lørdag den 12. oktober 2013


Kommentarer 42
 
Indhold
Information og tilbud
Ugen, der kommer 42
Ugens syner af Kirsten Brun
DONG – nu sker der noget
Operahuset i Sydney 40 år
Nobelpris til Alice Munro
Ålen i Zentropas ruse
USA – kommer forliget?
Boligboble på vej igen
Ugehoroskoper for alle tegn
 
Information og tilbud
Rigtig gode cd´er til indkøbspris
Cd´en Mindfulness Moving fik fantastiske anmeldelser tidligere på året, bl.a. i DR. Den indeholder tre bevægelsesmeditationer, herunder en dansemeditation. Man kan på én gang fordybe sig i mindfulness meditation og få god fysisk motion.  Normalpris 149 kr. NU 99 kr. plus evt. porto 35 kr. Beløbet kan indsættes på regnr. 3679, konto 1057 8590.
De fantastiske cd´er med Mozart-effekten sælges også til indkøbspris. Mail, hvis du er interesseret. Der er også nogle for børn og babyer.
 
Ugen, der kommer 42
 
Venus er i denne uge i harmoni med Uranus, og det forbedrer den økonomiske situation for en del. Men brug nu ikke alt for mange penge i ferien. Det vil dog være godt at bruge tid – og lidt penge – på kærligheden – at overraske sin elskede.
Mars går i spænding til Neptun, den er eksakt i slutningen af ugen. Tirsdag går Mars ind i Jomfruen, og så begynder spændingen at tiltage, og den er eksakt søndag. Det kan give lidt kaotiske tilstande på arbejdsmarkedet, måske på grund af manges fravær i anledning af efterårsferien. Så kan visse bunker hobe sig op.
 
MANDAG
Ved 7.30 tiden står Månen flot til Solen, og det giver friskhed og ny inspiration til at gå i gang med ugens udfordringer. Der er megen energi til stede, og man går direkte til vaflerne. Mange nye ideer kan blive fostret denne morgen og formiddag. Ved midnat står Månen i eksakt spænding til Mars, og det kan få temperamenterne i kog – så gå tidligt i seng denne mandag. Månen går ind i Fiskene kl. 23.06 og giver os et par eventyrlige, drømmende dage, hvor fantasi og intuition er i højsædet.
 
TIRSDAG
Mars går kl. 13.05 ind i Jomfruen, og så skal der være styr på detaljerne – hvad der dog ikke er let på grund af spændingen til Neptun. Så det giver en lidt blandet uge, hvor nogle kan opleve kaotiske situationer, især i forbindelse med jobbet. Det er vist godt, at mange er på ferie. Midt på dagen står Månen i spænding til Venus fra Fisk til Skytte, og det kan give forvirring i kærlighedslivet og kaos i økonomien, så pas på pengene i dag, især midt på dagen. Det hjælper dog på det, at Månen står godt til Pluto – eksakt ca. kl. 14.00. Om aftenen stabiliseres det hele af, at Månen står flot til Saturn. Så er man tilbage på banen, klar til ansvar og pligter.
 
ONSDAG
Ved 10-tiden står Månen i harmoni med Jupiter og løfter humøret nogle grader. En optimistisk formiddag, hvor man med stor fordel kan rejse eller køre en tur. Naturoplevelser sammen med familien vil være fantastiske.
 
TORSDAG
Kl. 3.17 går Månen ind i Vædderen og sætter tryk på energierne i et par dage. Man er ærlig og direkte i sin kommunikation omkring følelser. Dog skal Månen lige passere spændingen mellem Uranus og Pluto, hvilket kan blokere følelserne, men det er mest i aftentimerne, hvor dette aspekt er eksakt. Her skal man passe på, hvad man siger og gør, for det kan let få konsekvenser, også af den uønskede slags. Sidst på aftenen står Månen dog fantastisk til Venus, og det hjælper en del på harmonien i de små hjem.
 
FREDAG
Månen er i spænding til Jupiter – eksakt kl. ca. 16.00, hvor man skal vogte sig for overdrivelser, dels andres, dels ens egne. Ellers en rimelig rolig dag, hvor der dog lægges lidt op til søndagens Neptun-spænding fra Mars, så indled en rimelig rolig weekend i dag.
 
LØRDAG
Først på døgnet er der eksakt fuldmåne, og det kan godt gøre nattesøvnen lidt urolig på grund af stærke følelser. Husk endelig at rulle gardinerne for, det hjælper på roen og balancerer melatoninen i hjernen, som er årsag til uroen, når lyset skinner. Man må helst aldrig sove med lyset tændt, især ikke børn. Så det kan være et problem, hvis månelyset er tændt og gardinerne trukket fra.
Kl. 9.27 går Månen ind i Tyren og maner til kvalitet og nydelse. Midt på eftermiddagen står Månen flot til Neptun og øger roen og drømmene. Først på eftermiddagen står Månen dog godt til Mars og øger energien og overskuddet. Nok ugens mest harmoniske dag.
 
SØNDAG
Om morgenen står Månen i spænding til Saturn og om aftenen til Merkur, så tag en rolig dag med så meget balance som muligt. Tænk indad og mediter – eller gå en lang tur i naturen. Det er en dag for refleksion.
 
Ugens syner af Kirsten Brun
Denne uge er præget af tre stærke energier. Især den første vil på længere sigt være meget positiv, selv om det hele kan tage sig lidt kaotisk ud. Den handler om vækst, og dermed om økonomi. Det er godt tegn, for der vil blive grundlag for en langt mere stabil økonomi. Det betyder ikke, at vi får løst alle problemer, men at der er grøde i tingene.  Det handler om, at verden kan overleve alt, selv om de store rasler med sablerne. Og så er der en lavpraktisk helt lavpraktisk energi med mere vækst - og der er stabilitet.
USA kommer igennem krisen, men den er ikke løst til den 17. oktober, hvor der dog vil komme en foreløbig løsning. Det giver rum til, at de kan finde hinanden uden at tabe ansigt. Det er en stærk og beslutsom præsident. Og det betyder, at verden kan se fremad, og at vi kan gå mod større vækst og mere fællesskab.
 
Den anden energi handler om, at man ikke skal tro på alt, hvad man hører, og her ligger ugens konflikt. Det er især magtens mennesker, der er problemer med her. Politikere vil puste sig op i større grad end ellers. Også på arbejdspladser kan der lettere komme en kurre på tråden, og det skaber kaos i visse situationer. Så det er ikke den mest stabile periode for troværdighed. Det handler også om misforståelser eller for hurtige reaktioner. Der vil komme mange misforståelser. Så det er en rigtig god ide at tænke - og ikke mindst føle efter - før man taler i denne uge.
Den sidste energi kommer først i slutningen af ugen. Her er det roen, harmonien og det enkle i de menneskelige relationer, der kommer frem. En god og harmonisk energi, som kan føre til en stille, men hyggelig og samlende efterårsferie, hvor naturen og familien er i højsædet. Dette er også en energi, der lægger op til nye ideer og en vis spontanitet.
Alt i alt en uge, hvor der bliver lagt grundsten for de næste år. Men der bliver også plads til hygge og familie.
 
Ding a DONG – nu sker der noget
DONG har været igennem en hård tid med fyring af Eldrup og hans håndgangne mænd – de dyre drenge. Nu skal DONG privatiseres og sikkert også børsnoteres. Går processen godt, høster investorerne fortjenesten, går det skidt, må skatteyderne i Danmark punge ud for en af landets vigtigste virksomheder. En investor er amerikanske Goldman Sachs, som har fået en god fortjeneste stillet i udsigt for sin ulejlighed med at investere.
Årsagen til salget er omgærdet med nogen mystik, for hvorfor overhovedet sælge virksomheden. Iveren efter at slippe af med virksomheden kan næsten kun tilskrives politikernes manglende tillid til, at Finansministeriet er i stand til at løfte det store ledelsesansvar i den efter danske forhold meget store virksomhed, som ejes af Finansministeriet.
Men der ligger ret sikkert også det i det, at regeringen vil føre blå politik i vidt omfang. Så det er Blå Bjarne, der har været i sving her. Men ved at kaste gode penge efter en amerikansk investeringsbank, har han forregnet sig. De vil have penge, og helst meget hurtigt.
Hvad horoskopet angår ses fejldispositioner tydeligt. Nu er DONG ganske vist færdig med sin Pluto-spænding. Men til gengæld er Neptun (olie, manipulation) i spænding til både Saturn (skæbne) og Månen (folket, følelser). Og så skal Uranus og Pluto lige udløse spændingen mellem Merkur og Uranus i stiftelseshoroskopet. Det tyder på, at noget er gået alt for stærkt i denne proces, og at skatteyderne står forrest til at punge ud for hastværket. Aspektet er udløst hen over de næste to år, som bliver både brydsomme og slidsomme for DONG.
 
Sydney Operahus 40 år
Kronprinsparret tager til Australien for at markere den danske arkitekt Jørn Utzons mesterværk, som er med på Unescos liste over verdens kulturarv. Det vækker dog forargelse hos Utzon-eksperter, og ville også have gjort det hos Utzon selv, at det officielle Danmark med kronprinsparret i spidsen drager til Sydney for at deltage i fejringen. Protesterne kommer, fordi eksperterne mener, at huset ikke kan tilskrives Utzon, og at det er en af de største byggeskandaler nogensinde. En af kritikerne er ifølge Politikens hjemmeside arkitekt Mogens Prip-Buus, som var Utzons højre hånd, da han arbejdede på projektet. Han siger, at huset kun delvist er Utzons arbejde. Kun podiet, som bygningerne står på, samt tagskallerne, er entydigt Utzons arbejde. Alt det andet - salene, glasvæggene og hele indretningen - er i stærk modstrid med Utzons vilje. Der var i virkeligheden tale om et mord eller en sabotage af Utzons arbejde, hvilket det officielle Danmark ikke burde fejre så massivt.
Utzon vandt arkitektkonkurrencen i 1957, og arbejdet havde opbakning fra Labour-regeringen i delstaten New South Wales, hvor Sydney ligger. Den 1. maj 1965 var der valg i delstaten, og en liberal-konservativ regering til magten. Både budget og tidsplan var allerede skredet, og den nye regering gjorde Utzon til syndebuk og fjernede ham fra byggeriet. Resultatet er blevet en bygning, der stråler udadtil, men som indeni ligner et gammeldags hotel.
Kan det ses i horoskopet?
Året 1965 var et skæbneår for Utzon astrologisk set. Pluto var i konjunktion med Uranus, og de stod begge på hans Mars (arbejde, energi), Ydermere var Saturn i spænding til Mars, og det er altid en enorm udfordring jobmæssigt. Spændingerne kører frem til midten af 1966, men her er skaden allerede sket, og Utzon bliver tvunget fra bestillingen.
Utzons udråbes som vinder den 29. januar 1957, og den dato får det allerede til at løbe koldt ned ad ryggen på enhver astrolog. Der er nemlig et storkvadrat, som er den stærkeste spænding i et horoskop. Solen (selve projektet og deres leder), Mars (arbejdet), Neptun (kaos) og Uranus (frihed, originalitet) er de involverede planeter. Det siger sig selv, at der måtte blive ballade. Måtte man ydmygt anbefale, at man undgår den slags dage, når store projekter skal påbegyndes (her en ansættelse af den arkitekt, der skal lede projektet).
Huset blev taget i brug første gang den 28. september 1973, formentlig kl. 19.00. Det var teatret, der opførte Prokofievs ”Krig og Fred” – ret symbolsk, må man sige efterfølgende. Den følgende dag fulgte endnu en koncert, den første officielle, denne gang i koncertsalen. Går man helt tilbage, var kunstneren Paul Robeson den første, der optrådte (1960) i det ikke færdigbyggede operahus.
Hvad angår den første koncert den 28. september 1973, stod Saturn (skæbne) i spænding til Pluto (konfrontationer) samt Solen. Desuden var Månen i spænding til Mars, så følelserne sad uden på tøjet lige fra begyndelsen.
Den 20. oktober kom så den officielle indvielse med Dronning Elizabeth II som gæst. Hun er dronning for Australien. Det har formentlig været om eftermiddagen, men hvis nogen kan finde det nøjagtige tidspunkt, hører jeg meget gerne derom. Der er under alle omstændigheder tale om et meget mere afdæmpet horoskop end ibrugtagnings-horoskopet. Men også her er der symbolik til stede i musikvalget, som var Beethovens Skæbnesymfonien.
Men skulle vi ikke lige kippe med flaget og sige tillykke med de 40 år til både Danmark og Australien.
 
Alice Munro får Nobelprisen 2013
Årets nobelpris i litteratur går til Alice Munro, der er født den 10. juli 1931 i Wingham, Ontario i Canada. Hun er forfatternes forfatter og novellens mester. Munro anses af kendere for at være nobelkomiteens helt rigtige valg.
Hun har den progressive Saturn stående fantastisk til Mars og Månen i fødselshoroskopet. Den er dog også i spænding til Solen og udløser dermed hendes T-kvadrat mellem Solen, Pluto, Uranus og Saturn. Men alle disse aspekter er hun født med, og aspekterne nu fremkommer som følge af, at hun er født med en retrograd Saturn, som dog nu er gået direkte i hendes progressive horoskop. Dette faktum - samt at den er eksakt i harmoni med Mars og Månen - siger, at skulle det være, måtte det være i år.
Jeg er ret sikker på, at hun er født omkring kl. 9.43, da Månen så står helt rigtigt i både fødsels- og årshoroskopet.
 
Ålen
Peder Ålbæk Jensen har tilsyneladende brugt støttekroner til luksusture til restauranter. Og han vil ikke vise bilagene frem. Det er dog ikke alt for klogt af ham, for det kommer khan jo til under alle omstændigheder, også selv om han skulle vælge nat betale af egen lomme. Han er født den 8. april 1956 og har Skytten som AC, så det er ikke temperament, han mangler. Månen udløser lige nu hans Uranus/Neptun-spænding, og det er ikke just noget, der øger dømmekraften. Det samme gælder, nok i endnu større grad, at Neptun (drømme, fantasier) udløser han spænding mellem Venus (penge) og Saturn (skæbne). Han sidder astrologisk set på et yderligt mandat, hvad angår hans nuværende beskæftigelse.
 
USA, hvad sker der den 17.?
Den 17. oktober er fristen for finansloven i USA, og der er spænding om republikanerne går med i forliget – men det vil jeg mene, at de gør, så der i det mindste kommer en midlertidig løsning.
 
Boligboble på vej
De hastrigt stigende priser på boliger, især i København, er ikke Plutos livret. Hvis der ikke sker en regulering på den ene eller den anden måde, vil det igen ende med en boligboble, hvor man skal se sig rigtig godt for, inden man køber lejlighed i det indre af de store byer.
 

UGEHOROSKOP uge 42 af astrolog Lykke Larsen, læs dit dagshoroskop på www.kvindetid.dk

 
VÆDDER
Der sker en masse spændende ting i denne uge. Der er mulighed for at rejse, eller som minimum, at komme lidt væk fra de vante omgivelser og rutiner. Der er stor fokus på kærlighed og parforhold, og det giver dig en dejlig, kreativ energi. Det kunne ikke være meget bedre.
PS: Du er impulsiv, og du nyder det.
TYR
Du hygger dig, meget. Det er nødvendigt, at du også kommer lidt ud og får motioneret. Al den hygge er ikke helt godt for dig. Du beskæftiger dig med ting, du virkelig nyder, i det daglige, og det giver dig en dejlig følelse af at være tilfreds og afslappet.
PS: Brug tid sammen med familien.
TVILLING
Er der ting, du ikke er helt tilfreds med i din bolig, så tag fat og få gjort noget ved det. Du er nemlig i det kreative hjørne, og du nyder, når det er smukt omkring dig. Du er god til at lære nye ting, så måske skulle du tænke på at begynde på et kursus.
PS: Du er dejlig positiv.
 
KREBS
Hvis du støder på forhindringer i denne uge, så tag dem ikke så tungt. Tingene vil have det med at løse sig af sig selv. Det er vigtigt, at du bruger tid på at forberede dig, det er nemlig halvt fuldendt. Du kan være meget heldig i pengesager, så se dig om efter muligheder her.
PS: Lad dig ikke påvirke for meget af andre.
LØVE
Du har stadig meget travlt, men tempoet falder en anelse, så du får tid til at samle op på løse ender og henlagte opgaver. Det gør dig glad at få opgaver fra hånden, der har givet dig lidt dårlig samvittighed. Du nyder at være social og tale med andre. Arranger noget, så du kommer lidt væk hjemmefra.
PS: Det er en god ide med to-do lister.
JOMFRU
Du kommer længere ved at arbejde smart, end du gør ved at arbejde hårdt. Træd et skridt tilbage og gør mellemstatus, så får du et bedre overblik, så du kommer hurtigt videre med dine opgaver. Du er god til at gå foran og tage ansvar, og du befinder dig godt med det.                                                                                                                                                
PS: Der er mulighed for romantik.
VÆGT
Du er nogle gange for flink til at sige nej, hvilket gør, at du sætter andres ting før dine egne. Du skal helst ikke påtage dig for meget, for det er i de stille øjeblikke, hvor du har tid for dig selv, at du får de mest geniale ideer. En hemmelig flirt gør dig i godt humør.
PS: Gå ikke og gem på dine holdninger, de skal ud.
SKORPION
Du får ekstra travlt i denne uge, men ved at arbejde sammen med andre, når du meget mere. Der er i det hele taget stor fokus på alle former på samarbejde, og du vil nyde det, da du også er meget socialt anlagt lige nu. Det er helt ok at være lidt egoistisk.
PS: Du kan nærmest, hvad du vil.
SKYTTE
Der er fokus på dine mål og din karriere. Hvis du ikke er tilfreds med tingene som de er, så er det nu, du kan tage initiativ og ændre på dem. Du kan have held med at få et nyt job, hvis der er det, du ønsker. Tager du beslutninger og sætter din vilje ind på det, så får du succes.  
PS: Du er meget kreativ.
STENBUK
Selv om det ikke bliver den letteste uge for dig, kan du opleve store gennembrud. Hvis du kan se mulighederne i de udfordringer, der dukker op, så kan du nå langt. Forandringer kan nærmest ikke undgås, men det bliver spændende. Er der et samarbejde, der halter, så få det ordnet.
PS: Hold lidt ferie, hvis det er muligt.
I
VANDBÆRER
Jo mere, du prøver at komme igennem med dine ting, jo mere vil du føle, at du løber panden mod en mur. Tingene løser sig for dig, når du mindst venter det, så egentlig kan du godt læne dig lidt tilbage og være afventende. Du vil få meget ud af at læse en god bog om noget, der er relevant for dig.
PS: Du nyder at være aktiv med gode venner.
FISK
Få ordnet dine egne ting, før du begynder at hjælpe andre. Det vil bringe dig ud i pressede situationer, hvis du ikke siger pænt ”nej tak”. Du og din partner kan få mange dejlige stunder sammen, hvis I er impulsive og benytter jer af de muligheder, der viser sig.
PS: Du er heldig i det daglige.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar