torsdag den 13. november 2014

Landing på komet

Landing på komet

Efter ca. 10 års rejse på 6,5 milliarder kilometer når Philae sit mål, kometen 67/Churymov-Gerasimenko. Det kunne man konstatere i Det Europæiske Rumagentur (ESA) i Darmstadt i Tyskland, hvor man kl. 17.03 den 12. november 2014 kunne konstatere, at succesen var i hus – og der udbrød jubel. Der med er ESA sat på verdenskortet inden for rumfart. Europa fører, hvad kometer angår – men kun med ét point. Det var nemlig første gang, der skete en landing på en komet.
Man håber på at blive klogere på livets oprindelse, som man ikke kommer ret meget tættere på en med en komet, der indeholde oprindeligt stud fra for millioner af år siden, faktisk siden Big Bang eller universets skabelse.

Astrologisk set var det en risikabel periode at landsætte et rumfartøj på. Ganske vist var det ugens bedste dag, men spændingerne florerer, som vi skrev i søndags – det gælder også området for lange rejer. Jupiter får hele tre spændinger til konjunktionen mellem Solen, Venus og Saturn, og i 9. hus, der står for vækst og lange rejser, står konjunktionen mellem  Mars og Pluto, som er i spænding til teknikplaneten Uranus.

Jeg ville på forhånd have troet, at der ville gå et eller anden galt, og det kan også ske endnu. Men de to redningsplanker i horoskopet er Månen, som står eksemplarisk til den tredobbelte konjunktion og Ascendanten. Og Merkur, der står godt til Neptun. MC står også fint til den nævnte konjunktion. Månen står lige på IC i Krebsen, og det giver national stolthed. Her er det så på vegne af hele EU, så hvem ved, om rumfart kan blive et bindemiddel i fremtidens EU, som ellers nok skal komme til at mangel sammenhold, også i fremtiden.

Det bliver spændende at følge, om succesen fortsætter i de næste dage. Der skulle kunne sendes fra kometer i en uge, så regnes succesen for at være hjemme. Potentielt kan der sendes frem til foråret, hvor der bliver så varmt på kometen, at yderligere aktivitet vil være udelukket.

Rosetta hedder den rumsonden, som bar Philae ud i rummet. Den blev opsendt af et Ariane 5-raket. Opsendelsen skulle være sket den 12. januar 2003, men det ser ud, som om den er blevet forsinket. Vi vender tilbage om dette, senest med søndagsbrevet. Se dette link:Ingen kommentarer:

Send en kommentar