søndag den 19. oktober 2014

Uge 43 astrologisk setBemærk at vi er på messe i Forum, derfor en kort udgave.

Ugen, der kommer
Nu kommer Solen og Venus helt ind i et fantastisk parløb, som er eksakt på søndag, men som er virkningsfuldt hele ugen og i næste uge med. Denne konjunktion finder sted i Vægten, som indbyder til skønhed, harmoni og parløb af den allerbedste slags. Og så står de begge ydermere godt til Mars og gør eventuel krig på Jorden og mellem kønnene mere blid – og det er i det hele taget sværere at føre krig med sådanne aspekter. Hvis man skal foretage investeringer og lignende, så kunne det være tiden nu. Det eneste, man skal passe på, er den retrograde Merkur, som lørdag går direkte igen efter ca. 3 ugers baglæns bevægelse, hvor kommunikation og aftaler har været præget af uklarhed eller usikkerhed. Også aktiekurserne har kunnet være svingende, men ikke så meget, som det ville have været tilfældet, hvis Solen ikke havde været i konjunktion med Venus.

Ugens syner af Kirsten Brun
Ugen er stille med ro og selvindsigt som de grundlæggende energier. Det bliver en uge, hvor vi kigger indad og søger vores centrum. Det er ikke så svært at se på sig selv, men at se sig selv rent er svært, og det er hvad ugens energier byder på. Jeg er sikker på, at der vil komme til at ske en masse i ens indre, uanset om man bemærker det eller ej. Der skrælles lag af, og man ser sig selv på ny.  Det er ikke nødvendigvis hele ens selvbillede, der bliver transformeret, men det kan være i de små ting, som alligevel gør udslag i din hverdag. Måske opdager du det først om et stykke tid.
Et andet af ugens temaer er samspil - at virke og løfte sammen. At se på andre som en inspirationskilde og søge glæde i andres selskab.
Hvert år i oktober kommer der en uge, hvor vores cyklus vender energimæssigt, og vi søger indad, bruger tid på os selv og på de stille, men skabende energier. Den næste uge er sådan en uge. Det betyder, at vores samvær bliver roligere og vi bruger tid på at tænke og tale med hinanden - og finder det spændene. Der er meget, der vender i øjeblikket. Og nu er tiden kommet til at finde ud af, hvordan vi ser os selv i andre.  Vi er færdige med at mistænke alle, og vi begynder at stå sammen og se på hinanden som ligestillede, og ikke som fjender.
I den store verden er der også stille, vi er ikke sluppet af med skrækken for hinanden og verden. Men også her er der fra denne uge og det næste lange stykke tid en begyndende trend til at se mere venligt på verden. Og dermed få mere ro og mindre frygt. 
Der er en stilhed i disse dage, som er unik - som om verden har fået dyne på. Ikke kun herhjemme, men overalt. Prøv at stå stille et sted, hvor der normalt er meget larm, og mærk efter - selv her er der roligere med mere afklaring, tid og samspil. Den store spiral af energi, der for rundt og var sindssyg hektisk, er stoppet. Det er tid til refleksion.
En fantastisk uge og en fantastisk tid.


MANDAG
I dag er harmonien mellem Mars og Venus eksakt, og det giver en særdeles harmonisk dag, læs indledningen. Desuden står Månen godt til Saturn om aftenen, hvad der giver en stille og rolig aften, som er meget harmonisk. Merkur står også meget flot til Jupiter, så den eneste hage ved dagen er, at Merkur stadig er retrograd. Det vil sige, at den set fra Jorden går baglæns, og astrologisk set svækker det kommunikationen og forståelsen mellem mennesker.
Torsdag går hele tre planeter ind i Skorpionen – helt exceptionelt. Læs under torsdagen.

TIRSDAG
Her har vi en meget stille dag, dog med undtagelse af de meget tidlige morgentimer, hvor Månen spænder Mars op, og det kan godt give en urolig start på dagen. Kl 13.12 går Månen ind i Vægten og sætter fokus på harmoni og balance i et par dage.

ONSDAG
Dagtimerne er præget af, at Månen udløser spændingen mellem Uranus og Pluto, og det giver uro og stress på grund af Uranus, der også kræver sin frihed til hvad som helst. Og Pluto kan medføre konfrontationer og negative følelser. Ikke den bedste dag at starte nye projekter op.

TORSDAG
Her er dagen med de fleste astrologiske faktorer – hele 6 af slagsen. Det helt exceptionelle er, at hele tre planeter går ind i Skorpionen i dag, både Solen, Månen og Venus! Nu bliver der knald på passionen, intensiteten og dybden. Nu skal der ryddes op i følelseslivet.
Der er nymåne i skorpionen kl. 23.57, hvor Månen står på både Solen og Venus, og det vil give nogle helt specielle og stærke energier, som mange bør opleve. Gør noget specielt ud af denne midnat, ikke blot, hvis du er forelsket, for så kan det blive ekstra vildt. En meget sjælden kombination, hvor der bør eksperimenteres på et meget dybt, følelsesmæssigt plan. Det kan næste ikke undgå et blive transcenderende.

FREDAG
Så kommer der en mere rolig dag, hvor Månen laver to harmoniske aspekter, om morgenen til Neptun, så giv dig god tid til at mærke efter og måske drømme. Intuitionen er særlig god her. Om aftenen står Månen godt til Pluto og giver dybde og lidenskaber.

LØRDAG
Kl. 9.31 står Solen og Venus helt eksakt på hinanden (konjunktion). Det er en meget harmonisk dag. Kl.21.17 går Merkur direkte igen, så kommunikation og forståelse vil forbedres. Dette fortsætter rækken af flotte dage, hvor meget er muligt, og hvor den økonomiske verden nok vil blive roligere og uden de fald og udsving, der ellers har præget den på det seneste. Midt og sidst på dagen udløser Månen dog spændingen mellem Jupiter og Saturn, og det kan få energierne til at skifte mellem stilstand, træghed og flyvskhed.

SØNDAG
Selv om Månen går ind i Skytten kl. 5.40 og giver noget liv i kludene, så er der generelt tale om en stille dag. Kl. 11.43 går Mars ind i det stille og rolige Stenbukkens tegn, som står for ansvar og forpligtelser. Og kl. 14.33 står Månen i spænding til Neptun. Så skal man ikke tro for meget på det, man ser. Og man skal passe på løgn og fordrejelser i eftermiddagstimerne. Gå gerne en lang tur i naturen eller se en god film, det harmoniserer det hele.  

Serien om 1864
Den 12. oktober 2014 kl. 20.00 blev mange gader lagt øde på grund af starten på tv-serien om 1864. Anmelderne har været meget delte, men hvad siger horoskopet.
Solen står i Vægten, og det er godt for seertallet. Men især Månen (folket) på Ascendanten (AC) gør serien til et folkeligt anliggende. Månen i Tvillingerne skaber debat, hvad der er meget fint, det trænger vi til med de krigstabuer/-traumer, nationen bærer rundt på, og hvor det fra 1864 er det største og besættelsestiden nummer 2. For et godt årti siden blev vi igen krigsnation, så serien rammer lige ned i noget meget centralt i landets historie, ikke mindst nutidens historie.
Månen står udelukkende i harmoni i horoskopet, måske lige med undtagelse af en kvinkuns til Pluto (fortiden, tabuerne).
Tv-serier er symboliseret af Merkur, 3. hus og Tvillingerne, som jo er i fokus gennem AC og Månen. I 3. hus er der ingen planeter, men huset står i Krebsen, hvor Månen hersker, og der er virkelig i fokus. Det kniber meget mere med Merkur, som både går laglæns, er tæt på et tegnskift – og er nærmest uaspekteret, dog bortset fra et aftagende aspekt til MC. Dette gør Merkur særdeles svag, og det er her, DR skulle have fundet et bedre tidspunkt for premieren. Der vil altså være meget kritik og delte meninger, når Merkur er så svag. Den er jo hersker over AC og burde derfor have været mere prominent placeret. Men o.k., det er, som det skal være, det er nu  vi skal en lang debat igennem, som altid er sund.
Tabuer og traumer er 8. hus og Pluto – og Pluto står netop i 8. hus i spænding til Uranus i 12. hus (det ubevidste), Venus (værdierne) og Solen (væsenskernen). Disse aspekter er dog aftagende, så de betyder ikke lige så meget. De kan dog være med til at få ting frem i lyset, som har været fortrængt (også Pluto).
Merkur er den, der viser det ujævne og kritikpunkterne, sidstnævnte sammen med Saturn, som står i Skorpionen i 6. hus i spænding til Jupiter – altså ingen harmonier. Kritikken vil derfor være størst fra de mest nationalistiske grene, hvor Dansk Folkeparti hører hjemme.
For mit eget vedkommende har jeg tidligere tordnet mod film og serier, der blander fakta og fiktion, vel at mærke uden at skilte tydeligt med, hvad der er det ene og det andet. Man skal derfor i gang med at studere historien nærmere for at finde ud af dette. Det kan nok gå an, hvis det blot er ganske få scener, der er fiktion, som fx i filmen om Hvidsten Gruppen. Men jeg har indtryk af, at der er tale om en del mere fiktion i 1864-serien. Hvis ideen er at skabe debat, kan det være i orden, men de debatterende må så i gang med at nærstudere historien, ellers forplumres debatten i høj grad. Alle film og serier bør derfor varedeklareres med kildehenvisninger til, hvad man bør læse yderligere for at kunne tage stilling til filmen/serien.
Jeg har et faktuelt eksempel i filmen A Beautyful Mind, hvor Russell Crowe spiller Nobelpristageren i matematik, John Nash. Her blev jeg først længe efter, at jeg havde set filmen, klar over, at det var en blanding mellem fakta og fiktion. I mellemtiden havde jeg så blameret mig selv i diskussioner om denne Nobelprismodtager ved at komme med usande påstande om Nash og hans liv, fordi jeg troede på filmen. Dette kunne være undgået ved at deklarere filmen tydeligt.
Der er helt sikkert gjort et exceptionelt stort arbejde med serien. Dette ses af hele 4 planeter i 6. hus, som alle modtager spændinger, men for Solens og Venus´ vedkommende er de med i en drageformation, som overvejende er særdeles harmonisk. Der vil være meget arbejde, som er lykkedes til fulde, men uden at have set det første afsnit, vil jeg tro, at der er noget af arbejdet, der ikke er fulgt helt til dørs – gjort helt færdigt. Og som vil skæmme det samlede billede. Der kunne fx være tale om lidt ujævne skuespillerpræstationer.

 

UGEHOROSKOP uge 43 - 2014 af astrolog Lykke Larsen, læs dit dagshoroskop og ugehoroskop på www.kvindetid.dk


VÆDDER
En travl men dejlig uge venter dig. Hvis du ikke er i god tid med dine opgaver, kan du komme i tidsnød, så sørg for at komme godt fra start. Der er i den grad kærlighed i luften, og er du single så kom ud og mød nogle nye interessante mennesker og flirt. Har du en partner, så er der en dejlig harmoni imellem jer.
PS: Lyt til andre og hold selv lidt igen.
TYR
Du er meget betænksom, og du holder af at gøre noget, der gør andre mennesker glade. Du er generøs både med din tid og dine gode råd. Der skal helst være en mening med tingene, ellers er det svært for dig at blive motiveret. Andre tiltrækkes af dine dejlige, positive karisma.
PS: Der skal være tid til et godt grin!
TVILLING
Hvis du vil slippe for fejltagelser, så må du sætte tempoet lidt ned. Du er hurtig til at træffe beslutninger og kaste dig over nye opgaver, men du får ikke de vigtige detaljer med. Dine nære savner lidt opmærksomhed, da du er lidt for travlt optaget af jobbet og de daglige gøremål.
PS: Træf ikke beslutninger på andres vegne.
KREBS
Selvom det til tider er forståeligt, at du blive irriteret og frustreret, er der ikke  meget at gøre ved det. Det er svært for dig at kontrollere andre mennesker, og ingen ser ud til at gøre, som du vil. Du har det bedst i mindre grupper, da en masse snak hurtigt vil trætte dig.
PS: Dine planer må gerne være ambitiøse.
LØVE
Indstil dig på, at du selv må gøre arbejdet, især når du begynder på noget nyt. Det er derfor vigtigt, at du ikke bliver overambitiøs. Der er en dejlig stemning på hjemmefronten; du og familien trives virkelig i hinandens selskab, og der bliver mulighed for mange hyggelige stunder.
PS: Kom ud og dyrk noget motion.
JOMFRU
Intet er helt, hvad det ser ud til i denne uge, men på en spændende og fornyende måde. Du bliver inspireret af at tale med andre, der overrasker dig på den meget positive måde. Det er dog helt op til dig, hvordan du vælger at se på tingene og de nye mennesker, du møder.                                                                                                                                          
PS: Du skal ud og opleve noget.
VÆGT
Du trænger til at forkæle dig selv og bare gøre noget, som du holder af. Du behøver ikke undskylde dig selv eller stå til regnskab overfor andre, bare sig pænt ”nej tak”, og så tag dig af dig selv og dit eget. Det er ikke alle, du møder, som du kommer lige godt ud af det med – men gør det noget?
PS: Brug lidt penge på dig selv.
SKORPION
Tænk dig om inden du aftaler noget, når det kommer til stykket vil du nemlig ikke have lyst alligevel. Det passer dig bedre, når du har tid og plads til at være impulsiv. Det kan komme til uenighed imellem dig og din partner, det gælder især i pengespørgsmål, I må finde fælles grund.
PS: Er du single, er der romantiske muligheder.
SKYTTE
Du holder af at være sammen med andre, men du må være lidt fleksibel, for tingene udvikler sig nemlig ikke, som du regner med. Det er svært at indgå aftaler, uden de bliver ændret. Selvom du føler, at du har masser af energi, så går det ikke uden en pause eller to.
PS: Prioriter dine opgaver, så når du mere.
STENBUK
Opgør med familien kan ikke helt undgås, måske er det på tide at få en snak og få renset ud. Det er dog vigtigt, at du sørger for, at det ikke bliver de små ting, der bliver dit fokus. Beslut dig og få renset ud i de ting, der går dig på og irriterer i dagligdagen, også på jobbet.
PS: En lille status gør dig mere fokuseret.
I
VANDBÆRER
Undervurder ikke dig selv eller dine egne ressourcer. Du kan komme langt og få ændret på meget, især på dit arbejde, hvis du stille og roligt tager fat. Der er ikke meget, der kan stoppe dig, når du fokuser. I weekenden bliver der mulighed for sjov og ballade.
PS: Bed andre om hjælp.
FISK
Det er en virkelig god uge, hvor du med held kan begynde på nye projekter og tage helt nye skridt. Du er nemlig meget hurtig til at se sammenhænge og til at tilegne dig ny viden. Du har også brug for tid for dig selv, da du har mange tanker og ideer, som du har brug for at bearbejde.    
PS: Din partner vil støtte og motivere dig.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar