søndag den 6. september 2015

Uge 37 astrologisk setIndhold:
Information og tilbud
Den fantastiske årsefemeride for 2016
Alice Bailey: Esoterisk astrologi efterlyses
Tilbud på foredrag for grupper
AstrologiHusets Boghandel tilbyder
Ugen, der kommer
ANDREAS Mogensen
I syndebukkens tegn – Kina med humor
Læserbrev
Hugo Rasmussen er gået over
Lagercrantz i strid modvind
Humor!

Information og tilbud:

Den fantastiske årsefemeride for 2016
Raphaels årsefemerider (planettabeller) er hvert år eftertragtet, fordi den indeholder oplysninger samlet, som man ikke finder andre steder, og så er den praktisk at medbringe på rejser. Den koster 89,00 kr. plus porto og kan bestilles her:  http://astroshop.dk/catalogsearch/result/?q=raphael

Alice Bailey: Esoterisk Astrologi efterlyses
Denne bog har været udgået i nogen tid, og vi har en kunde til den. Vil du godt af med dit eksemplar, så mail prisen til astrologi@astrologihuset.dk

Foredrag om astrologi for grupper
Foredrag for grupper om Astrologihuset. Der har på det seneste været to foredrag for større grupper her i AstrologiHuset om astrologi. Det har været en stor succes, og det kan for den sags skyld også foregå uden for huset. Det gælder fx skoler, institutioner og arbejdspladser, som får et underholdende, levende og oplysende foredrag af astrolog Karl Aage Jensen om astrologien og de mange eksempler på anvendelsesområder. Grupperne kan være fra 10-80 deltagere. Prisen er på kun 1.000 kr. første gang, man arrangerer et foredrag.

AstrologiHusets Boghandel tilbyder
Vi har købt et antal bøger om John of God – biografien oversat til dansk - og kan give 15% rabat på den, hvis du køber den på: http://astroshop.dk/catalogsearch/result/?q=john+of+god
Den står på shoppen til fuld pris, men vi fratrækker manuelt rabatten, før vi trækker beløbet.

Ugen, der kommer
Det er meget småt med temaer i denne uge, men der er en partiel solformørkelse søndag, som dog ikke er synlig på vores breddegrader.
Mandag er første hele dag, hvor Venus begynder at gå i den rigtige retning igen, nemlig fremad. Så nu bliver det lidt lettere at finde nogle gode tidspunkter til at købe og investere. Venus er også kærlighedsanliggender, så dette område er også inde i billedet.

MANDAG
Månen danner i dag 4 aspekter. Der er mest harmoni tidligt på dagen og midt på dagen, hvor Månen afspænder konflikten mellem Jupiter og Neptun, der står over for hinanden. Mange har derfor drømme, intuition, og nogle kan have heldet mig sig og få en længe næret drøm opfyldt. Lige omkring kl. 12.00 er Månen også i harmoni med Ascendanten og danner et meget gunstigt og spændende dragemønster, så skal du noget vigtigt i dag, vil det være rigtig godt at gøre det mellem 11.30 og 12.00 plus/minus en smule.
Fra midt på eftermiddagen og hele aftenen er det noget helt andet. Specielt omkring kl. 17.00 og kl. 20.00. Her udløser Månen spændingen mellem Merkur og Pluto, og så er det vigtigt at fare frem med lempe og fx ikke provokere, hvad man kan komme til alligevel ved sin blotte tilstedeværelse. Det gælder som sædvanlig især, hvis det rammer ind i ens eget horoskop. Den sidste del af døgnet står altså på forsigtighed og selvransagelse. Er du i tvivl om du skal gøre et eller andet, så lad hellere være. Så har man også bedre tid til at reflektere over, hvordan man skal gribe det an senere. Hvis man da ikke vælger helt at opgive sit forehavende.

TIRSDAG
Starten på dagen kan blive stressende på grund af Månens spænding til Uranus, som kan få ting til at ske pludseligt og ret overraskende.  Det kan dog generelt blive en dag med gode og artige overraskelser, da Mars er i eksakt harmoni med Uranus; dette kan gøre, at man tænker nyt og i det hele taget er opfindsomme og får mange nye ideer.


ONSDAG
Månen går ind i Løven og giver et par dage med høj cigarføring og foragt over for at gå i for små sko. Til gengæld er mange meget storsindede. Men så er der også en slange i paradiset, som påvirker hele ugen meget. I dag er Merkur i spænding til Pluto helt eksakt, og så skal man lige vende skråen en gang, før man handler eller udtaler sig. Mange vil i dag demonstrere det sorte bælte i verbal karate, så den gode tone kan være truet, hvis det rammer ned i ens eget horoskop. Det kan være på sin plads med denne vending: ”Jeg har ingen kommentarer!”

TORSDAG
Her har vi ugens mest spændende dag, som starter Månens harmoni med Merkur, og det er godt for kommunikationen. Kl. 9.24 står Månen lige på Venus, og så skal der hygges og snakkes - gerne om, hvad der giver os nydelse og kvalitet.  I aftentimerne går Månen hen over Mars og udløser dennes harmoni med Uranus. Det er absolut nytænkende og eksperimenterende på den helt rigtige måde. En særdeles aktiv aften, hvor det kan blive virkelig spændende at være med i en gruppe eller sammen med vennerne.

FREDAG
En stille dag hvad aspekter angår. Månen går kl. 15.55 ind i Jomfruen og giver et par dage med sans for nuancer og detaljer, som skal harmonere og være i orden. Næsten samtidig står Månen i eksakt spænding til Saturn, og så er det svært at få tingene til at glide, det være sig både kommunikativt og trafikalt. Ting kan gå i hårdknude, og der kan opstå lange trafikpropper. Det letter i løbet af aftenen på alle måder.

LØRDAG
Tidligt om morgenen står Månen på Jupiter, og så har man egentlig lyst til at springe ud af sengen og råbe hurra for en ny dag, Men Jupiter står i spænding til Neptun, som gerne vil trække dynen op over hovedet og bare sove, så længe man har lyst – og drømme løs, det bedste man har lært. Senere på dagen står Månen flot til Pluto og øger passionen og dybden. Der skal være plads til dybe snakke om følelser og det, det virkelig betyder noget for os.

SØNDAG
I dag er det nymåne og solformørkelse som det eneste eksakte aspekt i dag, derfor er det en ret stille dag, hvor Merkurs spænding til Pluto dog ikke er helt færdig med at virke, men den er i aftagende og begynder nu at miste en del af sin kraft. En dag, hvor det gælder om at tage det helt roligt og lade tingene ske – og gå i en stor bue uden om eventuelle konflikter, hvad der i øvrigt gælder hele ugen.  
En dag, hvor man kan overveje at føre en ny beslutning ud i livet jobmæssigt eller hvad angår de daglige gøremål derhjemme. Det gælder mest detaljer i ens praktiske dagligdag.

Andreas Mogensen – første dansker i rummet
Den 2. september 2015 kl. 10.37.43 lokal tid i Baikonur i Kasakhstan skete der noget historisk i dansk rumhistorie. Andreas Mogensen blev som den første dansker skudt op med rumfartøjet Sojus, og vi bringer senere på måneden et astrologisk portræt af Mogensen, som vi har sikret os fødselstidspunktet på. Det sker i Astrologimagasinet HOROPSKOPET i et aktuelt portræt.
Hvad angår affyringstidspunktet, kan man se, at man i hvert fald ikke har konsulteret stjernerne, da man valgte tidspunktet. Ikke fordi, det er et af de værste tidspunkter, men det er bestemt heller ikke optimalt. O.k., nu er der så mange sikkerhedsforanstaltninger, og det gik også fint, men man burde have sørget for, at MC ikke var i spænding til teknikplaneten Uranus´ og Månens midtpunkt. Nu var det godt nok ikke Månen, de skulle til i denne omgang, men alligevel. Månen og Uranus er i konjunktion, og Uranus står heldigvis godt til Mars/Venus-konjunktionen, som også står fint til AC. Men måske er der en enkelt ting, der ikke vil fungere på turen, vi må se. Kommunikationsplaneten Merkur står i 12. hus og står meget svagt - får endda en svag spænding til Pluto, som bliver mere eksakt i løbet af turen. Men vi krydser fingre for, at det hele kommer til at forløbe godt alligevel. Man skal tage sig i agt for sløseri, når Neptun er i spænding til både Solen og Jupiter.
Den 4. september kl. 12.17 dansk tid svævede Andreas Mogensen fra sit Sojus-fartøj ind i ISS-fartøj ind i ISS-rumstationen, men her mangler vi af naturlige årsager koordinaterne. Men Månen var på det tidspunkt i spænding til Saturn, hvilket heller ikke er optimalt astrologisk set.

I syndebukkens tegn – Kina med humor
Så har man hørt det med! I Kina har man nu fundet på at give en journalist skylden for den aktuelle aktiekrise. Myndighederne har anholdt en fremtrædende erhvervsjournalist og tvunget ham til at tilstå at være skyld i krisen. I astrologiens verden ved vi bedre, det er nemlig horoskopets skyld, den krise. Kinas horoskop, vel at mærke. Her har vi flere gange bragt indslag om, at Pluto er i gang med et raid mod en konjunktion i landets horoskop. Det ender sikkert med, at astrologerne også skal i fængsel – så det kan man da kalde trængsler i fængsler.

Kære Astrolog!
I lørdags var temaet på DR 2 Svindlere, og det er svært ikke at synes, at et par af dem i hvert fald var (lidt) morsomme og svære at glemme.
Man kendte dem i forvejen, men at få historierne genopfrisket var mægtig spændende, synes jeg.
Den ene var Marquis de Sade, der fortalte os sit Livs Eventyr. Jeg synes, han gav os en RIGTIG go´ historie, og den var rørende og smuk på en eller anden måde. Mon han gjorde nogen mennesker fortræd med den? – Bortset fra det med pengene? – Ja, man kan ikke vide det. Men hvor kunne det være sjovt at kende hans horoskop, det må være noget med Vægten, Tvillingen og Skorpionen – der er vel også en Skytte blandet ind (jeg tænker dels på hans Jupiter-generøsitet, men også på hans forhold til udlandet, Frankrig f.eks.) Og så må der være en Neptun med et selskab of Mars og Merkur. Sikke en gammel løgnhals, men man kan ikke lade være med at smile, når man tænker på det.
Den anden, jeg morer mig lidt over, er Anna Castberg, den prinsesseagtige dame, der narrede et helt hold af snobbede kulturatleter, borgmestre og kunst-kendis´er, der hoppede og sprang omkring hende på de røde løbere og ikke kunne komme tæt nok på. Vi har billederne fra den gang på nethinden - og dem det handler om, ville nok ønske, vi ville glemme det). Men DET vil vi ikke. DET var for morsomt, set retrospektivt.
 Sådan nogle horoskoper ville det være sjovt at kende, så man kunne prøve at nærstudere, hvad det kunne være, der fik dem til at fortælle om deres Liv på en måde, så andre sad med store øjne og så ubegavede ud.
De må begge have haft store drømme, og så tog pokker ved dem og deres frontallapper – og de sprang ud på det dybe.
 Hvordan HUN har levet bagefter, har man ikke rigtig hørt noget om, men HAN levede stilfærdigt videre åbenbart – efter fængselsstraffen - nærmest som om det ikke rigtig havde nogen betydning. Og egentlig ER det jo også bare en god historie. Eller to.

Venlig hilsen
Pia A

Hej Pia
Tak for din mail. Jeg har forrige år, så vidt jeg husker, forsøgt at få fat i markisens fødselstid, men han er helt umulig at komme i kontakt med. Eneste mulighed er at skrive til ham i De-form, men selv dette ignorerer han. Det siges, at han kun besvarer breve fra fremstående medlemmer af samfundet. Det er helt klart, at forstillelsesplaneten Neptun vil være inde i billedet, når det handler om manipulation - i Castbergs tilfælde kan man jo nærmest tale om billedmanipulation.
Markisen er født den 30. marts 1934 og Castberg den 13. marts 1948, altså præcis med knap 14 års mellemrum. De har altså Saturn i spænding i deres indbyrdes horoskoper, da de er født med en halv Saturn-rundes mellemrum – måske er der tale om en karmisk forbindelse?
Men planetpositionerne siger jo en hel del, og markisen har Merkur – som står i Fiskenes tegn - i spænding til Neptun, sandsynligvis fra 3. og 9. hus. Så er han en drømmer og en illusionist, der fx kan udgive sig for at være en anden, end det er tilfældet i virkeligheden. De to planeter hersker over hhv. 3. 0g 9. hus. Derfor er der nærmest tale om noget, man kunne kalde en dobbelt reception. Det vil sige, at Merkur står i Fiskene, men hersker over 3. hus og Jomfruen, mens Neptun gør det modsatte, nemlig står i Jomfruen i 3. hus – og hersker i Fiskene. Sådan noget sker jævnligt i et horoskop, men det er ret usædvanligt, at de to receptionsplaneter er i aspekt til hinanden, her altså en opposition. Endda en meget eksakt én af slagsen. En ægte illusionist!, som har fortrængningsplaneten Pluto i 12. hus, der korresponderer med både Fiskene og 12. hus.
Som du skriver, har han to planeter i Vægten, Månen og Jupiter, begge i 4. hus, så hjemmet skal være meget smagfuldt og stilfuldt. Tvillingerne kommer ind – i det formodede horoskop - med Neptun i 3. hus og Merkur i 9. hus. Skorpionen kommer ind med Pluto i 12. hus.
At han gerne vil være noget stort, fortæller Solen og Uranus i 10. hus alt om. AC står i givet fald i Løven, som altid gerne vil være i fokus og i centrum. Solen, der står på MC, er endda horoskophersker, så astrologisk set er den helt hjemme. Den mand er skabt til at være noget andet, end han er, nemlig et dobbeltmenneske.
Anna Castberg kunne også sagtens have Løven som AC og så konjunktionen mellem Mars, Saturn og Pluto stående i 12. hus – og med Neptun i 3. hus kan man, som markisen, ikke altid stole på hende. Der er to planeter i 10. hus, herunder kunstplaneten Venus. De er begge i spænding til de tre planeter i 12. hus, så illusioner og drømme må briste på et tidspunkt – hvad de jo gjorde.
Man kan sige som Jørgen Ryg i en berømt monolog, lettere omskrevet:
Tragikeren vil være komiker, komikeren vil være tragiker – og Castberg vil være kunstdirektør.  

Jazzbassisten Hugo Rasmussen er gået over
Jeg har flere gange i 60´erne og 70´erne oplevet Hugo Rasmussen på den københavnske jazzscene, ikke mindst i Montmartre og De Tre Musketerer.
Hugo Rasmussen købte sin første kontrabas som 18-årig og var aktiv næsten lige til det sidste. Faderen var automekaniker, og i familien Rasmussen skulle drengene bare i lære som mekaniker. Og det kom Hugo som 17-årig. Det lå simpelthen ikke i kortene, at Hugo skulle være musiker. Det skulle da lige være i de astrologiske kort, for i Hugos horoskop står både Merkur og Venus i Fiskene i aspekt til kunstplaneten Neptun. Sammen dannener de to planeter en dragemønster med Mars (energi, arbejde) og Uranus (nye vinde).
Men selv om Hugo ikke ”anede en dyt” om kontrabassen, købte han alligevel en af slagsen som 18-årig. Det var som 17-årig, han overhovedet kom i berøring med sit første musikinstrument, en banjo. Kort tid efter fik han lov til at spille med i lokale jazzbands, og han var så god til det, at han hurtigt begyndte at tjene lidt på at spille. Men han beholdt sin læreplads på smede- og maskinfabrikken. Hugo var selvlært musiker, så her skal udtrykket AUTO-didakt altså forstås helt bogstaveligt – han havde også lidt med bilmekanikken at gøre.
Hugo kæmpede meget med jalousi på Niels Henning Ørsted-Pedersen, som dukkede op i midten af 60`erne, og Hugo begyndt at spille som ham, men han måtte inde, at han aldrig ville blive lige så dygtig. Men Hugo kunne noget andet – noget nærmest uforklarligt, som virkelig mange satte pris på. Hugo havde DET

Lagercrantz i modvind
Det har haglet og stormet ned over den forfatter – ghostwriter – som har skrevet bind 4 i Stieg Larsons Millennium-trilogi. Han er beskyldt for plagiering, hvad der astrologisk set ikke er mærkeligt. Neptun har i de seneste par år – og vil i de næste to år med – stå i konjunktion med Jupiter og Chiron og udløse disses spænding til Solen og Pluto. Sådan noget kan næsten ikke andet end at give bøvl, og endda meget af slagsen. Så jeg tror ikke, vi vil høre noget til Lagercrantz i de næste par år, i hvert fald ikke hvad angår bogskriverierne. Han får sikkert travlt med så meget andet.   
Han er født den 4. september 1962 i Stockholm.

Præcisering om Ingrid Bergman-indslaget
Vi skal lige præcisere et par ting i indslaget i anledning af Ingrid Bergmans 100-års dag.
For det første var det i 1949, at Bergmen forlod sin svenske mand og deres fælles datter, da hun under indspilningen af Stromboli i Italien forelskede sig i instruktøren Roberto Rossellini, som hun sidenhen fik 3 børn med. Det stemmer fint med en af de turbulente perioder, jeg skrev om i hendes liv, men hvor jeg i første omgang ikke havde haft mulighed for at researche på dette.
Så har jeg fra en læser, Ole A. Hansen, modtaget den præcise replik fra filmen Casablanca, som jeg nævnte i indslaget. Den lyder:

Ingrid Bergman:
-   Play it once, Sam! For old times’ sake.
-   Play it, Sam! Play As Time Goes By!
-   Sing it, Sam!
Humphrey Bogart:
-   Play it for me!
-   Play it!
Desuden spiller og synger Sam (Dooley Wilson), As Time Goes By, i La Belle Aurore i Paris aftenen før den bebudede tyske indrykning i byen, hvilket er den aften og den anledning, hvor de to elskende sidste (måske eneste) gang hører sangen sammen i Paris.
Vel, alt dette er jo nok ikke så meget præget af stjernerne, skønt måske lidt?
Tak for artiklen om Ingrid Bergman.
God vind!
Ole A. Hansen

Humor
Nå, Helle Thorning, du vil gerne være flygtningehøjkommissær?
Nej, absolut ikke, jeg er jo glad for at være statsminister i Danmark?
Nej, det er for galt, det er Lars Løkke jo nu!
Nå, men i så fald vil jeg gerne være flygtningehøjkommissær, bare det kan blive i Danmark! Og i øvrigt skal der nok komme en god løsning i morgen. Og dagen er jo slet ikke slut, før blondinen har stillet stiletterne.
Jo, men nu er du jo født i Skyttens tegn, som står for udlandet og rejser, hjælper det ikke lidt på det?
Jo, men i så fald vil jeg sige, at jeg gerne vil ud at rejse, bare det ikke indebærer, at jeg skal hjemmefra. Det er vist noget med min Måne. Og sådan én er Lars Løkke vist også ved at få sig. Jo, vi passer efterhånden helt godt sammen, vi to.
Ja, men så vil jeg da bare sige Helle og Løkke!
Selv tak!

Løkkes samtale med Andreas Mogensen
Statsministeren gave lørdag en samtale med den danske astronaut og kommenterede efterfølgende samtalen. Løkke mente, at det måtte være et helt fantastisk panorama, Mogensen har oplevet fra rumfartøjet – uden at Løkke af den grund kaldte ham for panoramamanden – eller rettere: Panoramamanden II.

Hvem husker ikke den famøse sag under valgkampen, hvor Løkke kom galt af sted med direktøren fra firmaet Panorama?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar