onsdag den 26. februar 2014

Jyske Bank på udsalg


INDkøb og UDsalg. Begge dele er set, Jyske Bank har været på i den senere tid. 
De har shoppet sig til BRFkredit, som de har samarbejdet med siden 1996. JB købte varer for 10,4 milliarder kr., og de fik slagtilbuddet for beskedne 7,4 milliarden. Altså 3 milliarder i rabat! Beløbet erlægges næsten udelukkende i Jyske bankaktier, lige med undtagelse af de sidste 100 millioner kr., som betales kontant – voilà! Men vi har tidligere skrevet om Jyske Banks astrologiske udfordringer, som er betydelige i den kommende tid, så der må være ugler i mosen – owls in the mose, som det hedder på jysk-engelsk. Maybe they do not have clean meal in the pose…

BRF stod med en række udfordringer. De foreslog derfor Jyske Bank en fusion, som nu er blevet en realitet. BRF er landets fjerdestørste finansielle institution, men deres markedsandel for realkreditlån er på kun 8%! Det skyldes delvis, at det netop ikke har haft et tæt samarbejde med en bank og har derfor haft dårlig distribution – de har mest handlet med ejendomsmæglere. De har også døjet med dårlige ratingtal fra kreditvurderingsselskaber. Men nu er alting godt, eller er det? I hvert fald kan kunder/låntagerne begynde at glæde sig. Øget konkurrence giver altid billigere priser, og det kan blive Jyske Banks problem. Men så er det jo godt, at prisen har udgjort ikke mindre end et scoop for dem – et (bank)røverkøb.


Men netop på grund af Jyske Banks problematiske horoskop vil vi følge sagen op hurtigst muligt, og vi beder læserne om at sende os detaljer om fusionen. Hvornår og hvor blev den vedtaget, og hvor præcist træder den i kraft? På forhånd tak.  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar