søndag den 21. oktober 2012


Kommentarer 43
 
TILBUD

Vi har i antikvariatet haft en del forespørgsler på bøgerne serien Kærlighed & venskab af Linda Goodman. De er meget eftertragtede, men nu har vi fået tre af tegnene skrabet sammen: Vandmanden, Jomfruen og Skytten, som koster 120 kr. pr. stk. plus porto 35 kr., som kan overføres til regnr. 3679, konto 1057 8590, hvis du er interesseret. Men husk først at reservere dem, da der er tale om først til mølle-princippet.

 

Nyhed: The Magic på dansk!

Nu har vi fået Rhonda Byrnes The Magic på dansk – udkom i denne uge til 260 kr. Alle abonnenter får 20% rabat som medlemmer af HOROSKOPET PLUS. Beløbet plaf 35 kr. til porto kan overføres til ovenstående kontonummer, og her behøver du ikke at reservere.

 

Girokort udsendt til abonnenter – husk din gave

Nu er der snart abonnementsforlængelse på HOROSKOPET, og straks efter modtagelsen af betaling, går vi i gang med at udsende de mange gaver i form af gratis årshoroskoper. Har du ikke modtaget gaven som e-mail senest den 20. november, så bedes du reagere, da der kan være sket en fejl her – eller det KAN være røget i dit spamfilter.

 

Fribilletter til messen, desværre!

Flere har bedt om fribilletter i messen på Østerbro i begyndelsen af november, men da vi ikke er med her, har vi ikke modtaget fribilletter, desværre.

 

Information om ugehoroskoperne

Det er astrolog Lykke Larsen, der laver vores ugehoroskoper, hvad vi er meget glade for. Der er bare lige det ved det, at hun i det seneste par år har haft Pluto i spænding til sin Sol, og det går aldrig helt stille af, det har Lykke også måttet sande. Den ene udfordring efter den anden er opstået og har måttet tackles, og det er gået ud over stabiliteten i afleveringen af ugehoroskoperne, som dog heldigvis altid har kunnet lægges direkte på bloggen mandag morgen.

Lige nu befinder Lykke sig i London på efterårsferie, og på bedste Pluto-maner blev familiens fly hjemad i morges aflyst, og de må vente på at komme hjem senere i dag eller i morgen, så det kan godt blive op ad dagen i morgen, før horoskoperne kommer på, men hun har lovet at trylle på bedst mulige vis. En ting kan man altid regne med, når Pluto er inde i billedet. Nemlig det, at man ikke kan regne med noget som helst. Men det kan man så til gengæld også regne helt sikkert med – og det er da altid godt at kunne regne helt sikkert med en enkelt ting! Nu er Lykke ved at være færdig med spændingen, som er helt færdig i nærmeste fremtid. Lykke til!

 

Et link fra radioen i går

Her er et link til Radio 24/7, hvor jeg lørdag kom med forudsigelser i en udsendelse sammen med en clairvoyant, en statistiker og en fremtidsforsker:


 

 

Ugen, der kommer

Ugens vigtige aspekt er Solens konjunktion med Saturn (ansvarlighed, disciplin) i harmonisk aspekt til Neptun, som især er aktiv i ugens begyndelse. Det giver en meget flot balance mellem virkelighed og fantasi. Især for dem, der er født i begyndelsen af et vandtegn: Fisk, Krebs eller Skorpion. Merkur og Venus er i harmoni hele ugen og fortsætter de rigtig gode takter fra sidste uge og et stykke ind i næste.

Især i ugens slutning stå Mars i spænding til Jupiter og medfører, at man skal passe på impulsivitet og overdrevne handlinger. Men alt i alt en fin uge med undtagelse af et par af dagene. Især lørdag.

 

Mandag: Her skifter Månen tidligt på dagen tegn, og går fra Stenbuk til det frihedsbetonede tegn Vandbæreren, der også giver mere spræl, egenart og orientering mod fremtiden. Men først på dagen er der forhindringer, idet Månen står i spænding til både Solen og Saturn, så mange vil oplever at de må starte dagen langsomt efter ferien. Måske vil trafikken skabe lidt udfordringer, så kør hjemmefra i god tid og start langsomt op på jobbet. Sidst på dagen kører det igen, nu går Månen i flot aspekt til Uranus fra Vandbæreren, og DET er noget, der batter oven på den skæve start på dagen.

Tirsdag går Solen så ind i Skorpionen og danner sammen med Saturn det fine aspekt til Neptun som nævnt i indledningen. Følelserne og drømmene bliver realistiske.

Onsdag går Månen ind i det følsomme Fisketegn først på eftermiddagen og medfører en ganske speciel konstellation. Den går nemlig samtidig i konjunktion med Fiskenes planet, Neptun og øger følsomheden – og samtidig er de begge i harmonisk aspekt til både Solen og Saturn i Skorpionen, så her har vi ugens absolutte højdespringer, hvad harmoni angår. Skal man starte nye projekter, som holder i længden, så er muligheden der nu. Især midt på dagen, men det holder dog de fleste af dagtimerne. Og så er det drømmenes og intuitionens dag – ubetinget. Giv også plads til stille og indadvendte aktiviteter som meditation og det at lytte til musik.

Torsdag er aspektet mellem Solen og Saturn hel eksakt, og det øger realismen og kræver, at man sætter sig et langsigtet mål og tager ansvar for at føre det ud i livet. Midt på dagen er harmonien mellem Merkur og Venus også eksakt, så der er gode energier til stede. På det følelsesmæssige plan kan det godt give lidt udfordringer på grund af Månens spændinger til Jupiter og Mars, der let giver temperamentsudbrud. Dog ikke være end at harmonierne slår bro over dem.

Fredag er Månen i kontakt med både Merkur og Venus og medfører både charme og åbenhed. Dog kun til en vis grænse, da Månens aspekt til Venus er en spænding, selv om det er en af de mere medgørlige og ikke laver de helt store problemer. Få en god snak over hækken med naboen.

Lørdag går Månen i spænding til både Uranus og Pluto, og det går nok ikke helt stille af. Især for de horoskoper, hvor det rammer lige ind, for det vil det langt fra gøre i alle, selv om det er klogt at være så diplomatisk og medgørlig som overhovedet muligt. Vær kun stædig i mærkesagerne og se stort på småtingene. Smalltalk er udelukket i dag. Og husk en detalje, der kan hjælpe dig i morgen: Stil urene en time tilbage.

Søndag laver månen mange aspekter, men det er om natten, når de fleste sover. Nogle kan måske få svært ved at falde i søvn, ikke mindst på grund af den nævnte spænding mellem Mars og Jupiter der er eksakt om eftermiddagen. Og med Månen i Vædderen er der fart over feltet. Lad være med at overdrive og overgøre tingene, men tænk på, at du også skal holde lidt weekend. Tag ikke de helt store chancer, men tænk dig om. Venus går heldigvis ind i Vægten og giver nogle uger med harmoni og balance i tingene. Alt i alt er en god uge, der slutter med maner.

 

'

Skæbnetimen

Vi kører i Astrologimagasinet HOROSKOPET en serie, der hedder Skæbnetimen, hvor vi beskriver en alvorlig situation, hvor den pågældende person overlevede en livstruende eller invaliderende oplevelse og lærte meget af det. Vi forsøger her at anvende astrologi som redskab til at finde perioderne for de mulige farefulde perioder, vi kan komme ud for, og der tegner sig et væsentligt billede, som giver os mulighed for at bruge astrologien positivt i nogle af tilfældene. Det virker naturligvis ikke i alle situationer, og det er heller ikke alle potentielle farefulde spændinger, der udløser noget farligt på det fysiske plan.

Nu kan vi berette om en situation, der KUNNE have udviklet sig alvorligt, hvis ikke den clairvoyante Maya Fridan havde udvist snarrådighed og rettidig omhu. Nu er hun clairvoyant og har måske fået et eller andet vink om at være opmærksom. I onsdags kl. 14.16 lugtede hun røg i sin lejlighed i Charlottenlund og piskede straks ned til underboen, da lugten kom nedefra. Hun oplyste blot, at det ikke brændte hos hende – samtidig med, at røgen stod højt omkring hende og ud af døren! Maya løb ned til stueetagen, hvor de ikke åbnede. Hun kunne se sort røg i dørkanten og løb ud i gården for at se på vinduerne. De var sorte og duggede som en osteklokke. Hun bad sin underbo ringe til brandvæsenet, men uden held. Hun løb nu op til sig selv for at ringe til 112, og de var der i løbet af ganske få minutter.

Brandfolkene slog døren ind, og det var Mayas fortjeneste, at det hele gik godt. Havde hun ikke handlet meget hurtigt, så var det blevet til en storbrand i løbet af meget kort tid. Det ser ud til, at det var en ovn, der var gået ild i, og køkken og låger var begyndt at brænde, da brandfolkene lukkede sig ind. Måske ville underboen være død på grund af røgforgiftning, hvis ikke Maya havde udøvet en heltegerning. Hun føler selv, at hun blev beskyttet af flere engle omkring sig og er meget taknemmelig, omend chokeret, over oplevelsen. I et par dage boede hun på grund af chokket og røglugt i lejligheden hos en veninde. Maya var ellers på vej hjemmefra, da hun lugtede røg, så noget MÅ have holdet hånden over hende og andre i den situation. Der lugter fortsat af røg i lejligheden, om end i mindre omfang. Forsikringen har indtil videre kun tilbudt tæpperensning og rensning af alt overtøj og mener dermed at have gjort deres, da der ikke er tale om noget sodlag.

Chokket satte sig voldsomt i hende, og der er huller i hukommelsen på grund af chokket. Men heldigvis har veninder og hendes søde mor støttet fuldt op. Men hun føler sig ramt i sin grundvold. Men hvorfor gik det alligevel sådan, at alle kom ud af det med livet i behold? Og hvad skal Maya lære af det hele?

Maya har i sit eget horoskop hjælp af engle fra flere sider. Alle de fem yderste planeter står meget flot. Det, der er udfordringen, er Mars, der står for ild og dermed brand. Den er i spænding til MC/IC-aksen (hjem og arbejde), det stemmer fint overens med, at der var fare på færde i hjemmet, og at hun i den anledning måtte aflyse en del klienter og henlægge andre til lokaler ude i byen (jobbet). Men når det ikke gik værre, er det astrologisk set på grund af et væld af harmonier i horoskopet. Og chokket skal hun nok komme over i løbet af kort tid.

Horoskopet for branden viser, at AC kl. ca. 14.16-14.30 udløste spændingen mellem dødsplaneten Pluto og den blitzagtige Uranus, men at ildplaneten Mars stod fint i et i øvrigt harmonisk horoskop. Så hun og de øvrige beboere slap heldigvis fra det uden mén.

 

Holger K. Nielsen skatteminister

Astrologisk set ligger det lige til højrebenet at Holger K. Nielsen er blevet skatteminister. Hans progressive MC står på Pluto (skat og nye mål) plus flere andre aspekter. Neptun står på Jupiter i arbejdshuset og giver nye forhold på jobbet. Det er første gang, han bliver minister. AC står fantastisk til både Solen, Jupiter og Uranus, så det er meget flot. I begyndelsen af næste år går Pluto i spænding til Månen i 10. hus og varsler ændringer på jobbet, så måske går SF ud af regeringen i 2013.

 

Felix Baumgartner

Den østrigske eventyrer er født den 20. april 1969 i Salzburg med et eventyrligt horoskop og trang til lange rejser og store eventyr. Jupiter står i midtpunktet mellem Pluto og Uranus, og alle tre er i harmoni med Neptun (eventyr). Solen står sammen med Saturn og bevirker, at han vil have styr og kontrol over tingene. Det var godt han gjorde forsøget sidst på eftermiddagen dansk tid (ca. kl. 18.00), ellers havde han haft Månen med i en dobbelt spænding. Han kunne godt være født omkring kl. 12.00 og dermed have AC i Løven.

.

 

 

Politikersøvn og fimbulvinter

Begreberne fimbul-sommer og fimbul-vinter stammer fra den nordiske mytologi. Man mener, at udtrykket er opstået i kølvandet på fortidige klimaforandringer, og det fænomen kender vi fra nutiden. Og en fimbulvinter varer tre år og indvarsler Ragnarok – Jordens undergang – og regeringen har tre år tilbage af sin regeringsperiode, så skal der senest være valg. En ting er, at regeringen ikke vil blive genvalgt til den tid, men det er spørgsmålet, om man ikke er ved at have sovet så meget i timen med eklatante undladelsessynder, at den verden vi kender, vil være en saga blot om ikke længe – på grund af noget, vi med et udtryk opfundet til lejligheden kan kalde for fimbul-søvn.

Er det en ganske let og tiltrængt slummer, eller er det en solid politikersøvn, som det i realiteten har vist sig umulig at vågne af, med mindre der opstår en mega-katastrofe. Denne søvn er nærmest kun sammenlignelig med mytologiens fimbulvinter, hvor alt går i stå og henligger i dundrende mørke i lange perioder. Vi er på afgrundens rand uden at vide det og uden at gøre noget afgørende.

Politikernes symptombehandlende adfærd og fokus på enkeltsager er velkendt. Jeg har senest oplevet det gennem Tænketanken Mikro, som forgæves har forsøgt at råbe politikerne op med nytænkning og sammentænkning af flere væsentlige områder, herunder boligområdet, men aldeles forgæves. Jeg har vel at mærke undladt helt at henvende mig til nogen i blå blok, hvis politik blot vil øge problemerne, da man udelukkende fokuserer på løsninger på det materielle plan, som ikke er det fundamentale i livet. Men det er meget overraskende, at rød blok nu slægter de blå så meget på, at man end ikke kan få kontakt med en politiker ét eller andet sted i hierakiet. Jeg har skullet være heldig for blot at opnå en kvittering for min henvendelse. Det skete dog en enkelt gang, og der stod endda, at man ville vende tilbage med et svar hurtigst muligt. Men ak og ve, det skulle vise sig at være en spøg fra deres side. Jeg måtte sande, at politikerne ikke engang vil lytte til forslag fra deres egne, engagerede vælgere.

Start en folkebevægelse, tak!

En sådan opførsel kan ikke andet end at resultere i en fimbul-bevægelse med det ene formål i første omgang at vække politikerne, et projekt i sig selv, og dernæst sende dem i arbejdslejr - eller i det mindste træningslejr - hvor de kan modtage træning i at lytte til befolkningen, som jo har valgt dem. Men de har så travlt med interne problemer og at sætte gang i væksten på den samme gamle, bevidstløse facon, at de ikke har tid til at lytte til befolkningen, undtagen op til et valg. De sætter med andre ord både hørerøret for det døve øre og kikkerten for det blinde øje på én og samme tid. Det er nu kommet frem, at regeringen også får et stigende antal henvendelser fra bekymrede tillidsfolk på flere af de store erhvervsvirksomheder landet over, men de mødes med larmende tavshed. Vi taler altså om en sikker tendens. Socialdemokrateres skatteordfører Thomas Jensen har beroliget tillidsfolkene med en forsikring om, at de i stedet burde være meget glade. Hvem sagde politikerlede?

Og mens de sover, vokser den sociale ulighed, og krisen vil forværres, mens de håber på et mirakel. Men mirakler kan kun ske, når man har gjort sig parat til dem gennem et solidt forarbejde; og det ville være synd at sige, at politikerne har gjort dette. Det ER også svært at gøre noget, når den ene blok slænger sig i hængekøjen og den anden sover en blanding af skønhedssøvn og fimbul-søvn. Formentlig er den eneste gang, en politiker har ligget søvnløs om natten på grund af sociale ulighed, K.K. Steincke i begyndelsen af 1930´erne. Det var ham med 1933-socialreformen, der virkelig var perspektiver i. I vore dage er man i sin bevidstløse søvntilstand nået til den konklusion, at ulighed nærmest var ikke-eksisterende, i hvert fald indtil for ganske nylig. Klassesamfundet var sendt på pension, og fagbevægelsen havde for længst sejret af Helvede til. Det gik så godt, så godt, lige indtil Pluto gik ind i krisetegnet Stenbukken i 2008, hvilket var forudsagt af astrologerne mere end et årti tidligere.

Nu har overklassen igen øget sit forspring fra underklassen og ser ud til at hjemføre mesterskabet i sværvægtsklassen. Ganske vist er uligheden øget gennem længere tid, men det er tankevækkende, at den fortsætter ufortrødent gennem krisetider.

Jeg vil i al beskedenhed gøre opmærksom på forholdene gennem en beskrivelse af de surrealistiske forhold i vores materialistiske ræser-samfund. Man ved formentlig ikke engang, om den øgede ulighed skyldes, at overklassen er blevet mere produktiv eller opfindsom, eller om det er underklassen, der har sovet i timen eller er blevet overhalet endnu engang på grund af de indbyggede mekanismer i systemet, som man føler er nødvendige for, at overklassen kan være sikret og dermed kan holde gang i underklassen – hvad der altså viser sig at være helt forkert. Her er der altså ikke tale om blandede klasser, som det burde være, men om en støt stigende polarisering mellem de to klasser.

I midten af 1980´erne var den disponible indkomst ifølge Politikens hjemmeside 2,4 gange så høj for en overklasseperson i forhold til en arbejders. I 2009 var dette tal vokset til 3,9. Hertil kommer, at formuerne er helt skævt fordelt.

 

Sammenklumpning, ghettoer og overbefolkning

Vi har her skrevet stolpe op og stolpe ned om overbefolkningen i verden, også her til lands. Dette medfører, at folk klumper sig sammen i storbyer. En tendens, der vil vende om ganske få årtier, men hvad skal vi så gøre? Så vil der eksempelvis ikke være plads nok i Udkantsdanmark! Heller ikke selv om en god del gerne vil blive i storbyerne. Så bliver man nødt til at lave landzoneloven om. Men nok om dette for nu. Faktum er, den sammenklumpning sker både i toppen og i bunden af samfundet. Både klassemæssigt og de steder, vi slår os ned.

Det haster voldsomt med en ny boligpolitik. Og det ligner endda en decideret vindersag for centrum-venstre regeringen, men den sover ikke alene i timen, men er i gang med en tusindårssøvn – fimbulsøvnen, medmindre der bliver valg i mellemtiden, hvad den sikkert håber, at der ikke gør. Og noget skal den jo drømme om. Men søvnen kan resultere i Ragnarok, hvis den vare ret meget længere. Man skal passe på ikke snart at få prædikatet ”Syvsoverregeringen”.  Ved et eventuelt valg vil man så bare snakke – i søvne. Måske vil de også denne gang afsige valgløfter, som vil vise sig ikke at kunne holde. Men det er måske også bedre end slet ikke at snakke. Hvem ved? Læs om Tænketanken Mikros forslag på AstrologiHusets blog.

Det var bare det, jeg ville sige – hej!

 

Lidt om forslaget til fremtidens boligpolitik

Bedre energi ind i boligerne

Man taler meget om energi i disse tider, men jeg vil arbejde for at udvide begrebet til også at omfatte den indre energi i alle mennesker. Det er vigtigt at forbedre denne for at undgå lidelse på det indre plan, og det kræver en overordnet handlingsplan, som jeg vil skitsere elementerne i her. Læs også tænketanken Mikros andre indslag på AstrologiHusets blog.

Spørg ikke, hvad dit land kan gør for dig, men hvad du kan gøre for dit land. Dette var John F. Kennedys berømte ord, som er ganske korrekte generelt. Men vi er nu i en situation, hvor det nok vil blive nødvendigt at vende op og ned på Kennedys ord og spørge, hvad ens land kan gøre for dets befolkning. På grund af overbefolkning er der nu blevet så mange mennesker i verden, at dette er blevet til et mastodontproblem, som ikke sådan lige lader sig løse. Regeringerne må derfor skride til handling, før det bliver for sent. En positiv udvikling kan kun ske gennem gensidighed. 

Hvad mennesker grundlæggende har brug for er en bolig, lidt jord og en funktion. Det vil fremtidens boligselskaber kunne tilbyde på favorable vilkår, så alle kan være med. Den eneste udfordring er proportionerne i sammensætningen af lejerne i P-boligerne. P står for privilegium og virker efter noget-for-noget-princippet. Man skal altså blot ansøge om at få lov til at bo i disse på alle måder attraktive boliger, som der vil blive rift om, fordi der er store samfundsmæssige perspektiver og gevinster i dem. Der er ikke kun tale om boliger, men om hele liv, hvor alle tildeles en funktion som led i en større helhedsaftale.

Faglighed er vigtigt, men vil i fremtiden blive mere nærhedsorienteret og foregår nærmere borgeren end nu. Det sker i videst mulige omfang i borgerens eget miljø.  De fleste vil eksempelvis kunne give omsorg til en syg eller en ældre i de tilfælde, vor det handler om fx pasning og daglig pleje. Kan omsorgen ikke længere slå til, så træder hospitalet eller plejehjemmet til, men den medmenneskelige omsorg vil helt sikkert dæmpe presset på institutionerne kraftigt. Især når forsøget – forhåbentlig – bliver indarbejdet og udbygget, og der bliver tale om en langt bedre generel sundhedstilstand i befolkningen. Men det væsentligste er, at alle får både en bolig og en funktion, så vil mange uharmoniske forhold løse sig selv og bl.a. også gavne omfanget og antallet af psykiske lidelser. Det bliver et helt anderledes CV (Curriculum Vitae), der skal til, når P-lejere ansøger om optagelse i fremtidens boligselskab. Curriculum betyder kredsløb, så fremtidens CV vil komme til at svare bedre til sit navn. Som det er nu, er det blot en opremsning af ansættelser og færdigheder.

Boligselskabet og ansøgeren aftaler den pakkeløsning, der efterspørges på et givent tidspunkt af boligselskabet, som også skal være helt anderledes organiseret og med fokus på helhed og det sociale område. På den måde bliver boligen en mere integreret del af fællesskabet, end det ses i dag, hvor man stuver ensartede mennesker sammen i en slags ghettoer. Så får vi sovebyer, arbejderkvarterer, indvandrerkvarterer, sølvbryllupskvarterer mv. ud af det – altså en slags ghettoer, som bidrager til opsplitningen i samfundet. Det vil i fremtiden blive mindre attraktivt at bo i sådanne ensartede kvarterer. De nye P-boliger vil, når de bliver mere udbredt, afhjælpe fx kriminaliteten effektivt. Dette vil automatisk blive tilfældet med P-boligerne, når alle de ”indsatte” (i boligerne) får løn i form af husly og en meningsfuld funktion. Man skal ikke længere ud i lønforhandlinger, men i ”livsforhandlinger”, hvor mange i stigende omfang vil gøre noget for fællesskabet.

Det er vigtigt, at sammensætningen af lejere afspejler fordelingen i det omgivende samfund. På den måde vil koncentrationerne af borgere blive spredt ud og dermed blive lettere at arbejde positivt med. Er man eksempelvis depressiv er det netop vigtigt at være en del af noget større og ikke blot blive stuvet til side på en psykiatrisk afdeling, hvor der ganske vist er professionel behandling, men der kan ikke andet end at mangle menneskelighed, når andre får penge for at pleje én. Ikke et ondt ord om plejepersonalet, som gør deres bedste, men de er oppe imod overmagten i de store koncentrationer. Det er derfor, at alle mastodonter må opsplittes i mindre enheder. Det øger demokratiseringen og giver bedre motivation til det enkelte menneske.

Man vil søge efter lejere med særlige evner eller overskud, der lige passer ind i det aktuelle behov. Det skal lejeren acceptere gennem sin underskrift. Og så løber lejemålet ellers lige til det misligholdes af lejeren. Og kun døden eller misligholdelse kan udløse en opsigelse af aftalen.

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar