mandag den 21. marts 2016

Superlige - hvem vinder DM?

Superliga status – hvordan slutter stillingen?

Efter trænerskift i snart halvdelen af superligaklubberne er der vendt op og ned på tingene, eller i hvert fald på nogle af dem. Nu har jeg i denne prognose også set på progressionerne for alle trænere, da de jo også er vigtige, selv om vi stadig mangler samtlige fødselstidspunkter. Transitterne er dig stadig de væsentligste. Klubberne er listet efter stilling:

FCK
Sidste gang skød jeg FCK til at vinde i 2016, da Solbakken blev færdig med sin Neptun i februar. Men den virker jo alligevel, så et par spillere er tabt for ham til foråret, men han har dem stadig til og med denne sæson. Det var dog en streg i regningen, at førstemålmanden Stephan Andersen blev alvorligt skadet i vinterpausen og der måtte indkøbes en ny klassemålmand. Det er så sket, og FCK holder sig på sporet. Ingen tvivl om, at de vinder.

SønderjyskE
De har klaret sig bedre end forventet, og nu er de nummer 2. De har brugt deres muligheder optimalt og har fortjent succes.  Jakob Michelsen har måske opbrugt harmoni-kvoten nu.  Jeg tror dog, at de bliver nummer 2 eller 3 nu, men til efteråret går Neptun i spænding til Merkur og Uranus til Venus – og dermed i realiteten også Pluto til Venus. Og så går den altså ikke længere. O.k., en overraskende god indeværende turnering, men så er det også slut med toppen for den gode Michelsen.

FCM
Vi skrev sidste år i september, at Thorup ville være sårbar fra september til november. Dette har vist sig at være korrekt. Vi skrev også at Sisto ville være ustabil fra slutningen af 2015 og et års tid frem og derfor burde sælges – skal passe på skader og demotivation. Salget udeblev, så vi må se, hvad der sker. De skal nok få mere styr på tingene igen, og på grund af andres ustabilitet kan de nå en 3.plads.

OB
Vi skrev sidste år at Kent Nielsen nok skulle få styr på tingene, og dette er sket nu, så de kører derudad.

AaB
Her begynder Søndergaard nu at løbe ind i problemer på grund af Pluto, da han er født den 5. april. Han bliver som forudsagt fyringstruet i 2016, sandsynligvis i sommerpausen, da han misser tingene, når tingene spidser til. Alligevel kan de nå en fjerde- eller 5.-plads, lige uden for medaljerækken. Måske kan der ligge en bedre plads i dette forår, hvis han lige når at holde Pluto stangen til sommerpausen. Derfor vil de godt kunne rykke 1 eller 2 pladsen frem fra den her viste position som nummer 5.

FCN
Som forudsagt blev Kristjansson fyret (på grund af dårlige aspekter). Han klarede det dog overraskende godt, mest på grund af topscoreren. Nu har Hjulmand taget over, og det hjælper meget på tingene, da han ikke har så mange spændinger og har mere erfaring eller tyngde. Nu kan de godt blive nummer 4 eller 5, hvor fjerdepladsen giver mulighed for at spille EL-kvalifikationskampe. Men det afhænger af, om FCN får lov at beholde ham. Han har transit Uranus på Solen, så der kan pludselig ske nye ting for ”Hjulemanden”. Måske venter nye opgaver, og det kan ændre på tingene for FCN, dog nok ikke i indeværende sæson, som han vil få lov at gøre færdig. Men hvem ved, måske er det er ekstrajob, der venter, så han kan fortsætte i FCN. Men foreløbig kan han boltre sig med god opfindsomhed i Nordsjælland til glæde for sin gamle klub, som han førte til det danske mesterskab i 2011.

AGF
Wieghorst fik som forudsagt en lidt ustabil 2015, men ville have gjort det bedre i 2016. Det fik han så ikke lov til, og han er nu afløst af Riddersholm, og det ser bedre ud, så de ender i øverste lag af midten, nummer 5.

Randers
De burde nå langt, men blev standset af den surrealistiske sag om konetyven Keller, som løb med Jonas Borrings kone. De har begge problemer i deres horoskoper, men på sigt er det klogest at beholde Borring, da Kellers horoskop er noget mere belastet. Men træneren bør ikke fyres, tværtimod, så de skal nok få tingene stabiliseret - fra april måned ser det godt ud, så der har de fundet en løsning, og det går fremad igen, men da kan de have tabt for meget terræn, så de ikke får de medaljer, trænerens horoskop ellers tilsiger. Det kan dog godt tyde på, at træneren Colin Todd er født på et tidspunkt, hvor der er spændinger til hovedakserne, men det ved vi ikke, når fødselstiden mangler.

Brøndby
Som forudsagt ville Thomas Frank blive fyret på spændinger fra Pluto til hans Sol, og han er nu afløst af Auri Skarbalius, der står rimeligt godt, men som man nok ikke skal satse på. Transitterne er gode nok, men progressionerne halter og slår derfor ikke til på topniveau. De får svært ved at holde den nuværende placering i midten og dropper nedad.

ESBJERG
Jonas Dal er kommet til fra Hobro, og han er stadig i gang med Pluto, så det er noget af et sats. Han har dog klaret det fint indtil nu og har måske opbrugt hele den hårde kvote i tiden i Hobro. Men mon ikke han må nøjes med at blive nummer 8 eller 9.

VIBORG
Johnny Mølby har en del at kæmpe med i 2016, så han vil få det svært og undgår næppe kampen om nedrykning, en 9. plads.

HOBRO

Vi skrev i efteråret, at Tom Kristensen, der også er fra Hobro og lige havde trukket sig fra motorsporten, ville Jonas Dal om ikke længe gøre det samme fra Hobros fodboldhold. Nu er Ove Pedersen kommet til Hobro, så én træner med stærke spændinger er afløst af en anden træner med endnu stærke spændinger. Selv om Ove Pedersen er en erfaren kæmpe, så går det ikke med så mange spændinger. Han kan ikke udføre mirakler, ikke engang i påsken. En sikker sidsteplads og dermed nedrykning. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar