mandag den 21. oktober 2013


Løkkes pressemøde – og lidt ekstra humor

Maraton-pressemødet vare 3 timer og 43 minutter. Det er rekord og vil gå over i historien. Det var en god investering for ham, og han klarede sig med den gode Sol på MC, som beskrevet i går, efter omstændighederne godt. Så er det bare lige, hvordan man ser omstændighederne, og de er lidet flatterende, da han havde rid i lilagene – igen. Han kan aldrig på tilliden helt i top igen, hvis den nogensinde har været der. Han har en går-den-så-går-den-moral, der gør, at ingen vil kunne sige åbent og ærligt, at man er sikker på, at manden ikke vil gøre det igen. O.k., han har lært en lektie nu, og der vil i så fald gå nogen tid, før vi eventuelt kan opleve lignende fra ham. Sikre kan vi aldrig være mere. Ikke engang som svoren venstretilhænger, selv om nogle vil påstå, at nu er den sikker – men det vil være utroværdigt. Ligesom deres formand. Men han havde koreograferet sit show næsten perfekt og klarede sig igennem det uden større skrammer. Nu må vi se, hvornår han løber ind i næste sag, og hvor mange stemmer, han har tabt, når vi når frem til valget. Men det fremmer Thornings muligheder meget. Og hvis hun så udskriver valget i februar til april 2015 i stedet for i september 2015, så øger hun muligheden for at vinde valget. Løkke er i defensiven det forår. O.k., hvis han erkender dette, er det noget andet, og det er ikke selverkendelse, der er hans spidskompetence.

Nu har Løkke en rum tid til at finde sig nogle andre sko. Man kan jo ikke just beskylde ham for at gå i for små sko. Dog får han aldrig så mange par sko som disko-kongen John Travolta. Han fik efterhånden samlet SÅ mange par, fordi han altid gik rundt og sagde: De sko, og de sko – og disko…og så var han også ”dis” med sine sko. Her må Løkke nøjes med at være ”dus” med sine.

Hvad nu med Helle?

Jeg har hele tiden troet, at Helle ville tabe næste valg, hvad hun også ville have gjort, hvis ikke Løkke havde begået en for ham så uløkkelig sag. Det betyder, at Venstre med ham ved roret har spillet sig en sikker sejr af hænde. Men Løkke brugte sine fede aspekter i de seneste par år til at tilbringe et liv i hængekøjen. Hvad angår accelererende rejseudgifter kan vi nu se, at han også har levet noget af livet i overhalingsbanen og har levet på en stor fod, som krævede ekstra store sko med plads til udvidelse. Han kunne godt have lagt navn til en helt ny skoform, nemlig stretch-sko.

Hun har yderligere det held at have Pluto som samarbejdspartner. Den vil automatisk støtte de partier, der er mest miljøbevidste. Og det ville være synd at påstå, at højrefløjen kan bryste sig med den titel. Nærmest tværtimod. Ganske vist er der også her en bevægelse hen imod grøn vækst, men ikke nær så meget, som det burde være. Tiden begynder derfor nu at løbe fra de højreorienterede partier. Og den begynder først at løbe fra dem længst ude på fløjen, herunder republikanerne i USA. Men man vil stadig se yderfløje som attraktive, når det handler om proteststemmer, og når det generelt handler om ekstremisme, som Pluto også står for. Men jeg ser ekstremisne og fundamentalisme som overgangsfænomener, som vi skal igennem, før tingene tipper over til en naturlig balance.

Thorning er færdig med sine stærke spændinger i 2015, lige med undtagelse af Saturn. Jeg havde trioret, at hun havde været så meget igennem i disse spændingstider, at hun havde forspildt sine muligheder på forhånd, men det har Løkke nu vandt op og ned på, og det bliver hendes chance – hendes løkke. Det var altså ikke så tosset, at Løkke holdt helle i sin lange periode i hængekøjen. Man skal udvise rettidig omhu, når man har de gode aspekter. Succesen kommer ikke altid af sig selv, der skal gøres en indsats for det, og det glemte Løkke. Nu har han fået sig en øjenåbner, og nu vil vi komme til at se ham i offensiven, selv om det ikke er let, når han har besøg af defensive energier astrologisk set. Det giver i hvert fald et meget mere lige valgresultat næste gang. Det ansvar må Løkke nu tage på sig – også.

Også det ansvar at have bragt Helle i Løkkelige omstændigheder, så nu lurer endnu en sag lige om hjørnet – en faderskabssag!

  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar