mandag den 24. november 2014

Rettelser med mere


På grund af ekstraordinær travlhed indsneg der sig hele to fejl i søndagsbrevet, hvor jeg også måtte opgive at bringe mere humor, selv om jeg havde mere liggende. Det kommer næste søndag. Bladet skal afleveres om en uges tid til layout, så bliver der bedre tid til andre ting. Jeg lægger også noget på bloggen her i ugens løb.

Den ene fejl er under søndag i ”Ugen, der kommer”. Her er det ikke et aspekt fra Månen til Jupiter, men til Saturn. Det flytter energien fra det lyse og optimistiske til det mere pligtbetonede, ansvarlige og dagligdags.

Den anden fejl er, at Noma ikke er solgt som sådan, men Claus Meyer (og Kristian Byrge) har solgt deres andele til Rene Redzepi. Samtidig er en mand fra kapitalfonden (Marc) kommet ind i ledelsen på Noma, se dette link:


Med det horoskop, Noma holder sig lige nu, skulle der meget gerne ske noget. Spørgsmål er nu, om det er nok for Pluto, som jo er særdeles konsekvent – den mest ultimative planet af alle. Den vil vide at komme efter det, der stadig skal ændres. Og jeg vil tro, at der er noget at komme efter med de stærke spændinger. Jeg ved ikke, om restauranten har forbedret klimaet i køkkenet, så det er markant anderledes end det, men har set på tv med stress og vrede. Det fik mig til for et par år siden at finde et nyt udtryk, som også dækker fx Gordon Ramsay´s ”Hell´s Kitchen”. Ordet hedder madvrede. Jeg håber ikke, der findes noget, der bare ligner det fra tv, som måske også har været lidt overdrevet, men hvis der gør, så er det sådanne ting, der skal elimineres. Det påvirker madden og spiseoplevelsen markant i negativ retning. De dårlige vibrationer sætter sig i maden. Jeg vil starte en bevægelse, det vil arbejde for et forbud mod stressede kokke.   

Hvad angår indslaget fra i går om DR´s underholdningsorkester må vi se, hvad Marianne Jelved kommer op med. Hvis hun står fast på armslængdeprincippet og lader DR´s beslutning stå ved magt, bliver der ballade. Det ville ligne hende at stå fast, men der er rigtig meget på "spil" her, så kun kan måske nok finde en aftale, der holder orkesteret i live, men som medfører, at der skal strammes op på principperne. Eller at hun står fast og sørger for at gøre en gentagelse umulig. Der ER jo den kattelem, at DR har sine public servise-forpligtelser. Og kan politikerne godtgør, at disse er trådt under fode, så kan kun blive nødt til at give sig. Kulturministeren er på vej ind i en perioden, hvor Neptun er i spænding i flere år, og den slags gør nogle skøre, men endnu flere møre. Neptun starter i begyndelsen af næste år (og den kan begynde at mærkes allerede nu) med at spænde Mars og Uranus op, og derefter tager den fat på Solen og Merkur. Der er altså tegn i Sol og Månen på en pensionering af Jelved - sikkert fordi regeringen taber næste valg, og så på grund af horoskopet.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar