onsdag den 2. oktober 2013


Hylle, Mylle og Vylle - Villys afløser
I anledning af folkestyrets første skoledag med deraf følge hyggelige gensyn med klassekammeraterne, har vi givet de tre kvindelige partiledere nye navne. Helle, Margrethe og Annette V bliver til enten Rylle, Kylle og Pylle eller som i overskriften. Selv om Pluto står for gylle, og den planet er meget central på folketingets åbnings dag i 2013, den 1. oktober, vil vi undlade dette navn i dagens anledning. Pluto står også for skat og store formuer (og beskatningen af disse) samt finansloven, da den også symboliserer andres penge – landets finanser og BNP.
Åbningstalen
Når Pluto er inde i billedet, kan man godt droppe al staffage og overflade og gå direkte til makronerne. Men skønt statsministeren leverede sin bedste åbningstale indtil nu i ”Helle” sin regeringsperiode, tager hun og hendes regimente stadig ikke fat på de fundamentale udfordringer for at få rettet de indbyggede fejl i vores økonomiske system, som uvægerligt vil føre til kriser med jævne mellemrum. Og jo mere, man undlader at tage fat, jo hyppigere vil kriserne optræde. Det ønsker hun så i realiteten.
Pluto står i 2. hus (økonomi), så der skal nok komme gang i konfrontationerne under forhandlingerne om finansloven. Pluto er i spænding til både Solen og Uranus (nytænkning). Regeringen står altså med en unik mulighed for et ultimativt opgør på den økonomiske front, men disker igen op med en lappeløsning og en stribe undladelsessynder, der uundgåeligt vil falde tilbage på den samlede regering, som krisen faldt ned over nakken på Fogh-regeringen og lade en Løkke om halsen på DEM. En løkke, de endnu ikke har fået viklet sig ordentligt ud af – og det vil de heller ikke få gjort, det vil historien vise sig at vise…
Ydermere står Månen i konjunktion med Mars i spænding til økonomiplaneten Venus (kassebeholdningen). Det går altså ikke at kickstarte udviklingen med en lempelse af den finansielle politik. Her håber jeg, at regeringen trods alt vil udvise rettidig omhu. Det tror jeg på, men at lave om på fundamenten vil de aldrig finde på, medmindre de bliver tvunget til det, og det vil Pluto med største selvfølgelighed sørge for.
Præcis kæl. 12.02 bimlede Bertel Haarder med klokken og satte lejerne i gang. Han ville lige vente på, at republikanerne kom på plads: De 12 fra Enhedslisten, Zenia Stampe fra De Radikale og Lisbeth Bech Poulsen fra SF. De var først på deres pladser, da kongehuset havde sat sig ned. På den måde undgik de at skulle rejse sig, da de royale repræsentanter kom ind på tilhørerpladserne. Der er ikke rapporteret noget om, at de faldt i staver i år midt i hele menageriet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar