerne glemmer, at der er noget, der hedder forudsætninger. Glemmer man dem, går det næsten altid galt. Lad mig komme med et eksempel fra begge lejre.

Vi skrev, at Caroline Wozniacki nu ville fyre sin far som træner. Den røg vi, som alle andre ville have gjort, på. For alle regnede med, at når det har stået i aviserne i så mange år, at han trænede hende, så måtte det jo være sandt. Men nu har faderen udtalt, at han ikke har trænet hende i mange år, men kun været såkaldte praktiske gris, hvordan det så kan gå til. HVIS dette er korrekt – det kan jo OGSÅ være et mediestunt - så brister alle forudsætninger naturligvis. For hvordan skulle man kunne fyre en mand, der aldrig har været ansat? Det er i hvert fald ikke nogen nem opgave. Men Saturns (faderen) aspekter betyder så bare noget lignende, for så skal han jo ikke fyres som træner, men fortsat fyres som far. Det har Caroline så gjort ved at blive forelsket og flytte sammen med sin elskede golfstjerne. Og når man er forelsket, stiller mange ting sig anderledes, så får man ny energi og kan vinde flere kampe, end man ellers ville forvente. Men vi tror fortsat ikke på, at hun i år vinder sin første Grand Slam-titel. Men håber, at det sker alligevel. Man er vel sportselskende dansker med det lønlige håb, at hun på et tidspunkt vil vinde en Grand Slam, når hun gennem så lang tid har ligget nr. 1 på verdensranglisten.  Der er også lige det ved sagen her, at vi mangler fødselstiden, og det giver altid usikkerhed.

Også økonomerne bør lave selvransagelse. De har bevisligt gennem de seneste 5-10 år lavet den ene fejlprognose efter den anden, og faktisk har de aldrig taget så meget fejl som i det seneste årti.  For det første var der ingen, det så krisen komme i 2008. De tager i det hele tager ofte grundigt fejl af hele konjunktursituationen, ganske enkelt, fordi de anvender en model, der ikke tager hensyn til kriser. Det er da bristede forudsætninger. En ting er at glemme kriserne, noget andet er at glemme universet, som styrer det hele. Glemmer man dette, mister man det vigtigste redskab af alle i prognoseprocessen.

Så sendt i maj 2011 måtte de sluge en ordentlig kamel og erkende at have taget godt og grundigt fejl. Krisen var afblæst for Danmarks vedkommende, for det viste den såkaldte ligevægtsmodel, som altså bare ikke tager hensyn til kriser. Økonomerne var samlet i maj, og der gik et gys igennem salen, da det blev oplyst, at de havde taget fejl. Ikke en eneste havde set situationen komme. BNP var faldet i første kvartal 2011. Helt galt gik det for både Velfærdskommissionen (2003-06) og Arbejdsmarkedskommissionen (2008-09). De fremtrædende medlemmer har alle, men med betydelig forsinkelse, erkendt at have taget fejl.

Der, hvor de astrologisk set gik allermest galt, var, at de overså Plutos indtræden i Stenbukkens tegn i 2008. Dette tegn står for kriser, og den er i tegnet frem til 2023. Fra midten af forrige årti gik det jo bragende derudad, men her var Pluto jo også i Skyttens tegn, som står for vækst på alle hylder. Der var gang i regnearkene, og man fremskrev blot den daværende vækst med de daværende nøgletal og tænkte ikke på kriser. Ukritisk fremskrev man blot situationer årtier frem. I Velfærdskommissionens hovedrapport kunne man således læse, at der ville være et komfortabelt overskud på de offentlige finanser frem til 2020, og den hoppe Thor Pedersen på og udtalte, at vi kunne købe hele verden.

I rapporten var der end ikke antydningen af, at dansk økonomi kunne løbe af sporet, så godt gik det. Vi er inde i en strukturændrende periode, hvor også økonomer må ganske sig selv og ændre på de modeller, de anvender til prognoserne. Modeller og struktur er begge symboliseret af Stenbukken - og Pluto sørger for, at der sker noget inden for få år, inden det er for sent. Så det handler om at gå helt i dybden med forandringerne, ellers holder de nye modeller heller ikke. Vores økonomiske model og struktur skal have et gennemgribende hovedeftersyn.  Den syge sundhed – behandlingsgarantien

I Juli 2002 udtalte daværende sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen at patienter har ret til behandling efter maksimalt to måneder. Han vil ventelisterne til livs og giver patienterne ret til behandling på privathospital, hvor det offentlige sygehusvæsen ikke kan klare det på de to måneder. Det bliver en succes, og han beslutter at gøre behandlingsgarantier endnu bedre og sætter den ned til én måned. Det sket i oktober 2007. I april 2010 udtaler Carl Holst, Formand Region Syddanmark, at kun alvorligt syge skal have garantien.. For at begrænse udgifterne og forhindre misbrug af garantien aftalte regeringen med regionerne, at færre skal have fedme- og rygoperationer, og nu begynder garantien at udhules.

I dag siger Haarder, at mange operationer ikke har været fagligt begrundet, derfor strammes op på adgangen til operationer. Men der har altså ifølge Haarder været tale om overbehandling. Hvem ved, at raske mennesker også er blevet opereret – for så har han jo i hvert fald ret.Gidslerne fra Kalundborg

Den 1. august 2009 stævnede båden ud fra Kalundborg Havn. Tiden kendes ikke, men især, hvis det har været i dagens første halvdel, er der store spændinger. Herudover er Merkur (rejser) i spænding til Jupiter/Neptun-konjunktionen i Vandbæreren. Jupiter står for store rejser og Neptun (hersker i vandtegnet Fiskene) er havets gud. Det ene T-kvadrat går mellem Venus, Uranus og Pluto (transformation, angst). Det andet går mellem vandplaneten Månen, Mars og Saturn (skæbne). Uranus får også en svag spænding til Månen. Kort sagt er det en dag, hvor man helst ikke skal påbegynde nye, større projekter.Undersøgelse om spiritualitet

Om nogen tid vil vi kunne læse i en Gallup-undersøgelse, at danskerne omfavner Østens spiritualitet. Halvdelen af danskerne tror nu på, at der er mere mellem himmel og jord – end de fleste andre steder!

Hver fjerde er blevet mere åben over for spirituel selvudvikling. Igen er det kvinderne, der fører an, mens mændene står af. Alderen og den politiske observans har ingen betydning.

Peter la Cour, ph.d. i religionspsykologi, er ikke overrasket. Det stemmer nemlig helt overens med andre undersøgelser. La Cour er i gang med at undersøge, hvad begrebet spiritualitet dækker over – hvad danskerne lægter i det. Det viser sig, at der er hele seks separate betydninger. Det vender vi tilbage til, når undersøgelsen udkommer.Valget

Vi skrev tidligere, at valget ville blive en hård nyser, og det må siges. En personsag med Thorning dukkede op, men det får nok ikke så stor indflydelse, at hun kan tabe slaget om statsministerposten, selv om hun godt nok har besøg af Pluto, som netop står for skat og andres penge i det hele taget. Det var hendes mands skattefradrag, hun skulle have brug i sin egen selvangivelse.

Desuden viser valget sig at blive det dyreste nogensinde. Pluto er også op- og nedture og store udsving. Det kan man roligt sige er tilfældet. S står til det dårligste valg siden 1903, Radikale og EL går frem i stormtempo, og SF ligeså den anden vej. EL har smidt Ole Krarup ud af valgkampagnen, fordi han stak en lussing ud i en paneldiskussion, og vi har sikkert ikke hørt det sidste til skandaler af den kaliber.

Vender vi tilbage til artiklen om økonomernes skæve spådomme, kan man sige, at de tal, politikerne strør om sig med i valgkampen, skal man virkelig tage med et gran salt. Nogle bruger en slags økonomer med deres model, og andre bruger helt andre modeller, så stol ikke på tallene. Et eksempel er vismændenes skøn over den offentlige saldo, som ikke har stemt i det seneste årti, hvis det nogensinde har været tilfældet. Det bedste resultat viste sig i 2003 med kun 1 milliard i fejlskøn. Men ak. Allerede i 2005 var fejlen oppe på hele 20 milliarder. Gennemsnitligt skyder vismændene ca. 10 milliarder forkert. Og det selv om det er korttidsprognoser! Det er vanskeligt at se, vad man skal bruge tallene til, når de er så fejlbehæftede.

Går vi tilbage til perspektivplanerne fra 1970´erne er den helt gal. Man forudså en skrigende arbejdskraftmangel i 1990, men i 1993 toppede arbejdsløsheden med hele 360.000 arbejdsløse. Så hvad skal vi bruge en 2020-plan til, andet end valgflæsk?  Ifølge professor Nina Smith kan den ramme hele 47 milliarder galt, og det endda plus/minus 10 milliarder. Ser man astrologisk på det kan det gå langt værre. Men det er jo meget behageligt med et 2020-argument, når det er SÅ usikkert.

Lidt fodbold

Danmark vandt over Norge i tirsdags, og jeg skød på 3-0 til Danmark, skønt det kun blev 2-0. Vi spillede Norge ud af banen og Bendtner scorede begge mål, lige efter horoskopet. AC (og 1. hus) er hjemmebanen, og her står Jupiter suverænt i en stortrigon til Solen i 6. hus og Månen og Pluto tæt på MC. Der var lagt i kakkelovnen til nordmændene. Og målene faldt lige der, hvor de skulle falde ifølge horoskopet. Første mål faldt, fa AC stod på den fantastiske Jupiter, der står i stortrigon. Det andet mål faldt, da AC stod i sekstil til Mars OG trigon til Venus. Kampen blev fløjtet i gang den 6. september 2011 kl. 20.45.
UGEHOROSKOP uge 37 
af astrolog Lykke Larsen  
www.kvindetid.dk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar