søndag den 19. april 2015

Uge 17 astrologisk set

Uge 17 astrologisk set

Indhold:

Information og tilbud
Nye bøger i AstrologiHusets Boghandel
Efterlysning
Den Levende Astrologilinje - nu også åben i weekender
Ugen, der kommer
Anmeldelse af ny, fantastisk bog
Kongehusets horoskoper med lidt humor
Kjolespottere med humor
Grækenland – går det helt galt?
Nyt parti: Miljøpartiet De Grønne
Talmagi med Apollo 13!
Ugehoroskoper for alle tegn


Nye bøger i AstrologiHusets Boghandel
  1. Bogen om Eske Willerslev, ny, se anmeldelsen
  2. Tro flytter bjerge – ny bog om John of God
  3. Chiron af Martin Lass – GOD bog genoptrykt!!!
  4. Guilia Enders: Tarme med Charme – bestseller
  5. Alle – og mange flere - kan bestilles på www.astroshop.dk

Efterlysning
Vi har i næste nummer af Astrologimagasinet HOROSKOPET tema om rejser, der gik ad H… til. H´et kan stå for både himmel og helvede. Har du oplevet en sådan rejse og kender tidspunktet for afrejsen, må du meget gerne kontakte Karl Aage Jensen på astrologi@astrologihuset.dk – beskrivelsen kan være anonym efter ønske.

Den Levende Astrologilinje
Denne telefonlinje bliver mere og mere brugt. Husk, at man nu også kan ringe i weekender mod forudbetaling af betalingen på mobile pay 28 11 05 45 eller ved overførsel til reg.nr. 3679, konto 1057 8590.

Ugen, der kommer
Nu kommer der en meget mere blød uge med flere fine aspekter. Det er ganske vist småt med større temaer i denne uge, men et enkelt er der da. Merkur er i konjunktion med Mars i jordtegn. Begge er de i harmoni med Pluto. Så kan man opnå stort set alt, hvad man måtte sætte sig for – så store projekter kan besluttes eller gennemføres nu. Man er villig til at knokle for sine resultater, og den store fokus på jordtegn vil med meget stor sandsynlighed føre til gode resultater, fornuftige løsninger. Det er også en god uge til aftaler og kontrakter, især midt på ugen, hvor aspektet er eksakt.
Spændingen fra sidste uge mellem Venus, Saturn og Neptun fordamper stille og roligt i denne uge og er helt væk sidst på ugen. Dog udløser Månen denne spænding i løbet af tirsdagen, se under denne dag.

MANDAG
Ugen lægger blødt ud med kun en enkelt astrologisk faktor. Solen går kl. 11.42 ind i kvalitetstegnet over dem alle, Tyren, i en måneds tid. Tyren kræver stabilitet, fornuft, hygge, nydelse, sanselighed og kvalitet.

TIRSDAG
Nu er der kul på aspekterne, der er hele 6 af slagsen. Kl. 1.28 går Månen ind i Tvillingerne og giver os et par dage med behov for kommunikation og formidling. Snakken går kvikt derudad, og mange aftaler indgås. Men man skal alligevel tage sig i agt for, hvad man indgår af aftaler, for Månen udløser den aftagende spænding mellem Venus, Saturn og Neptun. Derfor er det en ret lumpen dag, hvor man skal tage sig i agt for lidt af hvert. Tingene er ikke altid, som de ser ud til at være. Pas især på med økonomiske anliggender.
Merkur står i spænding til Jupiter og kan medføre uoverensstemmelser og mundhuggerier. Mars står til gengæld godt til Pluto, så man finder en vej ud af problemerne. Nogle tilsyneladende uløselige problemer kan blive løst midt på ugen, hvor Merkur også er i eksakt harmoni med de to planeter.

ONSDAG
I dag er det udelukkende harmonier, der er eksakte – hele tre af slagsen.  Dagen starter med Månens harmoni med Uranus, så mange er friske fra morgenstunden og både giver og modtager gerne følelsesmæssig inspiration. Og så er det dagen, hvor Merkur står eksakt til Pluto – og så er det, at man kan få skovlen ind under mange tilsyneladende uløselige udfordringer. Venus står også flot til Jupiter, så der kan festes og hygges til den helt store guldmedalje. I dag kan man godt slække lidt på den økonomiske usikkerhed, når der er så fine aspekter, som også virker godt i morgen. Det er godt at overraske nogen i dag – de vil blive glade for det.

TORSDAG
De fine takter fortsætter, og i dag står Merkur helt eksakt til Mars. Der er ikke alene gang i snakke og diskussioner, men der skal gås i dybden. Smalltalk er nærmest bandlyst – dog kun, hvis den finder sted i længere tid, vi skal nemlig huske, at der er tale om jordtegn her.
Kl. 6.25 går Månen ind i Krebsen og giver et par dage med nærvær, empati og omsorg. Måske især midt på dagen, hvor Månen står godt til Solen og danner en helhed, hvor alt nærmest er muligt. Gør et medmenneske glad, og det vil ikke blive glemt.
FREDAG
Her er ugens næstmest urolige dag. Om formiddagen står Månen i spænding til Pluto, og om eftermiddagen til Uranus. Det kan give uro og konfrontationer, hvilket kan stresse dem, som får æren af at modtage besøg af disse aspekter. En noget urolig fredag, som dog ikke går helt galt, fordi Månen står godt til Mars, og det kan rense ud i problemerne, der bliver taget hånd om. Månen står også godt til Merkur, så det at tage en god snak om tingene vil løse dem.

LØRDAG
Den rolige weekend venter, og nu er spændingerne fra sidste uge helt væk. I dag kl. 15.13 går Månen ind i Løven, og så kommer der en weekend med store armbevægelser, hvor det ikke er velset at være karrig med noget – gå ikke i for små sko nu. Aftenen er præget af stabile energier, der nok skal lægge en dæmper på eventuelle urolige gemytter.

SØNDAG
Sidst på eftermiddagen står Månen på Jupiter, og så skal der festes igennem, og andre mennesker skal glædes. Det er dagen, hvor mange finder nye udtryk og nye måder at være på. Det kan blive dagen for de positive overraskelser. Overrask så mange, du kan overkomme! Især sidst på eftermiddagen og nogle timer på hver side af kl. 17.04, hvor aspektet er helt eksakt!

Anmeldelse af ny, fantastisk bog
Eske Willerslev – han gør det døde levende
Kristoffer Frøkjær
256 sider, 299,95 kr. (indb.)
Gyldendal
Bogen kan købes her:
Efter min bedste lægmandsoverbevisning er Eske Willerslev et af de allerstørste nulevende forskernavne på den internationale stjernehimmel. Det skyldes – igen efter egen, ydmyge mening - at han inddrager den åndelige verden som et nødvendigt supplement til naturvidenskaben. På grund af denne åndelige kontakt kombineret med faglig nysgerrighed når han sine spektakulære resultater på originale måder, som har ført ham vidt på den internationale forskerhimmel. Han er beundret og respekteret verden over.
Willerslev er tilsyneladende altid på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt, hvad angår hans metier, videnskaben. På det private område har det set ganske anderledes ud, men det er der i den spirituelle verden ganske bestemte årsager til, som jeg skal lade ligge her. Er man først gået i gang med denne dragende bog af videnskabsjournalisten Kristoffer Frøkjær, så er den meget svær at slippe igen.
Willerslev er dna-forsker, men det var der bestemt ikke nogen, der havde forstillet sig på forhånd. Han var noget af en rod og havde massive problemer i skolen i Småland. Læserne bliver taget med hele vejen rundt om hans liv i denne unikke bog, som er en helhedsoplevelse. Man bliver både underholdt, informeret og beriget på den mest fængslende måde, jeg længe har oplevet. Det har mildt sagt ikke være den letteste og lykkeligste opvækst, Willerslev har haft, men netop dette kan have bibragt ham det nødvendige brændstof til at stå de mange forskningsmæssige udfordringer igennem, ikke mindst på turene til Sibirien, hvor han flere gange var i livsfare. Men han fik også den utrolige fordel, at rejserne foregik netop i den periode, hvor Sovjetunionen var blevet opløst. Willerslev beskriver forholdene der som det rene anarki; det var nærmest et slaraffenland for ham som forsker at være fri for at skulle ansøge om at udføre blot det mindste knoglestykke til videnskabelige formål – og så måske alligevel opleve, at ansøgningen blev afslået. Han slap let gennem tolden i den turbulente tid efter Sovjets opløsning.
Dette førte til en banebrydende dna-forskning på mennesker og dyr, baseret på en respekt for naturens storhed. En meget rørende og tankevækkende sekvens i bogen handler om en bjørn, han skød i Sibirien i 1990´erne. Han bragte kraniet med hjem til Nørrebro, og senere blev det bragt til ødegården i Sverige og hængt op i et træ som foreskrevet af nogle sibiriske stammefolk, der havde fortalt ham, at det er vigtigt at hænge kraniet op i et træ, så bjørnen i det hinsides kan se ud over dens tidligere jagtmarker – også en måde at vise dyret respekt på. Gør man ikke det, kan man møde alverdens problemer i livet. 
Dette kranium opbevarede han efter hjemkomsten i sin lejlighed på Nørrebro, og venner og bekendte beundrede det – og det føltes fedt. Men efter kort tid begyndte alt at gå galt. Han fik dårlige karakterer, kæresten skred, og alt gik ad Helvede til, som de indfødte også havde sagt. Men så fandt han på at hænge det op i Sverige. Han skyndte sig derop og ”hamrede det op” i et træ. Og alt begyndte straks at gå bedre.
Eske bar i en længere periode en skindpose, han havde fået efter en ceremoni med en indiansk medicinmand til beskyttelse og styrke. Et par år senere var han på ekspedition i Grønland sammen med en gruppe permafrostforskere. Boringerne fandt sted med et stort, motoriseret jordbor, som hele tiden satte sig fast, og det var svært at få løs igen. Så indså Eske, at der var brug for nogle helt andre kræfter. Han tog posen fra medicinmanden af halsen og lagde den oven på boret, og så virkede det igen - i øvrigt til permaforskernes store skepsis. De kaldte det for tilfældigt – men boringen gik nu strygende.
Den professor, der holdt boret, var ikke overbevist. Eske fjernede så posen – og boret satte sig fast igen. Professoren kaldte det nu for opspind og held. Igen blev posen lagt på boret, og det kørte igen som smurt. Dette gentog sig flere gange, og hver gang posen blev fjernet, sad boret fast. Måske har professoren fået lidt at tænke på, da han kom hjem.
Historien om Eske Willerslev er bundet sammen af en tur til en ødegård i Småland sammen med forfatteren til bogen. Vi følger opvæksten, ungdommen og en stor del af voksenlivet. Willerslev blev allerede som 33-årig professor i molekylærbiologi, og vejen var nu banet for et særdeles usædvanligt forskerliv. Et liv, vi lykkeligvis får lov til at følge i dette brag af en bog, som kun skæmmes af mangelfuld korrekturlæsning og illustrationsredigering.
MEGET anbefalelsesværdig bog, som også handler om Willerslevs noget usædvanlige barndom og tidlige ungdom med mange udfordringer. Alle kan vi lære noget her. - Karl Aage Jensen

Kongehusets horoskoper
I det seneste nummer af HOROSKOPET med tema om kærlighed gennemgik vi alle horoskoper på de mest fremtrædende medlemmer af kongehuset.
Vi har på bloggen og i søndagsbrevet tidligere bragt en situationsrapport om kongehusets aktuelle horoskoper. For få måneder siden bragte vi et indslag om prins Henriks stærke spændinger her i 2015, og dronningen følger i hælene på ham med Neptun i spænding til Mars/Venus-konjunktionen i hendes horoskop. Kronprinsen har også besøg af Neptun, og de andre voksne medlemmer af kongehuset har også spændinger i deres horoskoper i denne tid.
Men Henrik har både Saturn-, Neptun- og Plutospændinger, så det er en sej omgang. Heldigvis er det tilsyneladende kun influenza, han har reddet sig; men allerede to dage før dronningens fødselsdag har han meldt fra, så det er en hård omgang. Saturn er hans horoskophersker, så den gnaver godt og stækker ham noget. Det er ikke i en sådan periode, han kan blive ophøjet til konge, og det gør han faktisk aldrig på trods af sit gode argument om, at en konge er en dronnings mand. Der sidder noget hårdt i ham; sygdomsplaneten Neptun er heller ikke forbi hans Mars. Og Pluto er i gang med at udløse hans spænding mellem Merkur og Jupiter, hvor Merkur står i 6. hus (sygdom). Jupiter står i 8. hus, og den hersker over hans 12. hus, som også har med sygdom at gøre. Pluto hersker over hans MC, så han skal nok til at neddrosle sine mange aktiviteter.
Og når man så holder stor fest i en uge med virkelig stærke spændinger, så kan det næsten ikke undgås, at der kommer et par streger i regningen.  Dronningen er kommet med et par stærke bemærkninger, som vakte lidt furore, og kronprinsens PET-livvagt har fået en sag på halsen på grund af overfarten hin stormende dag på Storebæltsbroen. Den dag varslede storm over kongehuset, som vi skrev dengang!
PS. Husk at læse det længste og morsomste imaginære interview, der nogensinde er ”lavet” med kronprinsen. Det blev bragt her på bloggen i januar – kort efter den uheldige episode, hvor Venstres Inger Støjbergs PET-kæreste nu er sigtet for at have bragt andres liv i fare.  Ender han bag tremmer, må parret nøjes med remote PETting i en tid. Nå, så galt går det næppe; og så kan de jo bare – nå ja, gå til den… 

Kjolespottere med humor
Vi har længe kendt til flyspottere, hvis ”hovedstad” er området omkring Flyvergrillen i Kastrup. Nu kan vi lancere – og det har ikke direkte noget at gøre med dansen lancier at gøre, selv om dette indslag handler om kongehuset – et nyt udtryk, nemlig kjolespottere, som de nærmest vrimlede med på tv i anledning af dronningens runde fødselsdag. Man spottede både dyre og billige kjoler – både dem til noble priser, som kunne indbringe bærerne kjolernes Nobelpris, og til de billige kjoler til spot(te)priser, hvoraf enkelte var fra en genbrugsbutik. En enkelt af kjoledamerne hævdede endog, at det var anden gang, hun havde den kjole på, som hun bar ved 75-års dagen. Hvad mon dronningen siger til sådan noget? Så hellere noble kjoler til noble priser!
I forbindelse med den runde dag kom der flere vink fra dronning i form af hendes berømte spiddende udtalelser. En af dem, jeg bed mærke i, var noget i denne retning: ”Jeg vil vinke, til jeg dør”. Hermed mener dronningen sikkert, at der ikke bliver tale om abdikation, som mange taler om, og nogle nærmest stiller krav om, så kronprinsen kan komme til fadet. Men det har vi skrevet om tidligere her på bloggen. Det vil der ikke blive tale om; kronprinseparret må ”nøjes” med at få pålagt flere og flere opgaver og pligter – og det er vel også til at leve med.
PS. Helbredsmæssigt kan dronningen grundet det ret omfattende vinkeri på sigt komme til at lide af noget, man kunne kalde for en vinkealbue, hvor hendes mage mere har måttet døjes med en tennisalbue. Jeg så i ATS, at det latinske navn for en vinkealbue er følgende: Epycondilitis lateralis hurrari”.
Det er dog ikke nogen livstruende lidelse. Dog skulle den kunne være ret smertefuld ved overdrevent, livsvarigt overvinkeri – noget, man så må kunne kalde for ”Duraceli longovitalis hurrari superiore.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

Grækenland – går det helt galt?
Det ser ud til, at Grækenland må bide i det sure æble med et nyt valg og en statsbankerot. Pluto bliver ved med at drille, nu med en spænding til kriseplaneten Saturn, der holder sig til udgangen af 2016 i det horoskop, der er sat op for grundlæggelsen den 25. marts 1821 kl. 12.00 i Kalavarita. En så langvarig krise tror jeg ikke, de kan stå igennem. Især ikke, når de har skabt et underskud af så kolossale dimensioner. Læs de tidligere, mere dybdeborende astrologiske analyser på bloggen gennem længere tid.

Miljøpartiet De Grønne
Danmark fik i sidste måned endnu et nyt parti. Det har fået det samme navn som fx det norske søsterparti Miljøpartiet De Grønne. Partiet blev stiftet den 2. marts 2015 omkring kl. 10.00. Martin Spang Olsen er i gang med at skrive partiprogrammet, men initiativtager er Claus Jensen fra Holstebro. Derfor har jeg brugt Holstebro som udgangspunkt for partiets stiftelse. Det stiftende møde fandt sted over Skype mellem 4 personer, bosat i hhv. Århus, Birkerød, Hørsholm og Holstebro.
Det er ikke så tosset et horoskop, der er tale om. Den største udfordring er konjunktionen mellem Solen og Neptun, som er glimrende i sig selv netop for et miljøparti. Udfordringen ligger i begge planeters spænding til Saturn, som symboliserer begrænsninger. Derfor bliver det nok ikke den letteste opgave i verden at løbe partiet i gang. I første omgang gælder det opgaven med at få samlet de ca. 21.000 gyldige vælgererklæringer. De når det ret sikkert ikke til det førstkommende valg, men på grund af de mange harmonier i horoskopet skal de nok nå det. Saturn får nemlig også meget flotte aspekter, nemlig til både Mars, Venus og Månen – og både Uranus og Jupiter kan lige snige sig med her. De danner tilsammen en meget harmonisk stortrigon, som er noget af det bedste, man kan opdrive i et horoskop. Og så er der endda flere planeter med i harmonien.
Månen har med nærmiljøet at gøre, og den står i sit eget hus, 4. hus – og den er også med i stortrigonen. Jupiter står også i 4. hus. Denne får dog en spænding til Merkur i Vandbæreren, så partiet må undgå at bygge luftkasteller. Det bør heller ikke udgøre noget større problem, netop på grund af de mange harmonier. Det kan også nogle gange være en udfordring med alt for mange harmonier i et horoskop – nemlig, hvis man glemmer at udnytte de mange muligheder, fordi man glemmer at knokle for at nå dem. Men alt i alt er der tale om et rigtigt godt udgangspunkt med det flotte partihoroskop, og partiet skal nok komme til at gøre sig gældende på længere sigt.
Talmagi med Apollo 13
Den 13. april 2015 var det 45 år siden, at NASA´s kontrolcenter i Houston fik den ikoniske besked: Kl. 13.13 kom beskeden fra Apollo 13: ”Houston, we have had a problem here”. Da de var landet, udtalte et af besætningsmedlemmer: ”I am not supersticious” (jeg er ikke overtroisk).
Der var kort forinden eksploderet en ilttank i rumkapslen, men det fik heldigvis ingen fatale konsekvenser, som 13-tallet ellers nogle gange tillægges. Episoden er filmatiseret i Apollo 13 fra 1995 med Tom Hanks i hovedrollen.  
Apollo 13 blev affyret den 11. april 1970 kl. 19.13 fra Kennedy Space Center i Florida. Her står AC næsten lige på Jupiter, og så går det meget sjældent galt – kun næsten. Månen er i næsten eksakt trigon til Jupiter, og det er endnu bedre. At der alligevel gik lidt galt, skyldes formentlig, at Jupiter – hvis vi regner ekstra orbis ind – er i en svag spænding til konjunktionen mellem Saturn, Merkur og Venus i Tyren. Venus er horoskophersker, og Saturn er medhersker over 3. hus (rejser).

UGEHOROSKOP uge 17 - 2015 af astrolog Lykke Larsen, læs dit dagshoroskop og ugehoroskop på www.kvindetid.dk


VÆDDER
PS: Du kan nå, hvad du ønsker at nå.
TYR
PS: Du har mange gode ressourcer.
TVILLING
PS: Du har brug for lidt tid for dig selv.
KREBS
PS: Der er flirt i luften.
LØVE
PS: Du er god til at hjælpe andre, men husk også dit eget.
JOMFRU
PS: Du har mange gode ressourcer.
VÆGT
PS: Det skal også være sjovt.
SKORPION
PS: Du har brug for at holde pauser.
SKYTTE
PS: Arbejde er ikke alt.
STENBUK
PS: Påtag dig ikke for meget nyt ansvar.
I
VANDBÆRER
PS: Der skal være plads til dig selv.
FISK
PS: Slap også af, du trænger til det.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar