tirsdag den 23. februar 2016

100 år i dansk politik

Det Konservative Folkeparti 100 år – TILLYKKE!
Det sker ikke ofte, at et politisk parti når at blive 100 år. Ifølge hukommelsen er der kun tale om 3 af slags her til land, men i dag når vi op på 4. Vi skrevet flere gange om partiet og dets ledere, og der har været sået tvivl om partiets reelle stiftelsesdato, som regnes for at være den 22. februar 1916. Har nogle oplysning om, hvad det var der skete den dag for 100 år siden, hører jeg gerne derom. Jeg ved, at partiet har en større festivitas den 5. og 6. marts, så måske skal vi derhen for at finde den korrekte, operative dato.
Men regner vi den 22. februar for at være den faktuelle startdato, er der to muligheder. Enten går partiet en bedre fremtid i møde med fremgang i meningsmålingerne og ved næste valg, selv om der er over 3 år til – bortset fra, at det nok allerede bliver næste år. I så fald vil jeg sige, at de nu har fået stoppet tilbagegangen. Der er tale om umanerligt gode aspekter i det kommende års tid, de kan dårligt blive bedre, medmindre hovedakser viser sig af fald uheldigt i forhold til de aktuelle transitter – planeternes aktuelle bevægelser. I så fald ER der virkelig håb for partiet, som skal genopfinde sig selv, men selv en sådan manøvre skulle være til at mobilisere. Det største våben, de kan bruge, er begejstring. Er der noget, der mangle i dansk politik, er det SYNLIG entusiasme i lighed med man finder i England – måske også USA, selv om den er mere baseret på kunstighed.
Men da Saturn nu er meget aktivt i år, så må det gerne være en kontrolleret entusiasme, så der ikke bliver tale om en lalleglad en af slagsen. Både Uranus og Neptun stå også flot, og progressioner er også med partiet, hvis det viser sig, at den 22. februar er den operative stiftelsesdato for partiet.

Der er naturligvis altid den mulighed, at partiet reelt allerede ER lagt i graven, for så er der ikke meget at gøre. Vi skrev om Neptuns hærger i horoskopet for et par år siden, men den mulighed vælger jeg at se bort fra her på den glade 100-års dag, hvor jeg ønsker tillykke med de 100!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar