onsdag den 10. oktober 2012


Den hellige Moder Jord – konferencen om biodiversitet i Indien

En af de ting, erhvervslivet og magthaverne overser konsekvent, er helheder og dermed også hellighed. Begreber, der også er næsten ukendte i uddannelsessystemet, sundhedssystemet mv. Begreberne er religiøst betonede, og under dække deraf kan begreberne bekvemt parkeres dybt i p-kælderen som noget, der udelukkende hører privatlivet til. Dermed bliver det ikke en del af de såkaldt væsentlige elementer i nutiden: Væksten og den materielle ”udvikling”, som er det afgørende omdrejningspunkt i vor tid. Da begreberne helhedsmæssigt set hører til i den mindre væsentlige ende af skalaen, så går vi galt i byen. Nu er det ved at gå så galt, at det måske bliver svært at rette skuden op igen.  Hvilket er klart som dagens lys: Det vil ende i en blindgyde i bedste fald. Netop på grund af den uvidende og bevidstløse holdning, der ligger bag.

Hellighed er forbundet med helhed og er religiøst i den forstand, at det kommer af noget, der er større end os selv - noget, man glemmer i den bevidstløse vækststrategi, der alle vegne hyldes som vor tids guddommelighed.

Man kan konkludere, at verden gambler med naturen, som vi voldfører og udnytter i en grad, så det nu er farligt for os selv. Men selv sådanne alvorlige forhold får ikke majoriteten af marskandisere til at stoppe op og tænke. Der skal lig på bordet, og det er ikke engang sikkert, at det rækker på grådighedens alter.

Et af de gudgivne principper er mangfoldigheden på jorden. Dels af mennesker, men også dyr i alle afskygninger. Der er endda masser af arter, vi ikke engang har opdaget endnu. Mange af disse arter uddør på grund af mennesket, før de nogensinde når at blive opdaget. Hvad er det, vi er i gang med? Ja, entreprenørerne ved det ikke engang, så for en sikkerheds skyld, så bliver de ved med den overgribende adfærd.

Mylderet af liv kaldes også biodiversitet, og det har sin store funktion i lighed med alt det skabte. Økosystemer er opbygget gennem millioner af år, og nu knuser vi det hele, for der skal jo være plads til flere mennesker på Jorden, så der kan sikres flere forbrugere, og vi kan få væksten på ”rette” kurs – det er beskæmmende at være vidne til.

Hvis det så ”bare” var en overspringshandling, ville det være lidt lettere at acceptere. Men der er tale om bevidst grådighed, og den er svær at stoppe. Det har medført en biologisk krise, der uundgåeligt vil ende med en katastrofe af umådeligt omfang. Intet skaberværk vil i længden acceptere en sådan totalt respektløs adfærd. Vi ser konsekvenserne nu, hvor klimaet går amok og flere og flere arter uddør. Alt sammen faktorer, der er med til at opretholde det skabte - og det bryder vi ned! Naturen tilbyder os et væld af mekanismer, der automatisk opretholder økobalancen, eksempelvis vandrensning. Men vi forurener i en grad, at vi må opfinde vore egne utilstrækkelige metoder til at rense vander med. Metoder, som ikke når de naturlige til sokkeholderne. EU mister årligt iflg. beregninger fra FN´s miljøprogram Unep ca. 50 milliarder Euro ved, at arealer anvendes på andre måder end de naturlige/oprindelige. Selv sådanne beløbsstørrelser er ikke tilstrækkeligt til at få os til at stoppe. Men penge ER det, der gør mest indtryk, ikke den tabte natur. Vi er på vej mod den helt store nedtur på grund af vores egen uvidenhed og grådighed.

Vi er nu endt i en blindgyde, hvor intet land har overblik over, hvor mange ressourcer der skal til for at standse tabet af biologisk mangfoldighed – alligevel fortsætter vi - for når man ikke er helt sikker, så skal man da ikke standse vigtig udvikling! Her til lands er der stadig ingen plan, selv om en sådan var en del af regeringsgrundlaget fra 2011.

At redde biodiversiteten bør ikke anses som en udgift, men som en nødvendig investering, der skal sikre fremtidig velfærd. Lige nu er 193 lande samlet i Indien. Alle har de forpligtet sig til at indregne værdierne af biodiversitet og økosystemtjenester i deres nationale budgetter.

Vi vil se på horoskopet for dette stormøde. Det blev skudt i gang den 8. oktober 2012 kl. 10.00 i Hyderabad, og resultatet ser vi den 19. oktober. Der er mange harmonier i horoskopet, som dog lider af nogle væsentlige spændinger. Månen står i 8. hus i spænding til Solen og har også en mindre spænding til kvadratet mellem Uranus og Pluto. Den værste er dog Mars i 12. hus i spænding til Neptun i 3. hus. Det vil medføre, at der næsten kun kommer kønne ord og fine formuleringer ud af mødet. Eventuelle beslutninger vil generelt ikke blive efterlevet i praksis. Det er der ikke råd til, vil mange sikkert fremføre. Pluto står jo på 2. husspids.

Men det vil komme til at svide til os selv i sidste ende. Vi kan lige så godt indse først som sidst, at alting hænger sammen, og at vores undladelsessynder vil blive straffet og ramme os selv, og det var jo ikke meningen. Og når det først sker, er det ved at være for sent. Vi SKULLE jo lige se, om den ikke gik én gang til. Tja…vi lærer åbenbart intet af erfaringen. Læs herunder om bankerne, der fortsætter som om intet var hændt efter 2008.

 

Bankerne igen

Nyt banktrick kan ruinere kunder, kan man læse i dagens presse. Det nye påhit lyder som en fed fidus, og kan også være det, hvis alt går godt. Går det skidt, vil kunder stå i en stor katastrofe. Men banken har sikret sig at skumme fløden. Fidusen hedder ”gearede investeringer”. Banker og private formuerådgivere lokker kunder til at mangedoble investeringer med lånte penge!!!!!

Bankernes egne lånemuligheder er dårlige, og så lokkes kunderne til at optage realkreditlån i egne boliger. Men undlader smart at gøre tilstrækkeligt opmærksom på, at risikoen derved også mangedobles. Præcis som fro finanskrisen! Folk køber en vare, der appellerer til deres grådighed. Det er ganske fantastisk, at nogle hopper på den – igen. Udviklingen kan ikke andet end ende med nationalisering af bank- og realkreditvæsenet. Det vil være den eneste måde, hvorpå man kan undgå disse evindeligheder.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar