torsdag den 18. september 2014

Valget i Skotland

Valget i Skotland – løsrivelse i en eller anden form

Der er nærmest dødt løb i meningsmålingerne i Skotland forud for valget, som nok alligevel ender med et nej på grund af frygten for alternativet. Det behøver man dog ikke, for den vil blive fundet en god løsning mellem England og Skotland under alle omstændigheder – når man har sovet på resultatet. Bliver det er ja til løsrivelse, vil der alligevel komme et massivt samarbejde mellem de to lande, og et nej vil heller ikke medføre, at tingene er, som de altid har været. Her vil skotterne i så fald blive belønnet med mere selvstændighed/selvbestemmelse på en række områder, herunder også nogle væsentlige af slagsen.

Men et ja vil give internationale kvababbelser (mildt ord), da det vil sætte en bølge af selvstændighedskrav i gang i andre nationer, fx Frankrig og Spanien. Og derfor er det i virkelighed i udlandet, der vil vise sig at få de største betænkeligheder. Men uanset valgets udfald, bliver resultatet i tråde med den fremtidige udvikling mod mere autonomitet. Det er den vej, vinden blæser i fremtiden på kloden som helhed. Der er blot lande, som vil holde rigtig godt fast i ”det vante”, fx Kina.

Som vi har skrevet så ofte gennem årene. Verden kommer til at bestå af mindre og mindre autonome enheder i større og større fællesskaber – uanset, hvad bureaukrater i Bruxelles og andre steder på kloden måtte mene om den sag.

Derfor vil sejrherren af de aktuelle valg hedder større selvstændighed, uanset udfaldet ved dagens afstemning. Horoskopherskeren Venus står i 12. hus, som står for opløsning. Det vil sige, at udviklinger går i retning af en opløsning af de nuværende forhold. Det er udelukkende et spørgsmål om hastigheden, som dog helt sikkert vil øges i den nærmeste fremtid.

Jo, grænserne mellem nationalstaterne er stør og roligt ved at gå i opløsning, som vi kender dem i dag. Astrologisk set ses dette deri, at Pluto står tæt på IC. Dette ville i synden tid medføre større lukkethed, men da verden udvikler sig med menneskene, så er det begyndt at gå i modsat retning. Det er kampen mellem det gamle og det nye, vi er vidner til i dag – og i fremtiden.


Velkommen til fremtiden – for Skotland og for verden!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar