søndag den 1. marts 2015

Uge 10 astrologisk set

Uge 10 astrologisk set

Indhold:
Information og tilbud
Bøger om pilgrimsvandring
Har du ikke modtaget ugebrevet?
Ugen, der kommer
Terror
Det musikalske komma – ny udgave
Russer igen likvideret
Udsat til i morgen: Ugehoroskoper for alle tegn – lægges direkte på bloggen i morgen tidlig

Information og tilbud
Ugehoroskoper for alle tegn er forsinket på grund af sygdom, de lægges direkte på bloggen i morgen tidlig.

Nyt fra AstrologiHusets Boghandel
En særdeles efterspurgt bog er på lykkeligste vis blevet genoptrykt efter at have været udsolgt i mange år. Det handler om Hans Lyngsgaards: Marias Lære om pilgrimsvandring i Jomfru Marias fodspor.

Sneleoparden
Her er en anden fantastisk bog, som er genoptrykt, og som er på vej ind i AstrologiHusets Boghandel, nemlig Peter Matthiessens Sneleoparden. Forfatteren er også forsker og zenmester og har her skrevet en meget anderledes og meget medrivende bog om vandringer i Himalaya og tibetansk buddhisme.
Mail på astrologi@astrologihuset.dk – hvis du er interesseret, så bestiller vi bogen hjem til dig og sender den efterfølgende portofrit.

Modtager du ikke ugebrevet på mail søndag?
Mail på astrologi@astrologihuset.dk – hvis du ikke modtager dette. De ligger dog altid her: http://astrologihuset.blogspot.dk/

Ugen, der kommer
Ugen er mest præget af, at Mars og Venus-parløbet bevæger sig hen over Uranus og derved udløser dennes spænding til Pluto. Det vil sige, at vi kan vente uro på værdiområderne økonomi og kærlighed. Drop de helt store initiativer på disse områder, da risikoen for at fejle er rimelig stor. Især for alle dem, der har planeter i klemme på den hårde måde. Det vil i første omgang sige Væddere, Krebse, Stenbukke og Vægte, der er født i midten af disse tegn. Det vil sige, at Solen står dér hos disse tegn, men alle, der har andre planeter stående i dette område, vil blive berørt på den ene eller den anden måde. Det vigtigste for jer er at give slip og tage det, som det kommer. Vent med at føre beslutninger ud i livet til turbulensen mindskes. Det må vi overlade til dem, der ikke har noget i klemme. Eller dem, der i det mindste har forhold, der afspænder de lidt barske udfordringer.
Hvis du er i tvivl, om du skal foretage dig en handling, så vent til næste uge eller lad helt være, indtil du er helt afklaret, og det føles rigtigt at gøre det.
Løver og Skytter har ikke deres Sol i klemme i spændingerne, og Vandbæreren og Tvillingerne heller ikke. Men hvad angår Tvillingerne, er Neptun i spænding for dem, der er født i slutningen af maj. Det samme gælder Fiskene fra slutningen af februar, Jomfruerne fra slutningen af august og Skytterne fra slutningen af november. Og i øvrigt alle, der har planeter eller akser stående i dette område – og det kan horoskopet hurtigt afsløre. Ring evt. til Den Levende Astrologilinje – læs her i så fald: 

MANDAG
Kl. 00.34 går Månen ind i Løven og giver et par dage med behov for at gå i de store skonumre. Løven hader middelmådighed og nærighed, den elsker at være den store giver med et stort hjerte. Om formiddagen står Månen godt til Saturn og giver stabilitet og ansvarlighed. Om eftermiddagen, især den sidste del, står den flot til Mars og give handlekraft, åbenhed og ærlighed. Man tør give udtryk for, hvad man føler, men er man født i et af de kardinale tegn/perioder, som er nævnt i indledningen, skal man dog lige overveje sine reaktioner og ord først. En relativt fin dag, der markerer, at de spændinger, der var i sidste uge, nu er ved at fordufte – men de afløses som nævnt i indledningen af nye udfordringer.

TIRSDAG
En dag hvor hovedsagelig Uranus er i fokus. Det er tid for nytænkning og opgør med gamle, indgroede vaner, som nu er udtjente og må erstattes med nye. Allerede tidligt om morgenen står Månen flot til den nævnte Uranus, men det er også dagen, hvor Jupiters harmoni med Uranus er eksakt, så det er en dag med vækst på både indre og ydre planer, og det er i dag, at store beslutninger kan tages, om end med forsigtighed. Månen står fra morgenstunden på Jupiter, så det er virkelig en dag med optimisme, engagement og virketrang. Om formiddagen kan der dog godt være knas i kommunikationen, da Månen er i spænding til Merkur.

ONSDAG
Nu står Venus lige på Uranus, og så er mange impulsive, hvad værdier angår. Men man bør tage sig i agt for impulskøb og impulsive indfald i kærlighedslivet, hvad mange ellers kan have lyst til. Læs evt. indledningen. Venus er også i eksakt harmoni med Jupiter, og DEN er god - midt i alle udfordringerne. Jupiter giver optimisme og held og kan holde spændingerne stangen, i hvert fald et lille stykke hen ad vejen – og den sørger dermed for, at mange kan undgå de helt store brølere.
Månen går ind i Jomfruen kl. 12.58, og så kommer et par dage, hvor mange koncentrerer sig om nuancer og detaljer – måske udbryder der en ny kommakrig…
Døgnet slutter med Månens spænding til Saturn, og det gør mange totalt udmattede efter dagens anstrengelser – det maner til at gå tidligt i seng.

TORSDAG
I dag står Venus i eksakt spænding til Pluto, og så skal man være på vagt med værdierne, læs evt. indledningen. Der kan også opstå mange følelsesmæssige ubalancer, især først på aftenen, hvor fuldmånen herser med os. Den er eksakt kl. 19.05, og her kan følelser løbe af med mange. Det hjælper dog en del, at Månen samtidig står harmonisk til Pluto og sætter fokus på lidenskaberne og intensiteten. Følelseslivet formeligt sitrer ved denne fuldmåne.

FREDAG
I dag og i morgen er ugens rolige dage. Eneste aspekt i dag er Solens harmoni med Pluto, som nu er eksakt Mange har derfor en jernvilje og kan bruge den til at føre tanker til handling – dog med den nødvendige forsigtighed, som er nævnt i indledningen.

LØRDAG 
Kl. 1.52 går Månen ind i Vægten og sætter relationer og det sociale område i fokus i et par dage. Sidst på formiddagen står Månen godt til Saturn og giver udholdenhed og stabilitet, så nu er ugens store udfordringer ved at klinge af. Dog skal vi lige igennem nogle Måne-spændinger i morgen.

SØNDAG
Dagen starter flot med Månen i harmoni med Jupiter, og så er der mange, der kan det meste. Men så kommer der nogle vigtige modifikationer. Månen udløser nemlig spændingerne mellem Venus, Uranus og Pluto – også fra morgenstunden. Det kan gøre mange vrisne og morgensure, fordi en del har fået det forkerte ben ud af sengen. Det stopper lidt op midt på dagen. Sidst på eftermiddagen står Månen i spænding til Venus, men det flader ud sidst på aftenen. En lidt hård afslutning på ugen, men i morgen er det bedre!

Københavnsk terror
Vi har tidligere skrevet, at der også meget vel kunne være en kvinde indblandet som håndlanger til terroren i København den 14. februar. Det var Månen, jeg hentydede til, og enhver astrologiinteresseret ved, at Månen også står for familien, så det skulle naturligvis have været tilføjet. Nu er gerningsmandens 18-årige bror blevet anholdt for at have bistået sin storebror Omar med forskellige ting, bl.a. anskaffelse af en skudsikker vest.
Månen er i øvrigt meget aktiv i hele forløbet af terroren og hvad deraf er fulgt. Det er specielt Månens spænding til Mars, der næsten var eksakt ved mødestart i Krudttønden og det efterfølgende skyderi på Østerbro. Den 20.-21. februar var de to planeter igen i tiltagende spænding, og her blev gerningsmanden begravet. De var igen i spænding den 27.-28. februar, hvor Omars lillebror blev anholdt for mistanke om meddelagtighed. Måske anholdes der flere om en uges tid, når de to igen spænder op. Det er faktisk ikke så underligt, at der er flere om det, da området for grupper var i fokus i de horoskoper, vi skrev om i det allerførste indlæg fra den 15. februar.

Det musikalske komma – ny udgave

Efter 10 års våbenhvile er kommakrigen igen brudt løs. Her er et forslag til en ny våbenhvile i kommakrigen. Som fronterne er trukket op lige nu, er der næsten ikke andet for end at sende bud efter Angela Merkel og Francois Hollande. Men måske kan et nyt forslag bløde fronterne op.

Danmark er et lille land, hvor de små ting har stor betydning. Intet andet sted i verden er de små kommaer vigtigere end her, hvor de skaber stor debat. Vi går op i de små ting som ingen andre steder i verden. Sikkert på grund af vores generelle lidenskabsfilosofi: Small is beautiful. Vi har eksempler på vore drømme om noget højere, hvor ironien lurer under overfladen. Tænk blot på navne som Himmelbjerget, Mols Bjerge, De Lollandske Alper og De Fynske Alper, selv om der her er noget ironi med i det.

Vi er måske også et ret bange land. I hvert fald har Dansk Sprognævn ikke turdet tage stilling til det vigtige kommaspørgsmål, siden de i 2004 slap kommaet løs, fri for nogen bindende regler, og besluttede, at der skulle være valgfrihed, om man ville sætte komma foran ledsætninger. Jeg tør slet ikke tænke på den tid, hvor de skal tage stilling til parentesen eller citationstegnet. Og deres opgave er jo også blot at holde øje med, hvordan sproget udvikler sig – ikke, hvad der er korrekt, og hvad der ikke er det. Og dem har man sat til at rådgive om det nye komma. Det må naturligvis ende i komplet valgfrihed med hensyn til, hvordan kommaer skal sættes. Præcis som man blot har noteret sig, at en bjørnetjeneste er en meget stor tjeneste, fordi bjørnen er et meget stort dyr. Sådan har nogen i dag fejlagtigt tolket det nogle gange, og det har sprognævnet blot noteret sig. Tak skæbne. Vi mangler i den grad en instans, der så kan og vil tage stilling, så udviklingen burde nu gå i retning af en nedlæggelse af sprognævnet.

Nu har jeg så besluttet at komme med mit eget forslag, og det handler om at indføre ”det musikalske komma” som den helt naturlige metode. Derved kommer jeg sprognævnet i forkøbet. De er gået gang med at undersøge, hvordan kommaet bruges i dagens Danmark, så vi må vente en rum tid endnu, før der kan komme nye anbefalinger.  Eventuelle nye retningslinjer skal, så vidt jeg ved, godkendes af Dansk Sprognævn – hvis de tør. Sprognævnet har så at sige kørt en undtagelsespolitik frem for en klar linje, og det har ført til en babylonisk forvirring, som råber på opstramninger, medmindre man altså vil gå helt over i den modsatte grøft og tillade alt. Nu er vi faktisk nået dertil, at vi lige så godt kan tage konsekvensen og sige velkommen til det musikalske komma, og dermed måske også til et mere musikalsk sprog.

Indførelse af et musikalsk komma vil være mere livgivende. Dette komma går i al sin gribende enkelhed ud på at sætte kommaer efter gehør for på den måde at gøre tekster mere personlige – netop ved HJÆLP af kommasætning. Altså ny magt til kommaet ved at bruge det som et (musik)instrument i samklang og samarbejde med andre instrumenter, så teksterne fremstår mere som en symfoni og en helhed. Hvis man laver for faste regler, kan vi jo se, hvordan det går. Regler er til for at blive brudt.

Kommaer bliver på den måde mere individuelle og kan bruges mere virtuost og nærmest virke som sprogblomster. På den måde får vi skabt kommablomster i stedet for bevidstløse komma-konformiteter.

Kommaelskere, forener eder! Til kamp mod konformiteten. Slip kommaet frit!

Russer igen likvideret på åben gade
Den prominente russiske oppositionspolitiker Boris Nemtsov opfordrede få timer før sin død alle moskovitter til at møde op til en stor demonstration mod Kreml-styret. Nu kommer der sikkert endnu flere til demonstrationen kl. 13.00 dansk tid i dag, og det kan blive ”startskuddet” til en større opstand mod Putin. Nemtsov planlagde også at fremlægge beviser for Ruslands militære aktiviteter i Ukraine. Det siger den ukrainske præsident, som talte med Nemtsov for et par uger siden.
Med de spændinger, Nemtsov havde ved sin bortgang, burde han være forsigtig og ikke risikere noget, men det er lettere sagt end gjort i hans ”branche”. Han har sandsynligvis været fuldt bevidst om farligheden af sine aktiviteter. Han er jo langt fra den første, der er blevet skaffet af vejen – og sikkert heller ikke den sidste, medmindre Putin selv snart ”står for skud”. Putin har fødselsdag den 7. oktober og Nemtsov den 9. Derfor har de begge besøg af Uranus og Pluto, som spænder deres Sol gevaldigt op. Nu er det så Putin, der sidder ved magten og derfor kunne gøre det af med sin modstander, hvad der FORMENTLIG er sket. Men Putin skal ikke vide sig for sikker på at kunne beholde magten, det har vi tidligere skrevet om et par gange. Kan han ikke snart levere positive økonomiske resultater, ser det ikke godt ud for ham.
Nemtsov er født den 9. oktober 1959, og ud over de nævnte spændinger havde han også besøg af karmaplaneten Saturn, der var i spænding til både Venus og Pluto og dermed i realiteten også Jupiter, selv om den står lidt længere væk. Det er hård kost at skulle stå model til, så han har levet livet meget farligt – men har sikkert helt bevidst ønsket at løbe den risiko. Horoskopet er mere spændingsfyldt end Putins, så måske kan Putin være så heldig at nøjes med at blive afsat.

Ugehoroskoper for alle tegn
På grund af sygdom lægges disse direkte på bloggen i morgen tidlig:
 
 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar