onsdag den 2. oktober 2013


Nu viser Pluto (skat) kløer

En ting er den danske skattesag, som lige nu ligger lidt stille på grund af et hemmeligt brev – dog ikke i pressen, som interesseret sig meget for at finde ud af, hvem brevskriveren er, og hvad der står i brevet.

Der er mange danske og udenlandske penge i skattely. Det har vi skrevet en del om på bloggen og sagt, at det kan Pluto ikke vedblivende lade gå upåagtet hen.

Nu viser det sig, at politisk pres fra Danmark har fået banker i Schweiz og Luxembourg til at give spekulanter et kortsigtet og klart ultimatum om at betale skatten eller forsvinde fra banken. Lige efter Plutos hoved. Den vil have, at velhavere i stedet for at anbringe penge i skattely skal sige til sig selv, at det kun er idioter, der kan finde på at unddrage sig skat. Også selv om den er for høj som i Danmark. Det er selvtægt af værste skuffe at skattely-ve.

Nu er gode dyr råde – og dyre

Det vil dog stadig være et stort stykke arbejde tilbage, før man kan sige, at jobbet er fuldført. For det er stadig muligt at lave simple manøvrer for at undgå skat, selv om man nu skal deklarere, at der er betalt skat af sit indestående. Også dette er dog en stakket frist, så jorden brænder i stigende grad under unddragerne. Men de kan endnu flytte penge fra privatkontoen til virksomhedskontoen og dermed stolt fremvise ”beviset” på, at der er betalt skat. Der skal dog ikke meget instruktion til bankerne for at sætte stolen for døren her. Det er dels blevet sværere at skjule pengene – og det vil blive endnu sværere ifølge sædvanligvis velunderrettede kilder, som alle står Pluto nær. Og dels er det amnesti, hvor man straffrit kunne melde sig selv, nu udløbet. Kort sagt, nu er gode dyr rådne – og dyre!  
 

Store, sorte formuer – frygt og bæven
Der vil nok komme en genoptagelse af amnestiet for at melde sig selv, for nu brænder jorden så meget under de formastelige, at selv om de hæver deres penge og smider dem i en tilfældig gylletank et sted på landet, så kan alene det faktum, at pengene er hævet, i fremtiden bring dem i fedtefadet efterfølgende. Hvis ikke amnestien mod forventning genoptages, så vil mange være nødsaget til at bide i det sure æble og gå til bekendelse under mottoet. Slip for straf – betal din skat. Mange velhavere frygter hele sikkert udviklingen, der med usigelig sikkerhed når de allerfleste unddragere. Og resten klarer Pluto og karmaloven i skøn forening. Angst og skat er begge symboliseret af Pluto.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar