onsdag den 28. maj 2014

Aktuelle improvisationer

Aktuelle improvisationer
Jeg vil her afprøve et nyt koncept, jeg kalder for aktuelle improvisationer. Disse skal ikke læses som en artikel i almindelig forstand, men mere som en roman eller et digt, hvor hovedsigtet er at skrive om mine umiddelbare tanker og indtryk om aktuelle begivenheder og tendenser. Her er det første spæde forsøg, det skal nok blive bedre, forhåbentlig også meget bedre. Jeg modtager gerne kommentarer.

EU-valget – ingen klare konklusioner
EU-kritikerne vandt valget, og nu skal Europa ledes af en flok tabere. Kritikerne har én ting til fælles. Nemlig, at have indset, at unionen er kørt af sporet og derved har et medansvar for befolkningernes reaktion, der er et oprør mod autoriteter uden jordforbindelse eller sund fornuft. De eksisterende autoriteter kan ikke se situationen ”rigtigt” fordi de ikke længere er styret af visioner eller det mennesker kan brænde for som idealer om en bedre verden for alle mennesker i EU. Lederne virker efterhånden som en velbjerget elite som er sig selv nok. Sådan et system afliver sig selv. Det viser historien. Fx Den franske Revolution, Oktober-revolutionen i Rusland, sammenbruddet af Sovjetunionen, og på et andet plan Jesu oprør mod de religiøse autoriteter.

Konsekvensen er givet på forhånd, når en bevægelse, der får mange mennesker til at indse, at det er de få, der har privilegierne og dermed bestemmer. Der vil ske ændringer, fordi mennesker føler en uretfærdighed, mens autoriteterne ser på love og regler, der kan fastholde deres position. Det hele er kun et spørgsmål om tid. Men her hører al ensartethed også op. Sydeuropæerne mener deres, men vi i nord mener det modsatte. I syd mener de, at EU gør for lidt, og i nord mener vi, at EU blander sig i alt for meget. Blandt andet ved at gøre alt for meget for landene i syd, som burde klare deres problemer selv gennem reformer.

Astrologien
Vi har skrevet et par indslag om EU-valget. Astrologisk set var der ingen overraskelser i resultatet af valget. Måske var det ikke ventet, at Messerschmidt fik SÅ mange stemmer, at han kunne slå Nyrups surrealistiske rekord og få over 426.000 stemmer. Der var helt vildt, og det får da også et efterspil for både ham og DF, i det mindste astrologisk set. Morten er næste år den ”løkkelige” indehaver af en Pluto, der spænder hans Venus op, og DF er på vej ind i en Pluto-spænding til Solen, som byder på, at der er højt at flyve, men dybt at falde. O.k., nu er der nok grænser for, hvor dybt man falder i første omgang, for partiet rider på en monsterbølge lige nu og surfer af sted mod himmelske højder. Det vil der blive sat en stopper for næste år. 

Her vil det gå op for vælgerne og tilhængere, at partiet er populistisk – de vil tækkes befolkningen og tager de sager op, som rører sig i befolkningen – hvad der ikke i sig selv er noget galt i, nærmere tværtimod. Men det går ikke i længden, når det ikke udmønter sig i reelle ændringer, der fx nødvendiggør et regeringsansvar. Så er det kun kønne ord og fine filosofier. Og skulle det vise sig, at partiet virkelig går ind i en kommende regering, rød eller blå, så er det begyndelse til slutningen for partiet. Derfor gælder det om at blive ved med at ride på bølgen så længe som muligt, indtil det viser sig, at der er tale om ”kejserens nye klæder”. Sådan noget vil Pluto vide at komme efter, hvis det viser sig forkert.

Konklusionen på 2015 er, at festen slutter her, næsten uanset hvad. Så enten får DF færre stemmer end spået i meningsmålingerne. Eller også forvalter de den gunstige position negativt og taber derved i længden. Om det er enden, eller begyndelsen til samme, er svært at sige, men der sker en markant ændring i 2015/16. Messerschmidt får nye værdier, som måske mere er i privatlivet, hvor Pluto stiller ham over for et – ja, valg. Vil han giftes eller skilles? Det kan i hvert fald ikke blive ved med at gå, som det plejer.

Deres langsigtede chance består i, at de fremstår som et betonparti, der ikke rokker en tøddel ved partiets værdi, og som tager konsekvensen, hvis de ikke får deres sager igennem – at de kort og godt tager deres gode tøj og fx går ud af en kommende regering. Så snart de begynder at gå på kompromis med noget, falder hele korthuset sammen. På et tidspunkt vil de føle sig fristet til at gå i regering, men det er en farlig øvelse for et sådant parti.  I nutiden er der en eklatant mangel på visionært lederskab. Faktisk er der ikke en eneste leder i verden, der er visionær. I hvert fald fører de ikke deres visioner ud i livet. De tør simpelthen heller ikke, for det kolliderer med markedskræfterne og dermed med opinionen, og så kan det ses i meningsmålingerne med det samme. Ingen tør i længden sætte sig op imod markedskræfter, lige bortset fra Nordkorea, som er helt visionsløs. . De fleste kan se, at vores enøjede fokus på markedet ender galt. Naturen og miljøet er de sikre tabere, og det går bare ikke i længden. Her vil naturen blive den sikre vinder, vi når ikke naturkræfterne til sokkeholderne i styrke, selv om verdens ledere og befolkninger gør deres til at holde disse destruktive markedskræfter inde i varmen.

Markedskræfterne er på en måde også populistiske, bare uden at være bevidst om det. Disse kræfter har kun en bevidsthed, og det er vækst og lønsomhed – afkast. Så længe dette er de fremherskende værdier i et samfund- lige så længe vil der opstå kriser, som bare bliver hyppigere og hyppigere. Lige indtil den dag, hvor det hele bryder sammen på grund af uvidenhed og grådighed.

Vi lever i både uvidenhedens og grådighedens tidsalder, men også i overfladiskhedens, materialismens og kunstighedens tidsalder. Det parti, der tør tage den chance, der ligger i fundamental fremtidssikring af kloden og menneskers, dyr og planters livskvalitet er bærer af fremtiden. Skulle DF turde dette, tager jeg stråhatten af for dem og vil være supporter resten af livet – og et godt stykke ind i det næste…

Men så længe der er tale om tom snak som nu, så melder jeg i den grad hus forbi. Det er let nok at være social og have alle de synspunkter, folk kan lide. Det er faktisk det, partiet bliver belønnet for nu, men det vil vise sig at blive en hæmsko i fremtiden, hvor de vil komme i storkrise, medmindre man beslutter at føre sine ideer ud i livet.

I fremtiden vil det sandsynligvis blive sådan, at alle vil finde deres dybeste identitet som fx dansker, blot det skader andre, eller medfører mindre respekt for andre. Respekt er ikke kun noget, man skal have for andre, hvis de bare kan holde sig væk fra vores lille smørhul. Sådan har DF det i dag, hvor en mærkesag er grænsebomme. Ganske vist under indtryk af, at det er de kriminelle, man vil fange. Men så længe det også rækker langt længere ud end de kriminelle, så er den naturligvis gal.
Vi må se, hvad de finder ud af, men de vil blive udfordret af naturens lovmæssigheder, hvis de opfører sig i strid med disse, sådan er det bare. Og stol på, at grænser i den forstand vi kender dem i dag, er på vej ud. Men noget, der er på vej den modsatte vej, er, at folkeslag og grupper af samme mening og holdning finder sammen over landegrænser, kommunegrænser osv. i takt med at flere og flere finder deres ultimative identitet og dermed falder i harmoni med sig selv, vil det naturligligt blive sådan, at der bliver mere fred i verden også. Men at grænser som de nu kendte er på vej ud, betyder ikke, at der ikke skal være nationale sammenhold, hvor man udgør en diversitet/mangfoldighed, der virkelig har noget at tilbyde verden. Andre enheder har andet at tilbyde, og det er den vej, det går. Nemlig mod en tilstand af enhed i mangfoldigheden.

Som Karen Blixen så rammende beskriver i historien om…. Jens vil gerne være sømand, men forelsker sig i --og kommer i tvivl om han skal blive i byen eller sejle verden rundt, som er hans dybeste ønske og behov. Han går en tur i skoven og ser en ræv, som jo bare er sig selv i fuldstændig harmoni med sin egen natur. Fra snudespids til halespids er den ræv, bare ræv. Det går op for Jens, at sådan skal det være, og så beslutter han sig for at følge sin natur og forlader den trygge verden, han har levet i indtil nu.

Det er det, vi altid bør gøre – at følge vores hjerte. Og det kan vi ofte ikke komme til, fordi der er så mange indbyggede krav i et moderne samfund. Bevares, havde det så været ægte, ærlige og troværdige behov, vilde det være helt i sin orden. Men det KAN det ikke være i en kunstig verden. Det er i hvert fald meget svært. Derfor må unge mennesker ofte tage en uddannelse, der ikke er i overensstemmelse med deres hjerte, bare for at få et arbejde, som er det eneste saliggørende i denne såkaldt moderne tid.

Hvis fx DF definerede sig som det parti, der stod på mål for mangfoldigheden og udviste visionært lederskab, så ville det give pote på sigt. Men det skal vi ikke regne med, at de vil gøre, og så kommer der blot et andet parti på banen i stedet for. Lige præcis, når der er mest behov for det – når tiden er moden. I øvrigt ar partipolitik i traditionel forstand også noget, der er på vej ud.

Tilbage til EU
EU valget skal nu udmønte sig i, at grupperne konstituerer sig, og her vil Messerschmidt være en ombejlet herre. EU er blevet mere nationalistisk nu, og det åbner mulighed for at få defineret, hvem man er og hvad man står for – ligesom ræven, der ikke tænker over andet end at være ræv. Ligeledes bør hverken mennesker eller politikere tænke over andet end at være menneske eller politiker, som kæmper for mennesker og naturen. Så vil mange ting give sig selv, og meget ævl og kævl vil fremstå som værende ligegyldigt.   

EU-valget er blot den seneste indikator på, at Pluto gennem Stenbukkens tegn transformerer både det enkelte menneske, deres ledere – og hele samfundet og kloden med. Læs evt. nogle af de mange andre indslag om klodens tilstand. Det, vi oplever nu, er et led i en lang transformationsproces. Pluto bliver i Stenbukken (opgør med gamle systemer) indtil 2024, hvorefter den går ind i Vandbæreren og tager fat på andre aspekter af vores og klodens liv.

Pluto gør op med alt det, der ikke er ægte, ærligt og troværdigt, herunder mastodonter som EU og markedskræfterne. Hverken mere eller mindre. Og selv om Pluto står for storfinanser og magtkoncentrationer, så skal alt ske efter naturens måde at fungere på. Og det kan man bestemt ikke sige er tilfældet med hverken EU eller markedskræfterne. Jeg vil mene, at store koncentrationer er naturstridige i sig selv. Hvis det ikke er sådan, så ved jeg, at Pluto nok skal fortælle mig det.
Kun en tåbe frygter ikke Pluto! Færdig finale.

Brian Holm sigtet
Cykelbossen Brian Holm er blevet sigtet for sex med mindreårig. Den 27. maj kl. 11.30 holdt han pressekonference på Restaurant Grock på Frederiksberg, hvor han bor, Han forholdt sig ikke til sigtelsen, men stod frem trods navneforbud frem. Han har ikke noget klassisk i sit horoskop, der viser, at han skulle være sexforbryder. Men har han de seneste ca. 2 år haft Pluto (sex) i spænding til sin Sol. Man kan ikke i et horoskop afgøre skyldsspørgsmål, men måske sandsynliggøre tingene.

Jeg vil tro, at der kan have været tale om kådhed eller lignende. Nu ved jeg ikke, hvornår den eventuelle forbrydelse skulle have fundet sted, men det ligner umiddelbart ikke noget bevidst kriminelt.

Nigel Farage
Den "engelske Messerschmidt” Nigel Farrage fra partiet UKIP satte de samme vilde standarder som Morten Messerschmidt gjorde i Danmark. Det blev til en jordskredssejr, den største i ca. 100 år. Han er født den 3. april 1964 – interessant nok samme dag og år som Bjarne Riis, så man må ikke håbe, at Farage har taget doping for at få så mange stemmer. Begge har de stadig Pluto i spænding til Solen. Derfor er der meget enten/eller over deres liv i denne tid. Riis droppe sit eget firma og blev ansat sportschef i stedet for at eje det. 

Farage står nu med en sejr, der bliver svær at leve op til. Han kan let bare alt på gulvet. Uranus står på hans Sol, og der betyder fornyelse og pludselige begivenheder. Han er nu vågnet op i baronens seng og skal forvalte de mange stemmer, hvad der vil blive meget krævende. Godt han ikke får magten i England lige nu, for så ville det nok gå ham ilde. Nu er han trods alt på afstand af de hjemlige begivenheder. Han er inde i en ekstra oprørsk periode (også Uranus), hvor han vil være endnu mere uortodoks, end han plejer (Uranus). Han har glæde af Uranus og Pluto i godt et års tid endnu, og den tid vil ikke gå stille af.

Blekingegade
Kommissionen barslede den 26. maj med en rapport, der frikendte PET for at have lagt hindringer i vejen for det almindelige politis arbejde i Blekingegadesagen. Kommissionen forkastede politiets udsagn. Vi kan i fremlæggelseshoroskopet se, at Solen er i spænding til Neptun (hemmeligheder, kaos). Desuden er Mars (vold) i spænding til både Pluto (død) og Uranus (pludselige hændelser, revolution). Dette giver et billede af at noget er fordrejet og/eller udeladt. Men nu er der sat foreløbig punktum med rapporten – tror man. Der vil komme ting frem hen ad vejen, som med god grund sår tvivl om rapportens konklusioner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar