søndag den 12. oktober 2014

Uge 42 astrologisk set

Uge 42 astrologisk set


Indhold
Information og tilbud
Abonnement på HOROSKOPET
Fribilletter til messen i Forum
De personlige børnebøger i bogudgave
Antikvariatet tilbyder
Ugens syner af Kirsten Brun
Ugen, der kommer
Karen Hækkerup gået af
Mordkorea – er Kim Jong-un blevet myrdet eller afsat?

Information og tilbud

Abonnement på HOROSKOPET
Nu er der ikke så længe til, at vi udsender girokort for 2015. Det gør vi i god tid, fordi det tager lang tid at udsende de mange gaver i form af et gratis årshoroskop til alle, der ønsker det, og som indbetaler inden for tidsfristen på girokortet. Gaven tilsendes på e-mail den følgende måned efter, at betaling er modtaget.   
Abonnenter har hidtil fået 20 % i rabat på stort set alle varer i www.astroshop.dk
og butikken på Østerbro. Det har vi måttet sande er sat for højt; derfor nedsætter vi rabatten til 10 % fra 1. november 2014.

Fribilletter til Forum-messen
Husk, at vi har masser af fribilletter til messen i Forum 17.10-19.10, som dog kun har et enkelt alternativt tilbud, nemlig AstrologiHusets stand. Du kan hente billetterne eller indsende en frankeret svarkuvert. Husk at der i så fald skal 18 kr. på i porto, da det er ret tunge fribilletter denne gang.

De personlige børnebøger – miraklet er sket!
De personlige eventyrbøger har hidtil kun kunnet fås med spiralryg, hvad de fleste har været meget glade for. Men nogle har bedt om, at vi gav dem mulighed for en indbundet bog. Dette kan vi nu levere til 199 kr. Bøger leveres stadig med et sødt minihoroskop på barnet, og der er mulighed for at tilkøbe et langt mere omfattende horoskop på ca. 7 sider inklusiv indbinding med en meget flot forside. Køb bøgerne her http://astroshop.dk/borneboger.html

Antikvariatet tilbyder sjældenheder
Betty Lundsteds bog Transitter er kommet i et enkelt eksemplar til 150 kr.
Shirley McLaine: Træd inden for, 130 kr.
Donig: Erhvervsgrafologi 80 kr.
Mir Bashir: Kiromanti 99 kr.
Alice Bailey: Telepati og det æteriske legeme (indbundet): 120 kr.
Edgar Cayce: Den sovende profet: 79 kr.
Krishnamurti: Paa vej mod Discipelskab 79 kr. 
Politikens bog om healing: 60 kr. 
Alan Oken: Soul-centered Astrology 89 kr.
Alan Oken: Alan Oken´s complete Astrology 89 kr.
Beløbet kan indsættes på reg.nr. 3679, konto 1057 8590. Husk at lægge 40 kr. til, hvis bøgerne skal postsendes.

Ugens syner af Kirsten Brun
Ugen er lige som sidste uge fyldt af to noget modsat rettede energier. Der er tale om energier, som kan dele os op to grupper. Den ene er en energi, som vi kender rigtig godt fra de sidste mange år, nemlig "se mig-energien”, der handler om at bruge albuerene og stå fast, kræve sin ret og sige fra. Den vil de første dage i ugen være utrolig fremherskende. At sætte sig selv i scene uden omtanke – at vise sig frem. Det er energier, der hersker på alle områder. Det er også de energier, vi kigger på, når det handler om, at billeder og andet lækkes på nettet. Det vil derfor fylde meget at vise sig frem og tro, man har ret. Det er dog som om disse energier er ved at vende, og vi i stedet søger indad. Det er også derfor, debatten om de sociale medier fylder så meget i øjeblikket. 
Men fra starten af ugen, betyder det, at det ikke er tid til at gå ind i de store diskussioner med folk. Det fører ingen steder hen og vil bare kaste os ud i større konflikter. 
Fra på tirsdag vender det, og den stik modsatte energi sætter ind - en selvreflekterende og selvfordybende energi, der ikke handler om at svælge i, hvad der er galt med mig og vende vrangen ud på sig selv. Men om at lytte til andre og vende blikket væk fra ”rettighedskulturen” et øjeblik.  Og se lidt på, at vi måske også kan hjælpe hinanden og være noget for hinanden – at give opmærksomhed. 
Det vil også afspejle sig i den politiske verden over det næste stykke tid. Politikere bliver mere selvanalyserende på den gode måde, hvor det ikke handler om "se mig", jeg har ret i alt, men om det, der foregår inde bag deres facader. Det betyder ikke mindre uro lige med det samme, men kan føre til mere eftertænksomhed. 
Ugen byder på flere skandaler, både i mediernes verden og politisk.  
Det vil dog være en relativ stille uge, hvor det er småting, der sker. Og endelig er Helle Thorning færdig med sine ministerrokader. Dette var den ottende, og det var hvad jeg forudsagde da regering trådte til. Så det bliver også her mere roligt indtil valget til sommer. 


Ugen, der kommer
Solen og Venus følges stadig flot ad i Vægtens tegn. Det er godt for parforhold, harmoni og faktisk også for økonomi. Jeg vil tro, at der falder lidt mere ro over det økonomiske område i løbet af denne uge.

MANDAG
Dagen starter med en harmoni mellem Månen og Solen, som skaber helhed og stor kreativitet. Der er dog modstridende kvaliteter inde over, idet Månen også er i spænding til Mars. Det kan få både følelser og temperament til at koge over lige fra morgenstunden. Om aftenen står Månen forbilledligt til Merkur og fremmer kommunikation og samtaler under enhver form, samt det at få sin nysgerrighed stillet er i fokus.

TIRSDAG
Kl. 1.30 går Månen ind i Krebsen og giver os et par dage med nærhed i fokus. Midt på dagen står Månen flot til Neptun, og det fremmer fantasien, intuitionen og drømmene. Husk lidt powernapping – en siesta i dag. Og så oprandt dagen, hvor Venus står eksakt til Jupiter. Dette gavner kærligheden, harmonien og værdierne. Aspektet er med til at skabe lidt mere ro på de finansielle markeder, og hvis det rammer noget i ens eget horoskop, kan man få uanede muligheder i denne uge. Køb i så fald en lottokupon eller lignende. Investeringer vil også få gode kår. Tænker man på at fri til sin udkårne, så er der gode muligheder for et ”ja” i dag – eller i denne uge, dog bortset fra i morgen, hvor det vrimler med spændinger fra Månen.

ONSDAG
Dagen begynder med stress og uro i følelseslivet. Det er mere eller mindre temaet for hele dagen. Om aftenen er der dog nogen ro under opsejling, idet Månen står godt til Saturn, som altid skaber ro og giver tålmodighed. Men selv her er der en slange i paradiset. Månen står nemlig samtidig i spænding til Solen, hvilket kan give følelsesmæssige spændinger. Men én ting kan man ikke tage fra onsdagen, og det er Solens harmoni med Mars, som gør, at man kan få rigtig mange ting fra hænderne. Dette aspekt giver energi og skaber fart over feltet. Men på grund af spændingerne skal det helst ikke være FOR meget fart på.

TORSDAG
Kl. 12.29 går Månen ind i Løven og giver et par kreative dage med overskud, lige i pagt med efterårsferien med dens mange aktiviteter for børn og voksne. I dag står Solen og Merkur i eksakt konjunktion, og det øger nysgerrighed og kommunikation. Men Merkur går stadig retrograd, så det trækker lidt i den modsatte retning, hvor man skal passe på at sige tingene som de er, og ikke, som man tror de er. Andre kan let misforstå en, selv om man selv synes, at man gør sit yderste for at sige tingene på den rigtige og forståelige måde. 

FREDAG
I dag er der hele to eksakte aspekter mellem planeter. Merkur står godt til Mars og giver en aktiv kommunikation, hvor tingene siges direkte og helt uden omsvøb. Intet stikkes ind under stolen. Dog kan det ske en enkelt gang på grund af Merkurs retrograditet – bagudgående bevægelse set fra Jorden. Da Merkur står i Vægten bliver tingene serveret med indføling, elegance, situationsfornemmelse og charme. Især, fordi Merkur samtidig er i konjunktion med Venus. Sidst på eftermiddagen står Månen godt til Uranus, og det får følelserne til at flyve mod friheden. Mange vil tænke nyt her.

LØRDAG
Her har vi dagen med de fleste Måne-aspekter – hele 5 af slagsen. De er alle harmoniske med undtagelse af Månens spænding til Saturn om formiddagen, som godt kan forekomme mange at være lidt gumpetung og støvet. Tingene går trægt, og mange føler ikke, at de kommer nogen vegne. Det er dog ikke det store problem på grund af de mange harmonier, der er i dagens løb. Fra morgenstunden står Månen godt til kommunikationsplaneten Merkur, og om eftermiddagen står Månen flot til både Venus (hygge, kvalitet), Mars (energi, vilje, initiativ) og Solen (identiteten og det at stråle). Så alt i alt en god dag.

SØNDAG
Så kom ugens rolige dag. Månen går ind i Jomfruen kl. 1.08, så vi vågner op med begge ben solidt plantet på jorden – idet mindste, når man er stået ud af sengen og har rejst sig op. Der er lige en undtagelse midt på dagen, hvor Månen er i spænding til Neptun. Her man mange være (dag)drømmende og verdensfjerne /illusionsbetonede i nogle ganske få timer. Men det er dagen, hvor langt de fleste kan tage det helt roligt og måske få lavet nogle lavpraktiske ting såsom rengøring og oprydning. 

Karen Hækkerup er gået af
Der er her til morgen (10.10) blevet meddelt, at justitsminister Karen Hækkerup går af som minister og bliver Søren Gades efterfølger som direktør for Landbrug og Fødevarer. Et karriereskifte passer som fod i hose til hendes horoskop, og jeg er sikker på, at hun aldrig vil vende tilbage til Borgen igen på den politiske måde. 
Vi skrev efter den regeringsrokade, hvor KH blev justitsminister, at hun er inde i en turbulent tid, og at hun kunne vente sig et par møgsager, hvad der også har været tilfældet. Nu får hun så en møgsag, der passer så fint til landbruget, som jo i den grad er synonymt med møg. Nå, spøg til side, det er jo ikke hendes gebet, så hun skal ikke have noget møgfald herfra. 
Det er Merkur, der har været angrebet af både Uranus og Pluto i hendes horoskop, og det er den til og med januar 2015, hvor den slipper sit tag i hende. Derfor skal hun nok blive god til sit job, og måske benytter hun lejligheden til at skifte parti og gå over til Venstre, landbrugets parti. Det gør hun nu nok ikke, men hun kommer ikke uden om at skifte en procentdel af sine S-holdninger ud med nogle, der passer bedre til landbruget og lobbyisme i det hele taget.
Pluto og Uranus laver altid ballade og turbulens, og det er det, der nu er blevet for meget for KH. Hun har sikkert også været udsat for et internt pres i regeringen, da Merkur står i Krebsen (familien).
2015 bliver et fantastisk år for hende – og en lettelse, at hun bliver fri for politik på den partipolitiske måde. Især sommeren bliver god for hende. Her kører alle planeter i positiv stilling for hende. Pluto – bl.a. - står godt til hendes Venus i Tyren, så nu vil hun bedre kunne nyde sommerferien, langt væk fra det politiske agurketidskævl. Måske kan den med Tyren tolkes derhen, at Karen og koen Karoline nu rotter sig sammen til landbrugets bedste. Måske danner de et ko-operativ. Det er i hvert fald slut med de politiske ko-alitioner. Tyren er taget ved hornene, så er ikke nogen horn i siden…
Hækkerup er altså løbet af pladsen i bedste hækkeløberstil og bliver efterfulgt af Mette Frederiksen, der nu er færdig med sine spændinger. Bl.a. har Mars og Venus været oppe at tottes i hendes horoskop, og det medførte en skilsmisse, men hun fandt ret hurtigt en ny mand. Nu har hun den progressive Måne stående på Jupiter som det sig hør og bør for en justitsminister – ordet jura er afledt af planeten og guden Jupiter, der står for retfærdighed. Det håber vi så, at hun vil leve op til med de meget flotte aspekter, der nu er i hendes horoskop. Det er ligefrem statsministeraspekter – eller i hvert fald formandsaspekter. Men nu skal hun foreløbig giftes med sin udkårne, i hvert fald har hun så fine planeter, at hun roligt kan indlade sig på et hurtigt giftermål. Om ikke med den ene, så med den anden. Man SKAL jo huske, at man altid skal elske sin næste, selv om det aldrig skader at elske sin nuværende.
Uanset hvad, så kan ingen tage Mette Frederiksens flotte, aktuelle horoskop fra hende, og det bør hun nyde mest muligt. Det ville i øvrigt også se mærkeligt ud, hvis vi sådan gik rundt og tog horoskoperne fra folk. Så ville Pluto og hele slænget jo også komme efter os.
Mette Frederiksen efterfølges af Henrik Dam Kristensen, som fra 2015 får besøg af Neptun, der spænder hans Sol op. Der venter ham derfor en besværlig tid. 
Den nye regering præsenteres for dronningen den 10. oktober kl. 10.45, hvor der er smukke aspekter fra hovedakserne, men hvor Solen og Venus spænder Uranus og Pluto op, så en ministertid helt uden bump på vejen vil de nye ministre ikke opleve. Især Henrik Dam.

Mordkorea
Nordkoreas leder, The Young One: Kim Jong-un, nedstammer fra Kim il-sung. Det ser ud til, at sygdom kan gå i arv, så vi kunne give den unge mand tilnavnet Kim very-il-Sung. I hvert fald har ingen set ham offentligt i en måneds tid, og nogle regner med, at det er på grund af sygdom. Men hvad siger horoskopet?
Kim The Young One er født den 8. januar 1984 kl. 2.30 i Pyong Yang. Som vi skrev tidligere på året er han så småt begyndt på en Pluto-spænding til Solen. Uranus HAR allerede fat i Solen, og derfor har Pluto det i realiteten også, når Uranus og Pluto kører i kvadrat til hinanden. Men hvad med sygdomsplaneten Neptun? Ja, den står lige på hans Måne i Fiskene i 4. hus – og er ydermere i kvadrat til Venus, som er i 12. hus (hospitaler, sygdom). Derfor skal han under alle omstændigheder passe på sin sundhed, hvad han ikke ser ud til at være den bedste til. Han har ellers et meget flot horoskop på mange måder, men han er et ”lysende” eksempel på, at lykken ikke nødvendigvis er at arve magt og rigdom, som han ikke har skullet kæmpe det mindste for. Dette er typisk, når man har en stor overvægt af harmoniske aspekter. Nu har han godt nok en Mars/Pluto-konjunktion i 12.hus, så han kan være selvdestruktiv, ikke mindst på helbredsområdet, som han sikkert helt negligerer (12. hus). Men selv denne konjunktion står meget harmonisk aspektmæssigt.
Men nu skal han kæmpe med både Neptun, Uranus og Pluto i de næste par år, og det tilsiger, at der skal ske en transformation – et karriereskifte. Det er nok ret umuligt for ham at slippe afsted med, så han føler sig fanget i en fælde, som han gerne vil slippe ud af. Her kan sygdom være et smuthul for ham, men måske finder han på noget andet. Det kunne være at leve i et end nu mere udtalt parallelsamfund, end han sikkert gør i forvejen. Men jeg vil tro, at selv dette ikke er nok for ham. Han er godt og grundigt træt af sit liv og ønsker at starte på en helt frisk. Og det kommer han også til, om han så skal dø for det.
Den høje leder er nok ikke blevet myrdet eller afsat, selv om mange nok gerne vil ham til livs. Men lige nu nøjes han med at være sygemeldt, og selv noget sådant holdes hemmeligt i en af verdens mest tillukkende lande. Interessant nok står Neptun for både sygdom, hospitaler og hemmeligheder.

Malala får Nobelprisen
Den pakistanske skolepige blev forsøgt myrdet af Taleban i 2012, men overlevede mirakuløst. Nu er hun blevet tildelt Nobels fredspris sammen med en indisk helt, som kæmper mod børnearbejde. Nu kan man håbe, at Indien og Pakistan ser symbolikken og benytter muligheden for at indlede en æra med fredelig sameksistens, jfr. konflikten om Kashmir.
Malala er født den 12. juli 1997, sandsynligvis ved 3-tiden om natten. Det er spekulativt, da vi ikke har noget tidspunkt oplyst. I 2012 havde hun flere stærke spændinger i sit horoskop, men også nogle flotte aspekter, der har været med til at redde hendes liv, herunder et væld af Jupiter-harmonier. Den progressive Mars udløste hendes spænding mellem Solen og Saturn. Progressive Merkur var i spænding til Pluto. Transit Uranus og Pluto spændte hendes Måne/Mars-konjunktion op. Det har været meget voldsomme handlinger, der blev begået mod hende. Mars står bl.a. for skarpladte våben og krig.  Desuden var den progressive Sol så småt gået i gang med at udløse hendes Merkur/Uranus-spænding. Dette aspekt er endnu ikke overstået, og det kan indikere, at hun stadig har følgevirkninger af den hårde medfart i 2012 – hvad der er meget naturligt, da man ikke så let slipper igennem så hårdhændet en behandling.
Ellers er hun, når hun modtager fredsprisen den 10. december, færdig med de hårde transitspændinger. Saturn står til den tid i harmoni med den fredselskende Neptun, og vi ønsker Malala al mulig held og lykke med sin fortsatte kamp for pigers ret til undervisning. Det er virkelig godt gået. 

Får Pluto sin planetstatus tilbage?
Ja, det er jeg ret sikker på! Vi skrev for nogle år siden, i forbindelse med fratagelsen af sin planetstatus i 2006, at denne afgørelse ville blive omstødt inden alt for længe, så planeten kunne få den status tilbage, som retteligt tilkommer den, uanset hvad astronomerne måtte mene om den sag. Derfor er jeg på bedste, civilretslige ulydighedsvis vedblevet at kalde Pluto for en planet. Jeg drillede dengang astronomerne med, at lige som en dværgkanin stadig er en kanin, så er en dværgplanet også stadig en planet.
Nu har der været en debat med efterfølgende afstemning på Harvard-Smithsonian Center om sagen, og afstemningen faldt ud til Plutos fordel. Det er trods alt en begyndelse, og mon ikke erkendelser kommer til astronomerne, inden Pluto forlader Stenbukkens tegn? Jeg vil tro det, men hvornår den officielle indførelse finder sted, er straks en anden sag.   

En plutonisk erindring – læserbrev fra Morten
Da jeg i sommeren 2006 arbejdede som portør på Gentofte hospital blev jeg drillet af en af mine kolleger, som var vidende om min interesse for astrologi, med at han havde hørt, at Pluto var blevet degraderet til en dværgplanet på en astronomisk kongres i Prag. 
Jeg kan huske, at jeg lidt vrissent svarede en portør på spørgsmålet om, at flere tusinde astronomer på en kongres i Prag havde frataget Pluto sin planetstatus. Det skete i kældergangen dybt nede under Gentofte Hospital. Jeg var i gang med at flytte et lig (Pluto, red.) til frysekælderen. Jeg svarede, at Pluto netop symboliserede transformation og derfor var fuldstændig ligeglad med, hvad nogle astronomer havde besluttet sig for.
 
UGEHOROSKOP uge 42 - 2014 af astrolog Lykke Larsen, læs dit dagshoroskop og ugehoroskop på www.kvindetid.dk 


VÆDDER
Når du først bliver fanget af noget, så er der ikke noget, der kan stoppe dig. Du holder virkelig af at begynde på nye ting. Har du ferie, så trænger du til at slappe lidt af og bare finde ind til kernen i dig selv. Du trives med din partner, og I befinder jer godt i hinandens selskab. Er du single, er tiden inde til en flirt!
PS: Tvivl ikke på dig selv.

TYR
Hvis du har lidt ekstra tid, så vil det være en god ide, at du får ryddet lidt op omkring dig. Det vil skabe mere plads, også mentalt. Du vil ikke have helt let ved at vende dig til forandringer, men faktisk er det meget lettere, end du regner med, også hvad angår dit job. 
PS: Vær positiv.

TVILLING
Det gælder om, at du begynder at gøre tingene på en anden måde. Selv små ændringer kan gøre en stor forskel. Du vil dog også opleve, at mange ting ændrer sig af sig selv. Fokuser lidt mere på din familie, som trænger til lidt forkælelse. 
PS: Træd et skridt tilbage og se tingene udefra.

KREBS
Hvis du begynder på en masse, inden du har talt med alle de involverede parter, så skaber du gnidninger. Det gælder især familien, som gerne vil tages med på råd. Du er god til økonomi, og du kan med held foretage nogle heldige investeringer eller køb.
PS: Du får en travl hverdag.

LØVE
Det er pragtfuldt at være i nærheden af dig. Du får tingene til at ske og brokker dig ikke, når noget ikke lykkes. Du tager blot fat igen, og så får du det, som du vil have det. Du er positiv og optimistisk, og det smitter af på dem omkring dig. Du må dog godt være lidt egoistisk - lav dit eget først.
PS: Du kommer længst, hvis du arbejde alene.

JOMFRU
Du mister nogle gange dit ellers gode overblik, og det stresser dig meget. Det skyldes, at du ikke har helt styr på dine prioriteter, så tænk over, hvad der er vigtigst for dig. Der kan komme til gniderier på hjemmefronten. Her er det dog også vigtigt, at I bliver enige om tingene.                                                                                                                                          
PS: Vær fleksibel og diplomatisk.

VÆGT
Gør ikke dine opgaver eller projekter mere komplicerede, end de behøver at være. Der er faktisk mange lyspunkter, hvis du bare åbner øjnene for dem. Du er yderst charmerende og sammen med din energiske udstråling, tiltrækker du andre mennesker, så skal du nok få en dejlig social uge.  
PS: Andre kommer til dig for at få gode råd.

SKORPION
Forhåbentlig har du ferie, for dit energiniveau er lavt, og du trænger til at slappe af - eller også trænger du bare til at komme lidt væk fra det daglige. Vent med at begynde på nye projekter eller træffe vigtige beslutninger til senere, du vil langt fra have det fulde overblik lige nu.
PS: Du nyder en god snak med andre, du møder.

SKYTTE
Du er ikke den letteste at arbejde sammen med, ikke fordi du ikke vil, men du har i høj grad brug for at gå dine egne vejen og træffe dine egne beslutninger. Det er ikke alle, du vil komme lige godt ud af det med, men hvorfor prøve, bare hold fast i dit, så må de andre klare deres eget.
PS: Glem ikke familien.

STENBUK
Der er i den grad kærlighed og romantik i luften, hvad enten du allerede har en partner, eller du er single. Du kommer langt ved at være nærværende og fokusere på, at være i nuet. Det overvinder nemlig de bump, der kan komme på vejen, og på jobbet.
PS: Slå dig lidt løs.

VANDBÆRER
Hvis der ikke lige sker noget spændende, så find selv på noget og inviter familie og venner. Det skal være sjovt og aktivt, og det skal det også nok blive. Tag dig tid til en timeout, hvor du kan tænke over nogle gamle og uhensigtsmæssige mønstre, som du kan ændre på.
PS: Du kan stort set alt, hvad du sætter dig for.

FISK
Gniderier og skænderier mellem dig og din partner kan meget let komme til at overskygge din uge, hvis du ikke passer på. Få talt ud om tingene, så I ikke bruger unødig energi på at være uenige. Din dagligdag glider let og ubesværet, og du når en masse, hjemme og på jobbet.   
PS: Foretag ikke for mange impulskøb.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar