torsdag den 3. oktober 2013


Otte bankdirektører skal i kachotten

 

Sådan skrev vi for et par år siden (søg på Strier på bloggen, og du kan se det hele):

 

EBH Banken

Det viser sig nu, at EBH Banken (Erhvervsbank Hanherred) sandsynligvis er en endnu større skandalen end Roskilde Bank, det bliver kulegravet nu. Det viser sig også, at den tidligere direktør, Finn Strier Poulsen, har samme fødselsdag som Roskilde Banks direktør. Begge er født 24. december og har derfor omkring 2008 – hvor det hele ramlede - haft Pluto i spænding til deres fødsels-Sole. Han er nu anmeldt til politiet, pog det ser ud til, at det hele virkelig begyndte at ramle, da EBH banks kæmpesucces begyndte at stige Poulsen til hovedet Han er født den 24.12 1956 ved Nørager i Himmerland og kan derfor være dobbelt Stenbuk. Han har derfor ikke haft der nemt under den eksponentielle vækst i banken, selv om der var været hans store ambition med succesen. Stenbukken har det ikke godt med at miste overblikket. Men det kan let ske, når Pluto går i gang, især, når der samtidig udløses en spænding til både Månen og Jupiter, som er i konjunktion lige i begyndelsen af Vægtens tegn.

Det vil sige, at disse spændinger er begyndt at blive aktiveret i begyndelsen af 2007, lige efter Poulsens 50 års fødselsdag, hvor bestyrelsesformanden for banken, Egon Korsbæk (Ja, det hedder han) i sin tale formulerede det sådan, at ”Det virker, som om dit kodeord er videre, videre, videre. Du kan til tider virke utålmodig på at få omsat dine tanker til handling”. Året efter gik det galt, men starten er sket tidligere.

 

Sådan skriver vi nu:

Nu er otte bankdirektører dømt for kursmanipulation til egen vinding. Det er i realiteten en meget alvorligere sag en de tidligere, hvor det overvejende drejede sig om bankernes økonomi. Her har de indbyrdes handlet med aktier og kunstigt kørt kursen op, når de skulle sælge. Og ned, når de skulle købe. Den almindelige aktiehandler er derfor blevet taget godt og grundigt ved næsen. De otte direktører kommer fra ebh Banken, Morsø Sparekasse og Sparekassen Kronjylland. Sidstnævnte er stiftet allerede den 26. november 1829 i Randers og er derfor Jyllands ældste pengeinstitut. Jeg har tidligere udtale, at Neptun er inde i billedet på denne bank nu, og at man derfor skulle passe gevaldigt på alt, hvad man gør. Det var altså ikke nok, og nu står de med fletningerne i bankboksen. Neptun står lige netop for bedrag.

Hvad angår Morsø Sparekasse passer situationen fint med den gamle bank under det oprindelige navn. Men for to år siden, den 1.11.11, skiftede banken navn og startede tilsyneladende på en frisk. Det kan man så se efterfølgende, at det var så som så med friskheden. Jeg skrev dengang, at den nye konstruktion med at åbne igen under et andet navn skete på et optimalt tidspunkt. Men hvad hjælper dette, hvis fundamentet/historikken er helt forkert? Og det er umuligt at vide, når man bedømmer et åbningshoroskop. Hvad har man lavet i fortiden, er afgørende. Og hvis man ikke kender detaljerne, er det en umulig opgave at bedømme det. Derfor må man altid kalde sådanne bedømmelser for ”alt-andet-lige”.

Det skal tilføjes, at Strier Poulsen i denne tid den navnkunde spænding mellem Uranus og Pluto, der gør krisen så bastant, i spænding til sin Mars i Vædderen, og det er sandt for dyden ikke nogen let udfordring. Især ikke for erhvervs- og finansfolk som han.

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar