tirsdag den 7. april 2015

Pension, ulighed, USA pg Pluto


Jeg er meget glad, fordi jeg nu har fået lejlighed til at forklare mine tekster på bloggen. Som astrolog forsøger man naturligvis at vurdere nutiden og fortiden astrologisk, men meget af det, jeg skriver, er møntet på fremtiden. Således også det seneste indslag med pensionerne i staten og i det private erhvervsliv samt lighedsspørgsmålet., som automatisk udlægges som et økonomisk/materielt anliggende og derfor handler om penge, og ikke om den åndelige side af sagen, hvor ulighed skal ses på en helt andet, og langt mindre ”målelig” måde. Alle stadier er nemlig her lige ”gode”, uanset om man er begynder eller fortsætter. Noget, der i dag automatisk ville blive udlagt som ulighed, fordi der tænkes i løn og penge. I den åndelige verden er der nærmere tale om en belønning til gavn for en selv og dermed for helheden.

Helt modsat af dette er, for bare at tage et grelt eksempel finansiering af valgkampagner, som naturligvis er hentet fra USA. Nærmere betegnet fra den primærvalgkamp, som er ved at gå i gang. I første omgang er der nu er slags primær-primærvalgkamp i gang, hvor stenrige republikanere skal beslutte – via deres enorme indtægter – hvem de vil have, at befolkningen skal stemme på. Ganske udemokratisk, men meget amerikansk – og det er sådanne forhold, Pluto er i gang med at rydde op i. De rige amerikanere er lige nu ved at blive kørt over af de styrtende rige. Her kan eksempelvis nævnes en kasinomagnat, der igen har meldt sig på banen, og det kan gøre valgkampen både blodig og langvarig.

I alt 4-5 rige republikanere kan mønstre de ca. 30 millioner dollar, en republikansk valgkamp koster for at kunne betegnes som ”seriøs” – altså næsten en kvart milliard kr. Kasionomilliardæren Sheldon Adelson gav i 2012 20 millioner dollar til kandidaten Newt Gingrich, som denne spenderede på at kaste smuds på den senere kandidat Mitt Romney. Tænk at bruge så mange penge på noget så negativt – og det er Pluto i gang med at rydde op i.

Men han er ikke den eneste, Brødrene Charles og David Koch satser på at bruge et sted mellem en halv og en hel milliard kr. på hele valgkampen. Der er heldigvis ingen garanti for en valgsejr på trods af de enorme summer. Også her har Pluto en finger med i spillet og den slags studehandel vil naturligvis blive helt elimineret i løbet af de kommende år. Flere og flere amerikanere vil indse, at penge regerer deres verden og tage afstand fra dette udemokratiske - ja, næsten diktatoriske system, hvor en meget lille gruppe mennesker via deres checkhæfter dikterer, hvem resten af befolkningen får lov at vælge imellem.

Jeb Bush
Det er netop på grund af de enorme støttepenge – ekstra vanskeligt at forudsige, hvem der vælges som republikanernes præsidentkandidat, men ud fra horoskoperne står Jeb Bush med den største chance af dem, der var på banen indtil slutningen af 2014, hvor vi vurderede kandidaternes muligheder her på bloggen. Hvad angår den tredje Bush´s valgkamp kostede det 700.000 kroner at få adgang til et fundraising- arrangement for nylig i Texas. Det blev afholdt i en lokal finansmands hjem på 2.300 m2 – vurderet til 215 millioner kr. – vel at mærke kun det næstdyreste i Dallas-området. Til gengæld kunne de, der ville slippe 100.000 dollars være med til en kort rundbordsdiskussion med Bush, og de kunne endda møde hans bror, den tidligere præsident George W. Bush. Og dette var kun et af 6 lignende arrangementer på stribe med Next stop Florida. 

Men 100.000 dollars er småpenge i det store regnskab. Det er den dyreste mudderkastning på kloden. Men det bliver heldigvis bedre og bedre tider at satse på Pluto - og det er endda helt gratis. Det bliver altså dyrere og dyrere at modarbejde Pluto – og det får naturligvis en ende, lige som al anden lignende galimatias. Jeg vil heppe på Pluto, så kan amerikanerne ”jebbe” på Bush, som ikke vil ende som Jeppe i baronens seng.

Jeg vil skyde på at Bush og Clinton som tilforn skal kæmpe om præsidentposten. Dengang var det blot nogle andre fornavne, de havde. Og det bliver med Clinton som vinder.     

Ingen kommentarer:

Send en kommentar