søndag den 5. april 2015

Uge 16 astrologisk set - stærkt udvidet udgave, nu spækket med humor

Uge 16 astrologisk set, del 2, redigeret og STÆRKT udvidet udgave - nu også spækket med humor!

Indhold:
Information og tilbud
De personlige dåbs- og navngivningsbøger – tilbud i næste uge
Den Levende Astrologilinje åben i påsken
VIGTIGT – søgning på bloggen!
HOROSKOPET endelig på vej til abonnenterne
Ugen, der kommer
Blodmånen holder til hen på ugen
Formørkelseshoroskopet
Oprydning
Påsken ligner den fra 2014
Forglemmelsen af blodmånen – lige efter bogen
Boligboblen kommer igen – udvidet udgave
Andre bobler og nybrud
Påsketrafikken
DR 90 år – med Pluto på slæb, stærkt udvidet udgave
Kontrafaktiske påsketanker
Humor en masse

Information og tilbud

De personlige dåbs- og navngivningsbøger – tilbud
I denne uge får du en gratis børnebog – den hedder Stjernedrys – med, hvis du samtidig bestiller et minihoroskop, der indsættes i eventyrbogen, hvor barnet bliver prins eller prinsesse i eventyret! Du skal blot sende en mail, hvor der står ”Abonnent på ugebrevet – bog ønskes”.  Bogen kan også bestilles med et uddybende horoskop i A4-format og flot indbundet. Der indsættes ekstra sider, der fx kan bruges til fotos eller gæstebog ved dåben eller navngivningen.

Den levende Astrologilinje åben i påsken
Vil du have en minitydning af dit horoskop på et par enkelte punkter, kan det klares i påsken ved at overføre startgebyret på 100 kr. på mobile pay: 28110545. Det koster 10 kr. i minuttet, og det nøjagtige beløb afregnes efter samtalen. Mod et ekstra gebyr på 50 kr. kan samtalen optages på en lydfil, der tilsendes, når den endelige afregning er sket via mobile pay. Vi ringer op, så husk at oplyse telefonnummer. Er du i tvivl om noget, så indtal en besked på 36450545, som aflyttes konstant – eller mail på astrologi@astrologihuset.dk

VIGTIGT - søgning på bloggen
Jeg henviser ofte til, at man kan gå ind på bloggen og finde gamle forudsigelser eller analyse af dette og hint. Dette er også helt korrekt, men nu har det vist sig, at man ikke altid kan bruge søgefeltet på bloggen til at finde de ønskede indslag med. Derfor er det vigtigt at anvende Google ved fx at skrive ”Astrologihuset blodmåne”. Så vil man hurtigt bliver ledt til det rigtige sted på bloggen, selv om den efterhånden bugner af gamle indslag.

Nu er HOROSKOPET endelig trykt og på vej - se løsningen på problemet her!
Mange har reklameret over, at de ikke har modtaget bladet, og det beklager vi. Vi har selv bragt nogle blade ud onsdag, og postvæsenet har måske gjort det samme. Vi hører gerne derom, hvis du har oplevet dette.
Vil du helst ikke vente til efter påske, så send en mail på astrologi@astrologihuset.dk – og vi sender en pdf-fil af bladet, så du kan scrolle og læse artiklerne på den måde. Men bladet har du senest tirsdag efter påske. Er det ikke kommet der, så mail til os. Man må jo konstatere, at postvæsenet ikke er, hvad det har været.
Ønsker du at abonnere på bladet, kan du fra forsiden af www.astrologihuset.dk se en smagsprøve af det nye nummer, som kan downloades på www.astroshop.dk for kun 49 kr.
I Rigets tilstand kan du læse om mulige terrordatoer i foråret, som heldigvis ser ud til at blive forpurret, før det går galt. Dette er blot et af mange spændende indslag i magasinet.
PS. Du kan bestille et gratis prøvenummer på HOROSKOPET ved at maile på: astrologi@astrologihuset.dk

Ugen, der kommer
Vigtigt: Læs indslaget om blodmånen påskelørdag, hvor der er en masse om ugen efter påske, især de første dage i ugen.
Ugen indledes med den eksakte konkjunktion mellem Solen og Uranus. Derfor fortsætter sidste uges energier i denne uge med frihed, oprør, transformation osv., som det er beskrevet under blodmånen.
Vi skal dog også huske på, at alle tre planeter i konjunktion i Vædderen: Merkur, Solen og Uranus, alle står flot til vækstplaneten Jupiter, så mange vil opleve udvikling, humor og glæde i påsken, selv om aspektet er ved at bevæge sig bort fra det eksakte. Men når hele 3 planeter trækker på samme, som det jo sker i en konjunktion, så er det noget, der kan mærkes. Det er virkelig en kombination, som hjælper på de stærke spændinger, som også præger himlen, og dermed horoskoperne for ugen.

MANDAG
Det er dagen, hvor Solen er eksakt i konjunktion med Uranus, som er i spænding til Pluto og i harmoni med Jupiter, men det hele står at læse i indledningen til Ugen, der kommer. Om eftermiddagen er Månen i harmoni med Neptun, så mange mediterer, drømmer, og har en rigtig god intuition, som gerne vil bruges. Aftenen er lidt urolig, da Månen spænder Jupiter op, så man skal passe på med overdrivelser, overanstrengelse mv.
Og så er der faktisk et eksakt aspekt mere, og to på samme dag sker ikke ret ofte. Der er tale om et aspekt, som virker harmoniserende, og som gør, at man kan tale sig til rette om eventuelle problemer. Og det er også vigtigt at kunne grine ad tingene – det skal heller ikke være så alvorligt det hele, og det vil Jupiter med glæde gøre sit til, at det ikke bliver.

TIRSDAG
Kun en lille spænding sidst på aftenen fra Månen til Venus er eksakt i dag, men gårsdagens energier kan stadig mærkes i dag. Mange vil derfor være trætte efter påskens anstrengelser. Derfor kan det være hårdt at komme i gang igen efter ferien. Morgendagens planetspændinger kan også sagtens mærkes i dag, så læs under onsdag og evt. også indledningen.

ONSDAG
Nu blander Merkur sig virkelig i ”løjerne”. Den er i eksakt spænding til Pluto og Uranus, og så skal man passe godt på, hvad man siger og gør. Mange er frihedselskende og vil ikke tøve med at demonstrere det på godt og ondt. Mange tanker bliver tænkt på en sådan dag, men mange af dem vil ende som luftkasteller. Man kan let komme til at påvirke andre på en noget hård måde. Tag det roligt, også fordi Jupiter nu står stille i nogen tid nu, før den igen får fart på fremefter. Kl. 7.08 går Månen ind i Skytten og giver behov for glæde og optimisme i et par dage. Om eftermiddagen står den dog på pessimismens planet, Saturn, så her er det lidt op ad bakke og ret tålmodighedskrævende.
   
TORSDAG
Nu lysner det; Månen danner ikke mindre end 4 aspekter, der alle er harmoniske. Det første er til Jupiter, så dagen begynder med humør og glæde, om eftermiddagen er der rigtig mange, der får nye ideer og i det hele taget er meget opfindsomme. Merkur er flot om aftenen, og det er godt for kommunikation og forståelse. Det meste fiser direkte ind på lystavlen hos andre. Og så står Månen godt til Solen hele aftenen, og så er alting godt og harmonisk. Og det kan mange have brug for efter en hård periode med mange spændinger.

FREDAG
I dag er Solen i eksakt konjunktion med Merkur, og det sætter gang i kommunikation og forståelse. Dog har de to ikke helt forladt spændingerne til Pluto, så helt fri af bøvlet er man ikke, selv om det går den rigtige vej.

LØRDAG
Dagen starter med en fantasi, der er rigtig god, og mange kan sikkert huske, hvad de har drømt i nat. I dag går Venus ind i Tvillingerne, og så er der gang i kærlighed, flirt og forelskelse – nogle gange i flere på én gang. Sidst på eftermiddagen og om aftenen spænder Månen Uranus og Pluto op, og så skal man være opmærksom på, at man let kan komme til at provokere negative følelser frem hos andre, og faktisk også hos sig selv. Aftenen byder på jeg-sætter-min-hat-som-jeg-vil-energier. Talemåden er hentet fra Rifbjergs tekst til filmen ”Jeg er sgu min egen” fra 1967, hvor Daimi sang den med hatten.

SØNDAG
Dagen begynder med Månens spændinger til Solen og Merkur, og det kan skade kommunikationen og forståelsen. Det er noget andet om aftenen, hvor Månen først går ind i Vandbæreren og senere står flot til hyggeplaneten Venus – det skal nok blive en harmonisk og livlig aften. Det er også dagen, hvor Mars er i eksakt harmoni med Neptun, og så er intuitionen og fantasien i top.

Blodmånen igen – udvidet version
Vi skrev et længere indslag sidste år, hvor den første blodmåne i en ”tetrad” (en række på fire) fandt sted den 15. april. Den næste i rækken fandt sted den 8. oktober 2014. Den tredje tetrad blodmåne kommer den 4. april 2015 – påskelørdag, og den sidste i rækken er den 28. september 2015. Der er meget langt imellem tetrad blodmåner. Fra 2001-2100 er der i alt 8 af slagsen. Blodmåne kan kun finde sted ved total måneformørkelse, og fænomenet er forårsaget af, at der – på grund af, at Jordens skygge rammer Månen - bliver rødt omkring Månen under formørkelsen.
Totale måneformørkelser finder ikke sted så ofte, men fire måneformørkelse i træk, som er totale, er naturligvis meget sjældnere. Men en sådan periode er vi altså inde i nu. Astrologisk set er det derfor en MEGET vigtig tid, hvor der renses ud i dårligdomme, selv om det ikke altid tager sig sådan ud. Vi har set vold, terror, konflikter i Mellemøsten og i Rusland/Ukraine - og den økonomiske krise er ikke sådan at få helt has på. Der har også været spektakulære flykatastrofer, blot for at nævne nogle eksempler.
Vi kan desværre ikke SE den totale måneformørkelse her i landet, men det kan man i dele af Asien. Tetrads falder i klumper, hvor der i løbet af ca. 300 år kan falde 17, og i de foregående eller de følgende 300 år er der næsten ingen.
PS. Nogle vil nok undre sig over tendensen til, at måneformørkelser falder i påsken: Det hænger ganske enkelt sammen med, at måneformørkelsen kun kan forekomme ved fuldmåne, når Jorden står imellem Solen og Månen og derved skygger for Solens stråler. Og påsken udregnes altid til at skulle falde på den første fuldmåne efter forårsjævndøgn.  På den måde er det altid sikret, at der i det mindste altid er fuldmåne lige omkring påskedagene.

Formørkelseshoroskopet
Formørkelsen er eksakt den 4. april kl. 14.08. Man skal derfor nogle tidszoner østpå, før det bliver aften, hvor Månen kan iagttages. Der er det specielle ved denne fuldmåne (måneformørkelser kan kun finde sted ved fuldmåne), at Månen udløser spændingen mellem Pluto og Uranus. Vi kan derfor vente en turbulent påskelørdag, specielt om eftermiddagen, hvor spændingen (et T-kvadrat) er eksakt. Men spændingen er så stærk, at den vil kunne mærkes resten af døgnet. Så vær forsigtig denne påskelørdag. Heldigvis har mange ferie, og det vil nok lægge en dæmper på gemytterne. Dette kan også være nødvendigt, for vi skal have med, at Solen også er med i spændingen, og at Merkur også lige sniger sig med. Det bliver 5 planeter i alt, og det er ret sjældent, det sker. Og så må vi ikke glemme, at den karmiske måneknudeakse også er med ved en måneformørkelse. Dette bevirker, at mange afvikler karma i en sådan periode, og det går ikke altid lige stille af, især ikke inde i de enkelte mennesker. Så det er især dem, hvor spændingerne rammer ind i deres horoskop, der vil afvikle og rense ud. Derfor er det afgørende, at man ikke plastrer påsken til med alskens aftaler, aktiviteter og arrangementer. Spændingerne præger altså hele påsken og ca. 3-4 dage efter påske, læs evt. om de enkelte dage i ”Ugen, der kommer”.
Månen er følelserne, så de vil være meget svingende fra den ene yderlighed til den anden. Pluto er transformation og turbulens, Merkur er kommunikation, Solen er den enkelte - og Uranus er pludselige begivenheder, frihed, oprør og nytænkning. Derfor er grunden lagt for en urolig påske, men mest påskelørdag. Mars og Venus er ikke med i noget og er ret neutrale. Der vil derfor ikke blive ret meget tid til det ægteskabelige område, som påsken ellers appellerer til. Men der er for meget at se til, og det kan på det varmeste anbefales at aflyse deltagelse i det, som man ikke tydeligt kan mærke, at man gerne vil – eller decideret brænder for. Afsæt god tid til at være i enrum, gå lange ture og lignende. Man må helst ikke glemme at rette blikket indad i bøn, meditation eller yoga, for at nævne et par andre ting, der er  fantastiske at bruge tid på i påsken.
Dette understeges af, at healerplaneten Chiron står i healertegnet Fiskene i 8. hus (transformation). Men ikke nok med dette: Den står i harmoni med Venus (kærlighed, værdier) og Pluto (transformation). Og så står den eksakt i midtpunktet mellem de to planeter, den er i harmoni med. Det er bestemt et fantastisk udgangspunkt for en mirakuløs påske, hvor mange kan sætte deres vilje ind på at opnå følelsen af dyb lykke. Dette kræver som nævnt, at man afsætter tid til ro og indre fordybelse, så man undgår at projicere eventuelle egne spændinger ud på éns omgivelser.

Oprydning af den ultimative art
Det er altså en påske til indre og ydre oprydning. Den karmiske krølle skal snøres, og de projekter eller beslutninger, som har vist sig ikke at holde, skal kastes op i den store, kosmiske container, hvor der er god plads til uopnåelige og/eller uholdbare projekter.

Påsken 2014 ligner den i 2015
Måneformørkelsen i påskeugen sidste år faldt om tirsdagen før selve påsken, men havde udløbere til selve påskedagene også. Der var også mange spændinger på himlen, hvad der også gjorde påsken 2014 helt speciel. Vi skrev dengang, at helgener kunne manifestere sig for os, og jeg ved, at en del havde helt specielle oplevelser sidste år. Det er altid vigtigt – især i påskedagene - at fokusere på lyset og at sende lys og healing til sig selv og andre; ikke mindst, når der er tale om så stærke himmelske spændinger. Det kan vende de hårde energier til det stik modsatte. De kan medvirke til, at nogle af de store mestre vil træde til. Jo flere, der fokuserer, beder og mediterer, jo mere vil den lyse energi manifestere sig på Jorden, særligt i de urolige brændpunkter, hvor der er meget brug for det. På den måde kan man bidrage til, at freden indfinder sig. Mirakler kan ske, og lyset kan besejre mørket.

Forglemmelsen af blodmånen
Det er ret sigende, at jeg helt glemte at nævne blodmånen i ugebrevet i søndags, men det skyldtes ekstraordinær travlhed med produktionen af Astrologimagasinet HOROSKOPET, som var nærmest forhekset denne gang. Bladet er derfor mere forsinket end nogensinde tidligere, men det skulle blive leveret lige efter påske. Forsinkelsen skyldes dels en kæmpemæssig arbejdspukkel i huset, og dels to dødsfald med relation til redaktionen. En tredje forklaring er, at det har vist sig at være meget mere arbejdskrævende at lave temanumre.
Man kan roligt sige, at vi blev slået ud af kurs denne gang, og vi havde ikke engang tid til at reflektere over, at en del af forklaringen kunne være netop blodmånen. Der var rigtig mange spændinger generelt under den første blodmåne for et år siden (totale måneformørkelser finder sted med lige omkring et halvt års mellemrum). Og for et par uger siden var der solformørkelse. Det er med andre ord ikke noget at sige til, at mange oplever en kaotisk tid. Jeg var på planetariet for at kommentere den astrologiske del af solformørkelsen, og det var også en anspændt oplevelse, som det vil fremgår af indslaget, der kan hentes på YouTube.

Den forudsagte boligboble – udvidet version
Vi skrev allerede i 2014, at vi skal regne med en boligboble i de største byer, især i København. Nu slår boligøkonomer alarm og siger, at der er en reel risiko for, at en boble er under opsejling. Priserne er steget markant i de seneste år, da flugten fra land til by er fortsat, ikke mindst til hovedstaden.
Det er astrologisk set interessant at konstatere, at den seneste boble var for næsten 7 år siden, så fra efteråret og et år frem derfra er risikoen overhængende, da Saturn efter ca. 7,5 år er i spænding til sig selv. De lave renter bærer sin del af skylden for den eventuelle boble. Det betyder ekstra stor efterspørgsel med de store prisstigninger til følge. Denne gang er vi dog bedre rustet mod boblen, og det kan få den til at trække ud. Og København har endnu ikke nået prisniveauerne for mange andre europæiske storbyer, herunder de nordiske hovedstæder. Det kan få boblen til at vare længere, men så bliver den jo også farligere, det glemmer man. Visse økonomer mener slet ikke, vi er nær en boble i København, herunder Curt Liliegren fra Boligøkonomisk Videncenter. Læs eventuelt den store artikel om emnet, der ligger under Tænketanken Mikro på www.astrologihuset.dk
En boble opstår, når spændet mellem de aktuelle priser og den pris, som den specifikke bolig reelt er værd, når en vis grænse, hvorefter ”boblen” brister. Det stemmer fint overens med Danmarkshoroskopet, hvor Pluto er i spænding til Mars i 8. hus, hvilket altid øger de økonomiske risici.
Jeg vil vurdere, at boblen brister inden for et års tid fra nu, og i det mindste skabes det ultimative grundlag for bristen, som VIL komme, da det nuværende system ikke er bygget op omkring naturlige kræfter. Det er markedet, der bestemmer, som det er nu, og så vil grådigheden forstærkes, efterhånden som fortjenesterne øges. Så kommer risikovilligheden også til at øges, selv om der er lagt en dæmper på den efter erfaringerne fra den seneste boble for syv år siden.
Lige nu signalerer politikerne, at boligejerne kan sove roligt, da skatterne ikke vil stige på boliger, og der er jo også lave renter på lån. Så kan man da være sikker, men ikke mange taler om de administrative bidrag, som realkreditinstitutterne og dermed bankerne opkræver. De kan reguleres opad, uanset at man har optaget et lån med fast rente og dermed fast ydelse i 30 år. Det såkaldte bidrag udgør i dag en større procentdel af restgælden, end renten gør! Da bidraget ikke låses fast i 30 år, kan man altså risikere en ikke ringe forhøjelse af det beløb, der skal betales pr. termin. Se blot, hvor meget bidragene er steget i de sidste 3 til 5 år. De er i mange tilfælde fordoblet, hvilket vil sige, at de er steget med 100%. Selv en forhøjelse på halvdelen af den hidtidige, vil være en bombe under boligudgiften. Det er en udfordring, som allerede ligger latent under boligmarkedet.

Nybrud
Det er tydeligt, at der sker noget i samfundet, hvilket ikke er underligt på grund af spændingerne i Danmarkshoroskopet, hvor Pluto har fat. Politikerne er ved at bevæge sig ud på tynd is, og de hylder den ulighed, der også sørger for, at de selv og alle ansatte i det offentlige har pensionsordninger, som andre ikke får automatisk. Derfor er der en folkelig opstand på vej på grund af den generelt stigende ulighed.
Der er også en stigende tendens til – og det vil blive meget tydeligere efter valget – at folk må klare sig selv. Samfundet skal ikke længere pr. automatik sørge for de svage. Det er også på tide, at vi andre træder mere til her og ikke bare eksporterer opgaverne og udfordringerne til skatteborgerne, som jo er os selv. Men det er MÅDEN, at det hele ser ud til at komme til at foregå på, der skræmmer.
Så længe, at helheden reguleres passende, er det fint, at vi selv sørger for fx mere børnepasning og pasning af den ældre generation, for spændet mellem generationerne trænger i den grad til at blive udjævnet til gavn for alle parter, ikke mindst børnene. Politikerne bliver nødt til at se på helheden, så uligheden ikke bare vokser, og mange vil komme til at sejle deres egen sø, når samfundet ikke længere skal sørge for de svage, og alle efterhånden skal klare sig selv. Det er en revolution af dimensioner, og det vil tage lang tid at ændre på det i befolkningen. Det er politikerne tilsyneladende ikke klar over, og så kan det gå helt galt. Det er fint at komme derhen, men tempoet skal ikke være hæsblæsende, så det giver endnu mere stress, især til børnefamilierne – det er ikke lige det, de har brug for. Resultatet kan let blive, at flere og flere må leve på gaden.
Ideen med selvbetaling er fin; så får flere en følelse af ikke at være en belastning for samfundet. Desuden er det så en del af den nødvendige omlægning af samfundet. Der er nemlig mange flere elementer forbundet med selvbetaling end som så. Politikerne ønsker nogle her-og-nu-løsninger, der hjælper på kort sigt og giver stemmer ved valget. Men reelt er det samfundsomvæltende på sigt, og vel at mærke på den gode og rigtige måde.
Det er alene overgangsperioden, der er problematisk, og hvor reaktionen og resultatet vil komme bag på langt de fleste politikere. De vil opdage, at perioden bliver nødt til at blive forlænget markant, hvis de vil undgå totalt kaos. I første omgang må de se på de lukrative pensionsordninger, der findes i staten og kommunerne. Der er lagt et dræn ind i de offentlige finanser, og det kan let stoppes ved, at medarbejdere, som i det private erhvervsliv, må betale til ordningerne selv med et arbejdsgiverbidrag. På den måde bliver det også lettere at regulere de enorme summer, der udbetales fx i den finansielle sektor. Begge dele kan sættes i gang samtidig som en reform, der virkelig vil batte.     
Der er også mere brugerbetaling på vej, og det vil et stigende antal mennesker heller ikke have råd til. Derudover vil udgifterne hele tiden stige, så her har vi ikke alene en lighedsboble, men en (uligheds)bombe. Det vil let tage sig ud som en slags politikerterror, når der regeres hen over hovedet på folk. Politikerleden bliver større og større.
Folk på overførselsindkomster vil blive særligt hårdt ramt af denne udvikling. Deres indkomst vil ikke kunne holde trit med prisstigninger oven en kam. Man kan sagtens forestille sig, at ydelserne sættes ned eller står i stampe, mens det generelle prisniveau stiger. Boligskatterne som forudsagt for flere år siden vil stige og stige, især efter 2020. Der vil naturligvis blive kompenseret i nogen grad, men helt sikkert ikke fuldt ud. Vi kan derfor lige så godt indstille os på den udvikling, især hvis blå blok vinder valget, hvad jeg stadig tror på, selv om forspringet bliver mindre i meningsmålingerne.
For århundreder sider lå den offentlige omsorg inden for kirken, fx Den Katolske Kirke, men efter Reformationen blev den overført til det offentlige. Kirken – ikke kun den katolske og den protestantiske, men alle – vil kunne klare nogle af de fremtidige opgaver, men ikke nær alle, når det helt store pres sætter ind. 
Der må indtænkes en lang overgangsperiode, hvis man fra politisk hold ønsker at forlade det samfund, hvor staten holder hånden under de svageste til fordel for et samfund, hvor borgerne skal betale for alt for at sikre sig selv. Derfor må der tænkes helt nyt, og man kan læse Tænketanken Mikros forslag til en ny samfundsmodel på http://taenketanken-mikro.blogspot.dk/
Gøres der intet, er det sandsynligt, at alt i lang tid fremover stadig vil ske på de riges præmisser. Og så vil mange fra samfundets nederste og mellemste lag blive til tyende som i gamle dage. Det ønsker ingen, og derfor trænger en markant samfundsændring sig mere og mere på. Læs Tænketanken Mikros forslag på www.astrologihuset.dk
Det skal lige tilføjes, at nogle af de rige mennesker naturligvis vil hjælpe, også i fremtiden. Men det vil vise sig nødvendigt, at alle træder hjælpende til. Før dette kan ske, må der nødvendigvis ske noget fra politisk hold, ellers kommer der en hurtig folkelig reaktion. Som det er nu, skal der i det mindste være en fradragsmulighed for offentlige almisser, men dette er heller ikke holdbart i længden.  Tyren må derfor tages ved hornene hurtigst muligt.

Bøger om emnet
Der er skrevet bøger om ulighed, som er værd at læse, og som påpeger farerne ved voksende ulighed. Her kan nævnes den nok mest markante af slagsen. Joseph E. Stiglitz fik i 2001 Nobelprisen i økonomi. Han udgav i 2012 bogen ”The Price og Inequality” – prisen for ulighed. Han påpeger faren ved, at 1% af befolkningen ejer nærmest alle værdier og samtidig har magt og indflydelse, hvor de fx ofte har afgørende indflydelse på, hvem der skal lede et land. Fortsætter udviklingen, vil det gå ud over den form for demokrati, vi kender i dag.  

Trafikken i påsken – lumpne perioder
Trafikalt bliver det er LANNNGGG torsdag, og sikkert også en lang fredag, hvis man ikke har lært noget af torsdag. Måske bør dagen omdøbes til Langtorsdag…
Om formiddagen er det specielt timen 10.25-11.25, hvor begge hovedakser laver stærke spændinger til flere planeter, herunder trafikplaneten Merkur. Og de spændinger, vi nævnte i ugebrevet i søndags, udløses i den periode.  Noget af det samme sker i perioden 19.30-20.30 i aften, men der er der ikke nær så meget trafik, så det vil nok gå noget lettere end i formiddags, hvor en væltet lastbil spærrede motorvejen ved Brande.
Tidligere var det Vestmotorvejen ved Vemmelev, det var galt med. Den var spærret i vestgående retning. Ved Årup på Fyn fik politiet melding om uheld kl. 10.39. Der skete to uheld med kun 10 minutters mellemrum i vestgående retning, heldigvis uden personskade. Ingen er dræbt i nogen af ulykkerne.
De nævnte perioder er lidt risikable alle påskedagene, så pas i det hele taget på, hvad du siger og gør – og kør altid forsigtigt.
Der er andre perioder end de nævnte, der er lumpne, men det er fortrinsvis i de nævnte, man skal være ekstra agtpågivende.

DR - 90 år med Pluto på slæb - udvidet version
Præcis kl. 20.00 den 1. april 1925 gik DR i luften første gang. Tv kom først til i 1951. Vi har i de senere år kunnet iagttage en større turbulens i den store, statslige institution. Der har været personalesager, nedlæggelse af Radiounderholdningsorkestret, generaldirektørskifte, omlægning af organisation og sendeflader mv., blot for at nævne nogle enkelte eksempler. Og så har jeg slet ikke nævnt salget af Otto Leisners kartotek med vitser!
Astrologisk er dette ikke underligt, da Pluto har været på spil og bidt institutionen i haserne, for nu at sige det mildt. Det er en proces, der begyndte i 2010 og som først slutter i 2016. Pluto startede i 2010 med at spænde Venus (værdier, penge) op. Derefter var det Plutos og Solens (selve DR) tur, og nu gælder det Månen i de næste ca. to år. Månen er personalet og atmosfæren i huset. Derefter går der et par år, hvor Pluto er i spænding til Jupiter i nogen tid, så det er en lang periode med stor turbulens.
En lignende periode fandt sted i 1973-78, hvor Pluto også spændte DR´s horoskop op. Men dengang var Månen ikke involveret på samme måde, så det bliver spændende at følge, hvad der sker af omorganiseringer, ikke mindst på personalefronten, hvor man nok ikke skal vente et øget personaleforbrug, snarere tværtimod. Dette kan nok gå ud over arbejdsglæden for nogle medarbejdere. Og da Månen er landets befolkning, skulle det ikke undre, hvis DR igen lægger sig ud med befolkningen, som man gjorde, da man lagde Radiounderholdningsorkestret i orkestergraven. Vi kan dog håbe, at man har lært af fortidens synder.
Under alle omstændigheder vil der gå et par år med yderligere omorganisering, før DR kan sige, at processen er ført nogenlunde til ende for en stund.

Censur
DR har været udsat for censur. Naturligvis var der stramme tøjler under krigen, men enkelte sange er stadig forbudt at spille. Så studieværterne er stadig udsat for censur, selv om der bliver mindre og mindre af den.
Dengang DR hed Statsradiofonien, var den folkelige dansemusik ganske uhørt, og jazz blev betragtet som en hån mod den klassiske musik. At det stort set ikke blev spillet, skyldes måske en slags selvcensur. Tidens ånd har så at sige dikteret, hvad der kunne spilles – hvad der var ”comme il faut”. Både smagscensur og politisk censur har lagt bånd på musikken. Radioens rolle var ifølge den tidligere radiodirektør Leif Lønsmann at udbrede den ”gode”, ”ægte” og ”højere” musik. Radioen opfattede det som sin kulturpolitiske opgave at højne befolkningens musiksmag.
Men befolkningen ønsker mere folkemusik på bekostning af den klassiske musik, hvilket ledelsen under kammersanger Emil Holm modsatte sig. Først i 50´erne kunne man høre lettere musik i P2 – musik, man ikke kunne høre på P1. I 1963 kom P3 til, men den daværende musikchef Vagn Kappel brød sig ikke om popmusikken, som han kaldte fordummende og ækel!
Eksempler på sange, der er nedlagt juridisk forbud mod at spille, er Jacob Haugaards ”Mandeleg” og C.V. Jørgensens ”Villa Trianon Petit”. Efter 9/11 og Irak-krigen kom der direkte påbud om at afspille sange, der tidligere havde været forbudt, fx:
AC/DC: Highway to Hell
Henning Stærk: I´m on Fire
Lis Sørensen: Brændt
Peter Belli: København fra en DC9
Leonard Cohen: First We Take Manhattan (Then We Take Berlin…)
John Denver: Leaving on a Jetplane
The Cure: Killing an Arab
Det var dog særligt jazz-varianter af klassisk musik og sange med pornografiske teksten, der censureredes. Disse ”lovlige” plader i arkivet blev mærket med dødningehoveder, eksempelvis med teksten: ”Uanvendelig i ordinære programmer”. Dette blev nogle gange omgået ved at kalde et program for ”ekstraordinært”. Så havde man friere rammer til at spille den ellers forbudte musik.  
Smagscensuren blev helt ophævet i 2004, men politisk musik har det stadig svært. I dag er der stadig playlister på alle programmer, undtagen P1. Det skal dog lige siges, at hvad fx angår den nævnte Jacob Haugaard-sang, kom der et juridisk forbud, fordi den er bygget på sangen ”Mandalay”, og den er skrevet, da komponisten lige havde mødt sin kommende kone, som blev sur og fik den forbudt. Haugaard havde kun ironiseret over de mange mænd, der tager til Thailand for at finde en kæreste. Men i dag har Haugaard intet ønske om at få forbuddet ophævet. Det er ifølge Haugaard: ”totalt kult, at den er forbudt”.
Censur i horoskopet
Hvordan ser man censur i horoskopet? Jo, det er Skorpionen, men mest tegnets planet, Pluto, samt 8. hus. Saturn (grænser) står i 1 hus i Skorpionen. Mars står i 8. hus i aspekt til MC (mål) og Venus (værdier) – og Venus hersker netop over 8. hus i DR´s horoskop. Pluto er i spænding til både Venus og Solen (selve DR), og den står sammen med Månen i Krebsen (folket, følelser). Både Månen og Pluto står i spænding til Jupiter (jura, retfærdighed). Der er altså tale om masser af henvisninger til (selv)censur. Saturn i første hus viser også, at ledelsen i DR har været hårde regelryttere, som til tider har været ude med riven, hvad angår det folkelige.
Og på det punkt ser det astrologisk ikke ud til, at det bliver meget bedre i de næste par år. Pluto udløser spændingen mellem Månen (folket) og Jupiter (jura) i de næste 3-5 år. Måske bliver den nuværende generaldirektør udskiftet i den periode – eller der sker en ny omstrukturering af organisationen. Kritikken er det i hvert fald ikke slut med. Måske kunne det være sagen om Grand Prix-skandalen, der får lange udløbere flere år frem. Helt stille kommer det hvert fald ikke til at gå af, hvis det oprindelige horoskop stadig holder. Jeg spekulerer på, om DR ikke skulle have et nyt horoskop i 1951, hvor fjernsynet kom til, men det vil jeg holde et vågent øje med – og så i øvrigt dykke dybere i, hvad der skete i 1970´erne, hvor Pluto også var i aktion. Jeg hører gerne fra dig, hvis du har en viden – eller har tid til at dykke for at få den.

Tre flyulykker i marts
Den 29. marts kl. 00.43 fløj et canadisk fly i snestorm med meget lav sigtbarhed ind i et antenneanlæg og styrtede det sidste stykke mod jorden, dog uden dødsfald. Flyet var fløjet fra Toronto 1-2 timer tidligere og havde passeret en tidszone. Hvis du er astronørd, skal du lige være opmærksom på, at det er lige omkring det tidspunkt, at sommertiden begynder, og det er der forvirring om i mit pc-program, PCA. Den har regnet sommertid ind, mens de canadiske informationer siger, at den ikke var begyndt endnu. Dette har indflydelse på tolkningen af horoskopet, som angiveligt skal have en AC på 7 grader 16 i Skytten. Det vil sige, at Saturn (kulde, mangel på sigtbarhed) står tæt på AC og er i gang med at spænde Neptun (kaos, det menneskelige element) op.
Der er også her tale om det menneskelige element. Piloten har manglet dømmekraft (Saturn) og derfor skabt kaos (Neptun). Vi skrev i forbindelse med ulykken i Frankrig på et tidligt tidspunkt efter ulykken, at der var tale om menneskelige fejl - det menneskelige element på en eller anden måde.
Hvad angår det canadiske fly, ser det ud, som om det er lettet fra Toronto ca. kl. 23.30. Så er det MC-aksen, der udløser spændingen mellem Saturn og Neptun. Og igen har vi her (måske) et eksempel på, at flyet astrologisk set skulle have været enten aflyst eller forsinket på grund af vejrliget – men heldigvis undgik man denne gang, at der kom lig på bordet.
Den tredje ulykke skrev vi om tidligere, den 5. marts, hvor Harrison Ford styrtede ned ved Santa Monica med sin Helikopter. Han blev skadet, men udskrevet fra hospitalet netop den 29. marts, hvor det canadiske fly styrtede ned og blev slemt beskadiget.

Kontrafaktiske påsketanker - hvad nu hvis…?
Et kontrafaktisk spørgsmål begynder altid med et ”Hvad nu, hvis…?” Hvad nu, hvis fx prinsesse Diana ikke var blevet dræbt? Og J.F. Kennedy? Tillad mig her i påsken at stille et sådant spørgsmål:
Hvad nu, hvis Jesus ikke havde levet? Ja, så kunne man tænke mange tanker. Fx havde jøderne nok haft det noget lettere, men hvad med Islam? Den havde nok slet ikke eksisteret i dag. Og verden havde generelt været et mere tolerant sted at være, uden de mange korstog og religionskrige gennem tiden.
Men så kommer det altafslørende spørgsmål. Hvad nu, hvis der ikke havde fandtes astrologer? Ja, så havde man aldrig fundet Jesusbarnet, og så havde vi ikke haft kristendommen.
Jo, man kan virkelig gøre sig mange tanker om de store spørgsmål i livet.

1813-telefonen
Vi skrev allerede før oprettelsen af denne telefon den 1. januar 2014 kl. 00.00, at det nærmest uundgåeligt ville blive en fiasko fra starten – og mon ikke, at det kom til at holde stik. Nu vil Region Syddanmark nedlægge telefonen, eller i hvert fald i første omgang gøre ordningen langt mere fleksibel, så folk ikke SKAL ringe 1813, før de tager på skadestuen. Det skal de ikke længere i Syddanmark, og det kommer sikkert også til at ske i resten af landet. Ikke underligt, at der både kommer et oprør udefra og indefra i systemet. Lige nu står den progressive MC i eksakt spænding til oprørsplaneten Uranus og udløser derved dennes mange spændinger til Mars (den akutte planet), Månen (følelser), Solen (systemet selv), Pluto (turbulens) og Merkur (kommunikation).
Jupiter i 10. hus angribes af både Uranus og Pluto, og frem til begyndelsen af november står transit Saturn i spænding til Neptun (sygdom, kaos). Progressive Sol nærmer sig den eksakte spænding til Mars (energi, vrede). Men det værste er næsten alle de spændinger, kommunikationsplaneten har i udgangshoroskopet. Det er ikke godt, når det er telefonens og kommunikationens område, der angribes. Det bør snart forbydes ved lov at udføre store beslutninger på den slags horoskoper!
Der har faktisk været så mange klager over nødtelefonen, at personalet nu tager sig ekstra tid til samtalerne i forsøget på at undgå klager. Dette tager ekstra tid – og giver dermed endnu mere ventetid. Og dermed endnu flere klager. Det er skruen uden ende. Lige meget hvad der gøres, er det forkert. Og det er ikke så mærkeligt med et ad de mest spændingsfyldte horoskoper, man overhovedet kan forestille sig. Der er kun halvanden harmoni i det!

Dinosauren er død – men vil brøle længe endnu!
I morges så jeg på nettet, at forfatteren Klaus Rifbjerg er gået over efter længere tids sygdom. Jeg havde netop i går citeret ham i teksten til ”Ugen, der kommer”, og jeg havde den udsøgte fornøjelse at møde ham ved to lejligheder. Første gang var i forbindelsen med min udgivelse af Astrologiens verden, som senere er omdøbt til Astrologiens univers. Ved Gyldendals forårsreception i 1989 fik en god snak med Rifbjerg, som villigt gav mig sine fødselsdata, så jeg kunne udarbejde hans horoskop. Han inviterede mig i den forbindelse ind på sit kontor i Klareboderne ved Købmagergade.
Mødet blev på flere måder markant. Dels i kraft af den stærke personlighed, Rifbjerg besad. Og dels skulle det vise sig, at mødet fandt sted på en ganske speciel dag. Da jeg gik ind gennem porten til forlaget, lagede jeg mærke til, at der stod et par vagter inde i gården. Det tænkte jeg dog ikke videre over, da jeg skulle dreje af, inden jeg kom helt ind igennem porten – op til Rifbjergs kontor, hvor der ikke var nogen vagt på. Jeg blev hjerteligt modtaget, og Rifbjerg spurgte, om jeg havde bemærket noget særligt ved min ankomst, og jeg kunne nævne de to vagter.
Han fortale så, at netop den dag, som jeg så vidt jeg husker var den 30. oktober 1989 – var udgivet en bog i største hemmelighed for at ikke risikere at virke provokerende. Det var Salman Rushdies ”De sataniske vers”, der udkom på Samlerens Forlag, som var en del af Gyldendal. Heldigvis forløb udgivelsen uden uro af nogen art på selve dagen.
Jeg vil senere skrive en artikel om Rifbjerg og hans spændende horoskop, som også blev bragt i et tidligere nummer af Astrologimagasinet HOROSKOPET fra 90´erne. Som samfundsrevser MÅTTE han have specielle aspekter til Merkur, og den stod sammen med Mars på Descendanten i Stenbukken. Han var derfor både sej og sejlivet – og stod virkelig fast på sine meninger og holdninger. Det vil jeg komme tilbage til i en artikel i næste nummer af HOROSKOPET.

Syg humor
-          Det er 1813, godnat!
-          Du mener vel goddag?
-          Nå ja, så lad os sige det, hvad kan vi blive fri for at hjælpe med?
-          Jeg ville altså gerne have en tid på skadestuen!
-          Hvad fejler du?
-          Jamen, det er jo det, jeg ikke ved!
-          Du må da kunne komme det lidt nærmere!
-          Måske. Jeg har det, som om jeg bliver angrebet af et paliparnoster!
-          Et paliparnoster, hvad er det for noget?
-          Jamen, det er jo det, jeg ikke ved – og det er jo det, der gør mig så bange!
-          Tak, skal vi så ikke bare sende en blå vogn?
-          Jo tak, det ville da være dejligt!
-          Jamen, så siger vi det, farvel! Jeg bestiller lige en vogn til mig selv også, det er jo til at blive totalt vanvittig af det her. Forresten, vi kan jo køre sammen, ik?
PS: Vi følger naturligvis op på sagen, når vi ved mere. Det vil vi gerne lægge hovedet på ”bloggen” på!

Påskehumor med ordveksling fra en svunden tid
- Er du Jesus?
- Njo…
- Hvorfor siger du det på den måde?
- Jo, for jeg vil helst ikke hænges op på det!

PS: Vi følger naturligvis også op på denne sag. Vi vil nemlig helst heller ikke hænges op på noget, og slet ikke noget med sønner – eller for den sags skyld: heller ikke undladelsessønner…

Valghumor
Det forlyder, at vi nu er kommet endnu tættere på valget, end vi nogensinde tidligere har været i indeværende valgperiode!
Ja, der er sgu da klart, at vi kommer tættere og tættere på valget, men hvad skal man næsten mene om regeringen?
Ja, det mener jeg også!
Man kan lige så godt stemme efter det tøj, de har på – eller den farve, tøjet har – for det er jo komplet ligegyldigt, hvem der sidder i regeringen; det er den samme politik, der bliver ført.
Ja, men så tror jeg da, at jeg vil stemme på Helle, for Løkkes snakketøj vil jeg gerne bede mig fritaget for! For mig må han gerne tage sit gode tøj og gå! Jeg håber, at Helle selv betaler sit tøj, ligesom hun sikkert betaler sit eget sølvtøj. Jeg ser gerne, at hun optræder nobelt i spadseredragt og løbesko, som signalerer handlekraft. Og så vil jeg i fremtiden skifte udtrykket Go to Helle ud med Run to Helle.
O.k., så stemmer jeg på Løkke, hvis han bare vil undlade at gå i det skattetøj, han plejer, og som er købt og betalt af skatteyderne. Selv har han sikkert stadig både sine spenderebukser og sine overtræksbukser fra tidligere, selv om han jo går lidt mere stille med det nu. Men jeg er uenig med dig i det med snakketøjet. Her har Armani-Lars et sikkert forspring foran Gucci Helle.

UGEHOROSKOP uge 15 - 2015 af astrolog Lykke Larsen, læs dit dagshoroskop og ugehoroskop på www.kvindetid.dk


VÆDDER
PS: Der skal være tid til kærlighed og romantik.
TYR
PS: Du har en dejlig charmerende udstråling.
TVILLING
PS: En harmonisk weekend venter.
KREBS
PS: Der er romantik i luften.
LØVE
PS: Der kan forekomme uenighed på hjemmefronten.
JOMFRU
PS: Hjemlig hygge er sagen.
VÆGT
PS: Der skal være tid og penge til lidt forkælelse.
SKORPION
PS: Du er god til at passe på pengene.
SKYTTE
PS: Planlæg ikke alt for meget nyt.
STENBUK
PS: Din intuition er særlig god.
I
VANDBÆRER
PS: Du har held i pengesager.
FISK
PS: Du holder af at omgive dig med smukke ting.Ingen kommentarer:

Send en kommentar